icon

Přítel lhal o nemoci: Mohu mu ještě věřit?

8. bře 2023

Holky co by jste si myslely o téhle situaci? Mate vztah, kdy je společný čas tak trochu vzácnosti, protože málo času a protože oba ukončujeme svá manželství. Když se tedy vidíme, jsme oba šťastní, že jsme čas našli a jsme chvíli spolu. Nyní jsme měli mít naplánovanou společnou akci, těšila jsem a on mi to hodinu předem zrušil s tím, ze mu není dobre. Chvíli na to jsme si tedy ještě zavolali, abych ho ja ujistila o tom, ze nejsem naštvaná, ze to chápu atd atd, načež po chvíli necitlivé (pro me) ukončuje hovor, ze už chce končit, protože mu není době.

A ted to podstatne. Na tu akci jsem jela sama, abych si udělala radost a co myslíte? Ja ho tam potkám! Byl tam sám, to ano, ale byl tam. Strašně me to zranilo, zklamalo, naštvalo. Hned za mnou přišel, chtěl se mnou mluvit, ja nebyla schopna, venku me pak ještě chtěl dobehnout, snažil se mi volat (asi 20x), pak nakonec napsal zprávy.

Vysvětlil, ze mu zle bylo, ale chtěl si odpočinout, být sám s ze mi tím nechtěl ublížit, tak řekl co řekl, ale protože nechtěl abych byla smutná atd, ze ví ze byla chyba lhát.

Jde o to, jak mu mám ted dal věřit? Vždyť i v tom hovoru mi lhal jak kdyby nic. Navíc par dni zpět sám tvrdil, jak si přeje, abychom si vzájemně věřili. Navíc, sám se semnou jednou rozešel kvůli tomu, ze jsem měla pochyby jestli mi říká pravdu a to byly jen me pochyby, ne vyloženě narknuti ze lži a ted on sám lze?

Strana
z4
klokanka31
8. bře 2023

Vždyť jsi psala že u nich už řeší jen formality. A copak člověk nemůže bydlet jinde i před samotným rozvodem?🤔

zelenaesmolda
8. bře 2023

@klokanka31
Jestli on ji netaha za nos i v tomhle...

autor
8. bře 2023

@zelenaesmolda
@odula ano, sám mi to tak i napsal, ze to měl rict rovnou jak to je, ze by se vlastně nic nestalo, jen chtěl předejít tomu, ze bych z toho byla smutná (pze i tak se vidíme ještě málo) a tohle mu přišlo jako milosrdnejsi než kdyby mi řekl, ze tam potřebuje být sám, pze věděl, jak se těším. Jenze ja mu tam řekla, ze me tohle přeci nedělá problém, ze každý potřebujeme být čas od času být sám, mít svoji volnost, ale ze máme být k tomu druhymu vždy uprimni. Možná trochu chápu, ze se možná chtěl “vyhnout” me lítosti, zklamání, ze nebudeme ten den spolu…

veruuu_kubesovic
8. bře 2023

Takže když bydlí ještě s manželkou, je to vlastně šťastný muž...co když má dvojnásobek sexu? S tebou a ještě s manželkou a rozvod vůbec není na pořadu dne...

autor
8. bře 2023

@klokanka31 to muže, ale sama to vidím u nás. Dvojí bydlení, finance, vyrovnání…. Jako není to otázka dne přeci…

galatea_a
8. bře 2023

Ty ho pořád omlouváš. Asi chceš moc věřit, že je to vlastně všechno v pořádku. No podle mě to v pořádku není, ani trochu.

autor
8. bře 2023

@veruuu_kubesovic ona už má též přítele…

zelenaesmolda
8. bře 2023

@galatea_a
Podle nikoho z tehle diskuze to neni v poradku bych rekla.

klokanka31
8. bře 2023

A opravdu chceš aby ti chlap lhal klidně "jen" milosrdně? 🤦‍♀️

levandule_k
8. bře 2023

Já nevím, jestli má bokovku a celkově je to hajzlík nebo má za sebou šílenej vztah, kdyby byl exmanželkou za všechno vždy seřván a cokoliv pronesl bylo blbě. Pokud je to varianta b, tak se musí naučit znovu komunikovat svoje potřeby, protože je možný se bojí cokoliv říct, tak si vymýšlí radši kraviny a zatlouká banality. Já bych se asi hned teď nerozcházela, ale blikala by mi varovná kontrolka. Tohle si musíte spolu vykomunikovat. Naučit se říkat, co chcete, i když ten druhý nebude skákat metr radostí vysoko.

Můj současný manžel mi říkal, když jsme spolu začali randit, že jestli spolu budeme mít děti, tak půjdou na testy otcovství. Když to řekl poprvé, tak jsem to přešla v tichosti, po druhé, jsem si říkala tvl. co blbne, proč to řešíš, však mu nezahýbám, po třetí když to vytáhl, tak jsem mu odsekla, klidně, nemám s tím problém, ale že si to platí a zařizuje sám. Kdybych to napsala tady do diskuze, tak mi tady půlka řekne, že je to žárlivej magor, že jestli se chci spálit, ať jdu do toho. Nejlepší bylo, když jsem mu to asi po 2-3 letech připomněla, tak si vůbec nepamatoval, že něco takového řešil. Důvod, proč to dělal? Jedna jeho ex mu tvrdila, že to těhotneství je jeho zásluha a nebylo a jiná pro změnu si ho dítětem chtěla pojistit a on dítě nechtěl. Naštěstí se jí to nepovedlo.

zelenaesmolda
8. bře 2023

@levandule_k
Tak po takovych predchozich zkusenostech ho i chapu

autor
8. bře 2023

@galatea_a asi ano, pze někdy vnímám, ze se mu podsouvá něco co tak skutečně není a jen se snažím nastínit skutečný obraz toho všeho. Sama vim, ze tohle je od něho špatně. Taky jsem mu na nic nezareagovala… proste jsem se odmlcila

veruuu_kubesovic
8. bře 2023

Jak může být dospělá ženská tak naivní 🤷‍♀️
On ti to hodinu předem zrusi a ty ho tu omlouváš, jak by měl přinejmenším svatozar na hlavě 🤦‍♀️ já tak potkat svého přítele někde na akci, ze které se mi hodku předem omluvil, tak bych viděl to tóčo...ale vlastně ten tvůj rozvadejici se pan božský chtěl být jen sám??? No to určitě...

j.a.n.i
8. bře 2023

No, prostě do té sauny nechtěl jít s tebou a nechtěl to říct na plnou hubu, co dalšího v tom chceš hledat.

odula
8. bře 2023

@zelenaesmolda přesně. Ja jsem asi trochu - prudká v tomto, protoze mam zkusenost, kam tyhle nejasnosti, pochybnosti a nefer jednani muzou vest. Proste jednat narovinu je naprosto zásadní. Hele vis co - treba to byl fakt preslap protože mel zkusenosti ze narovinu jednat nemuze, ze mu protejsek vyrobi scenu, bla bla. ( stejne to zni jako alibismus...😬) 🤷🏼‍♀️ ale ja bych uz měla velkej problem s důvěrou no.

klokanka31
8. bře 2023

Prosímtě kolik ti je? Přijdeš mi strašně naivní. Máš důkazy že se fakt rozvádí? Nebo ti to tvrdí jen on, jako i s tím partnerem jeho manželky? Kolem mě se rozvedla spousta lidí, i můj brácha. Všichni se odstěhovali od druhého hned, i když tam byly baráky, peníze...nečekali do rozhodnutí soudu.

zelenaesmolda
8. bře 2023

@odula
Presne tak.Zila jsem s psychopatem a byla jsem blba.Ted uz jsem sakra opatrna,abych znova nic takoveho nepodstoupila.A taky uz vidim ty varovne signaly.

levandule_k
8. bře 2023

@zelenaesmolda Nestranně je jeho reakce pochopitelná, na druhou stranu mohla jsem k tomu zbrkle postavit tak, že mě jeho jednání uráží a když mi nevěří ze začátku, tak to nemá vůbec cenu, že vytváří problémy, tam kde nejsou, co asi budě dělat, když přijde krize? Mohla jsem zahodit prima vztah.

somalicats
8. bře 2023

@klokanka31 Vidíš, a my s ex jsme ještě skoro rok bydleli v jednom domě - barák jsme tenkrát měli napůl, takže nešlo jednoho jen tak vyhodit, a ex se ke stěhování moc neměl, i když měl a stále má svůj byt, který si kdysi pořídil. Nemusí to být tak neobvyklé.

autor
8. bře 2023

@somalicats přesně tak, tohle je i nás případ.

autor
8. bře 2023

@levandule_k takže jsi se přesto dokázala přenést a nakonec víš, ze mas prima vztah. Pro me je to teď ještě hodně čerstvé a nevím. Mrzi me to, protože to je jinak fajn chlap

somalicats
8. bře 2023

Můj současný manžel měl ze začátku našeho vztahu tendence si taky "vymýšlet" a neříkat pravdu, protože jeho bývalá ho byla schopná tepat třeba za to, že řekl, že courání půl dne po obchodním centru ho nebaví. Teprve po čase se mnou pochopil, že mně může říct cokoli a že ho za to buzerovat nebudu.
Pokud šel sám do sauny, tak bych z toho zatím nedělala kovbojku. V sauně si tu hlavu parádně vyčistíš, my jsme s mužem saunisti oba, teď spolu chodit nemůžeme kvůli dětem, takže kolikrát jdu taky sama a je to super relax. Možná věděl, že má tak blbou náladu, že by nebyl dobrý společník a šel se vyčistit sám. Ano, měl Ti to říct na rovinu, ale nevíš, jak to měl s bývalou. Osobně bych, pokud tam jinak nejsou další problémy, kvůli tomuhle ten vztah nezahodila. Jen bych mu vysvětlila, že má jednat na rovinu, protože takovéto výmluvy se mi nelíbí. A uvidíš, jak se k tomu postaví.

klokanka31
8. bře 2023

Lhaní je ale sakra problém. Ale pokud mu věříš a vlastně ho chápeš, tak tohle hoď za hlavu a užívejte si dál krásný vztah 🍀 jen ještě jak jsi v úvodu psala že na sebe máte strašně málo času, tak nechápu proč? Přece vám rozvod neukrajuje volný čas ne?

werik153
8. bře 2023

Buď ti říká pravdu a nepřemýšlel nad tím, že tam můžeš být, respektive nepřemýšlel vůbec, to oni chlapy velice rádi dělají a asi za to ani nemohou, prostě takový jsou. Chtěl mít klid od manželky od tebe od všeho a chtěl si prostě sám vyčistit hlavu a nejspíš věděl, že kdyby ti to podal takhle tak by jsi se naštvala a chtěl tomu předejít.

Kdyby jsi věděla že ti lhal tak zůstaneš se svým manželem?

autor
8. bře 2023

@klokanka31 oba náročná práce, vzdálenost, deti kterým chceme taky věnovat čas, takže těch volných chvil optfavdu není tolik jako mas možnost třeba randit každý den

klokanka31
8. bře 2023

A jak jste spolu dlouho?

autor
8. bře 2023

@somalicats jo to se mi i snažil rict, ze ho teď drti práce a chtěl si vyčistit hlavu s tím, ze ví, ze by nebyl dobrý společník, pze byl vyřízeny a i v tom hovoru mi řekl, ze si to vynahradime příště, nicméně…však to asi všichni známe, zklamání mrzi…

codal
8. bře 2023

Chlapi mají dost často potřebu si pravdu upravovat nebo lhát, jen aby se vyhnuli konfliktu. Můj ex v tom byl přeborník, zamlčovat, mlžil i lhal kvůli blbostem, protože se prostě nechtěl hádat a vlastně o tom nechtěl ani diskutovat, takže si to udělal po svém a prostě to neřekl nebo si to upravil, aby ten konflikt byl případně co nejmenší. Většinou to prasklo, byl z toho ještě větší humbuk, hádka, nejen proto, co třeba udělal, ale hlavně že lhal, přesto to příště udělal znova, poučení nula, i když jsem ho prosila, ať to nedělá, že je to pak ještě horší. Vydržela jsem to blbka fakt dlouho, ale nic se nezměnilo. Nejlepší bylo, když jsme se rozcházeli, tak jsem se ho ptala, jestli teda mám odejít, jestli už mě nemiluje a on (protože se ten den prostě nechtěl hádat a nic řešit) mi řekl, že mě miluje a ať neodcházím. Druhý den mě kopl do prdele s tím, že se včera nechtěl hádat a tak mi řekl, co jsem chtěla slyšet. To jsou prostě alibysti a s tím se hrozně blbě žije..

autor
8. bře 2023

@werik153 myslím ze jsi to vystihla přesně.

Od manžela odcházím i kdybych byla sama. Nemůžu s nim zůstat, pze to proste už ani nejde. Nespim s nim dlouho, nemiluji ho a celkové tam jsou věci, které nejde opomijet

somalicats
8. bře 2023

Anonym: chápu, že Tě to zklamání mrzí, můj současný manžel míval občas ze začátku taky takové stavy, kdy potřeboval být sám a nevěděl, jak mi to říct - přitom já bych s tím problém neměla, taky mám kolikrát potřebu se uklidit. Ale přešli jsme to a nakonec jsme stále spolu.

Strana
z4