Přítel lhal o nemoci: Mohu mu ještě věřit?
Holky co by jste si myslely o téhle situaci? Mate vztah, kdy je společný čas tak trochu vzácnosti, protože málo času a protože oba ukončujeme svá manželství. Když se tedy vidíme, jsme oba šťastní, že jsme čas našli a jsme chvíli spolu. Nyní jsme měli mít naplánovanou společnou akci, těšila jsem a on mi to hodinu předem zrušil s tím, ze mu není dobre. Chvíli na to jsme si tedy ještě zavolali, abych ho ja ujistila o tom, ze nejsem naštvaná, ze to chápu atd atd, načež po chvíli necitlivé (pro me) ukončuje hovor, ze už chce končit, protože mu není době.
A ted to podstatne. Na tu akci jsem jela sama, abych si udělala radost a co myslíte? Ja ho tam potkám! Byl tam sám, to ano, ale byl tam. Strašně me to zranilo, zklamalo, naštvalo. Hned za mnou přišel, chtěl se mnou mluvit, ja nebyla schopna, venku me pak ještě chtěl dobehnout, snažil se mi volat (asi 20x), pak nakonec napsal zprávy.
Vysvětlil, ze mu zle bylo, ale chtěl si odpočinout, být sám s ze mi tím nechtěl ublížit, tak řekl co řekl, ale protože nechtěl abych byla smutná atd, ze ví ze byla chyba lhát.
Jde o to, jak mu mám ted dal věřit? Vždyť i v tom hovoru mi lhal jak kdyby nic. Navíc par dni zpět sám tvrdil, jak si přeje, abychom si vzájemně věřili. Navíc, sám se semnou jednou rozešel kvůli tomu, ze jsem měla pochyby jestli mi říká pravdu a to byly jen me pochyby, ne vyloženě narknuti ze lži a ted on sám lze?
Dobre bych si rozmyslela jestli vlastne nelezes z blata do louze...
Přestal to vytahovat, když jsem mu důrazně řekla, že s tím nemám problém, ale že já to platit ani zařizovat nebudu. (Celkem to zmínil třikrát.) Dál jsem to neřešila, nebyl důvod se k tomu vracet ani rýpat se v tom. Dalo by se říct, že jsem se přesto přenesla v tu chvíli, protože jsem to nechala být, nevyvolala jsem skrz to hádku, jen sledovala, jestli se nezačne chovat jako blb. Nezačal. Křivdu skrz to necítím. Jen mi trochu bliklo hlavou, co to má znamenat, proč to řeší. Důvod, proč to řešil vyplynul postupně. Ostatní věci byly fajn a bylo mi s ním dobře 🙂 a je mi s ním dobře doteď, proto je důležité celkové chování, kontext. Cítíš se s ním uvolněná, jsi s ním šťastná, můžeš s ním být sama sebou, nebo se přetvařuješ? Jaké má hodnoty? Podporuje tě? Váží si tě? Respektuje tvoje potřeby? Co ti říká intuice? Říká ti to fakt tvoje intuice nebo je to nějaká zraněná žena, která hledá problém v maličkostech, protože má fůru blbých zkušeností? Na tohle se ptej sama sebe. Na druhou stranu budete muset zamakat na komunikaci a důvěře.
Každý si neseme svoje "zážitky" z minulosti, které nás ovlivňují.
https://www.youtube.com/watch?v=EdTvcrWueMMJá jsem ke lži asi tolerantnější než tady ostatní v diskuzi. Jako dítě jsem mamce rozbila aroma lampu. Podařilo se mi ji až na pár střípků slepit a když jsem ji natočila správným směrem ani to nebylo vidět. No pak jsem pár let utírala prach v obýváku. K narozeninám ji dala novou a hezčí. Tu starou strčila na poličce dozadu. Tak po 3-4 letech na to mamka přišla a byla taková lehce zděšená, kdy jsem si to rozbila. Jak mi to říkala, tak jsem se jí přiznala, že jsem to byla já a že už je to fakt dávno, tak jsme se tomu zasmály.
sama si ho pro sebe omlouváš. Musíš si přiznat barvu. Lže jako když tiskne. Chápu, že tě to mrzí, ale brala bych to jako velké varování.
Je vidět, že nic nechápeš🙉
Je to zbytečný ztrácet s takovým čas.Snad to pochopíš.
Přestaň ho omlouvat, prostě ti lhal, je úplně jedno, jaký důvod si pro to vymyslel=) Když je schopný ti takhle bez potíží kecat už v takto brzké fázi vztahu, jaké to asi bude později...Někdy je čas sundat růžové brýle, přijmout realitu a neztrácet čas s někým, kdo si tě neváží natolik, aby byl k tobě upřímný. Jasně, je to zatím jedna lež (na kterou jsi přišla). Ale osobně nevím, jestli by mi za to stálo čekat, kdy přijde nějaká další...
Autorka: pak si musíš sama zhodnotit, zda Ti dotyčný stojí za to, abys s ním zamakala na komunikaci, aby se nebál Ti říct na rovinu cokoli.
Pokud ukoncujete sva manzelstvi, tak predpokladam, ze bud se rozhodl zustat se zenou (pripadne celou dobu kecal, ze taky manzelstvi ukoncuje), pripadne se opravdu rozvadi a uz proste ale nechce byt s tebou, byla jsi jen “prevoznik” a nebo jeste k tomu potkal nekoho tretiho.
Je mi lito, ale nic pozitivniho bych v tom nevidela, at je to jak chce a at pouziva vymluvy jake chce. Je mi jasny, ze to nebudes chtit vzdat, ze se rozvadis a myslela sis, ze tohle bude novy zacatek, ale myslim si, ze i kdyz to ted nechate byt, casem to stejne dospeje ke konci (a podle jeho chovani to bude takova ta “klasika”, ze ten posledni krok budes muset udelat ty - on je na to srab). Drzim palce.
My ženské jsme hrozné husy a když o někoho tak stojíme, jsme schopné mu omluvit cokoli. V téhle fázi vztahu pro mě důvod k rozchodu. Nebo minimálně ke snížení úrovně vztahu na kamarádský/sexuální. Pokud by se mi tohle stalo s partnerem po x letech, kde už člověk opravdu potřebuje občas vypnout a být bez toho druhého, tak bych to tak radikálně neviděla. Mám přítele 8 měsíců a taky stále bydlím s ex. Takže si přesně nenecháme ujít ani minutu, abychom byli spolu. I když se to nehodilo, i když jsme byli nemocní. Na silvestra nepil, aby za mnou mohl o půlnoci přijet 45km, políbit mě a odjet zase zpátky.... Tím chci říct, že zamilovaný člověk se takhle nechová. Chápu, že rozejít se nechceš, ale rozhodně bych svůj život a budounost do jeho rukou nevkládala.
@irmamala my nejsme na začátku vztahu….jsme spolu déle, ale asi to sama teď cítím, ze snížení na úroveň kamarádství. Jako o člověka samotného přijít o nej nechci, možná teď chvíli klid, pauza… nevím. Neumim si teď ale představit, ze bychom fungovali jako kdyby se nic nestalo
já jenom dodám, že pokud spolu nebydlíte, tak je jedno, jestli jste spolu dva roky, tohle je pořád začátek vztahu..alespoň za mě
Ono se ale stalo tak neni duvod predstirat,ze ne.
Ty musíš vědět jak se cítíš a jestli mu věříš. Pokud ne není dál co řešit a rozejdou se s ním.
Jestli jste oba v rozvodu... To je nápor na psychiku a človek pak delá různé nelogické věci. Dej na svou intuici, ta vetšinou nelže.
Autorko, přítel saunuje nějak pravidelněji nebo jste měli domluvenou výjimečnou společnou wellness akci? Jako zarytá saunařka můžu potvrdit, že jet tam sólo, aby si člověk prostě jen tak vypnul mozkovnu a zahodil stres je u pravidelnějších saunařů úplně normální. Samotné muže tam potkávám kolikrát častěji než páry. A jen v jediném případě jsem se tam setkala s nějakým nabalovačem 🤦♀️ I když jdeme společně s mužem, tak se v prostorech rozdělíme a každý si jede na své relax vlně zvlášť. Kolikrát mě tam takové ty tokající párečky vlastně ruší. Jo, podle našich zkušeností bych v tomto případě věřila, že si to přítel prostě chtěl užít sám se sebou bez ženského švitoření atp. Jo, měl Ti to na férovku říct. A jo, pravděpodobně by Tě to ranilo, tak chápu, že zvolil pohodlnější variantu 🤷♀️
@prostenika85 jo on tak vlastně říká od samého začátku a vim, ze do sauny často chodí vypnout hlavu. Ale teď jsem v módu “mrzi me to”…
@klokanka31 jako taky mě to napadlo. Celá ta situace je z jeho strany divná. Nějak nevím, co si myslet. Ale tak pokud chce být člověk chvíli sám, tak přece nepůjde na akci, kde je plno lidí ne...?🤔
@dasipe
Tak zrovna sauna neni akce kde je plno lidi.Ano,jsou tam ostatni ale ty se s nima nebavis,lezis a relaxujes.V saune ma byt klid.
Autorko, já tě ještě zklamu.
To, že seděl někde v sauně sám, vůbec nemusí znamenat, že na tom wellnessu nebyl s manželkou/další milenkou. My to tak s mužem děláme naprosto běžně, že si jeden jde do parní, druhý do finské bylinné. Někdy máme chuť být spolu a někdy zase vypínáme hlavu každý jinde, ale na wellnessu jsme spolu a jen sem tam se protneme někde u drinku.
Nedělala bych si iluze, no...
Tak jsem si přečetla diskuzi abych byla v obraze. Takže chápu dobře, že jste se domluvili, že spolu půjdete do sauny a ta se nachází někde mimo, prostě pryč. Tak pokud to tak je, mě by teda hned napadlo, že tam asi měl nakonec spicha s jinou 🤷 takhle to na mě působí
Já vůbec nechápu, že to řešíš - pro mě by to v tu chvíli skončilo.
Nebylo to nahodou saunovani v Holicich? Taky tam obcas zavitame 😉 ale jako kdyby tam sel manzel beze mne tak bych ho hnala 🤣 chtel si jen obkouknout cizi nahaty zensky? 🤣🤭
Promin, ale tohle je podpasovka, ja bych byla nastvana hodne a asi bych trosku zaradila zpatecku. Ne jako hned rozchod, ale davala bych si majzla. Pro me je hodne dulezita duvera a kdybych ho nasla mezi nahatymi zenskymi 🤷
@dasipe V tomhle Ti budu trochu oponovat, abych pro změnu autorku povzbudila 😉 Pokud se v sauně člověk pohybuje sám, buď tam sám opravdu je nebo tam je se "spřízněnou duší". Prostě s dlouhodobým partnerem, se kterým se sem tam potká v odpočívárně či na baru a vymění si šeptem pár slov. Pokud se tam pohybuje člověk sám a ve volných chvílích vejrá do mobilu, je tam bez partnera, se kterým by sdílel tu volnou chvíli. A pokud tam je člověk s čerstvou známosti, jde pomalu o siamská dvojčata 😄 A tihle nám - odpočívačům - obrazně pijou krev. Větrají nám finu neustálými přechody tam a zpět a ruší společným plánováním, co si dají k večeři 🙈 Čerstvou známost prostě nevezmes do sauny, pokud chceš sám vypnout. Vezmeš ji tam, pokud s ní plánuješ i večeři a další aktivity. Ale to se v té sauně chováš jinak.
Nic to nemění na faktu, že pán autorce trapně lhal (s čímž nesouhlasím, ale jsem schopná pochopit jeho motivaci 🤷♀️).
@dasipe Pokud si představuješ saunu jako jeden velkej mejdan, tak Tě zklamu. Sauna je o relaxaci a odpočinku. A nejvíc tam ruší ty tokající párečky, jak už tu někdo psal. Chodím do sauny už roky a nechdím se tam bavit, ale odpočívat. Někoho, kdo by tam rušil, by hodně brzo vyvedli.
@aarriel Tys v sauně nikdy nebyla, co? V relaxační místnosti jsou všichni zabalení do prostěradel, nazí jsou jen v sauně, kde je hodně přítmí a fakt tam není co očumovat 😀
@somalicats vsak pisu, ze jezdime ne? Pritmi tam je, ale ne uplna tma 😉 a mas pravdu, ze pro nas zensky neni vetsinou co ocumovat, ale chlapy to maji jinak. Nebo nechapu, ze ten muj si kolikrat prohlidne a pak vypravi🙈🤣
Jen ja jsem trapka a v dalce jsem si vyhledla jednoho, kteryho bych si rada prohledla a kdyz prisel bliz, tak se z neho vyklubal muj manzel 🤣🤣🤭
Jestli mu věříš, vztah vám funguje a byl to jeho první "úlet", tak bych to tak nedramatizovala. Otevřeně si o tom promluvte a jděte dál.
@somalicats Já očumuju! Svého manžela 😎 A myslím (doufám), že on mě taky 😈
No....chapu,ze pokud nema zadny volny cas a stres potrebuje byt sam....ale kvuli tohoto lhat?nechapu...spis tam mel novy objev,blika mi cervena kontrolka a jen tak bych to rozhodne nepresla...pokud chces pokracovat v tomto vztahu,brala bych ho velmi s rezevou...jako fakt ne,tohle prece nemas zapotrebi,aby z tebe delal blbku...jen spolehal na to,ze bys tam sama nesla...
No mě když je špatně tak fakt nevim jak mi bude za hodinu nebo zítra. Nejsem schopna vymýšlet scénáře, komunikovat. Hovory ukončuju, neřešim. No a když se mi udělá líp (mohu bez řešení čehokoli zalést třeba jen na hodinu a prospat se) tak zase funguju. A klidně pak třeba na akci najednou jet můžu a chci, přestože před hodinou se to zdálo naprosto nereálné. To co popisuješ sedí přesně na mé jednání bez jakýchkoli postranních úmyslů. Prostě jen nevim co bude.

@somalicats přesně tak…jak kdybys mluvila o tom mým…