Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    Konečně mám termín do poradny kvůli zmenšení žaludku! Prosím držte mi palce ať to vyjde. Strašně moc si to přeju. Konečně bych byla zdravá a vypadala normálně kdyby to klaplo..

    Ahoj byl jste někdo na zmenšení žaludku? Co jste musely podstoupit než vám řekli ano jste vhodná klientka nebo to zamítli? Jaký dopad na vás měla operace? Za jak dlouho a kolik kg jste zhubly? Pokud jste k nadváze měly přidružené nemoci zbavily jste se jich? A co vytahaná kůže? Prošly jste zákrokem aby jste se jí zbavily a platila vám to pojišťovna nebo jste musely uhradit vše samy?

    Ahojky, Vánoce jsou za námi a dovolená před námi 🙂⛱️🩴🏰... Tento rok by jsme chtěli jet do Jižních Čech. Do chatek v nějakém pěkném kempu. Kemp kam jsme chtěli jet je bohužel už plný. Tak bych se chtěla zeptat jestli nemáte nějaký tip. Naše představa je menší kemp s chatkami se sociálním zázemím a lednicí ideálně aspoň dvouvarič. V kempu nějaké hřiště s klouzačkou, houpačkou a pískovištěm. Kdyby tam byla hospůdka kde by třeba i vařili bylo by to super. Jižní Čechy +/- hodinu od zámku Hluboká nebo Červená Lhota. Prosím o tipy. Děkuji

    Poradíte mi prosím kam do Polska na větší nákupy? Jsme z Liberce - severní Čechy. Raději nákupní centrum než trhy. Předem děkuji

    Snad bude mít obdarovaná na Vánoce radost

    Co dáváte dětem na celodenní výlet k jídlu? Dřív byli běžné řízky, ale říkám si jestli se nezkazí.. ? Na druhý školní výlet jedou přes noc a nebude tam k jídlu nic víc než špekáčky k večeři. Co by jste dali na tento výlet k jídlu? Budou se z něj vracet až kolem 16h následující den.

    Letos pojedeme na týden do kempu ve Frenštátě pod Radhoštěm a rozhodli jsme se že si uděláme celodenní výlet do Brna. Dopoledne chceme vzít syna na výstavu Tutanchamon a s mladším asi někam do hracího centra nebo pěkné hřiště když bude hezky. Potom by jsme chtěli na oběd někde v centru s posezením venku a odpoledne procházka po centru nebo prohlídka nějaké rarity kterou má jen Brno nebo nějaká "atrakce". Vůbec ale Brno neznáme vážně nikdy jsme tam nebyli a proto bych vás chtěla poprosit o tipy kam jít nebo co stojí za to vidět. Jaká restaurace je top, kterou cukrárnu rozhodně nepřejít apod. Budou s námi i 2 děti 11let a 2 roky na zdr. kočárku. Předem moc děkuji

    Včera večer se koupu se synkem. Jsme tam tak 2 minutky když se ke mě přitulil a držel se mě jako klíště. Tak říkám jé ty máš maminku tak moc rád. Tak ho obejmu a držím a užívám si tu náklonnost. Za chvíli se mě pustí a dáme si pusu. A v tu chvíli začnu řvát. Davídek se nemazlil Davídek kakal 🙈. Takovou rychlovku z vany jsme snad ani jeden ještě nezažili

    Krásný den všem.. ☀️
    V pátek mi přišlo vyrozumění s tím že příští měsíc dostanu poslední rodičák a konečná. Nevím jak jsme to počítali ale žili jsme v tom že poslední peníze dostanu v červenci nebo srpnu. Synovi který má postižení budou 3 roky v září. Když jsme to prvně plánovali nevěděli jsme o jeho postižení to víme až od začátku tohoto roku a řešili jsme spoustu jiných věcí než je rodičák. Různá vyšetření, rehabilitace, lázně, logopedii, první péči, psychologii, neurologii.... A k tomu prospěch a potřeby staršího syna. Takže jsme to vypustili. Zítra musím jít k řediteli do firmy kde jsem dosud zaměstnaná. Vím, že chci odejít protože tam jsem poprvé zažila jaké to je být šikanován na pracovišti a psychicky jsem se složila. Od té doby beru léky na psychiku a nemůžu se z toho dostat. Mám sociální fobii. Strašně se bojím tam jít. Bohužel tam je to o tom že personální tam dělá paní která to v životě nedělala a nic o tom neví jak sama přiznala. Ale moje otázka je co by jste dělali na mém místě? Můžu jít třeba na čas marodit? A pokud ano dostanu nějaké peníze? Nebo je lepší jít na úřad práce? Není možné nastoupit do zaměstnání kvůli mladšímu synovi. To je prostě nereálné z více důvodů. A vím že mi nedají jiný úvazek a hlavně mi nevyjdou vstříc se směnami kdybych na čas dokázala snášet jejich přístup k zaměstnanci. Dovolenou zřejmě po dobu kdy jsem byla na mateřské nemám žádnou.
    Moc prosím o rady tipu jdi makat si odpusťte. Vím že by to bylo nejlepší řešení, ale taky vím že to je nereálné právě kvůli postižení syna.

    Manžel včera navrhl koupi domácí pekárny. Jeho důvod k tomu je zdražování pečiva. Já si tím nejsem jistá. Suroviny také něco stojí + elektřina.. Jaké jsou vaše zkušenosti?

    Mamky, jak se učíte s dětmi do školy? Přes 3 hodiny jsme se učili na test z vlastivědy. Nejdříve se to učili sám já ho jen zkoušela - hrůza. Tak jsem se snažila mu to vysvětlit a naučit - katastrofa.. Ráda bych věřila že aspoň přinese dobrou známku ale poslední dobou je to samá 3,3-,4.. příšerně se zhoršil a já už nevím co s ním. Na češtinu už musíme využívat doučování jak ve škole tak domácí

    Dnes se u nás staly dvě velké věci. Byla u nás paní kvůli šetření na příspěvek na péči pro Davídka. Moc milá paní. Vyšetřila Davídka formou hry, vyslechla nás příběh a vyptala se na vše co potřebovala vědět. Teď už je to na posouzení lékařů. Ale super věci se pohnuly..
    Po odchodu sociální pracovnice mi přišel e-mail od Dobrého anděla. Musíme doložit ještě nějaké informace ale jsme zařazeni mezi rodiny kterým se dostane jejich pomoci.
    Spadl mi obrovský kámen ze srdce. Brzy mi končí mateřská a nemusím se dál bát co bude dál když teď není možné abych šla zpět do práce. Je to takové malé štěstí ve velkém neštěstí.

    Udělal se mi nad zubem váček. Dost tlačí. Mám to lehce nateklé až k očnímu důlku. Samo to nechce prasknout a bojím se to propíchnout ikdyž cítím že by to dost ulevilo. Nevíte prosím co s tím? U nás zubní pohotovost není. Začalo to včera

    Dobrý den, je tu někdo kdo byl s malým dítětem v lázních Košumberk? Můžete mi napsat co se vám tam líbilo nebo naopak nelíbilo? Jak vypadají pokoje? Je tam kam jít na procházku? Kolik měli vaše děti za den procedur? Co určitě vzít sebou a co je naopak zbytečné?

    Dobrý den, prosím věnujte chvilku Vašeho času sbírce. Sbírka je určena na výběr peněz pro Davídka. Davídek po narození 10minut nedýchal a lékaři bojovali o jeho život. Od té doby je s vývojem pozadu. V prosinci byl na magnetické rezonanci a na začátku ledna jsme se dozvěděli že Davídek není jen opožděný, ale má Dandy-Walker syndrom. Podle lékařské zprávy je jeho vývoj nyní ve 2letech a 4 měsících na úrovni ročního dítěte. Prosím pomožte nám vybrat penízky na zdravotní pomůcky na které nemáme prostředky. Pomůže jakákoli částka nebo sdílení mezi své kamarády či do skupinek. Děkuji z celého srdce 💓 za pomoc. https://www.donio.cz/PomocDavidkovi

    V roce 2019 se nám narodilo druhé zlatíčko Davídek. Už od narození to neměl snadné. Když se narodil nedýchal a lékaři ho museli 10 minut křísit. Byl ve vývoji hodně pozadu oproti svým vrstevníkům. Ale pořád jsme se snažili uklidňovat se že vše dožene. Až na začátku ledna jsme se dozvěděli že trpí Dandy-Walker synromem. Davídek potřebuje zdravotní pomůcky, rehabilitace apod na které nám v rozpočtu nezabývají peníze. Proto jsem oslovila nadaci Donio a uspořádali jsme sbírku. Nyní hledám dárce kteří by nám přispěli nějakou korunkou nebo by sdíleli náš příběh..

    https://www.donio.cz/PomocDavidkovi

    Chudák malý.. maminka neumí dělat pořádné svačiny tak musí sám. Tak mamky kdyby jste nevěděly jak na to tak musíte
    1. okousat banán 🍌
    2. donutit bráchu aby vám dal Matyldu a rohlík
    3. lžičkou namazat Matyldu na banán 🍌
    4. nacpat rohlík do kelímku od Matyldy
    5. jíst jako pejsek a pořádně se upatlat
    6. nechápavě zírat na maminku ( co se jí na mém vaření nelíbí?)
    7. usmívat se dokud nebude vše odpuštěno
    ❤️

    (2 fotky)

    Včera narozený synovec Zdeneček ❤️. Ségra byla statečná, nejprve přenášela 10 dní nakonec musela na vyvolání což si pěkně protrpěla a ve finále stejně musela na císaře. Ale teď jsou v pořádku. Sestra zamilovaná a maličký kouzelný a zdravý

    Můžu udělat dětskou bouli (pití) z konzervovaného ovoce i s tou šťávou co je v konzervě?

    Nejsem z těch co by si běžně dělali radost věcmi pro sebe o to větší radost mám z toho co jsem si dnes koupila a bez výčitek svědomí.

    Tak mi právě došlo že budeme muset pořídit nový pořádný kočárek.. Nikdy jsem nijak neprožívala kočárky. Důležité bylo aby jezdil, vypadal slušně a dal se zabrzdit. Proto potřebuju radu od zkušených maminek. Co od kočárku potřebuju.. vysokou nosnost (bude muset vydržet do synových 5let), dostatek místa pro prdku i pro nožičky, bezpečnost, aby s ním šlo jezdit jak po městě tak i v terénu, lepší odpružení nebo kola když s ním pojedu po kočičích hlavách tak aby to z prcka nevytřáslo duši a mohl by být i hezký a přijatelný cenově (max 20.000kc ideálně méně).

    Dobré ráno, včera jsme se dozvěděli co s malým je proč nechodí a nemluví. Dobrá zpráva je že jednou by se to mohlo všechno zlepšit a až bude dospělý nemělo by to na něm být vůbec vidět. Rovnou se rozloučíme s kariérou vrcholového sportovce a 3 vysoké školy taky nevystuduje 😁. Nevadí, hlavně že jednou bude mít normální život. 🧡

    Do školky jen tak nenastoupí obávám se že tam půjde až jako předškolák, ale mě bude brzy končit rodičovská. Budu si muset zažádat o příspěvek na péči ale nevím kdy? Můžu si o něj zažádat už teď když ještě rodičák beru? Nebo musím počkat až mi skončí a pak se bát jestli mi dají tu podporu? Bez mého příjmů být nemůžeme. To by jsme nezvládli a já do práce jít nemůžu kvůli synovi. Nevíte jak tohle je?

    Jednou se můžu vyspat do sytosti a co myslíte.. čumákuju od 6h a nervy mi nedají spát. Musím myslet na svého chlapečka který dnes jde na vyšetření magnetickou resonancí pod celkovou anestezií. A bohužel tam pustí s ním jen jednoho z rodičů. Držte palce ať výsledky dopadnou dobře, prosím.

    Natrefila jsem na téma menstruační kalíšek který mě zaujal. Chci se zeptat jak moc hluboko se zavádí? Mám problémy mít i tampón tlačí mě a nejde mi ho zavádět dostatečně. Mohla bych mít kalíšek nebo by pro mě byl nevhodný?

    Znáte to.. večer jdete uložit dítě a dáte mu jinou lahvičku protože ta co měl po celý den se záhadně vypařila.. než se uložíte taky projděte být ale nikde prostě není. Hledáte na všech možných i nemožných místech. Dítě usnulo tak to vzdáváte a jděte si lehnout. Vypadá to že noc bez lahvičky zvládne. Pár minut před půlnocí řev.. nemá lahvičku. A tak ji tady už víc jak hodinu hledám ale marně. Tipy kde se tyhle věci rády schovávají?