Přítel mě nechce zahrnout do vztahu se svými dětmi
Ahoj holky, s přítelem čekáme miminko, zanedlouho se má narodit. S bývalou má dvě děti(8 a 4). Děti mi nevadí, věděla jsem že do toho vztahu jdu s tím že je má. K mému problému, jezdi je navštěvovat, bere si je ven na hriště do cukrárny apod. Pořád čekám jestli mě někdy vezme sebou, přece už by měli vedet že má někoho noveho a že budou mit sourozence nevlastního, strasně mě to mrzí. Pořád říká, jak si mě chce vzít a jak se těší na naše mimi, ale nechápu proč teda jestě neudelal tento krok. Říkala jsem mu to už, že by bylo asi na čase to nějak zkloubit, že mužeme vsichni spolu chodit ven, muzou chodit k nam aji na noc, ale prostě pořád nic. nevím co si o tom myslet. Začínám si pomalu myslet ze tam nejezdi jen za detmi ale aji za ni, nebo ja uz fakt nevim. Další vec, rikala jsem mu že by mi vadilo kdyby chodil k nim domu, ze si to nepreju, at si je vezme, ven tady, kamkoliv ale tam proste at nechodi a netravi cas tam v te domacnosti. No dneska mi oznamil ze tam jede a bude tam doma cele dopoledne s nema. Příjde mi to divné, že me takhle od toho vylucuje, prestoze ja mám zajem to nejak zkloubit. co si o tom myslite, snad ani nevím na co se ptam, proste nevim co si o tom myslet. Děkuji za nazory.
@luciebx naprosto chapu, ze "macechu" nesnasis.
Manzelovi rodice se rozvedli taky pred cca 20ti lety, maji spolu asi 17ti letou naprosto rozmazlenou dceru. Ale to odbocuju.
Na rodinne oslavy se schazime jen s manzelovou mamkou, tata bez te sve "nove" neudela ani krok. A to fakt neprehanim. Ta ho strezi jako ostriz i po tech 20ti letech a spolecne dceri. Neexistuje, aby sel tata s manzelem nebo manzelovou sestrou jen treba na pul hodky na kafe jen sam. Ona "macecha", jak ji rikame, vzdy prijede s nim. Je to az trapny. Pritom musi citit, ze neni vitana.
Otazkou je, co je dobre. Jestli si stat za novym vztahem a chodit na akce s novym partnerem a cekat, ze se hrany obrousi.... nebo na akce chodit sam a nedrazdit... nevim. V nasem pripade by bylo lepsi, kdyby tata prerizl retez a prisel nekdy sam, protoze ta jeho nova je neskutecna k....
@degial to sice ano ale i dospele deti miluji rodice oba a kdyz maji narozeniny atd tak proste udelaji oslavu a chteji je tam mit oba....nevodim duvod proc bych ja kdyz mam sama tri deti mela treba oslavu delat na vickrat...priklad dcera mela 5let a jako dedecek i babicka preci prijit maji a i kvuli memu decku...ja pronajmu hrad koupim dort atd atd a proc bych to mela delat vse na 2x jen kvulo tomu ze muj otec odesel od mamky?? Navic si to spocitej - svatky tri mych deti narozeniny,moje narozeniny,atd atd...jako promin ale to mi prijde uplne na hlavu. Chapu tebe jako partnerce ze to vadi,ale jsi s muzem ktery rodinu mel a i ma...
A to mam jeste segru atd.
Ja chapu ze ti i to kamaradstvi vadi...jenze on psychologicky muze mit dojem ze se na ni vykaslal a proste s ni souciti a pomahat ji treba bude kdyz ona o to pozada....plus heled treba fakt manzelstvi 30let??? To je silne pouto i kdyby se hadali...vzdyt si vezmi porod deti,deti poprve doma,bezne nemoci...skolka skola tanecni atd...dovolene...vanoce atd atd...proste spolu maji spoustu spolecneho casu a i intimne si byli blizci hodne...a to proste neprebijes...nesmazes,nezapomene to....a i to kdyz ona uvari jeho oblibene jidlo...on si ho s chuti da...proc? Byl na neho zvykly 30let....
Neni to snadne...a to same svatba deti...vnoucata kdyz se narodi atd atd to vse budou i nadale prozivat jen oni dva jako rodice...
@shine2015 děti,ex i next 😀 jsou na obou stranách. A všichni jsme normální. On je i rozdíl malé a velké děti. Dospělé,ktere měly 30 let rodiče pro sebe,v páru opravdu nemusí nového člena přijmout,mozna hůř než ty malé,ktere si třeba ani rodiče spolu nepamatují. Navíc je tu fakt že odešel kvůli ní,coz sama píše. Ty " děti" nemají jediný důvod ji ve svém životě chtít.
Já ho chápu-a taky bych úplně chápala, že děti by nemusely být z nové paní-přítelkyně otce nadšené. Mně je 45 a dodnes bych nerada viděla paní,kterou si našel můj otec.Měla jsem prostě mámu a nového tátu-to byl ten, který se o nás staral. Hrůza, že? Prostě vlastní otec je pro mne cizí pán-bohužel.
@shine2015 Tak k tomu tvému příkladu ohledně oslavy narozenin: já bych také nedělala dvě oslavy pro každého zvlášť. Prostě by byla jedna a pozvala bych je s novými partnery... Pokud by to nebylo možné, tak bych pozvala jeden rok jenom jednoho, druhý rok druhého....střídala bych to, s tím, že ten druhý rodič, který by se neúčastnil oslavy, by pak udělal na své náklady nějakou malou oslavu třeba v restauraci (pozval na oběd, rozdal dárky...) Vždycky se to dá udělat tak, aby se nikdo necítil odstrčený....
Ex mému příteli také jednou nabídla, aby se zúčastnil oslavy narozenin dítěte u ní doma... Naštěstí odmítl s tím, že mu oslavu přichystáme u nás... Dítě bylo rádo, maminka mu nechyběla, naopak si užíval, že má oslavu dvakrát 😀 Všichni jsme byli spokojení...
Já nijak nepopírám, co píšeš, zvyk je železná košile.... Po těch 30 letech je to vůbec těžké... Ale já třeba rozlišuju dva typy lidí: "odstřihávače" a "ulpívače".... Jsou lidi, kteří i po těch 30 letech dokážou starý vztah zahodit během chvilky, a naopak tací, kteří i po krátkém vztahu na tom bývalém visí a nedokáží se odpoutat....Hodně záleží, jaký vztah měli...Ne vždy chlap extra prožívá např. svatbu,porod, a další okamžiky, které by ty dva měly spojit... Já jsem kolem sebe měla dost rozvedených páru, kteří po sobě po rozvodu ani nevzdychli, absolutně se nevyhledávali a mluvili spolu jen kvůli dětem... Pak jsem byla překvapená, když přítel s tím kamarádstvím s ex přišel... On s ní soucítí, protože je zatím bez chlapa a občas mu do telefonu téměř brečí, jak se jí hrozně stýská po dítěti, jak bude brečet, protože bude o víkendu sama... Jednou mu i vyčetla, proč si dítě bere na vánoční svátky, když on má přeci mě, takže sám nebude, zatímco ona nikoho nemá.... Takže je jasný, že má přítel výčitky, i přesto, že odešla ona a on se to jak blbec snažil dlouho lepit zpátky....
@degial vidis a ja si treba myslim ze kvuli detem vubec malym by na oslavu jit mel...i ldyz by to bylo u ex....
Prusvih je ze nova partnerka samozrejme svym zpusobem timto chovanim souperi..kdyby mela klid a jistotu,tak s prehledem muze necha jit na oslavu ditete k ex domu protoze by vedela,ze nic nehrozi....jenze takhle chce vsem ukazovat ze ona je na prvnim miste....coz si mysli,ale v zaveru to tak ani nemusi byt.vubec kdyz to ten muz dela nedobrovolne jen zw chce mit klid...
A pro myslim si ze je rozdil ldyz spolu maji nebo nemaji dite...kdyz nemaji nemusi se uz videt ale kdyz spolu dite maji tak na sebe nikdy nebudou strozi a uplne bez citu/vztahu....
A porod at si to priznas nebo ne,tak vubec kdyz ten muz u porodu byl,nevedel do ceho jde a videl tu zenu jak rodi,to ho k ni proste pripouta....je to velice silny a emotivni zazitek....kazdy chlap ktery je charakter proste u prvniho ditete to tak ma.....
@degial
@shine2015 Já jsem ho nijak nenutila, aby tam nechodil... I když by mě to samozřejmě mrzelo... On se od začátku snažil hodně podporovat vztah mezi mnou a jeho dítětem, chtěl, abych ho přijala do své rodiny, což se povedlo a dítě se u nás cítí dobře, má mě rádo, přijde se i pomazlit, těší se na mě víc než na svého tatínka 😀 Takhle by to ale asi těžko mohlo být, kdyby chtěl maximum času trávit jako rodina se svou ex - společné oslavy, Vánoce, výlety, atd...
S tou rivalitou ex/next máš pravdu... Já na jeho ex trochu žárlím doteď, právě z těch důvodů, které sama zmiňuješ... Ale že bych si potřebovala za každou cenu honit triko, to ne... Ostatně, k čemu by mi to bylo, kdybych si na něm něco vynutila... Navíc on není ten typ, který by si nechal něco vnutit. Když mě občas přepadnou pochybnosti, tak si vzpomenu, jak se asi musí cítit ona, a uvědomím si, že jsem na tom přeci jenom o chlup lépe, protože mám šanci mít úplnou rodinu, což ona prošvihla...
To pouto se nevymaže mezi nimi, na druhou stranu to neznamená, že nebude schopen vytvořit plnohodnotné pouto se mnou... Ostatně společné dítě je také v plánu 🙂 Porod pro něj silný zážitek byl, i když u něj původně vůbec nechtěl být... Ale zjevně je to nespojilo natolik, aby dokázali pro své dítě udržet plnohodnotnou rodinu...

@shine2015 No, nedomyslí situaci.... když ona ta situace může být všelijaká... Mně bylo třeba jasné, že budu muset přijmout jeho dítě do své rodiny... Ale co jsem nečekala, že můj partner bude chtít se svou ex kamarádit a svěřovat se jí 😒 To se moc předvídat nedá... Tazatelka mohla předvídat, že jí jeho děti nebudou mít moc v lásce, ale nemohla předpokládat, že její partner bude chodit ke své ex na oslavu dospělých dětí... Však to s nimi mohl oslavit sám na neutrální půdě, bez nové partnerky, ale zároveň bez exky... Tak by mi to přišlo nejideálnější.