icon

Přítel mě nechce zahrnout do vztahu se svými dětmi

bajajus
9. črc 2015

Ahoj holky, s přítelem čekáme miminko, zanedlouho se má narodit. S bývalou má dvě děti(8 a 4). Děti mi nevadí, věděla jsem že do toho vztahu jdu s tím že je má. K mému problému, jezdi je navštěvovat, bere si je ven na hriště do cukrárny apod. Pořád čekám jestli mě někdy vezme sebou, přece už by měli vedet že má někoho noveho a že budou mit sourozence nevlastního, strasně mě to mrzí. Pořád říká, jak si mě chce vzít a jak se těší na naše mimi, ale nechápu proč teda jestě neudelal tento krok. Říkala jsem mu to už, že by bylo asi na čase to nějak zkloubit, že mužeme vsichni spolu chodit ven, muzou chodit k nam aji na noc, ale prostě pořád nic. nevím co si o tom myslet. Začínám si pomalu myslet ze tam nejezdi jen za detmi ale aji za ni, nebo ja uz fakt nevim. Další vec, rikala jsem mu že by mi vadilo kdyby chodil k nim domu, ze si to nepreju, at si je vezme, ven tady, kamkoliv ale tam proste at nechodi a netravi cas tam v te domacnosti. No dneska mi oznamil ze tam jede a bude tam doma cele dopoledne s nema. Příjde mi to divné, že me takhle od toho vylucuje, prestoze ja mám zajem to nejak zkloubit. co si o tom myslite, snad ani nevím na co se ptam, proste nevim co si o tom myslet. Děkuji za nazory.

Strana
z4
anansie40
28. črc 2015

@andelka přesně, ono i ve standardních rodinách s jasnou koncepcí vzniká plno třenic, které si člověk musí v sobě urovnat nebo spolu vykomunikovat, natož v takovéto komplikované složenině (ještě se do toho motá tchýně)...samo od sebe to asi fungovat nebude...ale nevíme, co přesně se tam vlastně děje, jen že je to asi pěkný chaos.

misaroman
28. črc 2015

No tak šla jse tam bydlet právě proto ze jiná možnost v tu danou chvíli nebyla a teď když už jsme pric máme krásnej život rozumíme si vše si říkáme ale když jde o děti tak jsou moc rozmazlený já mám syna kterého vychovávame když přijdou děti tak jedna krade a druhej je sprostej tak co je Špatného ze mam problém já potřebuju vychovávat syna dobře a ne to neřešit ale tím ze manžel má za sebou už nějaký život tak si myslí že je to asi ok nechat jeho děti dělat vše

misaroman
28. črc 2015

Anansie40 no tak svatby nelituju a určitě neutecu od chlapa jen proto že jiná možnost není než bydlet tam kde jeho bejvalka ale jde o to proč se zastával ji když viděl její chování já se tam starala o děti a barák to ona když jsme jeli na dovcu a pak se vrátili mi tam nechala na sedačce použity tampon já vím že mě manžel miluje ale to zastavani nechápu jestli nemůže překousnout ze je opravdu taková ochmelka a prase k tomu čekal od ní něco lepšího v chování

andelka
28. črc 2015

@misaroman no, tak ono asi nejde o to utéct od chlapa, se kterým nemůžeš bydlet jinak, než spolu s jeho bývalou rodinou, ale o to, nebýt s chlapem, který se chová tak, jak jsi popsala v dalších větách a i před tím. Čeká vás velký boj, jestli to máte zdárně vyřešit, opravdu nic jednoduchého. Ale dala ses na to, manžel tě prý miluje, tak bojujte.

anansie40
28. črc 2015

@misaroman no tak to je o něčem jiném, když už teď máte krásný život a rozumíte si a vše si říkáte 😀 teď už zbývá jen doladit ty děti a přístup manžela k nim a bude vše ok

misaroman
28. črc 2015

To jsem právě holky chtěla poradit já mám jeho děti ráda a nerozlisuju moje tvoje ale pokud i já vychovávat syna tak chci dobře má 4 roky a určitě nechci aby se naučil krást nebo mluvit sproste i když v pubertě to třeba tak bude a nevyhnu se tomu ale zatím má 4 roky tak co dělat

andelka
28. črc 2015

@misaroman asi mluvit s chlapem a probrat možnost a potřebnost podobné výchovy. Nebo mu do výchovy jeho dětí vůbec nekecat, ale pak ani on do tvojí.

misaroman
28. črc 2015

No ja ustupovala dlouho ale proste chci poradnou výchovu a ne to co měl s bejvalou

andelka
28. črc 2015

@misaroman nemůžeš ustupovat ale co nejdřív si sednout a pořádně to probrat. Už dávno jste to měli udělat.

misaroman
28. črc 2015

Pokaždé když k tomu dojde a já mu řeknu co je špatně ze děti musí respektovat nás byt naše podmínky a nás tak řekne že to ví a ze ti bude jak říkám já a k e pak přijdou a je to o něco jinak

andelka
28. črc 2015

@misaroman tak asi připomínat. Pokaždé připomenout dohodu, a proč se zachoval zase jinak a jak to vnímáš. Mluv o svých pocitech, ne že dělá všechno blbě. Třeba vysvětlit co přesně znamená respektovat vás, vaše podmínky..do detailu. A hlavně, vy musíte stát při sobě, vědomě, mít podobný názor, společnou zodpovědnost, fungovat jako tým, aby děti viděly vaši sílu, jistotu, hranice..Bez toho to nepůjde.A váš krásný život to pěkně podrbe.

natous29
28. črc 2015

ahoj 🙂 tohle není podle mě jeho vina ona na něj nejspíš tlačí aby jste se s dětmi nepoznali. Důvodů může mít milion .. může žárlit že příteli se daří dobře i bez ní, že čeká novou rodinu, že budeš lepší teta než ona máma, možná příteli nepřeje nic dobrýho.. důvodů jsou fakt mraky.. za ní nechodí určitě nezapomeň že děti jsou velmi všímavé a hlavně slepičí prdelky 🙂 kdyby se něco dělo určitě by to vyslepičily jejímu příteli aniž by chtěly 🙂 hlavně na ně netlač a nenuť ho si vybírat mezi tebou a dětmi byli by jste nešťastní oba. prostě to hoď za hlavu a těš se na společný miminko vsadím boty, že potom se to změní. A i ty už nebudeš přemýšlet proč je ještě neznáš a budeš si užívat to svoje bejbátko 🙂 možná aji oceníš že k vám nechodí věř mi vím o čem mluvím 😉

blahova_andrea
29. črc 2015

@misaroman já teda nevlastní děti peskuju úplně stejně jako ty svoje, když je potřeba 😅 a nikdo v tom problém nevidí. když jsou u nás, tak platí naše - moje pravidla. oni jsou teda zatím ještě menší, takže docela zlatíčka. když došly a donesly si nějaké věty, manýry nebo říkanky, co se mi nelíbili a učili to mišku, tak jsem jim slušně vysvětlila, že mě se tyto věci nelíbí a míša je na to ještě malej, tak ať si to nechají na doma a mezi kamarády, ale tady ať se nedělají. jsou fakt úžasní a takto to stačilo. občas jsem musela třeba ještě 2x připomenout, ale pak už dobrý. já si zatím na svůj úděl macechy fakt nemůžu stěžovat. dětičky mě respektují, nevlastní sourozence zbožňují. jenže jde prostě o autoritu. v naší domácnosti bylo od začátku vše pevně nastavené, bylo jasné, že já jsem tu generál a co řeknu, to platí a přítel mi neházel klacky pod nohy, mlčel a souhlasil nebo neřešil. když něco, tak jsme si to vyříkali bokem nebo přímo s dětmi. člověk na ten víkend dost přimhouří oči, ale nejde si nechat líbit všechno a už vůbec ne, když to ovlivňuje dalšího človíčka. u vás je problém, že manžel ti vyloženě nedává pravomoce a před dětmi snižuje autoritu. pak nelze čekat nic dobrého ☹ já se taky bojím, co bude až budou větší (teď 6 a 11 let), ale puberta bude krušné období i u vlastních dětí, tak to budeme muset nějak přežít 😅 😀

misaroman
29. črc 2015

Jenže jeho děti jsou možná i očkovaný od maminky takže já to mám moc těžký kluk má 13let vecne sedí u počítače a to je sama pí...a ku.....a Mr.....a a manzel když jsou u nás tak je hlídám já a on to neslyší jen mu řekne Kubo tytyty a stejnak odjede a děje se to pořád a druhá 8 let to abych se bála něco nechat v peněžence nebo někde pac se mi ztráceli drobný a 2 se našli u ni v kapse a pod polštářem minulí rok před vanocema se mě ztratilo 400a to jsem to měla na dárek pro manžela ještě a manzel řekl když se nechytila za ruku nic se s tím nedá dělat ale ona se přiznala ze v peněžence strachala ale nic nevzala

blahova_andrea
29. črc 2015

@misaroman tak u nás snad to očkování až tak moc neprobíhá. já si dávám pozor na pusu před nimi ohledně vyjadřování na adresu jejich mámy a totéž snad i ona. jinak ten pc, to je mor, to u nás probíhá taky. už je velkej oproti těm třem menším, takže co u nás má dělat, že? jako občas ho prckové něčím zaujmou, tak si hraje chvíli s nimi nebo teda pomáhá tátovi na dvoře s něčím nebo v kuchyni, ale pc vede na plné čáře. a to i u prarodičů. koukám, že je máš oba o 2r starší jak já 😅 teda když jsi psala o krádežích, tak jsem čekala nějakou pubošku a ne malou holku 😨

misaroman
29. črc 2015

No ty sproste Slova mají od maminky a pak to tahají sem a holka krade jen proto že ti nemůže mít takhle kradla i v krámu když jsme šli nakoupit já manžel děti a jediná ona proste kradla chápu děti ale manžel přivezl z USA bonbony i pro ně a ona přesto musela ukrást bonbony v krámě a ještě lhala ze je dostala od její tety

misaroman
29. črc 2015

Manželova bejvalka je hrozná z mojí vlastní zkušenosti je to bordelarka a neobejde se bez alkoholu a hlavně ráda dělá naschvalnosti takže ani nemůžeme tušit co dětem říká nebi ne manžel by ji neopustil ale když se mu tahala z jinejma po 20 letech tak co měl dělat no a nasel si mě a spolu jsme 3,5 roku vše nám klape ale ty děti hruuuuuuuza

blahova_andrea
29. črc 2015

@misaroman tak naše ex taky není svatá a nemůžu jí občas přijít na jméno, ale do té vaší má ještě daleko, u nás aspoň není nikdo kleptoman ani alkoholik 😔

misaroman
29. črc 2015

No jako chraň bůh je to její život ale tím jejím chováním kazí děti nemají výchovu a pak to dopadá u nad ale už jsem se zaprisahala u nás budu taky generál já já si to tady udrzuju a dělám pěkné tak to bude jak já chci u nich doma to taky je jak chce jejich máma tak tady ty pravidla budou dodržovat ani jednou sem na ne nezarvala ani na ne nesahla i když ten starší si zaslouží k mému synovi se neumí chovat je opravdu rozmazlený muj syn na něj pěkně chce my dat ruky pusu na tvář a on ho furt odstrkuje a ještě mi jeho ségra řekla ze dostává muj syn Id toho staršího pohlavky tak to ne příště dostane nazadek bez ohledu na jeho věk a pokud se mu to nelíbí nemusí k nám chodit oni od nás bydli 6minut chůzi mi jsme v paneláku 2kk a oni v baráku se zahradou kakao kráva takže určitě on se doma nudit nebude když se mu to nelíbí tady tady musí poslouchat doma ne to je ono doma je na PC od rána do večera tady jsem řekla ze elektrika není levná ať si hraje doma

blahova_andrea
29. črc 2015

@misaroman aha, tak my je máme hodně daleko a doma asi u pc moc nenasedí, tak to pak u nás dohání.

tabule
12. říj 2016

Zdravím všechny,, mám problém s přítelem se kterým jsem 3roky.Rozvedl se kvůli mě ,ale zcela dobrovolně po 30 letech.Jeho dospělé děti mě nepřijali ,ale on se nesnaží tomu nijak pomoct myslím ,že je to špatný pro naší budoucnost,a co mě trápí ještě víc je to ,že chodí na oslavy narozenin svých dětí i se svojí ex,,dost se kvůli tomu dohadujem a už mě to přestává bavit.Nechápu proč těm dospělým dětem nevysvětlí ,že jsem jeho rovnocenná partnerka a děla ze mě pořád mrtvého brouka.

brunetka11
12. říj 2016

@tabule Jsi s mužem, který má svou osobní historii a vztahy. Jestliže tě jeho původní rodina nepřijala, má k tomu své důvody.
Postačí, že jsi jim rozbila původní rodinu, proč jim ještě zpřetrhávat ostatní rodinné vazby.

Věděla jsi, do čeho jdeš. Neomaleností nic nevyřešíš, jen si víc škodíš.
Svět se netočí jen kolem tebe.
Jen ho od sebe podobným jednáním odpudíš.

luciebx
12. říj 2016

@tabule řeknu ti to takhle moji rodiče se rozvedli díky tátovi jeho nynější manželce. Je to už tak možná 20 let. Já tu ženskou nemůžu ani dneska. Ona mi nesměla na svatbu na vniucatovychnarozenin nikdy nebyla a nikdy nebude !! Je tam vždy máma a táta. Co cekas ze te rodina přijme? To těžko. Nikdy. Dle nich můžeš za to peklo kterým procházeli a furt procházejí. Já ji pozdravim jen když musím a k tátovi jezdím co nejmíň pac vím ze tam je. Vždy se sejdem u babičky. Byt tebou tak moc nevystrkuji růžky pac ty si ta co by měla dolejzat a žádonit. Ne se ještě urážet ze te nemaj rádi. Fakt vrchol

shine2015
12. říj 2016

@tabule on je nedonuti ani nepresvedci aby tebe respektovali natoz meli radi...
Jo holka,nezlob se na me,ale pokud se rozvedl po 30ti letech...to je zvyk jak nevim co....plus spoustu zazitku atd. A navic to je proste pouto silne...
Vedela jsi,do ceho jdes. Pro neho je to nejblizsi rodina....deti...a vzhledem ke spomecnym 30letum i ex...
Podle me kazda zena s timto musi pocitat....a podle me te nikdy neprijmou jako jadro rodiny. Predstav si sama sebe a fajn tatu i mamu i kdyz nejake problemy jsou....a najednou rozvod a predstav di nekoho koho nemusis....navic ublizila tvoji mame....ty by jsi toho cloveka mela rada??
Vyzni to ode me drsne....ale ja si to tak myslim.
Pokud Te nemaji radi tak se tam ani neukazuj a zkus tomu dat cas a nebi holt bud ticho protoze jinak se taky muze stat ze tvuj partner se vrati do puvodniho hnizda....pokud ho zena vezme....pokud by jsi tedy porad vys...

ilonne
12. říj 2016

@tabule Bohužel jsi v pozici, kdy jsi rozbila rodinu. A je jedno jestli jsou děti malé nebo dospělé, prostě jsi odvedla otce od jejich matky, která na vše zůstala sama a dospělé děti dobře vi, ze zřejmě v jejím věku bude i těžko hledat životního partnera. Nemůžeš od nich očekávat, ze tr přijmou s otevřenou náručí. Zkus se vzít do role jeho děti, ale opravdu vžít. No na rovinu, ja bych tě také nepřijala

degial
12. říj 2016

@tabule Ještě tak před 2 roky bych tě nejspíš zpražila stejně jako předchozí uživatelky,.. ale poté, co jsem se dostala do role "té nové" ti naprosto rozumím. Ono totiž ve finále ani nejde tolik o to, jestli jsi byla/nebyla důvodem rozchodu. Já jsem přítele potkala až poté, co od něj jeho ex odešla, a stejně si občas připadám jako persona non grata 😖 Samozřejmě, že to mám snadnější v tom, že mi exka ani nikdo jiný oficiálně nemůže nic vyčítat, ale stejně prostě cítím tu nevraživost... Mě partnerovo dítě přijalo velmi dobře, zčásti proto, že je ještě malý...Bůh ví, jak by se ke mně stavěl, kdyby byl třeba v pubertě... My slavíme všechno nadvakrát, neexistuje, aby přítel odešel slavit k exce domů, to bych neskousla... Pokud by mě partnerovo dítě nepřijalo a nechtělo by se se mnou stýkat, rozešli bychom se... nemělo by to budoucnost.
K té tvé situaci: tvůj partner cítí, že má máslo na hlavě, když od nich odešel, a proto od něj nemůžeš očekávat, že tě bude před ně "cpát"... To se pravděpodobně nestane, protože by si proti sobě poštval své děti, o které určitě nechce přijít... Proto tě bude držet stranou do té doby, než tě jeho děti přijmou (pokud se tak vůbec někdy stane)... Já osobně bych to nedala, ale záleží na tobě, jestli jsi ochotná tuhle situaci akceptovat i do budoucna....

shine2015
12. říj 2016

@degial ttady je ale rozdil trochu v tom ze muz neodesel kvuli tobe a nejspis spolu s ex nebyl 30let....
Jako podle me si zeny cadto neuvedomuji ze po x letech manzelstvi a tim x je i deset a cim vic spolu ti dva a jako rodina byli tim proste ty koreny jsou silnejsi a hlubsi.....navic zazotek jako prvni porod atd....a starost kdyz jsou decka nemocny atd atd a kdyz jsou deti male tak do skoly,schuzky rodicu,znamky,vylety,krouzky,tanecni,vyber stredni skoly,maturita popripade imatrikulace a pak diplom po ukonceni....do toho vanoce svatky narozeniny kazdy rok....a to podle me chlap ktery ma charakter uplne pouta nezpretrha nikdy....a navic i az bude zena nemocna atd..myslim ex...to vse bude prozivat taky a zase ho to i vic spoji s detmi....
Ja si myslim ze to chce hodne tolerance a ne kazda to da. ..
Neni to vubec snadne...
Ono si i vezmete jak jsou nekdy slozite vztahy bez ex a bez deti...staci tchyne a sourozenci....a nekdy je to na rozchod/rozvod natoz kdyz jslu tam neustale deti a ex...ktery tam budou proste porad.

degial
12. říj 2016

@shine2015 tak trochu rozdíl tam samozřejmě je, jen jsem se chtěla zastat uživatelky tabule, když se na ní další přispívající obořily, že odvedla tátu od rodiny... Protože ona by ta její pozice byla hodně vratká, i kdyby ona důvodem rozvodu nebyla...
Jinak s tebou samozřejmě souhlasím ve všem....
Strašně záleží na tom, jaký vztah si dítě utvoří s novou ženou... Protože pokud je ten vztah hodně dobrý, tak ta exka jde dost stranou a chlap se od ní odpoutává mnohem snáz. To je postřeh z mé vlastní zkušenosti. A co jsem slyšela od mého partnera, tak to právě partnerova ex moc nevydýchává, protože je najednou úplně bokem... Oslavy, Vánoce má dítě nadvakrát...Na oslavy s jeho rodinou ona pochopitelně už zvaná není..Výlety probíhají odděleně, atd... Jediné, co exce zůstalo je to, že s ní můj partner pokecá půl hoďky, když jde vyzvednout dítě...To je jediný čas, kdy se před dítětem můžou prezentovat společně jako rodiče.

shine2015
12. říj 2016

@degial ja si myslim,ze jedina zachrana pro novou partnerku je kdyz deti vidi ze nedela problemy a naschvaly ani jim ani matce...to je pal sance ze se casem ledy prolomi...
Ja ani tazatelce ani Tobe situaci nezavidim....a nechci ji tady moralizovat...jen mi prijde ze nektere holky absomutne nedomysli situaci....rozvedou chlapa a treba si s nim plridi dite a cekaji ze tim ex i deti z predesleho vztahu padly...ale to se pletou...a pak jsou casto zklamame a nestastne nejen ony ale i puvodni rodina..

andelka
12. říj 2016

Neuděláš s tím nic,smir se s tím. Ty jejich rodina nejsi,ony,i když dospělé chtějí na oslavě své rodiče,ne nějakou mladou kopretinu která jim zničila rodinu.

Strana
z4