Přítel mi byl nevěrný

janulad88
10. únor 2016

Ahoj,před týdnem jsem zjistila,že mi byl přítel (jsme spolu přes 6 let,mame spolu dceru a ja mam syna,ktereho vychováva od dvou let) nevěrný. Prasklo to náhodou. Vše mi přiznal,že to trvalo ani ne měsíc a že s ní spal jednou. Prý uhaněla ona jeho a on se uhnat nechal. Řekl mi,že vše ukončil, že jí řekl že chce být semnou,o všem jsme si promluvili a řekli si,že to zkusíme znovu od začátku. Celý týden mi tady tvrdil,že s ní nemluvil a nevolal ji, že jí akorát pozdravil( ona pracuje v obchodě,kam di chodí kupovat svačiny) a nic víc. Dnes jsem ale zjistila z výpisu,že to není tak docela pravda, sice jí za ten týden napsal jen asi dvakrat a dvakrat volal,ale mě to opět strašně ublížilo. Prý ona psala a volala jemu a on ji to nebral tak ji pak volal zpět a že už neví proč jí psal. Ale přece kdyby to tal bylo tak by mi to řekl hned a nelhal mi. Třeba to nic neznamená. Ale já vůbec nevím jak dál. Čekam až příjde z práce,prý mi doma vše vysvětlí. Co by jste mi poradily? Jak se mám zachovat?

chrobacik13
10. únor 2016

tak v tomhle je to vždycky těžký radit,je to složitá situace ☹ na vašem místě bych asi chvilku počkala-když tvrdil,že jí nepsal ani nevolal a nebyla to pravda,asi bych to v sobě chvilku dusila,abych zjistila,jestli jí opravdu už kontaktovat nebude.Možná jí volal,nebo psal proto aby ho už neotravovala..až by se situace zopakovala-znovu by ji jakkoli kontaktoval-požadovala bych okamžitý řešení.
Jak se se situací vyrovnáte a jak jí vyřešíte je jenom na vás.
Já bych nedokázala být blízko chlapa co mě podvedl-ten můj to ví,že když ujede okamžitě má sbaleno (samo,že bych ho nenechala jen tak jít,možná časem kvůli rodině bych povolila,když by se vše urovnalo),ale to on nemusí vědět 😉
každopádně držím place,at' tuto těžkou situaci ustojíte co možná nejlíp

janulad88
autor
10. únor 2016

Já si taky vždy říkala,že bych nevěru neodpustila a ejhle stalo se.

wyxi28
10. únor 2016

@janulad88 Ahoj, to me moc mrzi, taky jsem si neco takoveho zazila, takze plne chapu tve pocity. S nyni uz manzelem jsme spolu 14 let a cca pred 7 lety me taky podved. Prisla jsem na to hned - vycitila jsem to. Musim rict, ze kdyz jsem to zjistila a on se mi priznal, tak jsem se nejvic bala toho, ze me opusti, i kdyz jsem byla silene dotcena a on se mi hrozne hnusil - pocit, ze se dotykal jine ... On mi rekl to same, co tobe tvuj pritel - ze to nic neznamenalo, ze chce byt se mnou, atd. Bohuzel bylo velice tezke mu verit a ja sama klesla tak, ze jsem mu kontrolovala mobil a vypisy (taky si cas od casu napsali nebo zavolali, coz bylo pro me strasne). On se ale vazne snazil, kazdy den me presvedcoval, ze chce byt jen se mnou, ja mu to ale nedokazala verit. Po nejake dobe, kdy jsem to proste nebyla ja, mi rekl, ze uz nevi co ma delat, ze mi rekl a i se chova tak, ze chce byt se mnou a ze vic delat nemuze, ze mu ted musim zacit verit ja. Tehdy jsem si uvedomila, ze i kdyz me podvedl on, byla jsem to ted uz ja, kdo nas vztah "kazi" (cca 2-3 mesice po provaleni). Proste jsem si rekla, ze kdyby chtel byt s tou dotycnou, tak by s ni uz byl a ze se ja musim opravdu pokusit odpustit mu. Nebylo to ze dne na den a trvalo snad i par let, nez jsem mu zacala zase plne duverovat, ale abych pravdu rekla, i kdyz to tehdy pro me a i pro nas oba bylo peklo, z dlouhodobeho hlediska to nas vztah posililo. Nevera je hnusna, ale je lidska, samozrejmne hodne zalezi na okolnostech, ale jestli ho milujes a citis, ze i on miluje tebe, tak bych mu odpustila (rict zacneme znovu a opravdu to tak udelat jsou dve odlisne veci). Nebude to ze dne na den a bude ti trvat, nez se zbavis tryzniveho pocitu, kdy tvuj pritel bude pryc a tebe budou prepadat pocity, ze je s ni ... ale stoji to za to, ver mi.
Jinak co se tyce tech sms - muj manzel si s ni i potom cas od casu napsal, ale slo o spise "kamaradske" zpravy, boli to, ale nemuzes mu zakazat s nekym uplne mluvit.
Verim, ze to bude mezi vami opet v poradku a take to vas vztah posili 🙂

janulad88
autor
10. únor 2016

No měli jsme poslednich par tydnu problemy,rikala jsem si, ze to na to urcite melo taky vliv ze kdyby bylo vse v poradku tak by se to treba nestalo. Rekl mi,ze ho to mrzi,ze to po*ral,ze uz to nikdy neudela a jestli jo ze se pujde obesit. Pry me miluje a nechce kvuli ni zahodit vse,co mezi nami bylo.. Porad mi rikal at na to nemyslim, ze to zpet uz nevezme.. Porad ve me neco hlodalo a kdyz jsem dnes zjistila tohle tak jsem opet bouchla..

janulad88
autor
10. únor 2016

@wyxi28 taky jsem si myslela,ze vsechno zle je pro neco dobre a ze nam to treba pomuze a vztah to posili

wyxi28
10. únor 2016

@janulad88 To uplne chapu! A bohuzel to v tobe bude jeste nejakou dobu (budu ti moc fandit, aby to byla co mozna nejkratsi doba 🙂 ), ale podle toho, co pises ho to mrzi a chce byt s tebou - verim, ze to urovnate a ve vztahu vas to posune zase dal. Obnovit duveru je nejdulezitejsi, dej mu sanci - vim, ze je to strasne tezke, ale zkus ho nekontrolovat (pokud opravdu neucitis, ze je neco spatne), to, ze ji nekdy napise nemusi vazne nic znamenat, ale to zjisteni pro tebe muze byt opravdu hodne bolestive a zanechavat obrovske sramy na vasem vztahu. Chyby delame vsichni - a co si budem rikat, chlapi nejsou moc silna stvoreni 🙂

shine2015
10. únor 2016

@janulad88 tezko radit..ale nevera ma vseobecne strasne dlouhy dojezd ....prave kvuli duvere...je to klidne az 5let....rozhodne si nemyslim ze za pul roku vse vyresite ...a bude to pohoda a klid...

janulad88
autor
10. únor 2016

Moc ti dekuju za podporu, a cist tvoje slova mi opravdu hodne pomaha. Nikdy jsem necekala,ze se ocitnu na uplnem dne.. Moje rodina pro me je vsechno a i kdyz jsme meli problemy nikdy jsem ho neprestala milovat a dala mu druhou sanci. A ted si pripadam strasne zrazena,ze ja mu dala sanci a on ji zahodil a lhal mi do oci. Je strasne tezky na to nemyslet. Porad si ptedstavuju,ze byl s nekxm jinym, ze se nekoho dotykal a ze se nekdo dotykal jeho.. Jsem v tomhle hrozna..

shine2015
10. únor 2016

@janulad88 jsi zena....je to prirozene....doporucuji nepatrat neptat se....dej tomu cas....dbej o sebe nedelej naschvaly ale ani nedolejzej...

wyxi28
10. únor 2016

@janulad88 To je na tom to nejhorsi - ty predstavy ☹ Ja jsem po zjisteni prochazela takovymi "sebedestrukcnimi" stavy, kdy jsem mela stale silene myslenky, patrala jsem jak se co, kdy a jak presne stalo - rekla bych, ze je to takova trochu "nemoc" a fakt mi trvalo, nez jsem se vzchopila a opravdu si rekla, jdeme dal. Zrada a je dalsi vec na ktere spousta vztahu ztroskota, je tezke se s ni vyrovnat, ale jde to. Pokud ho milujes a vis, ze on miluje tebe, tak se usilovne snazis a otocis list. Asi mas pred sebou jeste docela "beh na dlouhou trat", ale zvladnete to 🙂

janulad88
autor
10. únor 2016

@wyxi28 ja ho miluju,ale jestli on me to nevim.porad si rikam,ze kdyby me miloval tak by mi nikdy takhle neublizil.. Ja mu do hlavy nevidim. Porad jsem to omlouvala tim,ze je ve stresu kvuli praci,penezum atd.ze hledal nejakej utek od reality..

shine2015
10. únor 2016

@janulad88 hlavne nechtej vyresit vse hned...

lendast
10. únor 2016

Bojužel jsem zažila něco dost nachlup podobnýho. Měli jsme krizi, on si začal s jinou. Po 14dnech to ukončil, ale jeho blbost, že s ní zůstal v kontatku jako s kamoškou. Přišla jsem na to až cca po 2letech protože si s ní pořád psal a byla to jeho spolužačka na dálkovým st.
Udělala sem doma samo dusno, dlouho jsme mluvili, křičeli, plakali a pak se rozhodli pokračovat "jako od začátku" už jen kvůli miminku (2měs.). Zjistit to dřív, ještě před mimi, jdu od něj.
Bylo to hrozně pro mě těžký, protože studium dokončit musel a tím pádem trávit s ní studijní víkendy (nejen s ní ale i ost. spolužáky). To že s ní už nespí jsem mu věřila ale příšerně mi vadil jakýkoliv kontakt s ní.
Několikrát potom mi ještě ublížil a rozčeřil vodu, když jsem přišla na to, že jsou stále v telefonním kontaktu. On je totiž měkkouš, a neumí naférovku říct "jdi do ..." V mé přítomnosti ale smazal veškerý její čísla apod. Párkrát jsem ale byla svědkem, kdy ona volala jen tak jemu....např. když měl dovču a nebyl v práci (zásadně nevolala a nepsala o víkendech když býval se mnou). Pokaždé jsem doma udělala dusno a opět "vysvětlování". Chlapy jsou v tomto asi jiný a nemohl to dlouho pochopit, že toto se nedělá a je to jedna z mých podmínek.
Momentálně mu věřím, že ji nevyhledává, nekontaktuje a nestýká se s ní. Několikrát byl jasně upozorněn, že tak o mě nadobro přijde. Už máme od tohoto problému cca 2roky klid, zvládli jsme se za tu dobu vzít a zplodit dalšího syna.
Myslím, že nám pomáhá a pomohlo o tom mluvit a mluvit mluvit. Já mám ale tu výhodu, že když můj chlap už mluví, tak je hodně upřímnej a nelže když se napřímo zeptám.
Naprosto chápu ty divoký emoce u tohoto, ale nejlíp a narovinu jsme o tom dovedli mluvit bez zapojení emocí. Drž se.

lendast
10. únor 2016

Jo a i když máme od nevěry teď klid, jsem od té doby dost na spoustu věcí háklivá a stačí mi málo, pak se zase sžírám různýma myšlenkama. Ublížil mi fakt hodně, asi tím že se to nevyřešilo hned ale dlouho se to vracelo právě tím neustálým mícháním se dotyčné mezi nás.

lendast
10. únor 2016

@wyxi28 Napsala jsi to moc hezky a pravdivě. Tak nějak se to mlelo i ve mě. Chlap navrhoval i nějakýho odborníka, když mě to furt žere. Např jsem měla ošklivej sen a pak zase dorážela na chlapa jak a co dělá nedělá. Měla jsem vždycky totiž smůlu, nebo nějakýho tucha, že když se mi zdál sen, za pár dní jsem zase zjistila nějakou sms, nebo zavolala když byl doma atd... Chlap pak už začal nadávat a vyhrožovat, že pokud ho budu furt podezírat, začne se zas podle toho chovat. No fakt dlouho jsem z toho blbla.
Přesně pak jsem si v hlavně urovnala to co ty. Vybral si mě, chce se mnou být, chtěl si mě vzít a snažili jsme se o další mimi. Tak ať si nějaká káča škloubne. Chlap se snad na nějakej čas poučil a byl by blb kdyby o nás dobrovolně chtěl přijít.

janulad88
autor
10. únor 2016

Vazne nevim jak se zachovat az prijde domu. Jsem takova horka hlava a vim ze jak me trosku popudi tak se neudrzim...

chrobacik13
10. únor 2016

@janulad88 No u mě je to jiný,jsem v tomhle ohledu hodně tvrdá a nekompromisní 🙂 já taky nezahýbám a nikdy nebudu takže nenechám ze sebe dělat chuděru.jasně,že se taky potěším hezkému mužskému pohledu,nebo si řeknu,že to je nějakej hezkej mužskej,ale proto mu hned nevlezu do postele a trvám na tom,aby to bylo tak i obráceně.Jinak jsem alehodná holka 😀 😀

lenjii
10. únor 2016

@janulad88 Pokud to udělal jednou, udělá to znovu a znovu. A ještě kor když si mu odpustila. Neříkám to jen tak. Píšu z vlastních zkušeností .. bohužel.

magdalenax
10. únor 2016

@janulad88 Z jakého výpisu? Já tedy nevím, ale operátoři posílají fakturu s počtem odeslaných sms a provolaných minut, nic víc tam nebývá

sarka49
10. únor 2016

Kočko drž se. Mě potkala podobná situace. Byla jsem těhotná a manžel se vyspal pred pul rokem s jinou. Tak hrozny pocit a hnus jsem v zivote necítila. Manželovi jsem nakonec odpustila, ale s důvěrou je to horší. Nejhorší na tom je, že je to naše společná kamarádka s partou přátel..

cica002
10. únor 2016

@magdalenax Mne tedy operator zasila podrobny elektronicky vypis,kde vidim,kam jsem kdy volala nebo psala a jak dlouho hovor trval.

bunny123
10. únor 2016

Nech to plynout. Chce být s vámi, ne s ní. Možná nějaké sms proběhly, možná ještě proběhnou, 4z5 případů to nic neznamená, chlap se k ničemu zásadnímu nerozhoupe, opojení fenylethylaminem klesne po 3 měsících. Mluvím z vlastní čerstvé zkušenosti. Musíš mít jen nervy to ustát. Buď samostatná, nezávislá, usměvavá. Dělej že se nic neděje. Držím ti palce.

rituska88
10. únor 2016

Nedávno jsem si prošla něčím podobným, i když u nás nedošlo k té fyzické nevěře, ale přítel si delší dobu psal takové různé intimní věci s jednou známou... Když jsem na vše přišla, chtěla jsem se s ním rozejít a kdybysme neměli syna, asi bych to taky v afektu hned udělala, ale nakonec jsme si promluvili, všechno probrali a vzduch se docela pročistil a my se snažíme začít ,,od začátku". Vymazal si její číslo, zrušil s ní veškeré kontakty a prý jí dokonce napsal, že kvůli ní přišel o to nejcennější co měl (odjela jsem totiž po tom všem k rodičům s tím, že jsem nevěděla, jestli se ještě vrátím). Jo, měli jsme předtím delší dobu krizi, byly mezi námi věci, o kterých se styděl přede mnou mluvit atd., potřeboval si pak dokázat, že by měl na jinou kdyby chtěl, řekla bych i jakási krize středního věku (je mu 37), řekl mi, že měl v hlavě zmatek a s odstupem nechápe proč se tak choval. Od té doby co jsme si promluvili se chová jinak - opravdu se snaží, aby to se mnou urovnal, mobil i počítač mi dává volně k dispozici kdybych se chtěla přesvědčit, že to myslí vážně, ale já se tam nedívám, snažím se mu věřit. Nejdřív jsem si řekla, že za tím udělám tlustou čáru, ale teď je to cca měsíc a chvílemi to na mě pořád doléhá - hlavně proto, že tu ženskou potkávám, že vím, o čem si psali...cítím se občas hrozně, přepadají mě záchvaty pláče...pak se to zas uklidní a já si řeknu, že takhle to dál nejde, že pokud jsem se rozhodla mu odpustit, nemůžu se v tom donekonečna hrabat...ale prostě je to dlouhá cesta k opětovné důvěře a nejde to hned vymazat z hlavy.
Zkus si s ním v klidu sednout a normálně se ho zeptat, jestli Ti říká pravdu, že chceš vědět, na čem jsi a pokud mu na Tobě aspoň trošku záleží, bude upřímný, jinak že to nemá smysl. Lehce se řekne ,,nekřič, nebreč, nevyčítej" - to holky radily nedávno mně a stejně jsem se tím nedokázala řídit, protože se neumím přetvařovat a co mám na srdci, to taky řeknu. Přítel musí vědět, že Ti ublížil, takže ani za slzy a emoce se nestyď. Musí počítat i s tím, že ho teď budeš víc kontrolovat, nebudeš mu tolik věřit, budeš podezíravá - a je jenom na něm, jak se bude chovat, protože to byl ON, kdo udělal chybu, kdo ublížil, zradil - takže Ty máš teď i právo na to mu nevěřit a on je ten, kdo se má snažit vše urovnat. Ty se musíš smířit s tím, že pokud mu odpustíš a vše si vyříkáte, nebude všechno hned zase dobré, ale nějakou dobu potrvá než se s tím sama v sobě vyrovnáš a opravdu odpustíš a vymažeš to. Ale nemyslím si, že pokud to udělal jednou, tak to musí zákonitě udělat znovu - pokud si opravdu uvědomí, že by Tě mohl ztratit (a s Tebou i děti, celou vaši rodinu, vše co jste společně vybudovali), že udělal hloupost, že Ti neskutečně ublížil...a pokud mu na Tobě záleží a chce s Tebou dál být a chce, abys mu opět věřila, myslím, že už si dá pozor - ale to je asi případ od případu. Každopádně si myslím, že bys mu tu šanci měla dát, i v případě, že by to třeba nakonec nedopadlo, ale aspoň budeš vědět, že Ty ses snažila a udělala pro to všechno. Moc Ti držím palce 😉

magdalenax
10. únor 2016

@cica002 Chápu, ten výpis si ale platíš... . Ale jak se dostala zakladatelka k výpisu telefonu jejího přítele?

mialagia
10. únor 2016

Ahoj já bych právě po ničem radši nepátrala a neuchyluju se zásadně k nějakému šmejdění v soukromí a mám klid a chlap měl zatloukat blb jen ti zbytečně ublížil..to si fakt mohl nechat pro sebe když o nic nešlo..:/
Chtělo by to teď si nějak posílit sebevědomí to by ti pomohlo nejvíc..

cica002
10. únor 2016

@magdalenax Vypis mam v cene tarifu a na mem uctu mam povesene cislo manzela a moji mamky,takze kdyz bych chtela,mam dokonaly prehled,kdo kdy kam.

magdalenax
10. únor 2016

@cica002 Ok, já to ve výpisu nemám, ani bez ceny v tarifu, ani s ním. To máš jedno. Ale rozhodně by se mi samotné nelíbilo kontrolovat hovory druhých

kami1984
10. únor 2016

@cica002 mam presne to same u Vodafonu

cica002
10. únor 2016

@magdalenax No mne se to taky nelibi a proto to nedelam i kdyz muzu 🙂 Jen jsem chtela naznacit,ze zakladatelka mohla k vypisu prijit "legalne" 😉

ronyx
10. únor 2016

On uz si nepamatuje, proc ji psal? Promin, ale tohle je typicka odpoved cloveka, ktery lze. Podle me v tom pokracuje, pokud nema teda nejakou vaznou poruchu a nema poskozenou kratkodobou pamet 😉 lze