Přítel se chová špatně k mému synovi. Nějaké rady?
Ahoj,Moc prosím o nějaké rády, jiné než rozchod. Mám syna z předešlýcho vztahu, jeho otec se o něj nijak nezajímá, jen platí výživné. Jsem teď s přítelem se kterým mám ročního chlapečka. Přítel je ke mě milý, pozorný, každý den mi říká že mě miluje, k druhému synovi se taky chová skvěle. Dříve se choval hezký i k mému synovi, když jsem ale otěhotněla obrátil o sto osmdesát stupňů. Když k němu syn přijde že si chce hrát, přítel na něho vyjede ať neotravuje. Když syn zlobí přítel na něho začne řvát, párkrát ho i zbil 😔. Kvůli tomu se s přítelem hádám, on mi slibuje že kvůli mě a našemu společnému synovi, nebude na mého syna takový. Ale je pořád stejný. Nechci se s přítelem rozházet, protože spolu máme syna a přítel teď chce další a to je úžasný vždy jsem chtěla velkou rodinu.
Tak si to shrňme... Tvůj přítel, tvého syna z prvního vztahu psychicky týrá, tebe citově vydírá, a Tobě to pořád přijde v pohodě? Takový člověk se nezmění i kdyby stokrát chtěl, ale jako bonus, on nechce. Protože takhle vždycky dosáhne svého. Psycholog ti nedá radu, pomůže ti s tvým vnitřním já, které je očividně v hodně špatném stavu. V jakých podmínkách jsi vyrůstala, že ti tohle chování, od muže k ženě, a od matky k dítěti, přijde omluvitelné jednou kytkou? 🤔
@herkules6969 dvakrát dostal na zadek, to jsem byla doma ale nebyla jsem vždy přímo v situaci. Tak jsem ptala přítele jestli mu nejdřív domlouval, přítel řekl že jo ale syn že ne. A já upřímně nevím komu věřit. Jednou když jsem se vrátila z nákupu, si syn stěžoval na bolesti břicha a já jsem mu tam našla modřiny. Tak řekl že ho zbil přítel. Přítel se přiznal, že syn hodně zlobil a že nevěděl co dělat. Syn tvrdí že až tolik nezlobil. Já opět nevím komu věřit, každopádně jsem příteli důrazně řekla že takhle ne. Jednou syna zbil zato že se pral ve školce. Já jsem opět nebyla doma. Příteli jsem opět důrazně řekla že takhle ne, že kdyby mu dál na zadek tak ok, ale syn měl opět modřiny. Jednou syn opravdu dost zlobil a žádné domluvy napomáhali. Tak jsem mu chtěla dát na zadek. Ale přítel mě předběhl a ne jenom že mu dál na zadel ale zbil ho hodně opaskem. Já jsem řvala ať toho nechá, ale přítel mě vůbec neposlouchál. Tehdy jsem se ho fakt hodně bála, tak jsem vzala děti a šla k máme. Neříká mu že ho nemá rád, ale ani mu neříká že ho rád má. Když to třeba říká našemu synovi a mému synovi neřekne nic, je syn smutný. A sprostě mu nadává, když si třeba v pokoji neuklidi.
Tak to si z nás děláš fakt prdel, ne? Ty opravdu nevíš, komu máš věřit? Jako vážně?
Tvůj přítel ti týrá dítě a ty nevíš, komu máš věřit? Mně je z tebe normálně na zvracení.
Holka, tímhle fakt nenahoníš starýmu body. A když už nemůžeš věřit ani vlastnímu dítěti, tak komu teda? 🙈
Řekni mi tvojí IP adresu.
Hele anonymní...Chlap zbije skolkovy dítě tak že má modřiny (wau, to je teda formát, opravdovej chlap co si ho člověk může vážit - umí zmlátit malýho kluka) a ty ještě nevíš co máš dělat??
@herkules6969
@priefi
No a máme to tady. Modřiny na břiše, mlácení páskem. Jasně, radit rozchod je blbost. Nic opouštím tuto diskuzi. Je mi z toho psychicky špatně. Opravdu prosím adminy, aby podle IP adresy poslali OSPOD. Protože jestli seřezání páskem vyřeší to, že chlap přinese kytku, tak to povede jedině k tragédii. V "lepším" případě z malého vyroste deprimovaný člověk, který taky bude ubližovat lidem kolem sebe nebo sobě. A pro zakladatelku jedna rada. Nedělej si další děti. S nikým. Nejdřív jdi k psychologovi, ale aby pomohl tobě. Jeden chlap se o děti nestará, druhý je mlátí. Dokud si nevyřešíš, proč přitahuješ takové typy, tak si nejspíš najdeš i dalšího takového.
@priefi o tom zbiti jsem už napsala, se podívej. Přítel mi řekl že můžu synovi koupit jen jeden dárek, přesný rozpočet mi nedal ale rozhodně si nemůžu dovolit koupit dárek třeba za šest tisíc. Asi mu koupím nějaké levnější lego ale syn je zvyklí dostávat tak 6/7 dárků když počítám i dárky moji mámy. Teď by teoreticky dostál tak 3/4 a kdyby se mě zeptal proč tak nevím co na to říct. A dárky mého mladšího syna stojí o okolo 2500. Přítel mu ještě plánuje něco dokoupit. Tchýně mu taky dá hromady dárků a já s tim nesouhlasím. Ale přítel mě neposlouchá.
Nezlob se na mne, autorko, ale je mi neskutecne lito tveho prvniho syna! Je tezke soudit, kdyz vas nezname, nezijeme s vami. Je tezke rozejit se, vzdat se snu velke rodiny, je sakra tezke byt na dve deti sama, rozumim tomu. Ale dite by v mame melo mit oporu, citit se v bezpeci, mama by tu vzdy pro sve dite mela byt a chranit ho. To, jak o synovi pises a jak pises o svem priteli a spolecnem synovi, je mi z toho uzko a opravdu je mi moc a moc lito tveho prvorozeneho. Tohohle ja, byt uz dospela a sama mamou dvou deti, bych se od sve mamy nechtela dockat ani ted, natoz v detstvi...
Fascinuje mě, že o něm ještě hovoříš jako o příteli a ne o expříteli. Nemám pro tebe slušných slov.
Dokud jsi nepopsala jak surové Ti zmlátil dítě, ještě jsem si říkala, že se to možná dá napravit. Ale sorry, takovýho debila bych ke svému dítěti nepustila na krok. Tak zůstaneš sama s dvěma dětmi a co. Zachránis tím život a budoucnost všem. Můj přítel smí dát dceři max na zadek. Kdyby měla od něj jedinou modrinu, tak má sbaleno a klíč v zámku.
Nejhorší je, jak se snažíš chování přítele omlouvat a zlehčovat. Jaký na tyhle situace má názor třeba tvoje máma nebo někdo, kdo s vám tráví dost času a vidí jak se přítel k synovi chová? Někdo ti musí otevřít oči, protože tohle všechno pokud je pravda - je to šílený. 😠
@michaela666 a proč myslíš že je anonym? Moc dobře ví, že to co se u nich děje je špatně..pochybuju že se o tom svěřuje někde neanonymne 😏
@michaela666 tak máma mi říká že se mám rozejít.
Tak ji poslechni. Máš jednu z posledních možností, jak zachránit život svého dítěte.
@moominkaa S takovým chováním a modřinama...To třeba před babičkou nebo tetama nezapře. A kluk je dost starý, takže řekne jak se mu to stalo. Já mít takovou dceru ve stejné situaci jako zakladatelka, tak ji snad proplesknu a vnuka jí seberu.
@sudylichozrout přítel ho ale teď opravdu nebije. Já syna teď i kontrolují a žádné modřiny jsem mu nenašla. Když přestal s bitim. Myslím, že může změnit i psychické chování.
Tvoje máma má pravdu!!! Chlapů je na světě hromada, ale děti máš jenom dvě ( zatím a doufám, že nejsi tak hloupá, aby ses nechala ukecat k holčičce). Ničíš jim život pokud v tohle vyrůstají. Z chudáka kluka vyroste člověk, který se bude cítit celý život odstrkovaný, méněcenný a nehodný lásky.
Sama podvědomě musíš cítit, že tohle jenom tak nezmění. Otázka času kdy se v něm ty potlačované emoce nahromadí a vybouchne. Co bude pak? Kluk zase dostane výprask nebo na něj bude přítel řvát jak urvaný z řetězu? Holka prober se.
Ty si vazne myslis, ze to bude ok? Ten clovek je prohnilej do morku kosti! A tvuj syn se ho jiste boji, tobe ho neni ani trochu lito?? Radsi ho dej svoji mamce, ta z nej neudela trosku. Pak muzete byt “stastna” rodinka dle tveho chlapa.
Jsi hloupoučká naivní husička, ale odnese to tvůj syn. Máma nečinně přihlíží tomu, jak ho někdo týrá. Bravo, zatleskej si!
Ted jsem si precetla celou diskuzi, i o tom biti s modrinama...toto uz je na nahlaseni na OSPOD, toto je tyrani ditete a pokud se k tomu stavis, jakoze nevis, jestli verit synovi ci priteli, tak to potez...vis, jak casto konci tyrane deti partnerem, kteri neni biologicky rodic? Notabene, kdyz se to zvalne casti deje bez pritomnosti matky? To cekas, az to zajde tam? A vis, ze deti zlobi? Je to normalni a nic neopravnuje NIKOHO k tomu, aby dite zbil paskem a zpusobil mu modriny....HALOOO!!@
To se mi snad zdá, on má modřiny na břiše a ty to neřešíš? Mohl mít klidně vnitřní krvácení a umřít.... Syn se popere ve školce a vy ho za to doma trestáte? Děti nikdy nezlobí bez důvodně, jsou takové naše zrcadlo. Chováte se k němu příšerně.
Proč omlouváš chování svého manžela?? Proč s ním chceš další dítě, když se takhle chová k nejstaršímu synovi?
Díky za odpověď 🙂 narovinu, to jsi napsala už je bohužel vážné :-/ To takhle opravdu nejde... Tvůj přítel je bohužel psychicky labilní a rozhodně se přikláním na stranu tvého syna. Jsi jeho máma a vždy při něm musíš stát, opravdu vždy. Pochybuji, že si něco vymýšlí, když si sama viděla, že ho mlátí opaskem nebo že má modřiny na břichu....
Tyto lidé se většinou nezmění :-/ je mi tě moc líto, musí to být těžké, ale jen jen otázka času, kdy to přežene více nebo až bude ten mladší starší, bude si to na něm nebo časem i na tobě vylévat stejně :-/ A nebo si najde pro svoje labilní chování jen jednoho obětního beránka a to tvého syna a to přeci nemůžeš dopustit ☹ nechtěla jsem předtím hned odsuzovat jako to dělají jiní, když si se pořádně nerozepsala, to jsou jen výkřiky do tmy, ale po tom co jsi uvedla? Budeš to mít ještě těžké, ale na tobě, ani tvém příteli nezáleží, my mámy jsme od toho, abychom chránily děti 🙂
@odula Nemyslela jsem zrovna tebe 🙂
@herkules6969 jo, ale psala jsem to taky 🙂 ale fakt je, že když někde něco takovýho čtu, vidím rudě.
Aspoň aby ten druhý měl tátu? Takže dobrovolně i ty odsunujes svyho 1.syna... Pokud ten hajzl miluje aspoň to své vlastní dítě, bude se o něj starat i když budete od sebe... Udělej si s ním další a máš doma hotovou pohádku O Popelce.. Chudák kluk, vlastní táta se na něj vykvákl, otcim ho bil a teď ho ničí psychicky aspoň a matka dá přednost péru před vlastním štěstí dítěte... Meleš si jen to svoje, ale tobe o toho kluka očividně nejde, jen o sebe, že ho nechceš ztratit... Udělej svým dětem službu a prosímte už si další děcka nedělej...

@herkules6969 jsem normální. Proto jsem psala že je nutná párová terapie. Protože tohle je problém jako sví*a . A pokud není vůle je změně, pokud se dal pokračuje v psychickým týrání, pokud dotyčný manipuluje tak, že zakazuje kupovat dárky k Vánocům (což btw hraničí s psychickým tyranim nejenom syna, ale i matky, a víš co to pro malý dítě bude znamenat?) -tak jak bys to chtěla řešit jinak? A je úplně irelevantní, že se před tím choval "hezky". Ještě jsem neslysela o tyranovi, který by se od začátku vztahu choval jako hovado...
Je rozdíl když ženská napíše"už nemiluju manžela. Sice se k dětem i ke mně chová nádherně ale poslední měsíce je smutnej" ( parafrazuju -nějaká taková podobná diskuse tu proběhla) a nebo když napíše "partner syna pětkrát zbil, teď už ho jenom psychicky týrá -ale nechci aby moje druhý dítě bylo bez otce. Co mám dělat?" Takže asi tak.