Přítel se chová špatně k mému synovi. Nějaké rady?
Ahoj,Moc prosím o nějaké rády, jiné než rozchod. Mám syna z předešlýcho vztahu, jeho otec se o něj nijak nezajímá, jen platí výživné. Jsem teď s přítelem se kterým mám ročního chlapečka. Přítel je ke mě milý, pozorný, každý den mi říká že mě miluje, k druhému synovi se taky chová skvěle. Dříve se choval hezký i k mému synovi, když jsem ale otěhotněla obrátil o sto osmdesát stupňů. Když k němu syn přijde že si chce hrát, přítel na něho vyjede ať neotravuje. Když syn zlobí přítel na něho začne řvát, párkrát ho i zbil 😔. Kvůli tomu se s přítelem hádám, on mi slibuje že kvůli mě a našemu společnému synovi, nebude na mého syna takový. Ale je pořád stejný. Nechci se s přítelem rozházet, protože spolu máme syna a přítel teď chce další a to je úžasný vždy jsem chtěla velkou rodinu.
Nechci nikoho odsuzovat, protože v jeho botách nechodím, ale absolutně nechápu, jak nějaká žena může "milovat" chlapa, který týrá její dítě z předchozího vztahu a omlouvat to. Vážně si myslí, že když takto obětuje svoje první dítě, že ji dotyčný bude milovat a vážit si jí a nikdy ji neopustí.
Doufam, ze si vasi povedene rodinky vsimne nekdo z uradu driv, nez to kluk psychicky neunese a neco si udela. Chce se mi blejt
@kristyn.g Já mám pocit že zakladatelka staršího syna ráda nemá. Bych se fakt nedivila kdyby ho někam dala, aby měla prostor pro sluníčkovou budoucnost s novou rodinou. Stejně ten chlap jí cpe do hlavy aby měli holčičku, jen aby si jí získal na svou stranu. Jemu nejde o dítě, ale o to, aby si jí přetáhl na svou stranu a ona se na starší vykašlala.
Dej kluka třeba do klokánku ( vsadim se ze přítel bude souhlasit) ale hlavně ho nenechej s takovým ubozakem který surově bije školkové dítě. Za tohle by jste měli oba problémy se zákonem. Oba protože přihlížet a dovolit týrání je taky zločin!
@moominkaa
@herkules6969 Ale tady nejde jen o to mlácení, ale celkově o přístupu, např. i ty Vánoce. Jako jak že mu máma může koupit jeden dárek, a mladší dostane hromadu dárků? A aby dostal starší aspoň dva nebo tři, tak zakladatelka poběží za mámou ať vnukovi koupí dárky ona? Kde to proboha jsme? To taky za chvíli může starší jíst k obědu krajíc chleba, a mladší syn svíčkovou 😣
@odula A tak to taky bylo myšlené 🙂 Kolikrát tady vidím příspěvek pomalu typu -Přišla jsem domů a manžel mi řekl, že na mě nemá náladu.... a ženské tady hned radily - Rozveď se s ním, co s takovým chlapem, Odejdi od něj, určitě má jinou... atd. 😀 Je to konverzace, takže je zapotřebí komunikovat, klást otázky a dozvědět se více o dané situace a kord, když paní to napsala dost neobsažně , ale ne hned radit rozchod a nadávat zakladatelce do krav, neschopných matek atd. když o tom pořádně nic nevím....ale máte pravdu, že samozřejmě , když se rozepsala, ukázalo se, že je to horší, než ze začátku zakladatelka uváděla :-/ Každý dá občas dítěti výchovně na zadek, ale neexistuje, aby dítě mělo modřiny na břichu, to už zavádí spíše tím, že ho skopal nebo něco podobného a tady už se máma musí zamyslet, kdo je v životě pro ní důležitější.... Každá normální máma, by pro dítě vlítla do hořícího domu nebo skočila pro dítě do rozbouřené řeky a jak jde o zamilovanost k partnerovy, tak najednou nevidí/neslyší ☹ I když mi přijde, že zakladatelka si je vědomá toho, že je to špatně, jen je to pro ní těžká situace a chce rodinu udržet....
No nebude to mít jednoduché, může to zkusit za předpokladu, že už se opravdu nic takového nebude opakovat, třeba to u něj doma bylo běžné a myslí si, že se takhle děti vychovávají a třeba pochopil , že takhle neee, když píše , že už se to neopakovalo, ale většinou to bohužel tak není a přijde nějaké situace , kdy bude přetažený nebo mít nervy a kdo ví , čeho je pak schopný ☹
Teda zakladatelko ty jsi fakt mimo. Nevíš komu věřit? Tvého syna zmlátil očividně do břicha, když ho bolelo, měl modřiny. A ty jako jedeš dál? Nebo čekáš až ho v afektu zabije? Asi všichni víme že se takové 2 případy staly v nedávné době. Tohle je fakt zralé na sociálku. A děti si někdy zazlobí, ale nemůžeš je takhle násilně mlátit, že z toho jsou modřiny. Víš co tahle výchova z tvého syna udělá? Agresivního chlapa co bude mlátit ostatní. A ono taky jde jen o čas, kdy tvůj partner začne mlátit i tebe.
@klokanka31 k tomu jsem se vyjádřila ještě v jednom příspěvku před tím
Jako jestli na světě je ještě spravedlnost, tak by se měla zjistit IP adresa a fakt tam poslat OSPOD. Nemám ráda udávání a podobně, ale tady jde fakt o život toho klučiny.
Tak to je priserna diskuze. Chudak starsi syn, cizi chlap ho mlati a ty tomu prihlizis a pak ho kontrolujes jestli i ted nema modriny... Vas vztah s pritelem bude urcite zalozeny na duvere... S takovym chlapem bych nebyla uz ani minutu, to radeji se 2 detmi v azylovem dome. Mimo to starsi syn neni slepy a vidi rozdilny pristup k nemu a k brachovi, to tomu taky neprida. A jeste, ze byste meli dalsi dite... ach Boze...to je desny
Tak dej syna své mamince, tam se bude mít synek mnohem lépe než v současné pseudorodině, kde ho nevlastní fotr bije a matka tomu jen přihlíží. A aspoň bude na stará kolena o babičku postaráno, když ty budeš mít novou početnou rodinu.
Četla jsem jen první stranu diskuze, ale je mi z tvého uvažování, zakladatelko, úplně zle. A neskutečně líto chlapečka. Jako pětkrát go přítel zbil, přinesl kytku a odpuštěno? Doufáš, že se změní? Prober se. Tohle není chlap, ale šmejd. Rozejdi se s ním. On, podle toho, co píšeš, nestojí moc ani o tebe. Docela bych se vsadila, že když nebudeš poslouchat, časem nějaký ten výchovný výprask čeká i tebe. Ale zase.... on pak určitě přinese kytku. Aspoň ze začátku.
Tyhle lidi se většinou nemění. A je mi líto obou tvých děti, protože budou mít pokřivenej pohled na život. A ze chces, aby aspon jeden syn měl otce na úkor druhýho (prvního) syna?! To mi hlava nebere. K čemu je otec, kterej se chová jako hovado? Co je to za vzor? A jakej myslíš, ze budou mít vztah děti mezi sebou? Nechápu, jak můžeš přemýšlet nad dalším dítětem, když nezvládáš ochránit ani jedno.
@purplerain Tak to by sis měla přečíst celou diskuzi, ta první strana je jen "čajíček". On ho zmlátil do břicha, klučinu pak prý břicho bolelo a měl modřiny, a jeho máma? Nic 😠
@levandule_k krvácení mě vůbec nenapadlo. Je to jen přítel a neomlouvám všechno, ale nechci se hned rozejít. A další dítě chci protože jsem vždy moc chtěla velkou rodinu a hlavně jsem vždy štrašne chtěla holčičku.
Tak na tohle mám těžkou alergii, jsem totiž dítě, které bil a psychicky nicil nevlastní otec! A věř že vše dělal hlavně když to nikdo neviděl!!! Kopla bych te doprdele za tohle kdybys mě přišla pod ruky. Jestli tohle dopustís na vlastním synovi. Něco jinyho je dát decku na prdel když zlobí, ale z toho co píšeš cítím týrání. Vzpamatuj se prosím te!!
Doufám že sis tohle vymyslela protože ses duševně nemocná, abys rozpoutala vřavi, pokud ne, něco s tebou není v pořádku.
Proč mám dojem, že zakladatelka nepobrala moc rozumu? Bože radši, ať se jde sterilizovat než pořídit další dítě!
@herkules6969 pokouším se to řešit, jdu k tomu psychologovi tak uvidím. Žačala jsem i přemýšlet, že bych nás přihlásila do výměny manželek. Třeba by mu něco došlo.
@klokanka31 jo přihlaste se do výměny, malyho vám odeberou, tím ho zachrání a tebe s tím tvým venku zmlati tak, že vás ani matka nepozná. Doufám že psycholog začne jednat, až tě uslysi.
Jojo, vymena manželek to vyřeší 😅😅😅😅😅😅😅
@klokanka31 promiň to bylo autorce... Jsem vytočená a preklikla jsem.
a to je nápad,výměna manželek🙂snad se dobře bavíš👍😂
Je mi zle, když si představím školkovýho chlapečka, jak sedím pod stromečkem, sám v koutě, protože se mě vlastně matka, jediná moje naděje, bojí zastat a postavit se za mě a smutně koukám na všemi milovanýho bráchu, který má jednou tolik dárků... je mi fakt na zvracení.. chlapečka sbal a dovez mi ho.. nebo ho ani nebal, já mám věcí dost a dárků dostane stejně jako naše děti.. doufám, že je to fakt jen troll ☹
Ale k tomu psychologovy musí jít i tvůj přítel jinak to nemá smysl 🙂 a nejlépe kdyby jsi tam opatrně vzala i staršího syna, aby psycholog viděl celou situace ze všech stran 🙂
Na výměnu manželek se vykašli, to opravdu není dobrý nápad a jenom se ztrapníte před národem jako nefunkční rodina 😉
K dalšímu dítěti- nezlob se, ale děti se mají pořizovat do kvalitního vztahu, teď tu máš nešťastného malého kluka a tenhle problém je teď priorita číslo 1....
Chlapů co chtějí více dětí se najde mraky, ale takový chlap musí splňovat roli vzorného táty pro všechny vaše děti (tedy i kluka s předchozího vztahu) . Ne každý je vzorný otec, ale takhle fyzicky i psychicky někomu ubližovat prostě nejde! Dítě na prvním místě! 🙂
Bezne nebyvam sprosta, ale autorko, ty musis byt uplne debilni. Tyrate maleho chlapecka, ktery musi byt neskutecne nestastny, kdyz nema oporu ani v mame. Jsi zvracena. Vedome nicis zivot svemu synovi, ale uzivas si s nejakym ubozakem?
Je mozna otazkou casu, kdy tvuj pritel zacne tyrat i tebe.
A jasne, vymena manzelek vas spasi. Podivej se, co tam chodi za socialni pripady.
Ale jo, prosim, moc te prosim, prihlaste se. At to vsichni vidi, jak se o maleho starate. A treba zasahne i ten OSPOD.
@admin ma prosim tato situace nejake reseni? Vy vidite totoznost, prece nemuzeme nechat utyrat dalsi dite, jako byl maly Marecek.
Bud jsi troll (a v to doufam), nebo mas v hlave neskutecne nas*ano. Chudak kluk, jedina jistota, kterou v zivote ma - mama - se na nej vykasle kvuli dementovi, co se neumi ovladat. Holky to tady uz psaly - ted si Te pojisti detma a pak zacne teror i vuci Tobe. Tvoje mama ma.vic rozumu nez Ty.
Muj manzel se mnou vyzenil i moje deti. S holkama blbne, bere je na vylety, ted se s prvnackou uci. Nikdy na ne nevztahl ruku, kdyz je potreba je potrestat, resim to ja. Kdyby delal jen zlomek toho, co tu popisujes, tak uz davno neni muj manzel i za tu cenu, ze bych s detmi zustala sama.
@klokanka31 na to asi nemám nervy a žaludek. Na rozdíl od zaklafazelky, které to přijde v pořádku.
Můj manžel měl pěkný komentář k tématu. Cituji: ,,Díky takovým hloupým lidem jako je zakladatelka máme za prezidenta Zemana. Je to obraz naši společnosti.” Trochu politiky do tématu

@herkules6969 a ještě jsem ti chtěla říct, že si myslím, že tvoje poznámka byla relevantní. Je pravda, že hodně příspěvků bylo velmi unáhlených a je pravda, že za tou situací v rodině mohlo být tisíc jiných věcí, o kterých my nevíme. Naneštěstí se ukazuje, že je to spíš tak špatný, jak se mi zdálo. 👎