icon

Přítel se chová špatně k mému synovi. Nějaké rady?

15. říj 2020

Ahoj,Moc prosím o nějaké rády, jiné než rozchod. Mám syna z předešlýcho vztahu, jeho otec se o něj nijak nezajímá, jen platí výživné. Jsem teď s přítelem se kterým mám ročního chlapečka. Přítel je ke mě milý, pozorný, každý den mi říká že mě miluje, k druhému synovi se taky chová skvěle. Dříve se choval hezký i k mému synovi, když jsem ale otěhotněla obrátil o sto osmdesát stupňů. Když k němu syn přijde že si chce hrát, přítel na něho vyjede ať neotravuje. Když syn zlobí přítel na něho začne řvát, párkrát ho i zbil 😔. Kvůli tomu se s přítelem hádám, on mi slibuje že kvůli mě a našemu společnému synovi, nebude na mého syna takový. Ale je pořád stejný. Nechci se s přítelem rozházet, protože spolu máme syna a přítel teď chce další a to je úžasný vždy jsem chtěla velkou rodinu.

Strana
z8
purplerain
16. říj 2020

Ty fakt nejsi normální. Přihlaš se k psychiatrovi, ne do výměny manželek.

tinaprofi
16. říj 2020

Většina samců není schopno přijmout mláďata jiného samce a to platí napříč kompletně celým spektrem jak naší tak živočišní říše, trápí to celou řadu manželství, vztahů odjakživa. Jsou to jejich konkurenti, hlavně synové, - samci to tak prožívají, okolí to nechápe, ale oni se s tím neumí popasovat. Jen se tak nějak dneska čím dál víc počítá s tím, nebo spíše očekává od chlapů, že v tomto století už tyhle pravěké instinkty samců už vymizely a oni se budou chovat automaticky chápavě, moderně a potlačí všechny svoje pocity... No, omyl. Tohle se nezmění nikdy. Je velkou vyjimkou, když bere samec cizí mláďata jako své vlastní a je to vlastně velmi nestandardní a otázka štěstí 🙂 A vy se samozřejmě právem ťukáte do čela, že tohle není možný a že to chce okamžitě rozchod ale někdy se stačí zastavit a přemýšlet, jestli jsi vytvořila vždycky 100% podmínky pro toho partnera, aby se takhle neměl důvod chovat. Tohle je vždycky složité téma a chce to znát příběh celý, né tvoji půlku...🙂 držím palce

bublinka2015
16. říj 2020

vůbec neřeš neexistující holčičku, ale pomoz svýmu synovi! To je priorita. Ještě aby mi nějaký chlap určoval kolik můžu koupit dárku svému dítěti a dělal takové rozdíly, no kde to jsme? Bije ti a psychicky týrá dítě. A ty ho jako ta ovce necháš a čekáš .. hlavně aby si nebyla sama co? Bože, chudák tvůj syn. Otčím deb.l a ty se ho pořád budeš zastávat a ochraňovat. Ty máš ale chránit to dítě!

klokanka31
16. říj 2020

Tak jinak zakladatelko. Co všechno by musel tvůj partner udělat, aby to bylo dostačující k rozchodu?

klokanka31
16. říj 2020

@mamio No já se už lekla 😄

klokanka31
16. říj 2020

Teď mě tak napadlo, pokud ten malý chodí do školky, jak je možné, že si učitelky ničeho nevšimly?

marcicek84
16. říj 2020

a že se vás zase tolik chytlo, takové příběhy ten trol tady trolí už dlouho, pořad stejný nebo podobný příběh, přestaňte to řešit...
a možná by pomohlo kdyby kůň IP nahlásil na policii, ať jim tam pošle sociálku, min. by z toho měl ten člověk průser, jelikož by si zaplatil výjezd policie či sociálky...a kdyby to byla pravda, aspoň by tomu klučinovi někdo pomohl...

michaela666
16. říj 2020

Za mě super nápad, přihlas se do Výměny manželek co nejdřív. 🙏 Protože jestli tohle vyplave na povrch, tak ti sociálka vezme rovnou všechny děti. Aby předešla týrání těch ostatních. Já si snad dám tu práci a půjdu po tvojí IP adrese sama, jen aby se ten kluk dostal k lepším lidem a měl lepší život.

kajalka
16. říj 2020

@tinaprofi Hele, nezlob se na mě, ale už několik tisíciletí člověk - samec používá také mozek. Nebo k tomu má aspoň předpoklady. Jako nikdo nechce, aby se náhradní "tatínek" vznášel na jednorožčím obláčku a vykřikoval něžná slůvka lásky, tady jde o ohrožení fyzického i psychického života maličkého dítěte.

pepena27
16. říj 2020

To nemyslíš vážně, zmlátit školkové dítě opaskem to je týrání!!! Tvůj chlap je ubožák. uteč dokud je čas.

klokanka31
16. říj 2020

@kajalka Ale tak já si myslím, že pokud si chlap už chce nabrnknout ženskou s dítětem, tak by měl mít v hlavě srovnané jestli je něčeho takového schopen. Pokud ano, tak mít to dítě jako své, mít ho rád a dopřát mu to, co ostatním dětem. A pokud ne, tak ať si najde bezdětnou.

priefi
16. říj 2020

Anonymní: No to si děláš srandu! Syn měl na břiše modřiny? A kdyby mu způsobil vnitřní vykrvácení a nedej bože umřel, tak pak napíšeš co? Tohle není normální, tohle fakt ne... A Ty bys jako s tímto člověkem chtěla mít další dítě, jo? Tak si dej bacha, ať Ti jednu nenatáhne za to, že budete čekat dalšího kluka a ne holku, jak si přeje on. Jak moc musí ublížit synovi, než Ti to dojde?
@elencze já jen napsala, než cokoli se poradí, ať se ví přesně jaká je situace. Jasně, že za téhle situace je jediné řešení odejít

Anonymní: nechápu proč bys teda měla omezovat dárky pro staršího. Lego za 6 tis.jasně, že ne, to bylo schválně tak napsáno.

Anonymní: aspoň, že Tvoje máma má rozum. Mimochodem, teď ho nebije! Počkej času... A budeš ho moci navštěvovat v nemocnici, protože tyto útoky se stupňují...

tinaprofi
16. říj 2020

@kajalka mě to nemusíš vysvětlovat, já jsem ji jenom odpověděla tím je to uzavreny, stejně je mi to jedno, lidi si za svy zpackany vztahy muzou sami, možná je to i troll

katkati
16. říj 2020

On je psychopat a ty ubozacka, ktera nedokáže ochranit svoje dite. Takovi lidi si zaslouzi vezeni.

priefi
16. říj 2020

Anonymni: Do výměny manželek? Jako vážně? Chce veřejný linč? Tak směle do toho... Anebo fakt jsi troll, protože tohle nepobíram
@beatty můžu se zeptat, píšeš utýrat další dítě, jako byl malý Mareček.. Ono se teď někdy něco takového stalo?
@martinau5 mám pocit, že tohle je trochu mimo mísu 🤦😂

elencze
16. říj 2020

@priefi Ano, nedávno bylo ubito ještě menší dítě, protože si dovolilo brečet, matka ještě tomu parchantovi pomohla ukrýt tělíčko. Za mě má ještě větší vinu. Protože toho zmrda dotáhla nevinnému stvoření do života ona.

priefi
16. říj 2020

@elencze 😱 to je strašné 😔

klokanka31
16. říj 2020

@priefi To o čem píše
@elencze bylo na Pardubicku minulý měsíc, a tenhle měsíc zas chlap umlátil 1 a půl letou holčičku v Teplicích.

elencze
16. říj 2020

@priefi i proto jsem reagovala vulgarismem. Brečím, jen čtu ty nadpisy. Manžel už mi nadává, že si to nesmím tak brát. Ale po přečtení téhle diskuze, by prý byl rád s partnerem zakladatelky chvíli o samotě.

michaela666
16. říj 2020

@elencze Když jsem se ptala na názor svého manžela, tak mi řekl: " Ty už na ty telenovely nečum nebo se uřveš. To je jenom seriál, protože žádná ženská nemůže být tak blbá aby tohle dovolila." Chlapa by si taky hned vzal do parády na převýchovu.

berta3
Autor odpověď smazal
somalicats
16. říj 2020

@elencze Můj manžel tohle taky nechápe. A to je v obdobné situaci, protože když pominu nejstarší dceru, které bude brzo 18, tak se stará i o moje dvě mladší holky plus máme společnou skoro pětiměsíční dceru. Ale jak říká, věděl, že si mě bere i s dětmi, holky má rád, jen jim na můj vkus až moc dovolí 😀

klokanka31
16. říj 2020

Já bych takovým chlapům napařila vězení, ale i těm matkám. Protože když jen přihlíží a nechávají to být, měly by být odpovědné taky. Jenže mnohdy když už se to řeší, tak pak dělají chudinky že se chlapa bály 🤔

benkl
16. říj 2020

@kajalka líp bych to nenapsala.
Myslim, že násilí a ještě k tomu na bezbrannych dětech nelze omlouvat tím, že nebyly vytvořeny podmínky (nebo co to v tom komentáři bylo napsáno). Jako jaký podmínky by mu měla nastavit, aby nemlatil dítě? To jsem asi nějak nepochopila 😲.

levandule_k
16. říj 2020

Anonymní autorko.
1) Velká šťastná rodina nikdy nebudete, když nedokážete být ani malá šťastná rodina.
2)Když už odmítáš odejít z takového vztahu, začni si psát pravidelně deník, kde budeš popisovat chování manžela k synovi, ideálně to i fotit. Piš ho pravidelně, upřímně a pravdivě. Když tam budeš lhát, budeš lhát sama sobě. Před sebou nikdo neuteče ani se neschová. Třeba ti docvakne, že to není normální, když to uvidíš v delším časovém horizontu. Ten, s kým žiješ, by o deníku vědět neměl.
3)Pokud čekáš, že psycholog, za tebe situaci vyřeší, jsi na omylu. Psycholog neřeší problémy, ale umožní ti podívat se na situaci z různých úhlů pohledů.
4)Psycholog nenapraví "přítele" ani tebe. Jediný, koho kdo může napravit, je vždy jen on sám.
5)Začala bych s rodinnou terapií, potřebujete ji komplet.
6)Najdi svoji sebeúctu a sebevědomí a braň své dítě. Kolik je ti let, aby ti říkal jen jeden dárek pro prvorozeného? (Jeden dárek je v pořádku, pokud se jedná o velký a drahý dárek a druhé dítě dostane, adekvátně více menších dárků, ale oba mají cenově přibližně stejně. Jenže tohle není tvůj případ.)
7)Nevím z jakého prostředí pochází tvůj partner, jaké měl rodiče a co si vzal do života z rodiny, ale není to vůbec funkční a dobré, co si přinesl. Pokud mlátil dítě opaskem a zbil (kopal?) do břicha..... třeba je to nich normální, nevím, ale VŽÁDNÉM PŘÍPADĚ HO TO NEOMLOVÁ A NORMÁLNÍ TO OPRAVDU NENÍ. Musíte najít způsob, jak vychovávat svoje děti a naučit se nedělat rozdíly.
8) Ano, dá se vychovávat i bez bití, trestů. Opravdu z dítěte nevyroste sobec, tyran a rozmazlenec. Jiný výchovný přístup najdeš třeba na nevychova.cz
9)To, co nazýváš přítelem, má očividně skryté komplexy a fakt nedopouštěj, aby si je léčil na tvém prvorozeném synovi.
10)Nepořizuj si další dítě, dokud se tohle nevyřeší. Ano, může se stát, že už další dítě mít nebudeš, ale vážně dokážeš dopustit týrání dítě, aby jste byli velká rodina?
11)Nepořizuj si další dítě, dokud se nesrovnáš z možností, že se ti může narodit kluk? To jako je nějaké pohlaví cennější nebo co?

Je fakt smutné, že tohle musím psát.

beatty
16. říj 2020

@priefi konkretne pripad Marecka je uz starsi, mozna dva roky. Ale dlouho jsem to pak nemohla dostat z hlavy. Taky pritel matky utyral jeji dite. Bil ho, nadaval mu, vytrhaval mu vlasy, psychicky ho trapil, tipal o nej cigarety... Staci si napsat "utyrany Marecek" a najdete cely pribeh.
Otcim byl myslim letos pravomocne odsouzen. A kratce po odsouzeni spachal sebevrazdu.

priefi
16. říj 2020

@klokanka31 to je strašné 😔 nechápu, jak se tohle může stát 😔

priefi
16. říj 2020

@beatty 😔 to raději nebudu ani vyhledávat, stačilo mi si přečíst, co jsi napsala Ty 😔

aklin
16. říj 2020

Připomíná mi to příběh utýraného Marečka.

llluckaaa
16. říj 2020

Výměna manželek je skvělý nápad, ať on i ty konečně pochopíte, jak hrozné vaše chování je. On, že týrá tvého staršího syna, a ty, že ho necháš. Ať vás lidi vidí, ať zasáhne sociálka. A fakt řešením není, že půjdeš k psychologovi. On tvoje problémy nevyřeší. To musíš udělat ty, ty jsi zodpovědná za svoje dítě a jsi povinna ho chránit. A to teď neděláš! Necháváš chlapa bít svoje dítě, díváš se na to, jak ho mlátí páskem, díváš se na to, jak ho odstrkuje a dává mu najevo, že je u vás nechtěný. Na co čekáš? Až ti malý někam uteče nebo si něco udělá? Až chlapovi rupnou nervy a dá mu takovou, že malému způsobí smrtelný úraz? Nebo snad čekáš na to, až tě syn začne nenávidět za to, že ses na něj vykašlala? Nebo z něj chceš udělat dalšího násilníka, který bude slabší mlátit?
A pokud nechceš jako řešení rozchod, tak jinak.
1. Nikdy nenechávat ty dva o samotě.
2. Bezpodmínečně trvat na tom, aby šel k psychologovi nebo k psychiatrovi (je to agresor, není normální zbít dítě po tom, co mělo rvačku ve školce. Není normální mlátit školkové dítě páskem!). Ideálně tak, že ty se odstěhuješ k mámě a bude chodit na terapie spolu. S dítětem chodit taky k psychologovi, toto ho muselo dost poznamenat.
3. Nepořizovat si další dítě.
4. Nenechat se uplácet kytkama a sladkýma řečičkama! Za chlapa mají mluvit činy, ne kecy a kytky!
5. Při jakémkoliv náznaku násilí, ať už fyzickém nebo psychickém, okamžitě zasáhnout a chránit dítě. Nestačí křičet, mělas po něm skočit a zastavit ho.
6. Stát za svým dítětem a věřit mu. On musí vědět, že ho bezpodmínečně miluješ, že za něj budeš bojovat.

Ach jo, je mi zle, fakt doufám, že toto je jen blbá sranda... Ale i tak, dala jsem si práci něco napsat, třeba to čte někdo jiný, u koho se děje něco podobného a neví, co s tím.

Strana
z8