icon

Přítel se zamiloval do kolegyně?

kebule123
7. bře 2017

Ahoj, mam podezreni, ze se pritel zamiloval do kolegyne z prace a nevim co s tim 😕. Jak mam udelat abych v jeho ocich byla zase ja ta nejlepsi, kterou bude obdivovat?

Strana
z5
stratilikova
7. bře 2017

@kebule123 no a? Ja som teraz na 10 dní preč od manžela, aj s dvoma malými deťmi a voláme si cca 5min. denne...nepíšeme si nič...Ale ja mám o vyše 10r viac než ty a aj iné očakávania a priority...ja partnerovi verím, nepotrebujem mu lustrovat mobil ani byt s ním stále v kontakte...

fallingstars
7. bře 2017

@kebule123 Tak pokud by mu to stačilo, tak to taky o něčem svědčí, ne? 😉

kebule123
autor
7. bře 2017

@stratilikova ja se mu taky snazim verit, jen proste ten pocit...

kebule123
autor
7. bře 2017

@fallingstars jenomze me to nestaci 😕

stratilikova
7. bře 2017

@kebule123 tak máš tri možnosti - buď si nájsť partnera, ktorý ti dá to, čo potrebujes, alebo si prehodnotiť svoje priority a snažiť sa zmeniť svoju závislosť na partnerovej pozornosti, alebo sa s partnerom normálne porozprávať, o sebe a svojich pocitoch, nepliest do toho kolegyňu či iné vykonštruované podozrenia...
Určite by som netlacila na pílu, nerobila scény, neobvinovala, nekontrolovala mobil, atď.

kebule123
autor
7. bře 2017

@stratilikova s pritelem uz jsem si promluvila, ze mam pocit, ze uz o me nema zajem a ze jsem smutna a jestli se neco nedeje a rekl mi, ze se nic nedeje, ze se nemusim bat, ale i presto mam proste takovy ten blby pocit

mili_ilim_ilmi
7. bře 2017

@kebule123 Není běžné si po ve vztahu po delší době psát tak často, jak ty by sis přála. Přítel už asi jen není v té zamilované fázi vztahu... Já to s přítelem měla obráceně. Byla jsem to já, kdo si začal méně psát a prý jsem začala být chladnější. Bral to docela těžce. A přitom z mého pohledu o nic nešlo. Nebyla jsem zamilovaná do nikoho jiného, měla jsem ho dál ráda, vlastně víc než dřív. Jen jsem s ním nepotřebovala být věčně v kontaktu, psát si o každé blbosti a někdy jsem od něj chtěla mít pokoj. Prostě se jen po té zamilovanosti můj svět začal vracet do takového normálu. To ale neznamená, že bych si ho přestala vážit nebo ho přestala mít ráda.

kebule123
autor
7. bře 2017

@mili_ilim_ilmi no a rekl ti to pritel? Ze se mu zdas chladnejsi atd.?

mili_ilim_ilmi
7. bře 2017

@kebule123 JJ, řekl mi to, byl dost na nervy. Byla z toho trošku krize, ale teď bych řekla, že už jsem na tom tak nějak podobně. Předtím mi pořád psal a chtěl, abych psala i já jemu a mě to lezlo už dost na nervy a odmítala jsem mu psát tak často, jak si to představoval, protože mi to prostě nevyhovovalo. A teď když necítím ten tlak z jeho strany, tak se konečně zase ozývám ráda 🙂.

A když tak o tom přemýšlím, tak se mi tohle stalo i s ex, na kterého jsem teda byla dokonce tvrdší a když mi psal, tak jsem vypnula třeba na půl dne mobil a řekla jsem mu, že dokud mě bude pořád psát, když se mi to vůbec nehodí (např. na přednášky), tak budu mobil vypínat. Tak se naučil psát nebo volat, když jsem měla povinnosti, jen v případě, že to bylo nutné.

kebule123
autor
7. bře 2017

@mili_ilim_ilmi takze ti to bylo neprijemne, kdyz ti porad psal?

mili_ilim_ilmi
7. bře 2017

@kebule123 Když jsem ve škole nebo v práci nebo se věnuji nějaké jiné povinnosti, tak nemám ráda, když mě někdo ruší. Chci se věnovat té činnosti. Navíc se cítím nepříjemně, že ostatní vidí, že dělám něco, co nemám - mám pracovat nebo poslouchat přednášku a ne si psát. Během zamilovanosti to bylo něco jiného, to pro mě byl zbytek světa na vedlejší koleji. Navíc jsem už ani nevěděla kolikrát, co si věčně psát, přišlo mi, že není nic ke psaní a přišlo mi, že mi píše blbosti.

msimankova
7. bře 2017

@kebule123 no já taky nejsem telefonní typ, navíc si myslím, že to lidi dost přehání. Můj partner dříve neměl problém mi volat tak často, že se mi i okolí smálo a jí byla akorát naštvaná. Tuhle i koukal, v kolik zapínám FB na mobilu, tak jsem zas vytáhla starý telefon a tak... Jak jsi psala, že máš strach, aby tě přítel nepodváděl jako ex, chápu, ale chováš se i ty trošku jinak, než v minulém vztahu? Neříkám, že to byla tvoje vina. Ale zavřela jsi za tím dveře a tenhle chlapík za toho minulého nemůže. Taky si myslím, že byste měli začít bydlet spolu, nedalo už by se v domě bydlet? Lepší chvíli provizorní podmínky, než toto...

clear301
7. bře 2017

takže... já měla taky jendou kamaráda, který byl fakt jen kamarád, ale spojovalo nás strašně moc věcí, zájmů, názorů a taky jsem o něm manželovi vykládala - právě proto, že jsem ho brala jako super a tak jsem chtěla, aby ho znal i on, jak moc je fajn! tak si někam vyrazte, nebo něco, cokoli... PS: po 2 letech to přestává být tak žhavé v 95% vztahů, to potvrzuje i psychologie, mizí zamilovanost a buďto přijde láska nebo ne... takže asi tak nějak...

evik19
7. bře 2017

@kebule123 Já nevím, jak dámy nade mnou, ale mně se nikdy nestalo, že by mě obtěžovala zpráva anebo zavolání od člověka, kterého miluju. Ani po 14 letech nemám pocit, že by mě manžel stíhal, když mi volá anebo píše, jakože to dělá opravdu hodně často. Když učím anebo jsem sama ve škole, tak si prostě vypnu zvuk. Manžel mě nestíhá a ví, že když můžu odepsat a všimnu si toho, že mi napsal, tak to co nejdřív udělám. A když je náhodou na služebce, tak si voláme a píšeme ještě víc. Upřímně, ani po tolika letech vztahu a společného žití si neumím představit, že bych si s ním napsala dvakrát za den a nazdar. To by se mi fakt stýskalo a stejně jako zakladatelka tématu bych si připadala dost odstrčená.

kebule123
autor
7. bře 2017

@msimankova no bydlet se tam urcite zatim neda, to jeste minimalne rok potrva 😕

kebule123
autor
7. bře 2017

@evik19 jsem rada, ze se tu nasel nekdo, kdo to citi stejne jako ja, nevim, nikde prece neni napsany, ze po dvou letech opada zamilovanost a ze uz si nemame tolik psat atd., ja bych si klidne s pritelem psala od rana do vecera kdyby to slo, ja chapu ze ma praci a neni nonstop na mobilu, ja mam taky sve povinnosti, ale jde mi o to, ze se citim odstrcena, ze ho nezajima co delam a jak se mam..

mili_ilim_ilmi
7. bře 2017

@evik19 Tam je důležité to, že ví, že odepíšeš, až budeš moct. Je rozdíl, když jen napíše a ty můžeš odpovídat, až to půjde, nebo očekává odpověď a když nepřichází, tak chodí další zprávy a dotazy, proč neodpovídám, jestli mi něco není atd. Ale byla to jen taková fáze. Teď si napíšeme, ale píšeme si v takovém rozsahu, že mi to vyhovuje. A dotaz na neodpovídání přijde ve chvíli, kdy neodpovídám dvě hodiny a ne deset minut. A chodí normální zprávy a ne totální blbosti. Jinak já zvuky vypínám nerada, protože pak zase můžu prošvihnout něco důležitého.

evik19
7. bře 2017

@kebule123 Naprosto tě chápu. mně by to taky vadilo...Je ale fakt, že každý má tu potřebu kontaktu jinou, a když si teď píšete míň, tak to nemusí znamenat, že na tobě příteli nezáleží. Když tě to ale takhle trápí, tak pokud mu v tom nebrání nějaké objektivní důvody - jako třeba šílený šéf, tak by s tím mohl zkusit něco udělat. Piště si třeba přes whatsapp nebo viber, to je pro ty chlapy takové zajímavější, dají se posílat i fotky, videa atd. Manžel mi sice posílá kdejakou blbost, co kde vidí, ale stejně mi to přijde milé🙂

mili_ilim_ilmi
7. bře 2017

@kebule123 A co jít zatím někam do nájmu? To by nešlo? V tvých letech mi přijde docela děs čekat přes tři roky na to, až začnu žít s přítelem.

evik19
7. bře 2017

@mili_ilim_ilmi Tak hlavně, že jste se nakonec shodli na frekvenci a stylu komunikace, který vám oběma vyhovuje. Já si zas zvuk vypínám skoro pořád a nemám potřebu být neustále na příjmu, navíc to při výuce ani nejde. Manžel to ví a sice ze mě občas šílí, když potřebuje něco důležitého a nemůže se dovolat, ale nakonec se vždycky dovolá anebo dopíše🙂 A hlavně když si napíšem něco jen pro zajímavost anebo si pošlem nějakou blbinu, tak na to neočekáváme a nevyžadujeme odpověď vlastně nikdy.

ninive211
7. bře 2017

Děláš pravděpodobně z komára velblouda. Že si člověk po víc jak dvou letech vztahu nevypisuje denně desítky esemesek, mi přijde tak nějak normální. Samozřejmě podezřelé by bylo, pokud celé ty dva roky to fakt byly esemesky ve velkém a najednou šmitec, bez pozvolného úbytku. Jinak mi přijde jednodušší než spousta esemesek zvednout telefon a zavolat a vše, co kdo dělal v průběhu dne, vyřešit během pěti, desetiminutového hovoru 😉 Možná by stálo za to trávit více času spolu fyzicky než virtuálně pomocí často nic neříkajících esemesek.

mili_ilim_ilmi
7. bře 2017

@evik19 Tak já bych i ty zvuky vypínala. Tam šlo hlavně o to, že to bylo v době, kdy měl přítel zdravotní problémy a já jsem se bála, aby se mu třeba neudělalo špatně a nepotřeboval mě. Nebo aby ho neodvezli do nemocnice a nevolali mi z nemocnice. A když se mi zdálo, že mu není zrovna nejlíp, tak jsem pak koukala na každou zprávu, jestli se něco neděje a ono jich přišlo i několik za hodinu...

kebule123
autor
7. bře 2017

@evik19 no my mame oba dva zpravy zadarmo, takze si muzeme psat, posilat fotky atd.

kebule123
autor
7. bře 2017

@mili_ilim_ilmi
No vsechny penize jdou a pujdou do baraku 😕 Takze podnajem nepripada v uvahu

kebule123
autor
7. bře 2017

@ninive211 no praveze mi prijde, ze je to uplne z niceho nic zmena, driv jsme si psali furt, ted je to jedna sms tak za 2-3hod a to vetsinou mi odepisuje jednim slovem: jo, ne, nevim
Dneska mi napsal v 16h to mi poslal srdicko (protoze jsem mu prijela dat pusu pred praci) a pak mi napsal az o pul desate ze uz jde spat, ani se nezeptal co jsem treba delala a tak

verusky
7. bře 2017

@kebule123 zbezne jsem to procetla... myslim, ze jsi na nem zavisla, posleze tedy na lasce. ja bych to do sebe nikdy nerekla, az nedavno mi to povedel lecitel. a kdyz jsem nad tim premyslela, dala jsem mu za pravdu. poradila bych Ti- vest si svuj zivot. mit sve zajmy, konicky, sve zaujeti. bude se Ti to hodit do zivota. az budes doma s miminy, az budes po materske v praci a deti budou rust. az s muzem prijde vetsi krize a Tobe nezbyde, nez tomu dat cas a prezit budes muset... tak se to ucit ted v mladi 🙂 ja taky byla takova porad nestastna z nenaplnene lasky, pak jsem byla pet let v krasnem vztahu s vozickarem, ale pak... dva vztahy a rychle otehotneni a jsem na deti sama. takze nauc se byt stastnou i bez jeho sms... i kdyz samozrejme vim, ze je pro Tebe na prvnim miste a vsechno ostatni neni dulezite...

zabudnutaanezdrava
7. bře 2017

no ked ma zadarmo sms a napise ti jednoslovne..hm..::( nepaci sa mi to jeho konanie nic v zloom....a este ked ich mate zadarmoo boze..to by som sa cosi upisala,keybze mam zadara

kebule123
autor
7. bře 2017

@verusky jako ja mam hodne zajmu a povinnosti, studuju dve vysoke skoly, sportuju, mam kamarady, ale proste kdyz se podivam na mobil a tam po 3hodinach nic, tak je to proste smutny 😕

verusky
7. bře 2017

@kebule123 tak to je dobre, ze jsi tak aktivni a sikovna! taky jsem v bezdetnem stavu resila "prazdny mobil". ale zivot pak je uplne o necem jinem... a jednou pad prijit musi... ale taky takovy maly pad nemusi nic znamenat a drzim palce, at neznamena 🙂

kebule123
autor
7. bře 2017

@verusky dekuji, jako ja vim, ze zivot neni o smskach a mobilu, taky jsem si neco prozila a mam to v hlave srovnane... mozna to je ted muj blby pocit, ale proste se ted citim takova smutna a ze o me pritel nema moc zajem.... najednu stranu to tak nejak chapu, opravuje barak, at spolu muzem bydlet, ale prece najit si chvilku a napsat sve holce jak se ma by melo byt tak nejak automaticky a od srdce

Strana
z5