icon

Přítelova sestra mi dělá peklo

konekokira
17. dub 2016

Ahoj, moc bych potřebovala s někým probrat rodinný problém, nejlépe s někým, kdo má podobné zkušenosti. Jde o to, že nám skončila smlouva ve starém bytě a přítelova sestra nám nabídla, že bychom mohli bydlet v jejim bytě, že jakmile otěhotní, budeme tam sami a do té doby, tam bude dojíždět na směny. Otěhotněla jsem dřív já, ale přesto jsme se do jejiho bytu nastěhovali. První tři měsíce to víceméně fungovalo, ačkoliv co si budeme vykládat, tři dospělí v 2+kk jsou moc... Postupem času, kdy jsem zvládla první trimestr a začala fungovat, jsem se jí na férovku zeptala, co budeme dělat a jak to budeme řešit, když do mého termínu porodu neotěhotní, řekla, že neví, že se to vyřeší. Tak jsme to všichni tři nějak nechali plynout, sestra mezitím začala dělat nenápadné scény (typu, že něco, co řekla, že nám nechá odvezla apod. takové naschválky), já přestala mít náladu se s ni nějak bavit, tak jsme se k sobě začaly chovat chladně. Podotýkám, že mě výživně pomlouvala přítelovi na fb. No a včera dostala absolutní výbuch, udělala scénu a řekla, že se máme odstěhovat, pak mi vyčetla, že jsem jednou chřoupala čipsy, když přišla z noční a že mi nepřeje těhotenství... Nemám ponětí, jak se k tomu postavit... Dneska den po scéně psala opět přítelovi, jaká jsem hysterka a manipulátor, že jsem to celou takhle chtěla (ještě ten den předtím jsem přítelovi říkala, že se stěhovat nechci)... Je možný, že mě natolik nenávidí, že nás s přítelem rozeštvává? Věřte, že s naším vztahem to dost cvičí...

Strana
z4
shine2015
19. dub 2016

@hz jj.....mama a dcera budou vzdy pri sobe.....at uz hraji na oko cokoliv

hz
19. dub 2016

@shine2015 presne tak... snacha neni dcera... je potreba si to ovsem co nejdrive uvedomit a postavit se podle toho k tomu, samozrejme v ramci slusnosti....

shine2015
19. dub 2016

@hz presne....Co nejdriv se probrat a otevrit oci....tchyne neni maminka ani kamaradka....tchyne vzdy bude lepit vztahy ve svoji rodine.....to je u ni na prvnim miste....a snacha do jeji rodiny sice patri ale pouze papirove....

hz
19. dub 2016

@shine2015 ted jsi to vystihla 👍👍 lepeni u nich taky probiha. muj manzel to samo nevidi, nebo nechce. ale kdyz tchyne neco chce ode me pro svou dceru, dela to pres meho manzela. snazi se je dat dohromady, ale ma svagrova asi vzdycky zarlila na meho muze, bo mu slo vsechno. ona mela vsechno s problemy a vydrene. i tchyne mi to priznala... snazi se je dat dohromady, ale oni si asi nikdy nerozumeli. vzdycky, kdyz ma svagrova narozeniny, vzdycky tchyne vola memu muzi, aby na to nezapomnel... je to vychovou... ta uslapana cesticka taky neni vzdy dobra😉

tulikiss
19. dub 2016

jako tady je jedina rada odstehovat se, ale rozhdone bych si netroufla soudit tu sestru pritele, protoze to zname pouze z jedne strany. uprimne docela me zarazila veta... jsem se jí na férovku zeptala, co budeme dělat a jak to budeme řešit, když do mého termínu porodu neotěhotní... jako nedovedu si predstavit to ze si nastehuju do bytu brachu s pritelkyni ta otehotni a me se zatim nedari a ona na me nastoupi v dobe kdy je ve 3-4 mesici co jako budem delat az ona porodi a ja porad nebudu v tom. takhle situace by me asi hodne zranila a kdyz bych si teda zacala odstehovavat nejaky veci aby se to teda resilo tak by jeste se mnou nikdo nemluvil, protoze by to bral jako ze delam naschvaly. ono se to chce mozna i kouknout na celou situaci i z druhe strany je to porad jeji byt a pokud si neco odnesla nebo ji neco vadilo tak mela pravo se vyjadrit a pokud pak druha strana reaguje tak ze se nasere a naschval ignoruje a zacne delat drobne naschvaly tak se zas nedivim ze ma potrebu to ventilovat brachovi. jo je pres caru rict tehotne ze ji to neprejes, ale to uz asi bylo ve vyhrocene situaci. nikdo z nas u toho nebyl a pokud je treba sestre porad predhazovano ze jako furt nic tak ji to asi ve snazeni o dite moc nepomaha. a hlavne celkove souziti lidi je problemove, natoz kdyz jde o 3 lidi kazdy ma jine zvyky a tak vznikaji trenice a je dulezite jak se resi, pokud se nersi a jenoms e delaji naschvaly tak bylo odzacatku jasne jak to dopadne.

shine2015
19. dub 2016

@hz zase asi lepsi varianta nez kdyz sestre se cely zivot ustupovalo a fixovani na bratra a snaha o pripoutani sestrinych deti k brachovi...sestra cely zivot chudak a tezke.....a vzdy se skakalo jak ona puska do doby bez si bracha nasel zenu....a hlavne se prestal sverovat....a plac kdyz otehotnela a narodily se deti atd....ona stale chudak....vse mela vzdy nejhorsi nejtezsi.....😉

shine2015
19. dub 2016

@hz ps vrchol vseho kdy jsem uolne otevrela oci bylo kdyz muzova mamka rekla v afektu jakypak nadorovy onemocneni kdyz ma obe prsa....nic ji neurezali. Sestrina svagrova (jejiho manzela sestea) ktera prodelala chemoterapii a mela karcinom prsu.....ale jeji dcerunka s ni taky nevychazi.....konec koncu jako s nikym....vsichni jsou pod uroven.....a ona chudak ceka az se jeji bracha probere.....proze ma zenu ktera ho zmanipulovala....

zuzineckah
19. dub 2016

@shine2015 tak ne všude je to tak, u nás to rozhodně neplatí 🙂 Některé tchyně dokáží uznat i to, že její vlastní dítě je někdy pěkný prevít. Ta moje třeba ano. Když měla švagrová "veselé období", jak jsem to já nazvala, tak rozhodně nebyla jednoznačně na její straně. Ba naopak, dokázala jí slušně srovnat.
Ale je kus od kusu, určitě bych se na jejím místě na to nespoléhala. Navíc tyhle konflikty nemá řešit tchyně, ale především PARTNER! 🙂

biedronka10
19. dub 2016

@konekokira no hele, pokoj nemáme, protože bydlime v jednom meste. A poznávat ho tam není dvakrát příjemný, navíc od te doby co si se mnou chtěl vyřizovat úcty, skrtil me na ulici, řval na me a naboural me auto, se tak trochu bojím a chci se stěhovat minimálně 100 km, ale bohužel, zatím na nic jiného nemáme, přítel musel vrátit všechny věci které mel dle něho půjčené a já z domu nemám taky nic, ale porad je to lepší než to psycho, musela jsem pak už i chodit k psychiatrovii, protože mi drblo. Proto ti Radim z vlastni zkušenosti jdete rychle. A hlavně nehazet vinu na sebe, nemůžeš vůbec za nic, lidi tohoto rázu se časem změní a nebo už tací jsou jen se to u nich neprojevilo. Ty jsi se prohresila jen tím, ze mas něco co ona ne, a závist a zášť je mocná věc, štěstí druhého se neodpousti. Neres co si ona mysli a nebo ne, jiná nebude, jen horší. Pokud pritelova matka ti nic závažného neudělala, a respektuje te, šla bych tam aspoň dokážeš jeho sestře ze jsi lepší a ze se chovat racionálně. Já to u sebe říct nemůžu. Já pritelova otce hluboce nesnasim a potenciální tchyně se ke mne musela otočit zády, protože diktátor by ji rozcupoval.

janinka_b
21. dub 2016

@konekokira Mně se stalo něco obdobného s kamarádkou, když jsem si našla přítele. Najednou obrat o 100% a samé roblémy a naschvály. Ve finále jsem pochopila, že žárlí na přítele, že ona nikoho nemá a můj čas najednou celý nepatří jí. Takže jsem to vzdala. Po hodně dlouhé době - až si někoho našla - se to spravilo. Myslím, že až otěhotní, ta se to obrousí.
Co se týče tvého přítele, je fajn, že s tebou sdílí ty sms. Ale to neznamená, že když ji zná 30 le, že tjí nemůže oponovat. Máte vytvořit novou rodinu, takže by měl dát své sestře jasně najevo, že si nepřeje, aby mu to vypisovala a nějak tě pomlouvala, že ty jsi jeho vyvolená, že ví, jaké seš a ona by to měla respektovat. Nakonec bude žít s tebou, ne s ní.

konekokira
autor
23. dub 2016

@janinka_b já ale nevím, jestli si to ti dva uvědomují... Že sice jsou sourozenci, ale já ta matka jeho dítěte. Vsak mi tehdy řekl, ze víc věří sestře než mne, protože ji zná dyl...

konekokira
autor
23. dub 2016

Jinak stěhovat bychom se měli. Když to půjde dobře kolem půlky května. A to kus za Brno. Každopádně na tu oslavu jeho mámy půjdu, ale pouze přijedu a popreju a ten den jedu zpátky. Sestra hned psala pritelovi, ze by ho v patek vzala autem, ale naštěstí máme na sobotu program (oslava je v neděli)

adjanni
30. dub 2016

@konekokira přijde mi navýsost trapné, aby sestra i bratr do toho zatahovali jejich rodiče, to opravdu chceš? Pak nechápu tebe..

adjanni
30. dub 2016

@zuzineckah @konekokira co to máš za přítele, proboha??? Měl jí dávno chytit pod krk a pořádně proplesknout a usadit
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
naštěstí je ještě druhá sorta, která řeší problémy poněkud inteligentněji, toto je hrozné jakože...

adjanni
30. dub 2016

@hz je pravda, že matka vždy drží s dcerou, je to nakonec i přirozené...Prostě její děti budou vždy blíž než přivdaná snacha, krev není voda..

zuzineckah
1. kvě 2016

@adjanni docela by mě zajímalo jaké inteligentní řešení (zapomněla si ho napsat) zabírá na docela evidentně blbého člověka... Předpokládám, že zakladatelka se proto dostala do tohoto stádia, protože míra její trpělivosti a smířlivého přístupu přetekla...
Navíc si myslím, že tohle už je tak přes čáru, že by to měl opravdu rázně řešit její partner, který ale stojí na straně mamky a sestry, ne na její - což je podle mě ten největší průšvih nejen v tomhle ohledu.
A neodpustím si ještě jednu poznámku, která mě teda přivádí do úžasu - syn je adoptovaný, že dcera je "vlastní krev" a tudíž by to mělo omlouvat tchynino přitroublé chování??? 😨 Už jsem to tady jednou psala - to že matka s dcerou víc prožívá těhotenství a třeba i samotný porod, to je naprosto přirozené. Ale aby její děti brala jako něco víc, protože jsou "vlastní krev"??? To je do nebe volající nesmysl, prosím tě.... Syn byl snad adoptovaný? To není její krev?? V žilách dceřiných dětí koluje přeci stejná polovina cizího dna jako v žilách těch synových dětí. Takže pokud někdo dokáže takhle vnímat vlastní vnoučata (ne děti, VNOUČATA), pak je to ubožák na entou a žádné si nezaslouží!

andreaandrejka
1. kvě 2016

Málokterý rodinný vztah po sestěhování žije idylicky. Najděte si vlastní bydlení a budete mít klídek 🙂

tulikiss
1. kvě 2016

@zuzineckah at se vam to libi nebo ne tak to dost casto tak je ze ma babicka bliz k vnoucatum od dcery nez k tem od syna. verim ze vetsina babicek ma rada vsechny svoje vnoucata stejne, ale vetsinou ty dceriny vidi casteji. vidim to ve svem okoli, holky to vetsinou vic tahne domu takze na navstevy chodi casteji a vic maminkam veri i v hlidani vnoucat. deti od syna zase vice byvaji naopak casteji u tchyne. Samozrejme ze muze hrat roli i vzdalenost, ale i to ze proste k dceri ma ta babicka bliz a u snachy je to vzdy takove vic odtazite i kdyz muzou mit dobry vztah tak proste porad to je tak trochu cizi clovek. rozhodne by ale teda babicka nemela delat rozdily mezi detma, protoze to je pak zlo.
je docela sila rict o nekom ze je blby kdyz zname vec jen z jedne strany. nikdo tam u toho nebyl tak nemuzeme rict jestli opravdu zakladatelka vse resila v klidu a snazila se. ono to mohlo byt i uplne jinak a nebo to mohla jen ta sestra spatne vsechno vnimat, uprimne mit svuj byt kde dovolim bydlet brachovi a najednou ta jeho otehotni a ve 12tt na me nastoupi ze jako na ferovku co budem delat kdyz ona je tehotna a ja ne a co kdyz neotehotnim do jejiho porodu tak se me to asi fakt dost dotkne. clovek co se snazi o dite je dost citlivej na tyhle veci a ani jedna jsme tam nebyla tak nevime jakou formou to bylo vsechno podane a treba i sestre vadilo ze to s ni neresi bracha kteremu byt pujcila, ale jeho pritelkyne. navic tu popisuje soustavny teror a pritom mohl utect max mesic a psala ze tam neni kazdy den max parkrat do tydne.
Myslim si ze hlavni problem je v tom ze se setkala tehotna a ta co se snazi otehotnet a co si budem rikat obema v tom obdobi docela slusne hrabe a jsou precitlivele a vnimaji veci jinak nez "normalni" clovek. a ze rekla neco co se nahlas nerika, no v hadce obcas clovek ujede a rekne co ani tak nemysli, ja kdyz se snazila a nedarilo se tak sem si taky rikala ze te to treba "nepreju" nebo spis ze je to nespravedive kdyz sem videla kourit holku s brichem. hormony jsou svine a dokazou udelat pekny bordel ve vztahach. a ze se ji pritle nezastal, no bud je proste mamanek, nebo to treba prave vidi strizlive bez te hromady hormonu.

marketa11112
1. kvě 2016

me prijde, ze zarli.. vy jste tehotna, vy mate fungujici vztah, vy nechodite do práce, vy si dle ni proste uzivate... 🙂).. ja bych se rychle stehovala...je to asi jedine reseni problemu....

adjanni
1. kvě 2016

@zuzineckah no nepochopení, samozřejmě bude tchyně mít raději svou dceru i syna než snachu, nepsala jsem o jejich dětech, to pozor, špatně čtete. Fyzické násilí odmítám, to je záležitost primitivů. Pokud se nesnesu s někým u koho bydlím, odejdu.

zuzineckah
1. kvě 2016

@adjanni to "násilí" bylo samozřejmě myšleno nadneseně - asi tak jak se dá vykládat, že sestra přítele ji řekla, že jí těhotenství nepřeje, taky můžeme polemizovat o tom jestli to myslela vážně, nebo ji to uklouzlo v nějaké hormonální bouři jak třeba uvedla @tulikiss - to jsme se patrně špatně pochopily. Ale očekávala bych - pokud si opravdu nejsem vědomá žádné provokace ze své strany a na 100% vím, že nadějná švagrová mě pomlouvá nesmyslně a neoprávněně - že přítel bude stát na mé straně a rázně s ní promluví, aby vytyčil meze, které se prostě nepřekračují. Když bude potřeba zvýšit hlas, tak ho zvýší. Opravdu nepředpokládám, že by dospělá ženská potřebovala profackovat (i když nevylučuji), to patří do puberty, ne mezi dospělé lidi.
@tulikiss tak já jsem svůj názor vyjádřila k tomu, co je napsáno. Obvykle nikdy není šance znát názor obou stran, proto jsou taky anonymní diskuze tak oblíbené 😉 A také nemám jediný důvod zpochybňovat pravdivost slov zakladatelky.... Ale chápu jak to myslíš, nicméně jsem přesvědčena, že ani ta největší touha po dítěti nikomu nedává právo plivat na druhé takové věci. A když to ten někdo udělá - ať už má k tomu jakoukoliv pohnutku - nemůže očekávat, že mu to projde jen tak, ten druhý se oklepe a jede se dál... Slovo dokáže ublížit kolikrát víc než pořádná fyzická facka.
K tchyni jsem se už dvakrát vyjádřila, nechci se opakovat, to, co píšeš chápu, to je to přirozené a normální, ale i kdybych svoji dceru milovala sebevíc, tak holku, která čeká dítě mého syna bych nedokázala ignorovat a přehlížet bez jakéhokoliv zájmu snad ani kdyby byla nějaká - ani nevím co 😨. A to právě proto, že nosí "moji" krev.
To by musel být mezi námi opravdu velký dlouhodobý problém (a už v nějakém dřívějším příspěvku jsem napsala, že tyto názory mám za předpokladu, že zakladatelka nám "nezapomněla" říct o nějakém problému mezi nimi). 🙂

konekokira
autor
3. kvě 2016

Nakonec se budeme stěhovat do většího a lepšího. Akorát mě štve, že přítel chce poprosit o stěhování bratra, což znamená, že by se to řešilo na tchyniních 60tinách... A přitom mám možnost stěhování z mé strany rodiny... Upřímně v tom teď vidím veliké plus, opravdu si polepsime o 1000℅. Jen ještě jednou tady prespi na směnu švagrová, čehož se dost bojím. Snad nebude zase vyvolávat hádku...

montane
4. kvě 2016

@zuzineckah bohužel u nás je to tak přeně jak píšeš...občas pochybuju jestli je můj manžel vůbec tchýnin syn protože k našim dětem se jako k vnoučatům vůbec nechová. Pro vnoučata od dcery se může přetrhnou, bere si je na prázdniny na dovolenou.Naše nic přijede jen účelově když něco potřebuje.Když pak mluví se mnou a chce mě informovat co děti od švagrové tak vždycky říká naše děti.....(abych jako pochopila že ty moje jejich nejsou mi to přijde 🤐 ) Ale to jsem odbočila od tématu, přeju zakladatelce ať už je co nejdříve ve svém a v pohodě🙂Jiné východisko není.

adjanni
4. kvě 2016

@konekokira tak je to nejlepší, nebudeš jí zavázaná a přinese ti to klid

rainbow_x
4. kvě 2016

Ani nevíš,jak Ti rozumím.. 🙂

zuzineckah
4. kvě 2016

@montane to je hodně smutné a pro mě absolutně nepochopitelné :(

nika82
4. kvě 2016

odsťahovať čo najrýchlejšie

konekokira
autor
4. kvě 2016

@montane tohle je nepochopitelný... jak si to bůbec může dovolit? ☹

lalinka16
2. črc 2016

Ahoj mam dotaz .nevim jak to mam sama resit .Mam pritele zijem spolu v byte 2 roky ,zadne deti nemame pritelovi je 24 a me 20 .mam jeden problem a nevim jak ho resit . mam sestru je ji 8 let .a pritel ma take setru a je ji 8 let .jenze mi to pripada jako by to nebyla jeho sestra ale jeho vlastni dcera .porad za nim breci chce aby sni vsude chodil casto u nas spi .kdyz neco chce koupit tak ji to koupi ..kdyz chci aby jsme spolu nekam sly mi dva tak mi rekne ze je unavenej z prace .ale kdyz ma u nas zas jeho sestru a ona mu rekne ad sni jde ven tak to jde .posloucha ji to co ona rekne tak to plati. .ja msm taky sestru a tohle nedela chovame se k sobe jako sestry ale oni se k dobe chovaj jako otec a dcera ona je pro nej to nejdulezitejsi .snazila jsem se snim o tom mluvit rekla jsem mu ze to je jeho sestra a ne dcera a ze to takhle nejde .jenze on je zaslepenej on to nevidi .poradte mi prosim co stim

lalinka16
2. črc 2016

@lalinka16 jeste bych k tomu chtela dodat ze kolikrat ona chce jit knam spat a pritel jde do prace tak ji nemuze hlidat tak ji prinese knam a ani se me nezepta jestli ji budu hlidat a automaticky mi ji tady necha ad ji hlidam

Strana
z4