icon

Problémy s bydlením - máme 4 děti a nemůžeme najít byt.

floruska
14. lis 2019

no taky se vám stalo že byjste měla některá problém se přestěhovat?
totiž máme s manželem 4děti z toho nejstarší 13,druhý 6,3-tí dnes už 4 ročky
a nejmenší Terinka 10 měsícu
no a strašně bychom se rádi už konečně přestěhovali tak aby měli alespon holky pokoj pro sebe a kluci taky a hlavně ale nepruchozi chápete
ale problém je ten že když zmíníme počet dětí tak to pro ostatní hlavně ty majitele problém je
protože požadavky jako max.2děti podmínky jako školou povinné atd jako by nestačilo že jsme slušná rodina vždy řádně platíme vše atd
a jako dáse i pochopit že když jsou děti malé tak ti majitelé mají obavy že by byly poničené věci atd ale tak prostě nepochopím proč teda někdo chce třeba pronajímat dejme tomu barák
třeba 4 plus jedna a udávají max 2dospělí bez dětí atd
setkala jste se některá s tím?jako nže by byl problém se přestěhovat protože máme větší počet dětí,je mi z toho smutno protože jsem opravdu slušní ale většinou jelikož mám děti živější tak někteří sousedi nejsou zrovna moc nadšení

Strana
z4
kattyd
14. lis 2019

@floruska setkala jsem se s tim take, hledali jsme podnajem na dobu kdy se nam dostavi barak, no a 90% bytu na ktere jsem se sla divat mi bylo receno ze s ditetem v zadnem pripade- a to jsme meli jen jedno. Pejsek by pry nevadil ale dite jo. Fakt jsem z toho byla spatna. Jeden realitak mi vysvetlil ze to pry neni ani kvuli tomu ze deti neco ponici, ale ze kdyby najemci neplatili tak snadneji vystehuji nekoho bez deti, ze s detmi by to majitel moralne nedaval...

mates133
14. lis 2019

Můžete také zkusit oslovit makléře z lokality kde hledáte,jestli by o něčem nevěděl.Někdy pomůže,když vás makléř majiteli "doporučí".

zelenaesmolda
14. lis 2019

@klea81
tak jako business plan je to dobry,mit vlastni fotbalovy tym :D

klea81
14. lis 2019

@zelenaesmolda ne prý jako apoštolů 😁

zelenaesmolda
14. lis 2019

@klea81 apostol ti prachy nevydela,fotbalovy tym ano :D

astyna88
15. lis 2019

Tak my jsme problem nemeli. Jedno dite uz bylo,dali na ceste, dohodli jse se na trvalem pobytu, podminkach,ze chceme jeste i treti dite....podepsali jsme smlouvu a jsme.tu uz tretim rokem. Majitele k nam chodi jednou rocne s novou smlouvou, se sousedy mame krane vztahy, v panelaku bydli jeste 9 deti do 6 let. Ale je fakt,ze my kluky hodne hlidame,by nebehali,jsme hodne venku. Asi mame dobrou auru.

Ve vasem pripade bych zkusila tu hypoteku.

zelenaesmolda
4. pro 2019

@floruska nejaky pokrok?

floruska
autor
4. pro 2019

nabídky chodí je toho ted tolik že je to šílené bydlení ještě ne ale snad po novém roce se to pořeší na pořádky

leilinka1234
4. pro 2019

Nikdy bych nešla do tak velké rodiny bez vlastního bydlení a zázemí. No, držím palce, aby jste brzy něco našli. Bude to těžký. V mém okolí nebydlí nikdo v nájmu. Všichni mají své byty/domy na hypotéku. Strašně nerada bych platila za bydlení někomu jinému.

floruska
autor
4. pro 2019

@leilinka1234 děkuji ne každý to máme jednoduché,asi jsem byla pod nějakým vlivem
a určitě jsem si to takto nepředstavovala,nemám tu výhodu že bych si mohla třeba
pujčit od někoho z rodiny a nemohu si dovolit se zadlužit o to to jde pomaleji,jsem ráda i když to asi vyzní nějak... že ty 3 menší děti jsou ještě malé a tudíž to zatttím nevnímají
já to nesu o dost huř

martaskaaa
4. pro 2019

@leilinka1234 Jenže ne všichni mají takové platy a podmínky pro to získat hypotéku, to je ten problém. My teď řešíme hypotéku a jelikož jsem na rodičáku, dají nám jen max 3,1mil. Což je málo na dům + pozemek. Tak musím počkat až se vrátím do práce, abychom dostali víc. Potřebujeme tak 4 mega. Taky mě štve být v nájmu. Hypo ani předtím jsme si vzít nemohli, protože jsem figurovala ještě 4 roky po rozvodu v hypotece co jsem měla s ex manželem, nešlo se z ní tak dlouho vyvázat. Otěhotněla jsem neplánovaně a vyvázat z hypo se mi podařilo měsíc před porodem. No a teď musíme čekat buď na dobrý kup nebo jestli půjdou ceny pozemků aspoň trochu dolů/budou lepší podmínky pro hypo/půjdu do práce. Přitom my na to máme platit hypotéku a pokrýt klasicke náklady na domácnost atd i při mým rodičáku, jenže banka má nějaké počty, že to prostě nejde. Já tedy znám hodně lidí (mých byvalych zákazníků), kteří mají třeba i tři čtyři/děti a jsou v nájmu.

caverina
4. pro 2019

Tak ja znam spoustu mych vrstevnku i mladsich lidi,kteri ziji v pronajatem byte...asi je ale rozdil,jestli ten byt pronajima jednotlivec nebo nejaka spolecnost...

jituli84
4. pro 2019

@martaskaaa Jak ste to vyšešily s tím vlastním kapitálem pro zídskání hypo nebo ste měly ušetřeno?

martaskaaa
4. pro 2019

@jituli84 mám byt v osobním vlastnictví, který bychom dali jakoby "do zástavy" jako počáteční vklad

jituli84
4. pro 2019

@martaskaaa Taky to tak časem máme v planu udělat. Ono asi běžná rodina na učtu nemá skoro pul milionu no...

martaskaaa
4. pro 2019

@jituli84 No právě, je to hrozný. Mě přijde, že dřív za našich rodičů bylo mnohem jednodušší získat byt. Naši ho spláceli formou nájmu, taky 30let, ale nemusel být žádny kapitál atd. Nedávno chlapova babička doplatila poslední splátku za dům 300Kč 😀😀😀 jako tenkrát to byly velký peníze, ale je to vtipný. Standardně teď se to řeší úvěrem ze stavebního spoření, aby z toho vznikl ten vklad. Ale to mi moc výhodné nepřijde. Chtěli jsme loni využít tu státní půjčku s 1% úrokem. Jenže tam podmínka byla, že musíme být manželé (nejsme) nebo mít dítě (bylo v břichu, takže se to nepočítalo) a nesmím vlastnit žádnou nemovitost (vlastním). Takže nic 😀

journals
4. pro 2019

@jituli84 kdyby pul milionu... akorat resime koupi domu za Prahou a castka ktera je dnes potreba na porizeni domu v nasi oblasti je opravdu obrovska. Ale zase chapu tento system jako obranu pro nektere rodiny, ktere jeli s platbou hypo nadoraz a nedopadlo to dobre.
K otazce rodin v podnajmech - brzy budeme take pronajimat nas byt a manzel je take rozhodnuty pro podminku bezdetnosti. O to vic, kdyz vidi jak syn radi a neni v nasich silach to ovlivnit. Bohuzel...

jituli84
4. pro 2019

@journals Myslela jsem min pul milionu jen jako ten vlastní min kapital který musíte mít pro získaní hypo. Jako popravdě, ted skoro každej kdo pronajíma tak má podmínku bez děti a bez zvírat, jako nelíbí se mi to, stejně pokud lidé něco poškodí, tak si to ve finále zaplatí.

journals
4. pro 2019

@jituli84 vsak ano. Banka chce 20% ceny. Okolo Prahy to jde do milionu, ne do statisic 😏

journals
4. pro 2019

@jituli84 to prave nezaplati...

jituli84
4. pro 2019

@journals No my platily vcelku vysokou kauci + majitelka měla jen prosbu jestli by si pro najem mohla chodit osobně, byvalý najemníci jí to docela zničily a o tom smradu ani nemluvim.. Při nastěhovaní sme se ale domluvily, že všechno uklidi a vymaluje.

journals
4. pro 2019

@jituli84 co znamena vysoka kauce?

jituli84
4. pro 2019

@journals dvouměsiční najem , navic majitelka chodí každej měsíc nakouknout, ale už nás zna a tak ví , že manžel je vcelku pedant na uklid i všechno kolem.

journals
4. pro 2019

@jituli84 to je ono... dvoumesicni najem je hromada penez. Ale zniceny byt z toho neopravis 😏

jituli84
4. pro 2019

@journals Zaleží koho si tam majitel vezme no... Jako neumím si představit co by lidi musely všechno zničit aby na to dvouměsíční najem nestačil...

journals
4. pro 2019

@jituli84 tak to ja teda uplne bez problemu... drahe parkety, kuchyni, nabytek

journals
4. pro 2019

V tom se prave lisi pohled majitelu a podnajemniku 😉

jituli84
4. pro 2019

@journals Hold zase je to od toho koho si do toho bytu vezmete.. Jako nejste sami, ale vím že normální rodina i s jednim ditetem má problemy si sehnat jakykoliv podnajem už.. Když jsem otěhotněla tak jsem se majitelka zeptala narovinu jestli nás tu necha s ditetem, řekla, že ano, ale kdyby se jednalo o předchozí najemniky, tak že by nesouhlasila

martaskaaa
4. pro 2019

Holky na jednu stranu je to hrozný, na druhou stranu z pohledu majitele to úplně chápu, hlavně pokud se jedná o nové byty po rekonstrukci. My naštěstí máme super pána. Pro nájem si chodí tedy osobně, ale nikdy neleze dovnitř. Když mu chlap říkal, že budem mít dítě, tak mu to nevadilo. Byt tedy máme starý, ale investovat do toho nechceme, není to naše. Máme 3+1 za 8500Kč se vším. Chtěl nám nájem zdvihnout, ale ví že jsme slušní a ještě jak do toho vstoupil prcek, tak nám to nechal takhle. Ani kauci dopředu tenkrát nechtěl. Jinak kamarádi ze stejného města, ale v novějším paneláku víc v centru plati 8tis za 1+1, což je fakt rozdíl. Jsme z města Náchod u polských hranic.

jituli84
4. pro 2019

@martaskaaa Tak to máte ještě levné, ono je to prakticky vždy o dohodě 🙂 Ani já se tem majitelum fakt kolikrát nedivim, když sme tu byly tehdy na prohlidce, tak jsem kulila oči už před vstupem do bytu, lidi jsou prostě hovada kolikrát. Jenže taky je fakt že kolikrát studenti mužou bejt horší než nejaká rodinka

Strana
z4