icon

Problémy s bydlením - máme 4 děti a nemůžeme najít byt.

floruska
14. lis 2019

no taky se vám stalo že byjste měla některá problém se přestěhovat?
totiž máme s manželem 4děti z toho nejstarší 13,druhý 6,3-tí dnes už 4 ročky
a nejmenší Terinka 10 měsícu
no a strašně bychom se rádi už konečně přestěhovali tak aby měli alespon holky pokoj pro sebe a kluci taky a hlavně ale nepruchozi chápete
ale problém je ten že když zmíníme počet dětí tak to pro ostatní hlavně ty majitele problém je
protože požadavky jako max.2děti podmínky jako školou povinné atd jako by nestačilo že jsme slušná rodina vždy řádně platíme vše atd
a jako dáse i pochopit že když jsou děti malé tak ti majitelé mají obavy že by byly poničené věci atd ale tak prostě nepochopím proč teda někdo chce třeba pronajímat dejme tomu barák
třeba 4 plus jedna a udávají max 2dospělí bez dětí atd
setkala jste se některá s tím?jako nže by byl problém se přestěhovat protože máme větší počet dětí,je mi z toho smutno protože jsem opravdu slušní ale většinou jelikož mám děti živější tak někteří sousedi nejsou zrovna moc nadšení

Strana
z4
takyjedna
4. pro 2019

My taky bydlime v najmu a pod nami je rodinka se ctyrmi detmi, plus jeste s coklem🙄 Uz jsou tu pres dva roky, takze najem asi plati vcas, ale jinak je to vazne,, radost"... Litani, rvani a mlaceni dverma od rana do noci. O tom, jak ten byt asi vypada, si nedelam iluze.

denny27
4. pro 2019

Zkus se ptát po známých, zda o něčem nevědí.
Nám dala vědět ohledně bytu známá. Tenkrát jsme měli tři děti. Je možný, že jim i dost navykládala, ale byt jsme ,, získali''.. tedy, mohli jsme se přestěhovat. Bydlíme tu od července 2016, domácí má pravidelný příjem (přes námi tu měla nějakýho neplatiče feťáka) a asi je spokojená 😊
Byt je sice dispozičně špatně řasený (alespoň na naší početnou rodinu- přibylo totiž další ditko), ale má 110m... takže pokud to jen půjde, chceme tu vydržet fakt co nejdéle 😀😀

denny27
4. pro 2019

Špatně řešeny....😀 Pardon

denny27
4. pro 2019

@takyjedna aby si někdo nemyslel... my pod Vámi nebydlíme.. nemáme čokla, ale dvě kočky 😂😂

floruska
autor
4. pro 2019

@denny27 no ono děti ani nejsou nějak uplně zlobivé ale taky nám občas klepnou sousedi
ale když je špatné počasí třeba nebo tak tak je to složitější no
a u nás taky vždy máme uhrazený nájem jako první tak myslím že je majitel spokojen
ale jak říkám už když uvedu číslo těch mých dětí tak hned konečná

zelenaesmolda
4. pro 2019

@floruska
tak je neuvadej 🙂

takyjedna
4. pro 2019

@denny27 😉 Tim jsem chtela rict, ze se majitelum bytu moc nedivim, no.. I kdyz si to dokazu predstavit i ze strany zakladatelky.. Ta pocetna rodina u nas ma velke stesti, ze nad nimi bydlime zrovna my.. Jsme extra otrli, nejaky hluk nas jen tak nevyvede z miry, nepotrebujeme nikdo spat pres den, ani se doma prilis nezdrzujeme. Byt misto nas nejaci duchodci nebo nekdo citlivejsi na randal, tak se zvencne.

floruska
autor
5. pro 2019

@takyjedna no je pravda že i starší lidi chtějí raději klid že,nejlépe někde kde by pod námi byl třeba obchod nebo tak,jako hledáme tak držte pěsti at se zadaří

floruska
autor
5. pro 2019

@takyjedna a tak to jste ideální sousedi )))

floruska
autor
5. pro 2019

@zelenaesmolda no nevíím jestli není blbé uvést že jsme bezdětní když to není pravda
nebo jsem to možná špatně pochopila ?

zelenaesmolda
5. pro 2019

@floruska
proc bezdetni?ja bych uvedla,ze mam treba dve deti.jaka je sance,ze se to provali?

journals
5. pro 2019

@zelenaesmolda velka 😖 tohle kdyby nam podnajemnici zatajili, tak rozhodne dobre nezdelaji. Dobre vztahy jsou dulezite pro obe strany. Nam by treba jiste rekli sousedi, kterych se budeme ptat jak to nad nimi funguje

zelenaesmolda
5. pro 2019

@journals
tak neni to koser ale lepsi nez nebydlet vubec.vam by treba jiste rekli sousedi ale kolik sousedu zna majitele sousedniho bytu?moc jich nebude

journals
5. pro 2019

Sorry, ale tohle je podraz jak blazen! Nejen ze to neni koser. Je sakra rozdil v byte mit 1,2 a 4 deti! Ano, bydleni na rok to muze vyresit. Ale s takovym pristupem nejde cekat ze to bude na delsi dobu

puhelin
5. pro 2019

@makronka222 K trvalemu bydleni mobilheim neni zkolaudovatelny.

orchidis
5. pro 2019

@floruska My jsme taky velká rodina a právě proto! 🙂 bych nikdy vícečetné rodině byt nepronajala... Sorry, není to pěkné, ale když chcete to a to, vydělejte si na to.

caverina
5. pro 2019

@floruska a neni moznost si pronajmout byt od nejake spolecnosti ne od jedince? Vetsi spolecnost by snad pocet deti vadit nemel...

floruska
autor
7. pro 2019

@orchidis tak opravdu se snažíme

kaja2016
12. pro 2019

@vineta Oni se boji neplaticu. Bohuzel tu mame zakon, ze nemuzes nikoho vystehovat i kdyz ti leta neplati. Musis to dat k soudu a az pak. Tudiz rodina s vice detmi, matka samozivitelka a pod. jsou pak asi rizikova. Ja to znam opacne, pronajimame byt. Ale v lokalite, kde si moc vybirat najemniky nemuzeme. Kazdopadne o tom neplaceni vime. Najemnice dva mesice nezaolatila a nemohli jsme nic delat nez se snazit nejak dohodnout.

kaja2016
12. pro 2019

@floruska Jo to neni spatny napad rict, ze jste ctyri. Kdyz by pak majitel na to prisel a chtel to resit, tak delat blbou a rict, ze jsi preci rikala, ze mate CTYRI deti. Nevim, v jakych podminkach ted bydlite, ja bych to asi riskla, kdyby nebyla jina sance. Zadost na bytaku mate podanou?

floruska
autor
13. pro 2019

@journals no však říkám ano rozdíl je mít 1,2 nebo 4děti ale říkám všechny nejsou divoké jen ty menší
a ktomu že si na to máme vydělat ano snažíme se ale schválně at mi někdo kdo má více než 2děti řekne kolik stihne měsíčně ušetřit když je pouze jeden plat ano rodičák ale doživotně bez hlídání i tak vidím na skoro 14-ti leté dceři která pořád neustále něco potřebuje že tak to nejde ušetřit tolik ani zdaleka kolik bych chtěla ono se to lehko radí
to je nejlepší někoho neznat pořádně zkritizovat a vyřádit se na té kritice přitom nás ani neznáte a už se hned škatulkuje?chtěla jsem pouze poradit ne aby mě polovina lidí zde hned zakopala a zaškatulkovala někde do dupy,už trak je to těžké

floruska
autor
13. pro 2019

@kaja2016 no musím znovu podat,jako zkusit se to muže jen neumím moc lhát tak...
byt není malý tento ale tak hnusně řešený že (((( zrovna včera si mi dcera stěžovala ta starší
že by potřebovala svuj pokoj nebo větší klid a jsem z toho akorát špatná

journals
13. pro 2019

@floruska Pláčeš na špatném hrobě. Samozřejmě, že si na děti musíte vydělat, chtěli jste je, máte je, tak se starejte! Nezlob se na mě, ale tenhle výkřik nechápu. Počet dětí byla vaše volba, ne moje.
A opravdu nikoho neškatulkuju, reagovala jsem na to, co se zde psalo tak nějak okolo. Ale tvrdit mi, že čtyři děti byt nepoznamenají je mimo. Nikoho nekritizuju, nemusíš se cítit být ukřivděná.

somalicats
13. pro 2019

@floruska Pracovala jsem i behem pobirani rodicaku, a to taky nemam hlidaci babicky (respektive moje mamka by hlidala, ale je od nas 240 km). Kdo chce, hleda zpusoby, kdo nechce, hleda duvody. Mam deti 3, z toho nejstarsi bude v lete 17 a taky potrebovala.soukromi. Ano, znamenalo to vic maknout, jsem zatizena hypotekou, ale mame vyhovujici bydleni. A nasetrit zvladam.taky.

Strana
z4