Problémy s tchýní a švagrem
Ahojky, potrebuji pomoct. Mam takovy problem, se kterym asi vim jak nalozim a co udelam, ale rada bych vedela treba zkusenejsi maminy, co na tohle reknou a jak by se zachovali...
Takze jsme s manzelem spolu 5 let, mame uzasnyho synka - osud ale chtel aby byl vyjimecny - lehka forma autizmu. Je uzasnej, sice jeste nemluvi a bude mu 4 roky. Ma rad lidi, neboji se jich. Nove prosredi celkej prekvapive dobre zvlada. A tady nastaly dve udalosti, se kterymi se chci sverit. Takze prvni: Manzeluv bracha nas nepozval na svatbu, pry proto: "vime, ze se s malym neda, tak kdyz tak, pak zajdeme nekdy na obed"........ byli jsme v soku - rikal, ze totiz zve jen nejblizsi rodinu a von je dokonce krstnej malymu. Nejak jsme to predychali, protoze co pak jinyho se da delat, ze jo?
Druha vec - kdyz mi tchyne rekla, ze nas mm segra by pozvala na promoci, ale chape, ze je to tezky s malym, tak nemusime........ Mela jsem toho plny zuby. Pet let jsem se drzela zpatky a nemela jsem vlastni nazor, jen jsem kejvala, jako krava... Tchyne totiz bydli 60 km daleko, a to byloooooooooooo kecu, jak bude chodit a pomahat mi. MM totiz kazdej mesic je pryc 23 dni... Vlastne jsem na barak a synka sama. Nestezuji si, proplakala jsem toho uz mooooooooooc a nechce se mi s tim dal prat. Ja syna a MM miluji a je mi jedno, co si kdo mysli.
Takze jsem ji uz do oci rekla, ze to neni mozny, aby nikdo to ani len nezkusil a ze jsme z rodiny vylouceni jako kdybychom meli lepru nebo ja nevim co strasnyho... :(
Bylo mi to hroznee lito, protoze jsem fakt tezka povaha, ale nevydrzela jsem a rekla ji to. A par veci k tomu... Pak byl klid, zacala vic volat a tak.. Byla s nama v Zoo, podotykam, to bylo za 4 roky prvne, co jsi vnoucka vzala na vylet... To bylo porad jen slibu a skutek utek...
To ze mela porad poznamky, jak ona cte na nete o autismu a podobne..
No a vcera volala MM ze pry k nam chodit nebude, kdyz on nebude doma, protoze jsi ji nevazim a nemam ji rada.........
:((((
MM ma taky nahravani hovoru a poslal mi je - tak to vam reknu, cekala jsem vsechno, ale ona porad rikala, ze ja ji nesnasim i celou jeji rodinu a porad dokola, ze ji nemam rada....
Ja uz nevim co s tim. Mam s ni mluvit nebo ne?
Na druhe strane si rikam, ze uz tu dlouho nemusi byt, stejne jako mozna i ja a nechci zit s hnevem.
Knez mi radil, abych zkusila odpustit a pokud ona nebude chtit, tak ze pry je to uz jeji hrich, ze zije ve zlosti a hrichu...
Mam pocit, ze ona neprekousla , ze ji synacek neni uz pri ni... V posledni dobe mela jen hnusny poznamky, ze : Prinesla jsem kolac, vim, ze ho ty Martine mas rad... .... a podobne... :( Je mi z toho fakt zle a jsem nestastna, hlavne kvuli synovi..
Co k tomu dodat? Clovek se snazi a porad je jen nejhorsi...
Tak radte baby, co ted? Jak by jste se chovali vy, co se tice brata a i tchyne?
Diky za precteni a popripadne rady...
PS - odpustte mi tu cestinu, ak nieje dokonala 🙂 😎
Hezky den 🙂 😎
ja bych vam o tchyni mohla vypravet o aleluja - dokonce na me poslala sociálku, protože jsem psychicky labilni a unesla jsem syna (rozesla jsem se s otcem malého) za nasim synem nebyla nikdy dobrovolne (bydlela 20 min od nas) nestarala se ani když syn mel zdravotni potize a mel vysetreni , EMG, mag.rezonance, narkóza - nic zadny hovor, zprava, nic - ona ma prece taky svoje starosti a nemůže myslet na vse (malej je první vnuk jeji) - pak jsme se s otcem dítěte dali dohromady a cekame holcicku - ona mu rekla, ze je spratek a vymazala ho z trvalého bydliste TED když mame v rizeni hypotéku na baráček - no takze - ja o ni nemuzu ani slyset - nenavidim ji a ona me...na malého se NIKDY nezeptala a vlastne na pritele taky ne - jako zda ma kde bydlet a ma co jist a jak se ma - NIC .... Kazdopadne moje rada - mluvit s nima jen když je to nutnosti - prece se nebudete vtírat , ne?
Tak doplnuji info. Byli jsme u tchyne protoze mela narozky, taky tchan a svagrova... Tchyne se uhnula kdyz jsem ji sla polibit. Vubec s nama nemluvila, k malemu sla na tri sekundy a porad jen nadavala, jak je ji horko a podobne, takze po hodine jsme sli na zrmzlinu s tchanem a malym a odesli jsme, Vcera mel drobec 4 roky, tak prijeli... Absolutne me nepozdravila. MM rekla: Serus a dala mu jednou pusu. Pak mluvila jenom o tom, co se mele v spravach a totalne ani neodzdravila mi sestre, kdyz prijela a rekla: Dobry den. A ona nic, zvedla se a sla kourit. Snazila jsem se delat, ze se nic nestalo, ze jsem nad veci, ale ona nic. Jeste mi i dort, ktery jsem pekla a trapila se s nim 3 hodiny s vyzdobou skrtizovala, ze je moc sladka cokolada 😒 😕 😨 tchana jsem se ptala, co je s ni a on jen hodil rukou a prej nic, ze jenom byla opila a ze je ji blbe, no ale to nevim teda... je mi z toho do breku. MM se vyjadril, ze priste k nim jedeme na Vanoce.... 🙄
@piopiu
@shine2015
@piopiu chceš si kazit a otravovat život???? Předpokládám, že ne....jednou za měsíc ji slusne zavolej jak se jim daří a tohle bych zkusila cca půl roku. A pak frekvenci bud omezila nebo nechala....musíš jít příkladem dítěti. A ty mít sama ciste svědomí že ses chovala slušné, zejména až tu jednou nebude. Děláš to i pro sebe i pro svého muze, je to jeho matka a taky ho to mrzí....já bych to s ním ani už neresila.....a i když se bude chovat jak kráva tak tvůj muž alespoň uvidí,že nejsi stejná....
Snaz se byt nad věcí, snažila bych se s ni slusne vyjít...ale jedním uchem tam,druhým sem😉 za ty nervy to nestoji
Asi mate pravdu holky,... ale jsem stejne na sebe pysna, ze jsem to tak zvladla...
však oni prichazi o kontakt s vámi... prece je nebudete nutit a delat si z toho nervy... muj muz je z toho uplne na dne, ze se nebavi s rodinou (matkou, jejím přítelem a ségrou), ale zase - mame se vtírat? prosit? jejich minus... nas syn je jediny vnuk (ted cekame holcicku a taky nezajem) a oni se nezajimaji... proste se nevtíráme a snažíme se to nejak prekousnout... vam preji pevne nervy
@piopiu - však ono je nejlepší se s problémovými lidmi moc nestýkat, nebo když už je něco rodinného přecházet a neřešit, protože ono se to vždycky proti tobě obrátí...takže dobře děláš a dělej tak dále...
@denisala
@marcicek84 asi to budu muset tak delat teda... i kdyz mi to prijde nenormalni a castokrat i jsem hodne smutna, ale uz nebrecim.. proste neexistujem pro ne...

@piopiu a hlavně nemůžeš řešit ona je taková tak proč já bych měla být jiná??? To je spatne. Nemyslím nechat si vše líbit, ale slusne říci a nevyvolávát problémy a nehledat nebo nehrotit to až tak,i když to zamrzi.....viz kmotrovstvi.....
Myslím si,že v nece mas pravdu a něco zbytečně hrotis....a to neber ve zlem