Proč rodina nevidí vyčerpanost matek a neomlouvá je?
Myslíte, že když někdo vidí mamku, která je unavená, vyčerpaná, křičí na děti, kupí se jí doma práce a povinnosti, že se okolí dokáže vžít do toho, že je toho na ní možná v tu chvíli zrovna moc? Že by rodinu napadlo nabídnout s něčím pomoct? Nebo je častější, že jí odsoudí a pomluví?
Mám za sebou teď opravdu 3 náročné měsíce, teď 3 týdny nemocí, nevyspání, probdělé noci s dětmi v sedě, rozlámané celé tělo, do toho vánoční přípravy s dětmi, partner pomoc vyloženě nula (měl velkou zakázku v práci), ale po tom všem jsem se dočkala jen toho, že si o mě rodina špitá, že umím akorát řvát na děti a být nepříjemná na partnera. Včera na mě vyrukoval s tím, že mu všichni po vánocích potvrdili, že jsem se vybavila a dali mu za pravdu, že jsem v poslední době hrozná. Opravdu velmi mě to zasáhlo, mrzí mě to a připadá mi to nefér. Proč nikoho nenapadne, zeptat se na to, proč to tak je? Proč nikoho nenapadne říct partnerovi, jestli své ženě pomáhá, jestli pro ní něco udělal. Proč automaticky všichni udělají semetriku z ženy a chudáka z chlapa? 🤔
Když vidím někoho cizího na ulici, komu ujedou nervy, neodsuzuji to, chápu to a uvědomím si, jak příšerně to vypadá a že jsem dost pravděpodobně někdy vypadala podobně a že tak vypadat nechci. Nenapadlo by mě rychlé odsouzení. 😢
Nojo, tohle mě vždycky štvalo.... tak on tě porovnává? Vypisuje ti nepřímo soutěž? Srovnává tě s nějakou ideální představou, případně s hvězdnými reálnými manželkami kámošů, které ovšem v reálu tak hvězdné vlastně nejsou? Aha, bezva, a on sám je skvělý prototyp chlapa? Zcela odpovídá zase ženské představě ideálu? Když on nepřímo vyhlašuje soutěž pro tebe, taky bych jednu vypsala i pro něj a trochu mu zaměstnala mozek, ruce a ego. Jinými slovy - začala bych básnit o nějakém super tatínkovi z kroužku, jak vozí děti, jak jim vaří, dělá svačiny, pomáhá doma, vozí manželku na wellnes, prostě cokoli bys ty chtěla a od toho všiváka potřebovala. Invenci se meze nekladou. Aby trošku znervózněl, jestli je vlastně on dost dobrý tobě, a nemyslel na to, jestli jsi ty dobrá pro něj. Myslím, že trocha nejistoty tak sebestřednému a nezralému muži jen prospěje. Protože zralý chlap se ženy zastane, i kdyby to byla největší flundra na světě, a pak to s ní případně vyřeší doma mezi 4 očima. A ne že nechá na svou ženy kydat maminkou a rodinou špínu a ještě ublíženě přikyvuvje. Tyjo, moje nervy!! Potřebuje konkurenci 😉 Doporučuji mu ji alespoň vyfabulovat.
@frascati to je skvělý, to musím někdy vyzkoušet 😁
@anonym_autor protože to je jednodušší, udělat ze ženské semetriku a chlap je chudák, navíc žádný by se nikdy své nebo jiné rodině nepřiznal, že dělá p.r.d a vše zajišťuje jeho žena.

@zuzkasim já to pro děti dělám ráda. Samy jezdit určitě nemůžou, ono to ani moc nejde, nenavazují jim autobusy. 🙂 Raději je odvezu na kroužek než aby seděly doma u počítače nebo u televize a nevozím je vždy já, v tomto se střídáme. Když veze chlap, využívám to jako možnost věnovat se individuálně dětem. Frustrovaný určitě je. Podle mě si je jistým způsobem vědomý, že toho dělám až nadstandardně dost a je za to rád, ale pořád někde v hlavě má takovou tu představu o dokonalé ženě, která s úsměvem vaří, uklízí, stará se o děti a večer se změní v dračici. A když přijdou nějaké řeči z okolí, tak ho to nahlodá, což vždy vede akorát k dusné atmosféře nebo hádce. Pak si dá chvíli pokoj, fungujeme v klidu než přijde další popíchnutí. Všimla jsem si toho, že jeho rodina se v radách angažuje čím dál tím víc.
@anonym_autor Taky je to u nás místy podobné. Narovinu jsem manželovi řekla, že pokud má v plánu pokračovat v tomhle módu, taky může na děti a celý ten cirkus okolo zůstat sám. Nebo pěkně střídavka po týdnu Já jsem obětovala spoustu let nevyspání, absolutní nesvobody, sáhla jsem si několikrát na dno, život se mi obrátil naruby a on má představu usměvavé hospodyňky? Tak ať se ji vydá hledat, že já takový život žít nebudu. Děti jsem si sama jaksi neudělala, tak nevidím důvod být na ně sama. Dala jsem taky za příklad, jak se kolem nás hroutí jedna kamarádka za druhou. V poslední době jich několik skončilo s těžkými úzkostmi na psychiatrických lécích. Prostě model dokonalé rodinky jde na jednom hrbu táhnout chvíli, není to na běžný život. O to horší jsou pak ty propady. A jako proč? Kdo to ocení? Honit se půlku života, aby ti tchyně zatleskala?🤷♀️ Honička je to i pokud funguje celá rodina, tak kdo má blbé řeči, ať si to vyzkouší a pomůže. Řeči ještě nikdy nikomu nepomohly.