Proč rodina nevidí vyčerpanost matek a neomlouvá je?
Myslíte, že když někdo vidí mamku, která je unavená, vyčerpaná, křičí na děti, kupí se jí doma práce a povinnosti, že se okolí dokáže vžít do toho, že je toho na ní možná v tu chvíli zrovna moc? Že by rodinu napadlo nabídnout s něčím pomoct? Nebo je častější, že jí odsoudí a pomluví?
Mám za sebou teď opravdu 3 náročné měsíce, teď 3 týdny nemocí, nevyspání, probdělé noci s dětmi v sedě, rozlámané celé tělo, do toho vánoční přípravy s dětmi, partner pomoc vyloženě nula (měl velkou zakázku v práci), ale po tom všem jsem se dočkala jen toho, že si o mě rodina špitá, že umím akorát řvát na děti a být nepříjemná na partnera. Včera na mě vyrukoval s tím, že mu všichni po vánocích potvrdili, že jsem se vybavila a dali mu za pravdu, že jsem v poslední době hrozná. Opravdu velmi mě to zasáhlo, mrzí mě to a připadá mi to nefér. Proč nikoho nenapadne, zeptat se na to, proč to tak je? Proč nikoho nenapadne říct partnerovi, jestli své ženě pomáhá, jestli pro ní něco udělal. Proč automaticky všichni udělají semetriku z ženy a chudáka z chlapa? 🤔
Když vidím někoho cizího na ulici, komu ujedou nervy, neodsuzuji to, chápu to a uvědomím si, jak příšerně to vypadá a že jsem dost pravděpodobně někdy vypadala podobně a že tak vypadat nechci. Nenapadlo by mě rychlé odsouzení. 😢
Chlap si stěžuje, tak mu dali za pravdu - takže na vině je pravděpodobně on, že místo pomoci (i když měl zakázku, mohl požádat rodinu, zaplatit úklid, nebo hlídání, ulehčit ti o víkendu..). Ty si umíš o pomoc říct, vykomunikovat, že ji potřebuješ?
Chlap si stěžuje, tak mu dali za pravdu - takže na vině je pravděpodobně on, že místo pomoci (i když měl zakázku, mohl požádat rodinu, zaplatit úklid, nebo hlídání, ulehčit ti o víkendu..). Ty si umíš o pomoc říct, vykomunikovat, že ji potřebuješ?
@lv já z toho taky viním jeho a řekla jsem mu, že za moje rozpoložení/rozložení může z velké části on. To rozebírat v této diskuzi nechci. To vím. 🙂Mě hodně zabolela reakce okolí. Spousta z těch lidí to ví, že jsme teď měli náročné období a že jsem na to musela být sama. Přesto litují chlapa.
@lv já z toho taky viním jeho a řekla jsem mu, že za moje rozpoložení/rozložení může z velké části on. To rozebírat v této diskuzi nechci. To vím. 🙂Mě hodně zabolela reakce okolí. Spousta z těch lidí to ví, že jsme teď měli náročné období a že jsem na to musela být sama. Přesto litují chlapa.
@anonym_autor musel to takto podat on, nechat se politovat, co má ta semetriku. To je fakt formát.
Souhlas se všemi komenzáři zde...
Hele promluv si s mužem. On je ta primární důležitá osoba a on v tom všem hraje velkou roli a spoluutváří tu situaci ( to že jsi vyčerpaná atp). S ním to řeš, aby se to do budoucna změnilo...To je důležité.
Vysilovat se reakcemi rodiny...no nevím. Oni nejsou až tak důležití. Respektive nastav si to tak aby nebyly a měj jejich reakce a názory trochu u zadele..
Tak okoli do vaší domácnosti nevidi, tady vidim problém spíš v tom, ze ten chlap se te nezastane. Proc proste ostatním neřekne, ze toho mas ted moc? Další věc, málokdo ti nabídne pomoc sám od sebe, kdyz ji potrebujes, tak si o ni proste řekni. Pokud nikomu neřekneš, co se u vás děje, tak k vám nikdo nevidí a každý misto nabídky pomoci si holt řekne, jaka jsi furie no.
Hele přesně vím o čem mluvíš.Ja jsem to x letech přijala fakt ,že co si sama neudělám nemám a to že mi nikdo nepomůže jsem přijala jako fakt a žije se mi líp.Kdybych měla lepší plat ,tak bych od manžela odešla ,ale pod most nepůjdu.
Podle mne Tvůj zásadní problém je ,že manžel nechává všechno na Tobě a ty si pak přetažena a logicky reaguješ podrážděně .Takže bud se rozvedeš a zbaviš se chlapa ,který Tě stejne nepodrží.Nebo se s tím smiřiš a prijdeš fakt ,že se muzeš spolehnout akorát tak sama na sebe.
Mne když se naši zeptají co a jak tak im řeknu ,že všechno v pohodě.Protože i kdyby nebylo tak se stejně na mne vykašlou....
Souhlasím s ostatníma, primární problém je v chlapovi, jak to zřejně podal rodině...nebo jsi ty sama měla před rodinou "výbuch", který bez ohledu na něj příbuzní rovnou komentovali? Hele, nervy ujedou každému, pokud je to výjimečně...pokud vybuchuješ pravidelně, tak musíš něco změnit. Přestat na sebe mít nároky, více spát, zapojit víc toho chlapa (aktivně poźádat o pomoc, nečekat, "že mu to dojde"...bohužel pravděpodobně nedojde...)
Hele přesně vím o čem mluvíš.Ja jsem to x letech přijala fakt ,že co si sama neudělám nemám a to že mi nikdo nepomůže jsem přijala jako fakt a žije se mi líp.Kdybych měla lepší plat ,tak bych od manžela odešla ,ale pod most nepůjdu.
Podle mne Tvůj zásadní problém je ,že manžel nechává všechno na Tobě a ty si pak přetažena a logicky reaguješ podrážděně .Takže bud se rozvedeš a zbaviš se chlapa ,který Tě stejne nepodrží.Nebo se s tím smiřiš a prijdeš fakt ,že se muzeš spolehnout akorát tak sama na sebe.
Mne když se naši zeptají co a jak tak im řeknu ,že všechno v pohodě.Protože i kdyby nebylo tak se stejně na mne vykašlou....
@zmrzlinka to je smutný. Nepomohla ani aktivní komunikace, źe potřebuješ pomoct? Já se naučila vše komunikovat, občas si "postěžovat" a tak. Protože čekat, že "však druhý si všimne", se někdy dost nevyplácí.
Tak okoli do vaší domácnosti nevidi, tady vidim problém spíš v tom, ze ten chlap se te nezastane. Proc proste ostatním neřekne, ze toho mas ted moc? Další věc, málokdo ti nabídne pomoc sám od sebe, kdyz ji potrebujes, tak si o ni proste řekni. Pokud nikomu neřekneš, co se u vás děje, tak k vám nikdo nevidí a každý misto nabídky pomoci si holt řekne, jaka jsi furie no.
@krisstina93 přesně tak, no. Přiznat si, že člověk potřebuje pomoct a v příoadě nutnisti o pomoct požádat, patří za mě k důležitým sociálním dovednostrm. Hrát si na superwoman, co vše musí vždy zvládat sama, se dlouhodobě nevyplácí...bohuźel některé z nás k tomu zřejmě byly vedeny svými matkami, źe rak je to "normální", že se žena musí foma přetrhnout, ale přitom musí zvládat být vždy usměvavá a tvářit se spokojeně...strašně toxické nastavení.
...
@zmrzlinka to je smutný. Nepomohla ani aktivní komunikace, źe potřebuješ pomoct? Já se naučila vše komunikovat, občas si "postěžovat" a tak. Protože čekat, že "však druhý si všimne", se někdy dost nevyplácí.
@ninive211 jo komunikovali jsme hodně.Ja brečela.Psala maily když nepomohlo mluvené slovo Manžel si jede své dál.Tak já jsem se tomu prispusobila.Penize na osamostatnění nemám.
@anonym_autor
Pochopila jsem, že se v tomhle spravedlnosti nedočkám. Když jsme u našich, oni vyloženě vidí, jak manžel ne/funguje. Ani se beobtežuje nějak před nimi dělat lepší, protože nemusí. Jede svoji weaponized incompetence. Minule byl prostě tak v nepohodě, protože byla vypjatá situace, že do mě začal normálně strkat. A kdo dostane sprda? Já, že řvu. Dělají na mě pšt, jak na malého fracka. Já bych se styděla parazitovat na manželčině energii. Jsem úplně zničená...a najdou se lidi, kteří nade mnou ohrnou nos, že jsem jako ošklivá, úplně bez servítek. Celé je to koloběh...mamka to měla a nesměla ceknout...celý život kolem chlapů skákala..až ji zůstali oba na krku. Včetně mého svobodného bratra, nemocného otce, i jeho bratrů. Konfrontovat je nemělo smysl, absolutně nula sebereflexe. Když jsem unavená, nemůžu si postěžovat. Maximálně dostanu kafe...tím si jako myslí, že mi pomohli.
@anonym_autor Je dobře, že o tom mluvíš tady a taky se svým partnerem! Jsi skvělá, že se snažíš převzít tolik zodpovědnosti.
Lidé jsou bohuzel obecně 1. kritickí a 2. vidí svět skrze svou vlastní bolest.....
...Kdybych viděla náhodnou matku, jak křičí a ječí na dítě, ptala bych se - jak si může myslet, že tím dítěti pomáhá? Buď vytváří strach a paniku, nebo ho učí, že křik je normální způsob komunikace. Udržuje tak cyklus opravdu špatných „dovedností“ v oblasti komunikace.
Až po nějaké době a zamyšlení bych si uvědomila, že možná nekřičí proto, aby byla zlá, hrozivá a bezcitná, ale proto, že se cítí bezmocná, zoufalá a unavená.
Prosím, zkus najít způsob, jak uvolnit emoce ale ne na lidech. Dej si masáž, jdi do vířivky, prašti gauč, mlát do zdi polštářem, jdi do posilovny a boxuj s boxovacím pytlem, jdi do lesa, ven...
Tvůj partner může mezitím hlídat děti a pár hodin uklízet.
@anonym_autor
Pochopila jsem, že se v tomhle spravedlnosti nedočkám. Když jsme u našich, oni vyloženě vidí, jak manžel ne/funguje. Ani se beobtežuje nějak před nimi dělat lepší, protože nemusí. Jede svoji weaponized incompetence. Minule byl prostě tak v nepohodě, protože byla vypjatá situace, že do mě začal normálně strkat. A kdo dostane sprda? Já, že řvu. Dělají na mě pšt, jak na malého fracka. Já bych se styděla parazitovat na manželčině energii. Jsem úplně zničená...a najdou se lidi, kteří nade mnou ohrnou nos, že jsem jako ošklivá, úplně bez servítek. Celé je to koloběh...mamka to měla a nesměla ceknout...celý život kolem chlapů skákala..až ji zůstali oba na krku. Včetně mého svobodného bratra, nemocného otce, i jeho bratrů. Konfrontovat je nemělo smysl, absolutně nula sebereflexe. Když jsem unavená, nemůžu si postěžovat. Maximálně dostanu kafe...tím si jako myslí, že mi pomohli.
@anonym_ea6aed tvůj partner tě fyzicky strčil a pak ti řekli, že jsi ta špatna, že jsi reagovala křikem? To je absurdní. ...Myslím, že by pro tvé duševní zdraví bylo nejlepší, kdybys ho opustila - a také bys po sobě nechala dopis jemu a taky jeho rodičům se vším, co jsi tady napsala.
@anonym_ea6aed tvůj partner tě fyzicky strčil a pak ti řekli, že jsi ta špatna, že jsi reagovala křikem? To je absurdní. ...Myslím, že by pro tvé duševní zdraví bylo nejlepší, kdybys ho opustila - a také bys po sobě nechala dopis jemu a taky jeho rodičům se vším, co jsi tady napsala.
@anonym_2d7ed0 Pro naši mamku je to ,,norma". Oni si několikrát nafackovali navzájem. Naposledy dostala pěstí na Vánoce, to jí bylo už přes šedesát. O psychickém teroru ani nemluvě....Až se jednou otec tak opil, že mu něco přeplo v hlavě...a začal trpět represemi. Úplně se mu změnila osobnost. Je jak beránek. Jen sedí a hledí, není schopný rozhodnout ani o tom, co si vezme na sebe.
Od nich opravdu pochopením ani pomoc nepřijde.
Už to delší dobu řeším, je to těžké, ale musím si pomoct sama. Svoje kroky rozhodně a nikým nekonzultuji, v tomhle by mi ještě podkopli nohy, ač ne že zlé vůle.
Ji, taky uz jsem si kolikrat vyslechla, ze jsem semetrika, raky mame obdobi, kdy je toho moc. Ale teda s tim rozdilem, ze he toho moc na oba. Ja i partner se muzeme pretrhnout abychom skloubili praci (kde je toho ted stasne moc), vyzvedavani deti, a obcas neco treba aspon uvarili, umyli nadobi a vyprali pradlo (na vic se v domacnosti uz ani jedem nezmuzem, uz tak spime kazdej kolem 5 hodin denne a to uz dlouhodobe nezvladame). Takze se pak ta frustrace obcas naakumuluje a bohuzel rvanim na toho druheho (a bohuzel nekdy i na deti). Tchanovci mi obcas taky naznacuji, ze se jim moje primocare chovani nelibi (ale pred nimi se drzim, nervu, mluvim slusne, ale oni povazuji za neslusne, kdyz jefnoduchou vetou odpovim presne na otazku bez dalsich 150 zdvorilostnich frazi, eufemismu, komplimentu a podobneho balastu, kterym ja odmitam ztracet cas),ale ja to nejak neresim. Ale tchan aspon cas od casu vyzvedne deti.
Tskze asi to neni stejne jako u vas. U nas obcas sice je rev a kritika, ale nikdo na to neni sam, jen proste i kdyz se vsichni (ja,.manzel, do urcite miry i moje mama a tchan) muzem pretrhnout, porad to nestaci. Takze kazdy jakoby ma pocit, ze je na to sam, protoze bychom potrebovali, aby nas na to vsechno bylo jeste vic.
Označil mě někdo ? 🤔😀
Mám se vyjádřit?
Tohle je hrozne ( čtu zatím jen autorčin startovní příspěvek)
Mám kolem sebe lidi , kteří by tohle v životě neřekli.
Moje mamka je opačný extrém - mám třeba aftu , ptz mi nesedla zubní pasta a ona no jo to máš určitě že stresu , určitě je toho na tebe moc , no to ne to řekni manželovi a nebo my přijedeme atd - přitom jsem v pohodě 🥰
Můj chlap pokud vidí že toho je moc a nemá moc čas jede na 200% a pomáhá s vecma typu že přiveze hotový obed , přebírá děti i chystání abych mohla mít pauzu třeba celý večer pro sebe .... A když se stane že toho je moc a mám k tomu PMS tak výletim 2 min rvu a pak se uklidnim a on vše během pár minut pochopí...
Nějak se snažím přemýšlet jak takhle pohled co na autorku lidí okolo ní mají vznikne ...
Komunikuješ s okolím ? Nehrajes si na to že jsi vlastně ok ?
Já nevím prostě když někde přijdu a zeptají se mě jak mi je tak díky tomu že to je u mě výjimečně , řeknu - představ si prostě na hovno....
Řeknu to ve zkratce jak to je pridám k tomu přání že doufám že bude líp a snažím se resit příjemnější témata , at se v tom moc nepitvám ptz mi to nedělá dobře...
A upřímně kdyby to o mě někdo řekl , tak za ním jdu a řeknu ,, ty ty jsi říkala Oldovi že jsem teď hrozná ? A napadlo tě že mi je fakt na hovno a že jsme měli pro mě fakt stres období ?
Já nedělám ze sebe chudinku , ale bavím se s blízkými lidma... A kdyby to o mě říkali lidí ke kterým nemám blízko je mi to fuk...
Ale vidím tam spíš celkové že tě mrzí to chování chlapa, který si potřeboval do tebe rypnout a to že nejvíc zranilo. A to fakt nejde...
Jako já jsem ten typ že bych na vánoce vypadla a pokud bych na to měla , připravila pro každého 1 dárek a vyrazila s rodinou na týden někde kde budu mít zařízené jídlo úklid a zábavu pro děti... Pro mě je prostě tenhle servis + cizí vjemy a prostředí největší relax...
...
Označil mě někdo ? 🤔😀
Mám se vyjádřit?
Tohle je hrozne ( čtu zatím jen autorčin startovní příspěvek)
Mám kolem sebe lidi , kteří by tohle v životě neřekli.
Moje mamka je opačný extrém - mám třeba aftu , ptz mi nesedla zubní pasta a ona no jo to máš určitě že stresu , určitě je toho na tebe moc , no to ne to řekni manželovi a nebo my přijedeme atd - přitom jsem v pohodě 🥰
Můj chlap pokud vidí že toho je moc a nemá moc čas jede na 200% a pomáhá s vecma typu že přiveze hotový obed , přebírá děti i chystání abych mohla mít pauzu třeba celý večer pro sebe .... A když se stane že toho je moc a mám k tomu PMS tak výletim 2 min rvu a pak se uklidnim a on vše během pár minut pochopí...
Nějak se snažím přemýšlet jak takhle pohled co na autorku lidí okolo ní mají vznikne ...
Komunikuješ s okolím ? Nehrajes si na to že jsi vlastně ok ?
Já nevím prostě když někde přijdu a zeptají se mě jak mi je tak díky tomu že to je u mě výjimečně , řeknu - představ si prostě na hovno....
Řeknu to ve zkratce jak to je pridám k tomu přání že doufám že bude líp a snažím se resit příjemnější témata , at se v tom moc nepitvám ptz mi to nedělá dobře...
A upřímně kdyby to o mě někdo řekl , tak za ním jdu a řeknu ,, ty ty jsi říkala Oldovi že jsem teď hrozná ? A napadlo tě že mi je fakt na hovno a že jsme měli pro mě fakt stres období ?
Já nedělám ze sebe chudinku , ale bavím se s blízkými lidma... A kdyby to o mě říkali lidí ke kterým nemám blízko je mi to fuk...
Ale vidím tam spíš celkové že tě mrzí to chování chlapa, který si potřeboval do tebe rypnout a to že nejvíc zranilo. A to fakt nejde...
Jako já jsem ten typ že bych na vánoce vypadla a pokud bych na to měla , připravila pro každého 1 dárek a vyrazila s rodinou na týden někde kde budu mít zařízené jídlo úklid a zábavu pro děti... Pro mě je prostě tenhle servis + cizí vjemy a prostředí největší relax...
...
@veronicka89 moje rodina mě často chválí, že to vše zvládám a že mě obdivují, ale pomoct nemají jak. A u partnerovi rodiny není šance. Párkrát jsem to zkoušela vysvětlit, říct jim, že jsem na vše sama, že jezdit 4x týdně po kroužkách je náročné a pokaždé jsem si vyslechla akorát bídu. Vozit děti je normální a starat se o vše kolem dětí a domácnosti je moje povinnost. Tchýně se občas tvářila, že to chápe, ale po nějaké době mi přišlo, že mě řekne jednu věc a doma souhlasí s tchánem. Takže já už mlčím a nikomu nic neříkám.
@veronicka89 moje rodina mě často chválí, že to vše zvládám a že mě obdivují, ale pomoct nemají jak. A u partnerovi rodiny není šance. Párkrát jsem to zkoušela vysvětlit, říct jim, že jsem na vše sama, že jezdit 4x týdně po kroužkách je náročné a pokaždé jsem si vyslechla akorát bídu. Vozit děti je normální a starat se o vše kolem dětí a domácnosti je moje povinnost. Tchýně se občas tvářila, že to chápe, ale po nějaké době mi přišlo, že mě řekne jednu věc a doma souhlasí s tchánem. Takže já už mlčím a nikomu nic neříkám.
@anonym_autor v tom případě pokud nedokážou pochopit tvůj stres a chod rodiny , vůbec bych si z nich nic nedělala . Oni nejsou od toho aby tě hodnotili . ( A zas nevím jak to budu mít , ale asi taky mi bude syna víc líto než snachy nebo jak se to říká 😅... Až budou dospělí )
Spíš si promluv s chlapem, nebo to musíte jinak vyřešit ....
Ale už hned to nevyspání při nemoci udělá z člověka zombieka a total psych. Labilního vyšťaveneho člověka.
Jako jsou lidi co to zvládají . Znám rodinu se 3 dětma z toho 1 mimino , paní chodí do práce , víkendy zápasy a 4x tréninky každé dítě ...
Prostě odpadají ti nedůležité věci typu teplá večeře doma, uklizený být a uklizené Auto ..
Jinak je to opravdu na palici. Drž se a vysvětli chlapovi jak to máš popř. Navrhni zmenu
@anonym_autor nepřijde mi v pohodě ani tvůj muž, ale ani ty. Promiň 🍀
Podle me to je povahou tech ruznych lidi. Nekteri si radi "kopnou do mrtvoly", nekteri nabidnou pomoc.
Přidám radu z vlastní zkušenosti. Nemá smysl se takhle nechat vyčerpávat. Pak skutečně budeš nervózní, nebude ti dobře a ještě tě okolí "pomluví", nikdo to neocení. Zkus ošetřit sama sebe. Na manžela jasně delegovat některé povinnosti. Říct mu, že je toho na tebe teď moc, že bys potřebovala, aby si jeden den v pracovním týdnu vzal na starosti on. Přijel z práce dřív, postaral se o kroužek dítěti a po cestě nebo v mezičase nakoupil. Dávám jako příklad, vymysli si cokoliv jiného... Pokud jeho práce skutečně nedovoluje nic takového (většinou dovoluje, je to jen o ochotě upravit si své povinnosti tak, aby zbyl čas i pro rodinu) a vydělá dost, zařiď si na pomoc někoho jiného. Nějakou studentku nebo jinou pomocnici. Nebo si stanov priority, jestli je skutečně nutné vozit děti 4x týdně na kroužky. Teď se bude platit druhé pololetí, můžeš si to rozmyslet. Nevím, jak staré je starší dítě, nemůže na kroužek už samo? Prostě je to na tobě, jak si to zařídíš, abys tak vyčerpaná nebyla.
Ano, není dobré, že se tě muž nezastal, ale na druhou stranu, ty můžeš předejít těmto situacím. Nenakládat si toho na sebe víc, než zvládneš. On ten muž je možná taky frustrovaný z tvé špatné nálady, to se pak těžko někoho zastává, když jeho to trápí taky. Neomlouvám ho, jen vysvětluji možný důvod.
@anonym_autor v tom případě pokud nedokážou pochopit tvůj stres a chod rodiny , vůbec bych si z nich nic nedělala . Oni nejsou od toho aby tě hodnotili . ( A zas nevím jak to budu mít , ale asi taky mi bude syna víc líto než snachy nebo jak se to říká 😅... Až budou dospělí )
Spíš si promluv s chlapem, nebo to musíte jinak vyřešit ....
Ale už hned to nevyspání při nemoci udělá z člověka zombieka a total psych. Labilního vyšťaveneho člověka.
Jako jsou lidi co to zvládají . Znám rodinu se 3 dětma z toho 1 mimino , paní chodí do práce , víkendy zápasy a 4x tréninky každé dítě ...
Prostě odpadají ti nedůležité věci typu teplá večeře doma, uklizený být a uklizené Auto ..
Jinak je to opravdu na palici. Drž se a vysvětli chlapovi jak to máš popř. Navrhni zmenu
@veronicka89 taky není mojí prioritou mít naklizený dům a auto škoda mluvit. 🥲 Ale někdy mě to vážně štve, nedávno se na jedné oslavě známá chlubila, jak má stále uklizeno, auto vyčištěné, vyluxované, navařeno a večer nohy nahoře a věnuje se manželovi. Splněný sen každého muže, její manžel si to pochvaloval, že je skutečně žena snů. Pak z ní vylezlo, že děti sedí od rána do večera na telefonu nebo u televize a že si vlastně ani neumí hrát jinak. Ale to už nikdo nehodnotí. Hodnotí se akorát to, že lze mít s dětmi uklizeno a navařeno a večer být při chuti. 🙂
Přidám radu z vlastní zkušenosti. Nemá smysl se takhle nechat vyčerpávat. Pak skutečně budeš nervózní, nebude ti dobře a ještě tě okolí "pomluví", nikdo to neocení. Zkus ošetřit sama sebe. Na manžela jasně delegovat některé povinnosti. Říct mu, že je toho na tebe teď moc, že bys potřebovala, aby si jeden den v pracovním týdnu vzal na starosti on. Přijel z práce dřív, postaral se o kroužek dítěti a po cestě nebo v mezičase nakoupil. Dávám jako příklad, vymysli si cokoliv jiného... Pokud jeho práce skutečně nedovoluje nic takového (většinou dovoluje, je to jen o ochotě upravit si své povinnosti tak, aby zbyl čas i pro rodinu) a vydělá dost, zařiď si na pomoc někoho jiného. Nějakou studentku nebo jinou pomocnici. Nebo si stanov priority, jestli je skutečně nutné vozit děti 4x týdně na kroužky. Teď se bude platit druhé pololetí, můžeš si to rozmyslet. Nevím, jak staré je starší dítě, nemůže na kroužek už samo? Prostě je to na tobě, jak si to zařídíš, abys tak vyčerpaná nebyla.
Ano, není dobré, že se tě muž nezastal, ale na druhou stranu, ty můžeš předejít těmto situacím. Nenakládat si toho na sebe víc, než zvládneš. On ten muž je možná taky frustrovaný z tvé špatné nálady, to se pak těžko někoho zastává, když jeho to trápí taky. Neomlouvám ho, jen vysvětluji možný důvod.
@zuzkasim já to pro děti dělám ráda. Samy jezdit určitě nemůžou, ono to ani moc nejde, nenavazují jim autobusy. 🙂 Raději je odvezu na kroužek než aby seděly doma u počítače nebo u televize a nevozím je vždy já, v tomto se střídáme. Když veze chlap, využívám to jako možnost věnovat se individuálně dětem. Frustrovaný určitě je. Podle mě si je jistým způsobem vědomý, že toho dělám až nadstandardně dost a je za to rád, ale pořád někde v hlavě má takovou tu představu o dokonalé ženě, která s úsměvem vaří, uklízí, stará se o děti a večer se změní v dračici. A když přijdou nějaké řeči z okolí, tak ho to nahlodá, což vždy vede akorát k dusné atmosféře nebo hádce. Pak si dá chvíli pokoj, fungujeme v klidu než přijde další popíchnutí. Všimla jsem si toho, že jeho rodina se v radách angažuje čím dál tím víc.
,,Pak z ní vylezlo, že děti sedí od rána do večera na telefonu nebo u televize a že si vlastně ani neumí hrát jinak. Ale to už nikdo nehodnotí. Hodnotí se akorát to, že lze mít s dětmi uklizeno a navařeno a večer být při chuti. ,,
Tak já to třeba hodnotím a ten kdo ne má prostě jiné hodnoty...
Znám lidi co nebyli nikde na dovolené, výletech a jejich jediná zábava je mít doma uklizeno a vše zorganizované.....
🙂vaří, uklízí, stará se o děti a večer se změní v dračici.
Podle mě je u tebe kámen úrazu - představa manžela a realita + problémy v posteli
Měla bys odjet do lázní nebo na víkend s kámoškou ! A ne ve stylu navarim jim na 2 dny a vygruntujub! Ne ! Sbalis Kufr a jedeš...
Mě totiž přijde že tvůj chlap neví co to znamená s dětma padat na hubu ...
Ale zas na druhou stranu teď si nepamatuju jestli píšeš kolik máš děti nebo jestli pracuješ ...
Ale podle mě se dá normální běžný být uklidit za 2h + 30min na uvaření oběda
A opravdu ožel víc domácnost a věnuje se i chlapovi / ne že jako jen kvůli jeho ale i pro tebe a jeho vztah s ním 🙂
Určitě si chceš taky užít hezký večer kdy se cítíš hezký a máš na sex chuť čas i energii ;)
@zuzkasim já to pro děti dělám ráda. Samy jezdit určitě nemůžou, ono to ani moc nejde, nenavazují jim autobusy. 🙂 Raději je odvezu na kroužek než aby seděly doma u počítače nebo u televize a nevozím je vždy já, v tomto se střídáme. Když veze chlap, využívám to jako možnost věnovat se individuálně dětem. Frustrovaný určitě je. Podle mě si je jistým způsobem vědomý, že toho dělám až nadstandardně dost a je za to rád, ale pořád někde v hlavě má takovou tu představu o dokonalé ženě, která s úsměvem vaří, uklízí, stará se o děti a večer se změní v dračici. A když přijdou nějaké řeči z okolí, tak ho to nahlodá, což vždy vede akorát k dusné atmosféře nebo hádce. Pak si dá chvíli pokoj, fungujeme v klidu než přijde další popíchnutí. Všimla jsem si toho, že jeho rodina se v radách angažuje čím dál tím víc.
@anonym_autor Mně taky chodí manžel z práce s rozumy, jak je žena na mateřské od všeho. Rozvoz zajišťuje on...to je tak jediné v čem se angažuje. Řekne A, ale neřekne B. Že máme ještě třetí dítě, které v tu dobu spí. Od mala jedla a spala jen doma...a to ještě takovým stylem, že spala na mě, jedla tak málo, že jsme to dokola řešili. Myslela jsem, že se zblázním. Nikdy jsem tomu nebyla tak blízko. Mimo jiné i z toho důvodu, že to nikoho nezajímalo a měli v hlavě, že jsem přece na mateřské, sedím doma, tak v čem je problém. Nikoho ani nenapadlo, že by mi ulevil. Prostě řekli, že by na to ty nervy neměli. Ale někdo to dítě piplat musel.
Takže nevěřte všem sympatickým otcům, kteří se v práci holedbají, jak jsou úžasní, nelituje je, nedávejte jim najíst...už vám neřeknou, jak se doma chovají ke svým ženám.
@anonym_autor co vidim jako problem je ze te pomlouvaj, a ze se te chlap nezastane a souhlasi s nima, stezuje si a nepomuze ti. Vypada to jako by byli uzavrena skupina - kdo se nechova urcitym zpusobem, nezapada, je cerna ovce - a nulova empatie z jejich strany. Povedena rodinka - zda se ze maj urcity toxicky paterny chovani. Podivala bych se na to , jestli treba matka ( tchyne) nevykazuje narcistni rysy. A co je potreba udelat HLAVNE - odjet s chlapem nekam sami, at mate klid, ty jsi odpocata - a mluvit a mluvit.on si musi uvedomit ze ty jsi ted jeho rodina, a pokud s tebou ma problem, pak ho ma resit jen s tebou. chodit brecinkat k mamince se ted uz uplne nehodi. Preju hodne sil, jestli je to to co si myslim, tak to bude chvilku trvat nez si to sedne, a ty sily budes potrebovat dost.
Nojo, tohle mě vždycky štvalo.... tak on tě porovnává? Vypisuje ti nepřímo soutěž? Srovnává tě s nějakou ideální představou, případně s hvězdnými reálnými manželkami kámošů, které ovšem v reálu tak hvězdné vlastně nejsou? Aha, bezva, a on sám je skvělý prototyp chlapa? Zcela odpovídá zase ženské představě ideálu? Když on nepřímo vyhlašuje soutěž pro tebe, taky bych jednu vypsala i pro něj a trochu mu zaměstnala mozek, ruce a ego. Jinými slovy - začala bych básnit o nějakém super tatínkovi z kroužku, jak vozí děti, jak jim vaří, dělá svačiny, pomáhá doma, vozí manželku na wellnes, prostě cokoli bys ty chtěla a od toho všiváka potřebovala. Invenci se meze nekladou. Aby trošku znervózněl, jestli je vlastně on dost dobrý tobě, a nemyslel na to, jestli jsi ty dobrá pro něj. Myslím, že trocha nejistoty tak sebestřednému a nezralému muži jen prospěje. Protože zralý chlap se ženy zastane, i kdyby to byla největší flundra na světě, a pak to s ní případně vyřeší doma mezi 4 očima. A ne že nechá na svou ženy kydat maminkou a rodinou špínu a ještě ublíženě přikyvuvje. Tyjo, moje nervy!! Potřebuje konkurenci 😉 Doporučuji mu ji alespoň vyfabulovat.

@anonym_autor Bohužel to tak bývá že lidi nepochopí. ALE jako zásadní problém vidím tvého manžela, že se tě nezastal, a ani ti nepomáhá. Musíš komunikovat i s ním, proč např.křičíš, proč jsi unavená atd...