Projevy muže. Bylo by to varovné znamení?

melykely
16. říj 2021

Dobrý den, kdyby se muž jevil takto: náladové, proměnlivé chování (nestabilní). Je tam i náznak poruchy osobnosti- zřejmě schizoidni. Prchly by jste v začátku seznamování s tímto mužem, kdyby jste toto věděly?
Žil někdo se schizoidem? Jaké to bylo?

andelka
16. říj 2021

Jestli máš pud sebezáchovy a nemáš spasitelsky syndrom tak prchni.

klokanka31
16. říj 2021

@melykely Utíkat co nohy stačí.

nazka
16. říj 2021

@melykely hrozně záleží na situaci, osobě, diagnóze,.. Mám kamarádku s bipolární poruchou, znala jsem ji před a znám ji i teď a je to jiný člověk. Je to dost komplikované popsat, mám ji ráda, je hodná, ale je jiná. Ale.zit bych s ní nechtěla.

pampeliska1313
16. říj 2021

Hrozně záleží… říká se, že nemocnej člověk a zdravej člověk neudrží vztah, protože se nedokáží pořádně sehrát a ten džbán přeteče. Za mě - a vůbec to nemyslím zle - člověk musí bejt trochu magor (třeba i v tom, že to mysli dobře a chce to ustát) ale chce to hodně práce a treba i terapie na tý druhy straně, aby to šlo ustát.

levandule_k
17. říj 2021

@melykely Stoprocentně bych zdrhla, jeden z mých požadavků bylo, abych se o partnera mohla opřít v krizových situacích, což by úplně nešlo, kdyby měl nějaké psychické potíže.

Na to náladové chování pozor, jednou je miláček, snesl by modré z nebe, prostě nej člověk pod sluncem a pak tě ničí. Začne ti zakazovat rodinu a přátele, aby tě měl pod svým vlivem, cesta do pekla.

Tady je otázka, co má za diagnózu a jak to řeší? Je stabilizovaný léky? No, ale stejně bych do toho nešla. To bych radši byla sama.

pajula123
17. říj 2021

Nemám zkušenosti přímo se schizoidem, ale s jinou poruchou osobnosti. Utíkej seč můžeš. Jeho stejně nespasíš a tebe to postupně zničí. Věř mi, vím, o čem mluvím. A naprostý souhlas s popisem náladového chování od @levandule_k
Plus ještě poznámka: jestli je to porucha osobnosti, on ani pravděpodobně nebude schopný vnímat, co dělá špatně.

zuzekk
17. říj 2021

No jo, ale podle toho, co píšete, by měli být všichni psychicky nemocní nebo ne úplně zdraví lidé sami? Bez nároku na vztah? Ano, nemocný se zdravým náročný, ale nemocný s nemocným ještě hůř, ne?

pajula123
17. říj 2021

@zuzekk je rozdíl psychicky nemocný (lze léčit léky, i když ani takové soužití není jednoduché) a s poruchou osobnosti (léky léčit nelze, trochu může pomoci dlouhodobá pravidelná psychoterapie, jenže to by musel dotyčný chtít). Základní info k tomu, jak je to v partnerském vztahu k nežití, např. zde:
https://www.extralife.cz/mate-porouchany-vztah-...
Podobných článků lze nalézt spoustu, pozitivního jsem nenašla nikdy nic.

pajula123
17. říj 2021

A tady je ke stažení náhled knihy, kde je o vlivu jednotlivých poruch osobnosti na vztah podrobněji:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...
Bohužel jen obsah a pár stránek.
Fakt to není jednoduché.

nihanin
19. říj 2021

@melykely že se vůbec ptáš 🤦‍♀️

niki315
20. říj 2021
Uživatel niki315 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od niki315.

může to být jen období deprese, stres nebo psychická nemoc to je pravda...

shaazinka
23. led 2023

@pajula123 svatá pravda, dle všeho žiju a narcisem.... Jsem totálně rozebraná psychicky a zralá buď na Bohnice nebo sebevraždu. UTÍKEJTE jako o život, Než vás o něj připraví manipulátor ☠️