Půjčování dcerky tetou, kterou dcera moc nezná

sonickan
3. bře 2019

Ahoj holky, mám takovou otázku. Máme dvouletou dcerku, bydlíme na bytě. Začala jsem chodit na poloviční úvazek do práce a tak ráno buď malou zavedu k jedné babi nebo si pro malou přijde druhá babi tedy nevlastní maminka manžela. Momentálně se na chvíli vrátila její dcera ze zahraničí a tak hlidavaji spolu. No nevlastní sestra manžela se mě zeptala jestli by mohla malou vzít k nějaké kamarádce která má doma roční dítko. No aby jsem napsala o co jde.. Jde mi o to, že dcerka tak není zvyklá na tu sestru,. Jako když s ni je i babička a děda tak k ní nepůjde. Když s ní zůstane sama tak ji nic jiného nezbývá že. Ale jakmile tam má malá někoho kdo je ji blíž než manželova sestra tak se jen tak pochovat nenechá. Ještě by jsi pro ni přijela autem a vezla by si ji k té kamarádce. A já zkrátka nevím zda mám říct že jo a neřešit to, nebo ji to vysvětlit ať se nezlobí ale že za prvé mám o ní strach kvůli cestování a za druhé me to přijde takové divné aby byla v podstatě někde úplně s cizími lidmi a se mi na to ještě dost malá. Co lidmi. Zdá se mi na toto ještě dost malá. Co vy myslíte? Dalibyate

guinea
3. bře 2019

@sonickan Cizím lidem nikdy. Dítě není věc, aby se půjčovala!!!

odula
3. bře 2019

@sonickan Ja bych ji úplně normálně vysvětlila situaci (jako jsi ji vysvětlila tady) a slušne bych ji řekla že bys heste radši nějakou dobu pockala až se malá otrka a zvykne si na ni. Určitě ta návštěva neuteče a nemá smysl to hrotit. Jo a taky bych navrhla ze bys (až k tomu prijde vhodná chvíle) tam jela poprvé raději s ní. Ze máš prostě ráda kdyz víš kde tvoje dítě je a taky že to pro malou bude příjemnější. Prostě takhle na placku. A pak uvidíš jak se ti to bude zdát. Když se ti teď nechce ji posílat s manzelovou sestrou tak to nedělej. Není to povinnost , ty jsi máma a znáš svoje dítě a víš co zvládne🙂

barulina
3. bře 2019

Je to neblastni sestra manzela, tedy tva svagrova a teta male. Jako vy s malou nejwzdite autem? Bud radaa ze teta ma zajem je to pekne.

acdcbc
3. bře 2019

Me to prjde jako blbost. Proc by si ji brala k rocnimu diteti? Ja bych ve 2 letech nedala,jen v pripade,ze by ji mala znala a vidaly by se casteji...

cilkat
3. bře 2019

A je o to, že má teta tou dobou hlídat a zároveň chce za tou kámoškou, nebo jí prostě přijde super "dát ty děti dohromady" nebo ještě jiná varianta? krom té první varianty totiž nějak nevidím k takové akci důvod (ze strany vaší a dítěte).

sonickan
autor
3. bře 2019

@cilkat přijde ji super dát dvě děti dohromady a chce se pochlubit neteřinkou.

drep
3. bře 2019

Já teda s dcerou jezdím autem, muž s dcerou jezdi autem, tak moc nevidím důvod, proč by mi mělo vadit, že dcera pojede v autě s tetou. A stejně tak nevím, proč by mi mělo vadit, že půjde k nějaké své kamarádce, taky s dcerou chodím ke kamarádkám a u každé jsem byla jednou poprvé. Já chci svému dítěti dopřát kontakt se členy rodiny a jsem za každý projevený zájem ráda.

cilkat
3. bře 2019

@sonickan Na jednu stranu ji chápu, na druhou stranu opravdu nevidím přínos pro dceru ani pro vás. Takže jak už tu někdo psal, šetrně vysvětlit, že až později, až se lépe zžijí (naopak možná už za půl roku přijde doba, kdy dcera kámošku ocení... ale roční a dvouletá si podle mě ještě nepohrají, takže jde fakt jen o chlubení tety (která je super, že má zájem, ale holt dítě není ani hračka, ani módní oplněk))

janablizka
3. bře 2019

Také bych jí to vysvětlila a až se lépe poznají tak bych to vyzkoušela.

ariadna12
3. bře 2019

@sonickan urcite nedavat

valeri10
4. bře 2019

Já tady tohle chlubeni dítětem fakt nechápu. Máme v rodině taky takové případy,kteří by dceru všude nejradši tahali jako cvicenou opici, ale naštěstí jsou daleko. Pokud dítě nemá s někým perfektní vztah tak bych ho rozhodně nikam na chlubeni nedávala. K nám si neteř našla cestu až kolem těch dvou let, že sama jevila zájem se mnou někam jet. Třeba na hřiště nebo do zoo. Dřív by mě ani nenapadlo ji někam na návštěvu tahat.

jenny91
4. bře 2019

@sonickan Já mám zatím teprve roční dítě, ale s tím půjčováním lidem, které moc nezná, jsem už opatrná. Nedávno jsem ho nechala svým rodičům na pár hodin (bydlíme od sebe daleko a nehlídají ho tedy běžně) a následujících několik dní jsem si nemohla ani odskočit, aniž by byl řev. (A při tom hlídání ho nakonec moje mamka celou dobu musela nosit na ruce, ani sednout si s ním nemohla.) Bylo to pro něj takové menší trauma. Od té doby to dělám jen tak, abych se případně mohla bezprostředně vrátit, kdyby nastala nějaká krize. Švagrové bych to prostě řekla.

penelopaw
4. bře 2019

Přiznám se, že pokud je to pro mne cizí příbuzná a chce brát dítě ke své kamarádce, přijde mi toh odně divné... Ještě bych možná skousla procházku v kočárku, ale jít tam na návštěvu? K někomu, koho já sama neznám? Asi bych se z toho nějak vykroutila...

veronicka89
5. bře 2019

Jestli nema zkusenosti s detma tak bych ji nedala ... Jeste kdyz ji nezna

kittyy17
5. bře 2019

Můj mladší syn 2r3m je mamanek. Kromě mě se nechá vzít ještě od tchýně, jinak nejde k nikomu. Poslední dva měsíce začal brát tatínka, ale jen když má náladu. Moje maminka by si ho moc ráda vzala na víkend, jenže on k ní nejde ani na klín. Vysvětlila jsem jí, že ji ho dám až s ní půjde dobrovolně...

veronicka89
5. bře 2019

@kittyy17 ty jo tak to mi uz prijde extrem aby nechtel k nikomu jit koho zna

kittyy17
5. bře 2019

@veronicka89 poslední dobou se to lepší, dnes dělal blbiny s dědečkem. Ukázal mu totiž foťák a potom houpal na noze. Ale celou dobu si mě hlídal, a letěl se mnou na záchod...

kittyy17
5. bře 2019

Prostě, nedala bych dítě nikomu, s kým dobrovolně neodejde.

veronicka89
5. bře 2019

@kittyy17 tak ono asi zalezi jak moc se mu venujou ... Nasi bydli 1000km daleko a od mala neni problem ze by k nim nechtel jit ... Jak to bude delat ve skolce ?

kittyy17
6. bře 2019

@veronicka89 jo, školky se desim. Starší kluk jde od mimina bez problémů k úplně cizím. Myslela jsem, že mi zamává a zmizi v útrobách školky. Prorval to až do Vánoc..

baris
6. bře 2019

@sonickan píšeš, že chodíš do práce na poloviční pracovní úvazek a mezitím hlídají dceru babičky. Otázka spíše zní, pokud zakážeš švagrové hlídat dceru, nepostaví se pak tchýně na zadní a nebude pak chtít hlídat dceru, když nemáš důvěru k jejich dceři? Ono je to totiž vždy něco za něco.

veronicka89
6. bře 2019

@baris Tak ony se muzou domluvit ze pujde maminka holcicky s tetou nekam spolu - ze treba spolu stravi den ... A pak se uvidi ...

Takhle to vyzni ze prijede z ciziny a uz chce s malou vyrazit sama ackoliv ji mala nezna a jeste do ciziho prostredi...

evaamy
16. bře 2020

hele zalezi co je to za cloveka, jestli ji aspon trochu znas, jestli je s ni domluva a je ochotna respektovat tve instrukce. me taky kamaradka, se kterou jsem se znala chvili, sverila dite..a v poho pro vsechny strany.

priefi
17. bře 2020

@sonickan nejlepší ráda je, dej na svoji intuici 😉

ptacatko01
17. bře 2020

Asi takhle. Kdyby jsi ji půjčila, nevíš jak bude reagovat v autě. Může celou šíleně ječet, vztekat se, může se začít vyvlíkat ze sedačky (naše malá se dokázala v tomhle věku vyvlíknout, i když měla popruhy připevněné fest). Ženská pak bude akorát nervní, bude se otáčet na dítě, riziko nehody obrovské. Dítě bych nedala na cestu autem ani náhodou.