Řeším, zda odejít od manžela s dětmi

utajena13
19. zář 2013

Ahoj holky, chodím sem již dlouho, ale pro tento účel píši anonymně. Snad chápete...Momentálně řeším, zda odejít s dětmi od manžela nebo ne. Důvody nemá význam psát, protože slovy to člověk stejně nevystihne tak, jak to skutečně je. Zajímal by mě ale názor žen s odstupem času třeba po 5ti, 10ti letech, co se tak rozhodly. Hodnotíte to jako správný krok nebo litujete? Případně, co doporučujete všechno udělat, aby toho člověk nelitoval a neříkal si, ještě jsem mohla zkusit to a ono..postě člověk má někdy pořád v skrytu duše naději, ale vše má svoje hranici, jen nevím, zda jsem schopna tu hranici rozeznat.

lucyvivien
19. zář 2013

@utajena13 už jen to, že tě napadla tahle myšlenka, je dukazem toho, že něco není ok. do jaké míry , to já neumím posoudit, pokud nevidíš jinou možnost než odchod, tak dle toho konej...já sama za sebe mužu říct, že odchod od partnera s dítětem byla jedna z nejlepších rozhodnutí v životě, ale musíš být o tom 100 % přesvědčená 🙂

utajena13
autor
19. zář 2013

Ještě bych jen dodala, že v tom není nic patologického ve smyslu násilí, alkohol, drogy, nevěra...spíše nesoulad, odcizení, odlišné představy, komplikované povahy....

kitinka76
19. zář 2013

@utajena13 je to už deset let co jsem ho vyhodila. Začátky byly těžké, ale nelitovala jsem nikdy. Teď už máme každý svůj život, já jsem rok a půl vdaná on má s novou dítko. A vztahy se jakž takž normalizovaly i díky jeho nové přítelkyni.

utajena13
autor
19. zář 2013

@lucyvivien To samozřejmě víme oba, že to není OK. Jenže právě nejsme přesvědčeni na 100%....pořád je tam takové co by kdyby...prostě pořád to tam hlodá, jenže ono to tak může hlodat do nekonečna.

utajena13
autor
19. zář 2013

@kitinka76 díky za reakci

kitinka76
19. zář 2013

@utajena13 odcizení?? no tak je jasné, že ve vztahu to po desíti letech nebude jiskřit jako na začátku, ale zapracovat se na tom dá... musíte jen oba chtít 😉 odlišné představy?? vztah je o kompromisu, ale musí je dělat oba dva!! komplikované představy?? - u nás se říká, že každé hovno má svoje muchy (omlouvám se za ty výrazy)

lucyvivien
19. zář 2013

@utajena13 tak já budu možná za divnou , ale pro mě je divné a nepřijatelné soužití páru jen čistě z duvodu ekonomických, nebo kvuli dítěte nedej Bože ze zvyku..děti všechno vnímají i vztah matky a otce ,dle toho si vytváří představu fungování bud. rodiny. Myslím, že každý má právo být ve svém životě štastný 😉 jo a pokud to nezkusíš , zas tě bude hlodat, že si to nezkusila, pořád bude něco .... 🙂

kitinka76
19. zář 2013

chtěla bych jen dodat, že naše povahy byly naopak příliš stené 😀 u nás byla prostě občas itálie 😀 😀

sonia79
19. zář 2013

@utajena13 já se obávám, že na stoprocent si člověk není jistý nikdy... resp. já to nedokážu ani teď po roce a půl co jsem utekla od otce Nikol, byl muslim, zpočátku super, tedy asi taky dva roky, pak jsem otěhotněla, od té doby peklo .. i pro mě i pro malou, domácí násilí ne, ale žárlivost, vydírání, malá ve dvou letech plačtivá neřekla ani máma .. odešla jsem, mám už rok přítele, s malou jsou v pohodě, ona je šťastná, ale stejně to ve mě nikdy nepřestane hlodat, to že jsem rozbila rodinu, protože to špatné má bohužel člověk tendence zapomínat.
U Tebe nevím, těžko říct, nemáte nejspíš žádné zásadní problémy, prostě to vyšumělo ..jenže budeš hledat nového partnera časem a po dalších letech to vyšumí zas a budeš stát před tím samým rozhodnutím - teda nemusí se to stát, ale být na tvém místě hodně o tom přemýšlím, než od něho odejdu. Zkoušela jsi s ním o tom mluvit otevřeně? Nebo cotřeba poradna? Nebydlím u vás a neznám vaše rodinné poměry, ale bořit rodinu dětem, k tomu už bych potřebovala mít vážný důvod... ale pokud máš být celý život vyloženě nešťastná, je to vážně těžké. To jsem ti ale moc neporadila viď 😕

utajena13
autor
19. zář 2013

@kitinka76 Jak jsem psala, nemá význam psát důvody...nikdo do jiného vztahu nevidí a jen těžko se to dá popsat..taky každý má jinou představu, co je možné tolerovat a co ne.

utajena13
autor
19. zář 2013

@lucyvivien To máme nastaveno stejně...chceme být oba spokojeni, a chceme, aby se to odrazilo na dětech. Je jasné, že když nebudeme, dětem nefungující vztah neprospěje...ale jak už jsem říkala, je tam pořád taková nějaká naděje, představa, že to nevzdáme, jen jsme momentálně v koncích a v začarovaném kruhu....proto je to tak těžké se rozhodnout.

utajena13
autor
19. zář 2013

@sonia79 O vyšumění nejde, těch problémů máme dost, jen ne těch patologických, kdy by to bylo podstatně jednodušší. Ale je to přesně tak. Bije se ve mně to, zda rozbít rodinu a být možná šťastná anebo rodinu držet za každou cenu a být nešťastná....při tom je tam ale pořád ta naděje, že to bude lepší, protože oba cítíme, že to špatný je a nechceme to..jen se z toho nedokážeme vymotat a neumíme si pomoct. Když o tom mluvíme, spíše si jen ublížíme, protože se oba cítíme ukřivděni, nepochopeni...takže ona se asi přímo ještě nabízí zkusit pomoc odjinud, jenže ještě před časem to bylo odmítnuto.

sonia79
19. zář 2013

@utajena13 napadá mě napsat tak to zkus rozseknout a uvidíš ..ale nevím, měla bys třeba načas kam s dětmi odejít? viděli byste oba, buďto se vám bude oběma stýskat a po čase se k sobě vrátíte, nebo budete fungovat lépe a pokud se domluvíte na výchově, bude to třeba vážně lepší .. není třeba hned se rozvádět a dělat tlusté čáry.

andrissek
19. zář 2013

Já odešla bude to za chvilku 9 let ,holce byly 2 roky. Nikdy jsem toho nelitovala naopak několikrát jsem si říkala díky bohu že jsem se odhodlala,Ted jsem podruhé vdaná mám další dvě děti a jsme spokojeni.

chris_n
19. zář 2013

@utajena13 když to neumíte sami, jděte do poradny a nechte si pomoct.

andelka
19. zář 2013

@utajena13 zkus to znova, jděte do poradny, mediátor bude na straně vás obou, bude prostředníkem a lépe pochopíte co každý zvás potřebuje a co jak vnímá a jestli oba tu šanci cítíte, oba nechcete ten vztah ukončit, tak by to mohlo mít účinek.

utajena13
autor
19. zář 2013

@chris_n
@andelka Před časem to bylo odmítnuto, ale možná bych to měla zkusit znova. A i kdyby to nemělo pomoct, možná by mi pomohlo se s tím lépe vyrovnat, že jsem fakt zkusila vše.

utajena13
autor
19. zář 2013

@sonia79 Mám kam jít, takže tohle řešení je taky ve hře..jen nevím, zda něco řeší.

andelka
19. zář 2013

@utajena13 rozhodně. Zkus co jde, abys měla čisté svědomí. Pokud nezabere ani "vyhrožování" rozchodem, tak bohužel..

sonia79
19. zář 2013

@utajena13 myslím že řeší, ukáže se, jestli má cenu za váš vztah bojovat nebo ne, jestli si budete chybět nebo se vám naopak uleví. Mysli na děti, pokud máte doma dusno, přenáší se to na ně a víš sama, že to jim nic dobrého do života nedává. Pokud budeš moc dlouho přemýšet a nepodnikneš nic, nikdy se to nedozvíš .. nebo aspoň tu poradnu.

blahova_andrea
19. zář 2013

@lucyvivien z jedné strany s tebou souhlasím, ale z té druhé...přece jako matka nemůžeš každých třeba 5 let měnit partnera jen proto, že už s tím stávajícím nejsi tak moc šťastná, že to první krásný vyšumělo a ty to potřebuješ ke štěstí apod. taky nejsem zastáncem, že spolu mají lidi zůstat za každou cenu jen proto, že mají hypotéku nebo děti...všeho s mírou...ale zase pokud je spojuje něco takovýho, tak je o to víc důvodů se nerozcházet kvůli každé "blbině" a trošku o tu rodinu bojovat!

lucyvivien
19. zář 2013

@blahova_andrea to jo, ale to já nevím do jaké míry mají co společného atd... taky je otázkou, zdali jsou tam ještě nějaké city atd... to je hodně těžké, v tomhle tazatelce nejspíš nikdo neporadí, jelikož ona sama se musí rozhodnout co a jak ve svým životě 😉

chris_n
19. zář 2013

@utajena13 hele ale tak odmítnuto. Jestli oba nechcete uplne to nechat plavat, tak by jste meli zkusit vše. A jestli to zkusit nechce, tak není asi zbytí a musíte toho nechat.

chris_n
19. zář 2013

@lucyvivien neporadíme ji už z důvodu, že toho nechce moc prozdradit, tohle je takové kdyby ryby

utajena13
autor
19. zář 2013

@lucyvivien
@chris_n Holky, v tomto mi fakt nikdo nemůže poradit, tohle si musím rozhodnout sama, proto ani nechci psát důvody....spíš mě zajímaly zkušenosti, co se rozhodovaly podobně, zda toho litují nebo ne, a co případně vše udělat, aby toho člověk litovat nemusel.

chris_n
19. zář 2013

@utajena13 podle mě to musíte pořádně promyslet a zkusit všechny možnosti, které se nabízejí, než půjdete definitivně od sebe. A případně ten dočasný stav odluky.

teeerez
19. zář 2013

A co zkusit treba na tyden, 14 dni odjet nekam mimo domov na dovolenou? Sama s detmi, pro utrideni pocitu. Zajdete si na vylet a az budes koukat na neco hezkeho, hned budes vedet zda te napadne "je, tady je pekne, kez by to videl i muj muz" . Treba poznas, ze se ti po nem styska a detem taky a budes mit alespon jasneji v tom, ze city tam stale jsou a stoji za to za vztah a rodinu zabojovat.
Nebo poznas, ze ti vubec nechybi, ani jednou se ti nezasteskne a celou dobu budes mit pocit svobody a vubec se nebudes tesit az se zase uvidite. Pak je to sice smutne, ale treba to take pomuze

lucija76
19. zář 2013

@utajena13 Tuto situaci jsem si zazila, odesla jsem a nezalitovala ani jednou, i kdyz zacatky nebyly lehke. Pokud je ten vztah opravdu nefungujici, tak nema cenu to protahovat.
Ale doporucuju samozrejme nejprve zkusit kratsi odlouceni, a i tu poradnu. Pokud vam psycholog nepomuze problemy vyresit, muze vam alespon pomoct se v dobrem rozejit, coz je hodne dulezite, kdyz jsou v tom deti.

utajena13
autor
19. zář 2013

@lucija76 To je pravda, to mě nenapadlo, že může pomoci i ke klidnějšímu rozchodu..no, každopádně asi mám ještě co zkoušet.

ivular
19. zář 2013

@utajena13 Jako by jsi byla můj dvojník - přesně tohle řeším v sobě už asi rok ☹