Rodiče nás shazují před příbuznými. Proč tohle dělají?
Mám mladšího bráchu, žije ještě s rodiči, já už jsem samostatná. Pořád mají potřebu nás shazovat před ostatními příbuznými.
Jako příklad uvedu loňské Vánoce. Celá rodina (tetičky, strejdové, bratránci, sestřenky...) jsme se sešli u babičky doma na vánoční posezení. Začali řešit mého bráchu, že nepracuje, že je takový a makový a rodiče jen přikyvovali. Strejda ho nazval kktem. Já byla v šoku, rodiče zticha, nikdo nic neřekl, jakoby to ani nebyla nadávka. Ve mě to vřelo tak jsem strejdovi řekla, že když je můj bratr pro něho kkt, tak on je pro mě tuplovaný a spolu s bratrem jsme odešli. Všichni byli uražení, že jsme se vůbec opovážili urazit za pravdu. Ještě si z nás dělali legraci.
Další příklad, když k nám přijel bratránek se svojí nastávající, byli nás pozvat osobně na svatbu. Byli jsme doma já, táta a brácha. A otec začal před nimi kritizovat mého bráchu, že je neschopný, že ho musí živit. Oni dva se jenom koukali na sebe a nevěděli co říct.
Další příklad, byli jsme na návštěvě u sestřenky, narodilo se jí mimčo a byla tam i její maminka. Na návštěvu jsem přijela já, máma a brácha. A máma si začala stěžovat na bratra, jaký je a jaké jsou s ním starosti, jako třeba "No je tohle normální Máňo, no řekni "... No prostě ostuda.
Proč tohle dělají, to si fakt neuvědomují, jak nás shazují? Chápu, že mají vztek na bráchu, ale musí to řešit takhle, před celou rodinou?
@zelenaesmolda Ja chodila na hardcore gympl, presto jsem uz od druhaku brigadila. Prazdniny, nekdy vikendy. Byly to pomocne prace ve fabrikach, pradelne, za 40-50 kc/hod, ale naucila jsem se, ze prachy na strome nerostou. Vydelavala jsem si tim na sve veci, nasi meli radost. Pak jsem pracovala i celou vejsku, tam stridave za barem a stridave uz v oboru, v nemz jsem doted. Pak od ctvrtaku uz jsem sla na volnou nohu a zivila se vice mene sama. Nasi mi platili akorat bydleni, zbytek byl na me. A slo to 🙂
@zelenaesmolda ano mám k ní vyživovací povinnost, ale když chce něco na víc tak ať je trochu víc zodpovědná a netaha peníze jen že mne. To co jí mám dávat ji dávám. A na brigádu může třeba jen o víkendu. Nechci po ní aby chodila každý den. A ano já si třeba přivydelávam, mám možnost chodit v práci na víkendy, které jsou extra placený.
Ale bohužel to u těch mladých vidím, že jen chtějí brát ale už proto nic neudělají.
@versatilka přesně tak to je. Když jsem dělala v hotelu, byli tam holčiny na brigádě co studoval vysokou a ta jedna dokonce 2,a měly 2 brigády. A školu nezanedbávaly.
Nechci po dceři aby chodila na brigádu a platila si základní věci, ale aby si mohla koupit co chce. A na tom nevidím nic špatného.
@kridav pod to se podepíšu...
Hm, chapu te, znam to, osobni zkusenost. Vetsina lisi sve deti vychvaluje i kdyz neni duvod. Eosice co toto delaji se pak utvrzuji v tom, ze problemy jsou jen u nich, to ze sousedovic Pepicek ma dve nemanzelske deti a neplati aliky nikdo nevi, pak Pepickova mamka je soudna a nebude pomlpuvat vlastnu dite Kazdooadne jestli bratr dospely bratr neoracuje a rodice ho zivi, to je tez na povazenou.
Jako způsob řešení tvych rodičů není v pořádku, hlavně je úplně k ničemu, ale pokud to tvému bratrovi nevadí natolik, aby začala něco dělat a osamostatnil se, tak je to jeho problém. Viset v tolika letech na krku je opravdu napováženou, vaši by mu především měli nastavit hranice a nebo mu říct, ať se odstěhuje, bohužel to řeší tím nejméně účinným způsobem, že si je stěžují a nic pro to nedělají. Pokud ti to vadí, rodičům to řekni, to je to jediné, co s tím můžeš dělat.
Věř mi, každý člověk má to právo nema
@barulina
@tereza0111
Diskuse je 3 roky stará. Předpokládám, že už to vyřešili 😉
@somalicats kruci, ze se na to vzdycky chytim :D:D
@somalicats všimla jsem si pozde

* OD 16 let brigády... ne DO 16 let 😀