icon

Rodiče se urazili. Jak řešit konflikty s partnerovými rodiči?

petma112
13. zář 2021

Kde začít... Rodiče od partnera jsou, jací jsou... Hledají problémy, kde nejsou, rádi vyvolávají hádky, takže když je u nás dlouho klid, je jasné, že přijde bouře... Zatím jsme to měli "nastaveno" tak, že jsme jeden týden jeli k nim, podruhé oni k nám... Návštěva, kafe, domů... S dětmi (5 a 3) si nijak zásadně nikdy nehráli, neřešila jsem... Teď cca týden zpět, se vztahy opět vyostřily, nebyli u nás cca 2 měsíce, říkají pořád, kolik mají práce, přitom jezdí po výletech apod. Partner jim volal, zda se staví, samozřejmě, že ne, že mají moc práce, tak podotknul, že je to jejich věc, ale děcka jsou malé jen jednou... Jde o to, že děti jim chtějí ukázat nový pokoj, což kdybychom jeli k nim, dost dobře neukážou, chtěli jim ukázat nové hračky... V ten moment byl oheň na střeše, kdy se tchán urazil a začal sypat partnerovi na hlavu, že oni na ty uřvaný děcka už prostě nejsou, že když my přijedeme k nim, tak to je jen o tom, aby se o nás starali ( jako fakt uvařit kafe je o tom se o někoho starat?) A že partner je arogantní hňup, kterej si nevidí do pusy a pokud se neomluví, nemají důvod aby k nám jezdili... Bože, jsme fakt blbí my? Asi jsem se potřebovala vypsat, ale jak byste se k tomu postavily vy?

Strana
z2
zmrzlinka
13. zář 2021

@petma112 chápu ,že je Ti to líto....ale např. syn už "chápe" ....že babi s dědou nemají zájem , ale dcera ještě ne a vysvětlovat ji proč pro některé děti do školky přijde babi nebo děda a pro ni ne , je pro mne utrpení....

levandulovy_caj
13. zář 2021

Týjo, říkám si, co by syn musel říct tak strašného, aby byl otcem nazván arogantním hňupem???? To je teda síla...
Jsou prostě lidi, co berou rodinu jako samozřejmost. Když nemají potřebu vás vídat a budovat si vztah s vnoučaty, tak prostě nemají. Jednou na to sami dojdou...

petma112
autor
13. zář 2021

@zmrzlinka Přesně... ☹ Jsme ve stejné situaci... Syn už pobere spoustu věcí, dcera ještě ne, ale u spousty situací je při vysvětlování přítomna, takže se jejím otázkám taky nevyhnu ☹

petma112
autor
13. zář 2021

@levandulovy_caj U nás stačí zjevně málo k těmto pojmenováním...🤦‍♀️ Moje první myšlenka, kterou jsem neřekla nahlas a naskočila mi v tom prvotním afektu byla - je to výsledek vaší výchovy, aneb co zaseli to sklízí... Ale rychle jsem to zapudila, protože arogantního člověka si představuji opravdu jinak než svého chlapa...

veruuu_kubesovic
15. zář 2021

@petma112 a proč je nutné vnucovat vnoučata tam, kde o ně není zájem???

odula
15. zář 2021

@petma112 jak bych se k tomu postavila? Odpovím ti písní.... :D https://9gag.com/gag/abVnnvv?ref=android

odula
15. zář 2021

@petma112 PS - nezapomen zvuk, zvuk!!! :D

te_reza
15. zář 2021

Vidíme se, když se nám chce a je čas. Tyhle jakože povinnoplánované sešlosti mě přijdou přehnané, přijde mě to jak z musu, nedivím se že jsou nasraní, jestli se dožiju důchodu, taky budu ráda, že mám svůj klid😂

marcicek84
15. zář 2021

@petma112 no,tak nejdriv je treba si uvedomit,ze to jsou vase deti a ne jejich a opravdu nemusi chtit byt s vami kazdy vikend,jeste v situaci,kdy zas muzou sedet v zime doma.na prdeli,bo se vsechno pozavira kvuli covidu.Je logicke,ze pres leto,kdy se rozvolnilo chteji na vylety,po znamych a tak a Maji jistoru ze v zime i kdyby byla korona tak se jeste za tou rodinou najezdi.Za sebe si myslim,ze navsteva jednou za mesic pokud je delsi, staci,dala bych jim vice prostoru,preci jen kazdy se casem vycerpa...z jejich pohledu neni nic spatneho mit i sve zajmy nejen vase deti a to maji pravdu,tak to tak nehrotte.Na narozeniny vnoucat snad prijedou...

klokanka31
15. zář 2021

@marcicek84 Tak ono se může stát že někteří prarodiče by se klidně vykašlali na narozky vnoučat.

petma112
autor
15. zář 2021

@veruuu_kubesovic Není nutno, já už si svůj obrázek udělala dřív, jen to musí dozrát v hlavě i chlapovi...

petma112
autor
15. zář 2021

@odula YES!!! 👌👏👏✌

petma112
autor
15. zář 2021

@te_reza Jak jsem psala někde dřív, oni si to takhle nastavili... Dřív to bylo tak, že byl oheň na střeše, že jsme se nestavili jednou týdně my... A teď s dětmi se situace změnila a zřejmě to vadí, jen nám to neřekli...

marcicek84
15. zář 2021

@klokanka31 tak nekteri jo,ale kdyz se vidali tak pravidelne a ted dlouho ne,tak si nemyslim,ze by neprijeli...

te_reza
15. zář 2021

@petma112 no tak vám to neřekli, tak jste si toho teda asi všimli a nemusíte se vnucovat,ne? nechceš, nechtěj a nazdar

petma112
autor
15. zář 2021

@te_reza Přesně, všimli jsme si toho díky této hádce... Oni se totiž někteří lidi umí zřejmě přetvařovat... A ne, nevnucujeme se, jak jsem psala - oni si ty týdenní návštěvy nastavili, ne my...

petma112
autor
15. zář 2021

@marcicek84 @klokanka31 Na to jsem velmi zvědavá, jak to dopadne 🤔

marcicek84
15. zář 2021

@petma112 normalne jim zavolate nebo napisete,ze je vase dcera zve na oslavu svych narozenin,bylo by blbe,kdyby neprisli...

klokanka31
15. zář 2021

@petma112 Kdyby nepřišli na oslavu, tak byste aspoň viděli co jsou zač a pak by to už bylo jasné. Moje tchýně se chtěla vybodnout na 1.narozeniny naší dcery, jen proto že jí to nevyhovovalo časově. Od té doby u mě klesla na to nejhlubší dno.

petma112
autor
15. zář 2021

@klokanka31 Ano, bude to bod zlomu 🤦‍♀️😄

petma112
autor
18. zář 2021

@klokanka31
@marcicek84 Tak oslava proběhla... Přijeli... Bavili se jen s našima, s námi jen v nejnutnějším případě, kdy nebylo vyhnutí a sem tam s dětmi... Takže myslím, ze máme na dlouhou dobu vybráno a dlouho se neuvidíme 😊

marcicek84
18. zář 2021

@petma112 tak na Vanoce zase,tak budete mit trochu klidu 😀

petma112
autor
18. zář 2021

@marcicek84 Vidím to podobně... Byť je mi to líto skrz děti, které byly nadšené, že jim můžou o všem popovídat, ukázat, předat fotky, co jim už dávno chtěli dát... Ale asi to tak bude lepší... A budou jim vzácnější...🤷‍♀️

marcicek84
18. zář 2021

@petma112 ja myslim,ze je to pak pusti,v zime se budou nudit...

Strana
z2