Rozchod partnerů. Co se stane s dítětem?

14. srp 2021

Dobry den

Zajímala by me jedna vec. Vim ze u kazdeho to muze byt jinak . A nikdo asi neni soudce ci právník ale zajímala by me osobni zkušenost .
Kdyz pritel rozvrati rodinu kvuli nevere nevim jestli je to podstatne . Tak komu da soud spolecne dite ? Ano vim ze otec ma prava atd …male je rok a pul .
Od miminka ji prebalil asi tak 2x . Kdyz ji ma nakrmit tak jak je mala trochu spinava zacne se nervovat a rika mi ze si ji mam nakrmit sama . Takze ani nenakrmi . Nehraje si s ni protoze mala lita furt za mnou . A nebo chvili neposedi ze by si sla hrat tak to ne . Ale on za ni ani nejde radeji rekne ze na nej prdi a sedi si na gauci nebo jde na wc . Ze by si ji vzal sam ven to taky ne . Kdyz je spinava ani tu pusu a ruku ji nedokáže otrit a rika ze ji mam jit umyt . Neuspava . V noci taky jak jsem uz od mnoho maminek slysela ze jejich pritel vstaval k diteti v noci, tak to u nas nehrozi .
I kdyz mi prijde ze se male proste nevěnuje tak jak slysim od kamarádek jak se starají jejich partneři . I pres to vsechno rika ze kdyz se rozejdeme tak mi malou sebere. - kdyz se pohadame tak uz to parkrat zaznělo . A v roce 2019 kdyz jsem byla ve 3 mesici jsem prisla na to ze si s kamaradkou vyznávají lasku ze ji taky chtel , ze ona by klidne o nej bojovala ze ji je vsechno jedno . ATd atd ja se malem zhroutila akorat kdyz jsem byla tehotna . A on si s ni porad pise . I kdyz rekl ze nebude . A muzeme mi rikat ze je to jen kamaradka , kdyby jo tak si nepisou jak se strasne chteli atd a je mu prijde v poradku si s ni psat ….

Ja bych to ale bez male nepřežila proste. Ale zajima me jestli mi ji muze sebrat nebo soud by k tomu prihlednul a dal malou me ?

klokanka31
14. srp 2021

Nesebere ti ji, max.střídavá péče, ale nevím jak by to jako chtěl zvládat 🤔

autor
14. srp 2021

@klokanka31 dekuju 🙏 bylo by lepsi kdyby se zachoval jak jeho otec a muj a nejevil zajem

jajanek
14. srp 2021

Myslim, ze po tom co o nem pises muzes byt uplne v klidu 😊 nevydrzel by s malou ani den! Tyhle vyhruzky vypoustej a jestli je to jen trochu mozne, odesla bych od nej na Tvem miste. Drz se!

klokanka31
14. srp 2021

Si myslím že to říká jen abys ho neopustila. Nenech se tím zastrašit 😉

sylvka
14. srp 2021

Ahoj,víš to je těžké,co bude s dítětem. Musíte řešit soudně.rozhodne bych se nebála,že ti ji vezmou 😬max střídavá péče . Jinak chci říct , že my jsme tím prošli,odešla jsem od něj ale já. Kluci v té době 10 a 7 let.ex jako tvůj,,o kluky se nestaral,na dovolené nejezdil,prostě žil svuj život ...nosil teda peníze,to ano. Vyhrožoval střídavou,to jsem nechtěla z důvodu,že ani nevěděl,do který třídy chlapci chodí.no nakonec jsme se dohodli, ptz jsem mu výměnou za moji péči schválila min.alimenty.styk jsme nechali neupravený s tím,že kluci k němu můžou kdykoliv,bydlí jeden km od nás. Je to tři roky a tomu,že chtěl střídačku se směju.zajem o děti opadl,ptz neví co s nima má dělat,kluci jsou v pubertě a budu se s ním.cili je vida tak 2krat za 14 dní.
Jinak soud nezajímalo,kdo odešel ze vztahu.to se péče o děti netýká. Soud zajímalo kdo se jak věnuje dětem,kdo chodí na schůzky,kdo platí kroužky a jak bychom si styk s nimi představovali.drzim palce.

zelenaesmolda
14. srp 2021

Ja se furt nestacim divit tomu kolik zenskych veri chlapovi,ze jim sebere dite.

autor
14. srp 2021

@zelenaesmolda myslis ze to neni mozne ?

lilian2111
14. srp 2021

Buď v klidu. Opravdu.

zelenaesmolda
14. srp 2021

Pokud nejsi fetka nebo alkac a o dite se staras tak ti ho nikdo vzit nemuze.

cherie24
14. srp 2021

Taky jsem odešla kvůli tomu, že měl jinou. Samozřejmě, že trvdil, že s nikým nespí a nikoho nemá, přiznal se až teďka po roce a půl, že to spolu táhli už delší dobu. Odcházela jsem v 5ti měsících dcery. Zájmu od té doby moc nejeví. Teda ne osobně, jinak všude vypráví jaký je úžasný otec a jak by chtěl mít malou pořád u sebe a že by si jí klidně vzal i do péče. Moc často ho nevídáme, ale bohužel hádáme se hodně kvůli malé, soudu se zřejmě nevyhneme. Ale neboj se toho, že by ti soud malou sebral. To jsou jen výhrůžky, protože chlapi moc dobře ví, že toho se ženská nejvíc bojía chce tě tím držet v šachu. Maximálně by mohl žádat o střídavou péči, na to jsou taky podmínky, které musí splňovat a popravdě nevím, co by s ní dělal. U takhle malého dítěte, by tomu musel přizpůsobit i práci. Ale jinak soud ani sociálku nezajímá, kdo a proč odešel, na to se ohled opravdu nebere. 😏

bara88
14. srp 2021

Tak vzít tu ji nevezme ale stridavou péči by klidně dostat mohl

zuzkasim
14. srp 2021

Jestli je to tak, jak píšeš, tak bych na takovou narážku byla příště připravená a řekla bych mu, že tedy fajn, ať to trénuje, sbalila se na víkend (k mamce, kamarádce, tetičce, kamkoliv) a odjela. Je otázka, jestli by nezačal prosit už u toho balení🙂 Dítě ti sebrat nemůže, ale jednou jste ho spolodili spolu, takže práva máte oba stejná.

ina10
16. srp 2021

Buď v klidu, podle popisu tvého partnera jsou to plané řeči, už bych viděla i jeho milenku, jak se nemůže dočkat, až budou mít vaši malou u sebe 😀 to by bylo probdělých nocí (ale ne sexem). Jinak kamarád se taky už pár let zpátky rozváděl, jeho žena nečekaně odešla kvůli milenci, vůbec o něm nevěděl ani neměl podezření, mají 1 společnou dceru a chtěli nějakou společnou péči, ale nakonec se paní sekla a vydupala si ji do vlastní péče (jinak ho chtěla finančně zruinovat a ještě pomluvit u soudu, že na ni byl zlý a hádali se, což nebyla pravda, a že hledala útěchu u kamaráda-toho milence, ke kterému se přestěhovala - pán by dle soudu údajně musel dokazovat, že měli manželství v pohodě a dovést k soudu alespoň 5 svědků, kteří by to potvrdili, že se nehádali, nebili atd...kdo ví, co je na tom pravdy, nakonec k tomu nedošlo)

rozitta
16. srp 2021

Nedočetla jsem celý dotaz, ale moje zkušenost z blízkého okolí: nesezdaný pár, dvě děti (když to začalo bylo jim 2 roky a skoro pět let) žena odpustila muže s jiným, myslela si že děti vezme bez problémů do nového vztahu s sebou, protože jejich otec byl klasika - stále v práci, doma odpočíval, dětem (ani jí) se moc nevěnoval. Ovšem otec dětí se nedal odbýt, začal soud, který trval dva roky. Děti si v tom čase střídali po týdnu. Soud přiklepl děti nakonec otci - protože ani u jednoho z rodičů nezjistil žádnou patologii, tak je přiřknul tomu rodiči, který neměl na rozpadu rodiny vinu. Takové to: odešla jsem od něj, protože se málo angažoval v rodinném životě, dětí si nevšímá, naše láska vyprchala, atd. to soud vůbec nezajímalo. Ona odešla, ona ostrouhala. Je to kruté, ale bohužel 😢

zelenaesmolda
16. srp 2021

@ina10
Jak vis,ze na ni nebyl zly a nehadali se?

cherie24
16. srp 2021

@ina10 tohle je opravdu docela sporné. Kamarád ti může říkat taky jen svou pravdu ... Já jsem po rozchodu taky nehorázná semetrika, nikam jsem ho nepouštěla, všechno jsem mu zakázala, nutila ho vydělávat a být pořád v práci a pak doma kmitat a stejně mi to bylo všechno málo a potřebovala jsem víc a víc a tohle říká všem ve svém okolí a většina mu to věří. Zasloužil by Oskara za to. A k tomu všemu jsem ho svým těhotenstvím donutila zůstat ve vztahu a pak ho o všechno oškubala a dítě mu sebrala. Přitom domů se věčně vracel ožralej, po práci chodil s kamarády a mě řekl, že mi bude věnovat 1 den v týdnu, když už byl doma, tak čuměl do kompu a nehnul prstem a ke konci měsíce jsme neměli, co do huby. Těhotenství jsem mu sice oznámila po rozchodu, ale řekla jsem mu, že po něm vůbec nic nechci a dítě vychovám sama bez otce. Tohle vyprávění o tom jak to bylo a nebylo. Nevěřila bych všemu, co kdo říká. Ano mohla to být semetrika, ale kamarád si to taky může přibarvovat, jak se mu to hodí ...

cherie24
16. srp 2021

@rozitta tohle je už fakt hodně velký extrém. Pokud by moc chtěl zavařit, mohl by uhájit střídavku. Ve většině případů se otec spíš moc nezajímá, popřípadě to postupně upadá a návštěvy se omezují. Teď záleží na tom, jak moc by jí chtěl dělat zle i na úkor svého pohodlí ...

rozitta
16. srp 2021

@cherie24 mají "střídavku" po 14ti dnech u tatínka jsou na víkend u maminky. Prázdniny a svátky mají napůl. On nechtěl o ty děti přijít. Proto se soudil. Kdyby si je odvezla s sebou za novým partnerem a on je měl vidět dva dny jednou za 14 dní asi by se rychle odcizili. Naučil se prát, vařit, postarat se o dva kluky.

cherie24
16. srp 2021

@rozitta to je pak ale něco jiného, z příspěvku to vyznělo, že děti dostal do péče on. Zde je vidět, že měl tatínek opravdu zájem a něco pro to udělal. 🙂 Nedělal to na truc, aby se pomstil ex, což se bohužel dost často děje 🙄

pani_elli
16. srp 2021

Tohle řekne úplně každej chlap.. Jsem rozvedená, to bylo výhrůžek, proseb a slibů... Jsou to dva roky a ať mi udělal věci, které by mu leckdo neodpustil, nakonec vítězi to pouto, které máme k dětem. Nikdy bych se k němu už nevrátila, nikdy.. ale našla jsem v sobě dost sil s ním rozumně vycházet, na všem se domluvit. Vyrostla jsem v rozvedené rodině a vím, jaké je to pro dítě peklo, když se rodiče handrkuji. A tak jsme spolu přes to všechno zlé a že toho bylo, spolu schopni dnes normálně komunikovat.. je jejich táta a já jsem jejich máma.. Já jsem jsem šťastná se svým novým partnerem, čekáme dítě a holky jsou v mé péči. Tatu vídají podle domluvy kdy chtějí i mimo stanovený čas.. nenech se odradit, pokud chceš odejít, odejdi. Seber odvahu a jdi. Každý mi tvrdil, že to bez ex nezvládnu, že nebudeme mít z čeho žít, že přilezu zpátky s prosikem.. dokázala jsem to, postavila jsem se na vlastní nohy. A jsem šťastná. ❤️
PS. Co se týká střídavé péče, pokud dělá na směny, nemá absolutně nárok, aby mu to soud schválil.

autor
26. srp 2021

@pani_elli moc dekuju ,za tvou zkusenost je to super ze jsi to tak zvladla a ted se mate Dobre .
Ano dela na smeny