Rozchod po deseti letech. Jak se s tím vyrovnat?
Holky, byla jsem s chlapem 10 let, máme syna skoro 2 roky. Před víc jak půl rokem, v 6 měsíci to bude rok. Si našel novou ženskou s tou mě podváděl a teď mi řekl, že budou mít svatbu. Ona si bere jeho příjmení. Dle příjemní bude vypadat více jako matka našeho syna než já. (na svatbu nedošlo... Žádal mě o ruku, když se narodil malý). A já jsem z toho normálně v depresi. Myslela jsem, že už jsem ten rozchod zpracovala a šup další rána. Já se ještě nejsem schopná vázat. Jak se s tímhle smířit? Já jsem ho milovala do poslední chvíle a ještě o něco déle, bojovala jsem a i přesto že ona mu ublížila, tak ani ne po roce ji požádal o ruku a... No chce se mi brečet jen to píšu.
To je těžké no, tady prostě pomůže jen čas 😔 pokud tě podváděl, buď ráda že ses ho zbavila... Nová žena má velkou pravděpodobnost že to udělá i jí, nevěrnici se moc nemění. To si teda našla úlovek 🙈
Každopádně ono i tohle je bohužel časté, že někdo roky tvrdí že nechce svatbu nebo děti a s novým partnerem je má pak po pár měsících, nejsi v tom sama 😔
Jinak ( teď to nemyslím jako kopanec do tebe) ale tohle je velké poučení pro všechny co bez svatby dávají příjmení po chlapech a ne po sobě. Další důvod proč do toho nejít...
@kokoska29 přesně. mně to přijde naprosto šílený proč by se mělo mnou porozené dítě jmenovat jinak než já. Takže za mě dítě po svatbě a nebo pokud to nemáme spolu tak vážné, tak se dítě jmenuje po mně. hotovo šmitec.
@kokoska29 tak třeba pro mě příjmení není důležité. Děti se jmenují po otci a já sama jsem si nechala jméno po exmanželovi, protože je pro Francouze jednodušší na výslovnosti (a nechtěli se mi měnit zase všechny papíry😀).
Ale respektuju, že někdo si na příjmení zakládá a zrovna v tomhle případě je to fakt pitomý.
@kokoska29 v těhotenství jsme přemýšleli jen nad formální svatbou (přišlo to z jeho strany) jenže já si chtěla svatbu užít.. Uprimne už díky tomuhle kroku, kdy si mě chtěl vzít aby jsme byli rodina, mě nenapadlo řešit jiné příjmení. Po porodu mě požádal o ruku (i když jsme se už předtím shodli na tom, že svatba bude) a já viděla všechno růžově. Prostě jsem si říkala, že stejně za chvíli budu paní XY, stejně jako on a syn. Začala jsem přemýšlet nad tím, že bych si zažádala o změnu příjmení.
@martinka_33 tak to se snad u nás nestane, jen co našetřim na kauci tak se stěhují do vedlejšího města. Potkávám je tady až moc často a nedělá mi to dobře. Byt ve kterém bydlím je psaný na nás na oba a budeme ho prodávat.
@kokoska29 noo, hlavně on byl vždy takový tichý, nekontaktni plachý... Držel se pevně morálních zásad. Do 18 chodil pravidelně i do kostela. Do kdekoho bych řekl, že je nevěry a takových věcí schopný. Do něj nikdy
@kokoska29 já dala příjmení po ex, protože moje jsem předávat dál nechtěla. Kdyby mi moje nevadilo, asi bych ho dala i dětem. Jenže - s ex jsme se rozešli, já se vdala, tak lepší, když mají děti jeho příjmení než 'ničí'.. (teda já obecně nemám s ex ani jeho příjmením problém). Ale jinak souhlas, že když není společné jméno, tak dává smysl přemýšlet o tom, které jméno dítě bude mít a ne mu dávat automaticky po otci.

Ach, to uplne chápu 😭 Ale neporadim, jak to překonat, snad časem to bude dobrý. Já taky tezko nesu ze nextka se jmenuje stejne jako moje deti 🙄 Ale uklidnuju se tim, ze jeji dcera se jmenuje po svem otci, takze do te jejich rodinky nezapadá 😁 Nejvtipnejsi je ze jeji dcera se jmenuje jinak nez mama a moje dcera sgejne jako ona a holky spolu chodi do třídy, takze kazda nova ucitelka ji hned cpe složku moji dcery a ne ty jeji 🤣