icon

Rozchod před svatbou: Znáte někoho, kdo to nedal?

5. čer 2024

Ahoj, mám před svatbou, tak mě napadlo, znáte někoho, kdo k té svatbě nedošel? My se s přítelem milujeme, máme spolu 2 děti, zvládli jsme daleko důležitější a náročnější situace (těhotenství nebyly zrovna procházky růžovou zahradou) a přesto tedy je teď u nás dost dusno. Jako rozcházet se nebudem, ale přijde mi to dost náročný.
Znáte tedy někoho, kdo se místo svatby rozešel. Kdo to prostě nedal? Já tedy ne. Pouze rozchod asi půl roku po svatbě.

Strana
z2
miryp
7. čer 2024

@pampelina18 chápu, že jako osoba bez osobní zkušenosti to můžeš vnímat takto. Ale skutečně nejde o to, jak jsem se to dozvěděla, ale o samotný fakt, že mi x let máma lhala. A z pocitového hlediska pro mě není rozdíl mezi adopcí a touto situací. Výsledek je pořád stejný, ale to je prostě nepřenositelné.
Jinak RL táta je mi dobrým tátou a jsem za něj ráda a rozhodně bych ho nechtěla nahradit tím biologickým, je to zkrátka jen o tom, že potřebuješ dát tomu člověku, který tě zplodil, tvář a jméno, což u mě prostě možné není...

miryp
7. čer 2024

@lucifux blbý komentáře? Já ti tady přináším pouze osobní zkušenost, jak to zatajování informací může dopadnout a jak to může takové dítě vnímat, když se to dozví až ve vyšším věku. Nic víc, nic míň...

hojda
7. čer 2024

@lucifux V zájmu tvého dítěte bych tu informaci tady smazala, vzhledem k tomu, že tu nevystupuješ jako anonym a těch osobních info je tu hodně.

amazienka
7. čer 2024

@lucifux Jsem náhradní máma, vím o tom dost. Každý další den jen způsobí větší devastaci na duši dítěte. O tomhle se má mluvit od malička adekvátně věku a rozumu, aby to dítě přijalo jako normální věc a ne, že mu hodíš do celého jeho života atomovku. Tohle není tvůj táta. Prásk! Tvůj táta tě nikdy neviděl. Prásk! Nikdy tě nechtěl. Prásk!
Puberta je snad nejhorší období, kdy to sdělit.

lauriak
7. čer 2024

@lucifux no to by ma zaujimalo kedy to chces tomu dietatu zdelit. Lebo keby si to komunikovala od malicka tak by to dieta s tym vyrastalo a vobec by mu to neprislo divne. Ale klames mu 7 rokov zatial a zjavne pokracujes dalej. Myslis, ze ked mi to zdelis ako starsiemu budena to viac v pohode? No nebude...To by ma asi vystrelo keby moja mama prisla s takouto jobovkou 😵‍💫
A dobre, ze si to tu vypustila na kona. Tvoje dieta to nevie ale miestne uzivatelky ano 👍

pampelina18
7. čer 2024

@miryp osobní nemám, známá to řekla dceři až v 16 a ta řekla, že ji to je úplně fuk. Že má ráda svého tátu a nepotřebuje vidět biologického, jelikož se o ní nezajímal atd.... Ale každý jsme jiný. Jinak kolegyně tyto věci řeší a opravdu když se to těm dětem řekne dobře klidně až v 18 tak s tím nemají problém. Sestřenka přišla až ve 20 na to, že je adoptovaná a vzala to taky v pohodě. Ale jde o to jak se jim to řekne.

lucifux
7. čer 2024

@lauriak jo a mimochodem, jsem tuhle naší situaci řešila s psychiatričkou, kam syn chodí. Sama mi řekla, že zatím není potřeba. Že by mu to v tuhle chvíli zamotalo hlavu, je potřeba aby se soustředil na jiné věci. A myslím, že sama musím vědět na co je syn zralý a na co ne, bez ohledu na to kolik mu je roků.

zekrt
7. čer 2024

@pampelina18 Znám jednu takovou, co ji vychoval báječný otec, ale ne biologický, hrozně jí trápí, že neví kdo je její bio otec. Tak jak to popisuje
@miryp - nedozvěděla se to dramaticky ani pozdě, ale něco jí "chybí".

berynka
7. čer 2024

Znala jsem par,byli spolu x let.Ona nemohla otěhotnět,kdyz se to povedlo,naplánovala se svatba.Nevěsta byla u oltáře v pátém měsíci,den po svatbě novomanžel přišel,ze chce rozvod…uz nejakou dobu to táhl se společnou kamarádkou 😏
…chlapi jsou debil 🙄

sasanka88
9. čer 2024

A ty uvažuješ o rozchodu zakladatelko? Ja když měla před svatbou, taly jsem uvazovala o rozchodu. Podle me je to normalni, proste predsvatebni stres

renat115
9. čer 2024

Ano, můj manžel se se svou bývalou přítelkyní rozešli den před svatbou.

tehulinka91
9. čer 2024

A nebude to jen přípravami na svatbu? My se za 2 měsíce bereme a jsme spolu za měsíc 5 let. Taky máme teď občas dusno, ale máme toho hodně ještě na vyřizování, ale na rozchod to není 😅 děti máme 3 a taky jsme si prošli sračkama.

autor
10. čer 2024

Já jen upřesním, já o rozchodu vůbec neuvažuju. Svého milého miluju. Jenže on má se mnou svatou trpělivost a i ta mu teď občas dojde. Tak jsem si říkala, že páry,kde jsou oba trošku horčejší hlavy to snad ani nemůžou ustát.
Většina příběhů tu ale popisuje ty situace, kdy se snažili problém vyřešit svatbou, nebo prostě svatba byla logickým vyústěním vztahu, aniž by se zamysleli, zda se opravdu chtějí. A ne že vyloženě ta svatba byla důvodem k rozchodu. To je dobře 😊

felis
10. čer 2024

Holky, bavím se moc 😅 a to jsme si myslela, že mám pestrý život, ale to co píšete - to jsou úplně scénáře k filmům 😀

felis
10. čer 2024

My jsme oba horké hlavy a jsme zasnoubený. Vzít se chceme, chceme velkou svatbu... tak uvidíme, jestli se nezabijeme 😂

Strana
z2