Rozchod v těhotenství. Máte zkušenost?

holkajedna
12. bře 2024

Ahoj, jsem bezradná a nevím si rady. Otěhotněla jsem a zažívám existenciální stresy, které jsou neustálé. Opravuji pouze za své peníze dům, přítel nemá možnosti a pomáhá jen omezeně. Při mateřské to samozřejmě nepůjde a rozestavěný dům je pro dítě nevhodný. Řeším prodej této nemovitosti a abych koupila byt, tak si musím ještě nějakou částku půjčit, bude to ztrátové. Toto cele by měla pokryt částka z pronajmu jiné nemovitosti. Přítel by platil max energie. Navíc má psa, který je nevychovaný a absolutně se mu nedá věřit (nedovedu si představit, ze bude vedle dítěte). Řeším, zda nebude lepší rozchod, dlouho mám pocit, ze je k přítel nicemu (finančně ani manuálně neumí pomoct, večery pročumí do telefonu, každý druhy víkend je na párty.. když pracuje, tak v zahraničí, x týdnů se nevidíme a těmi penězi si sotva zaplatí dluhy a svuj provoz. Má tady někdo zkušenost s rozchodem v těhotenství a zvladnul to s dítětem sám? Samozřejmě vím, ze mě ovládají hormony a nechci litovat. Ale pod nánosem starostí ho nemůžu ani vidět.. Do vztahu jsem šla s tím, ze finančně to potahnu ja, byla jsem zamilovaná…

fyii
12. bře 2024

@holkajedna no tva situace neni fakt dobra. Kazdopadne pokud se pritel nemini v brzke dobe sebrat a zacit se chovat zodpovedne, pracovat a vydelavat, tak ho asi nepotrebujes. Barak bych si nechala, ale uprav si dve mistnosti co budes potrebovat a zbytek casem.. Menit barak za byt a jeste ne tom.prodelat neni moc chytre v dane situaci..

holkajedna
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
cherie24
12. bře 2024

@holkajedna já odcházela s 4 měsíčním miminkem. Ale že dojde na rozchod jsem tušila už v těhu. Nakonec jsem si našla půl roku na to pořádného partnera, který zajistí mě i rodinu. Žijeme v pěkném novém domku a máme se krásně. Podporu rodiny by jsi neměla aspoň nějakou? Ex se vzchopil a začal fungovat asi před půl rokem. Do té doby nepracoval, moc neplatil, nasekal si dluhy, nakonec došlo i na soud a neustále nějaké hádky a problémy. Malé je už 4,5 roku. 😃 A před půl rokem nastal zlom a funguje řádně a poctivě, finančně i jako táta. Ale ta jeho cesta k uvědomění byla dlouhá a jsem ráda, že jsem toho nebyla součástí.

holkajedna
autor
12. bře 2024

@cherie24 to je pro mě optimistický příběh. Dekuju 🍀. Je to mé první těhotenství a nechci dělat unahlenosti, ale mám-li byt k sobě upřímná, tak to nedám... ledaže by se stala velká změna nebo by se mé vnímání po porodu změnilo.. sic se snaží vydělávat peníze, ale nějak marně, stále nejake neúspěchy a promrhané peníze. Ja s toho nemám nic, jen stres

dominge
13. bře 2024

@holkajedna já jsem sama zůstala v těhotenství s dvojcaty a ještě jedno dítě měla. Lepší věc, že jsme zůstali sami, jsem nemohla udělat. Finančně to bylo velice těžké, ale vše jsem zvládla. A být tebou, tak ho taky pošlu k šipku. Až se to narodí, budeš z něj nešťastná a toho psa budeš nenávidět. Vlastní zkušenost. Držím palce 🍀

squezy
13. bře 2024

@holkajedna kde mas rodice,jaky mas s nimi vztah? Partnerovi si už dala nůž na krk? At tahne makat do zahraničí,ale at priveze prachy. Jaky ma dluhy,kolik? Nez se narodi mimco,tak mate jeste cas na upravu,ne? Jake místnosti nemas hotove,a co mas hotové?

holkajedna
autor
13. bře 2024

@squezy rodiče budou podporou určitě a Finančně to utahnu stejně jako bych byla s nim. No a úprava chaty (upřesňuji, nikoliv domu) je možná jen tak, ze si na ni pujcim a udělají zedníci.. nemám na to už moc energie ani času, navíc se učím na zkoušky, musím koupit i auto, jelikož služební odevzdam.. zatím prihlizim jen pritelovo kecum o tom, jak to zvládneme a činy téměř zadny..

holkajedna
autor
13. bře 2024

@dominge jaký problém jste tam měli, muzu li se zeptat?

adelisss
13. bře 2024

Asi bych otevřeně přítelovi řekla, že uvažuju o rozchodu. Řekni mu, že musí začít fungovat i pro to dítě, když už ho zplodil. On to dítě chtěl? Uvědomuje si svůj díl odpovědnosti? Prostě bych mu minimálně dala úkoly, ať koupí kočárek a postýlku třeba. Když už na baráku nepomáhá (zřejmě když není jeho...). Ale dítě jeho je, tak ať si třeba najde brigádu, když není zrovna v zahraničí.

holkajedna
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
veroniquecz
13. bře 2024

@holkajedna já bych se tedy chaty zbavila, nedovedu si představit byt těhotná a pak s miminem a řešit sama rekonstrukci. Našla bych si menší byt, případně než by se prodala chata požádala být chvíli u rodičů. Ty teď na te chatě bydlíš? A majitelka jsi jen ty?

zanett
13. bře 2024

Jedna nase rodinna znama odesla od partnera v tehotenstvi, a kdyz byla kratce pred porodem, nasla si noveho partnera, s tim je doted a maji spolu i dite (pro ni druhe, pro nej prvni). Takze asi to jde.

Jinak, neodpustim si poznamku; nikdy nepochopim, ze ty silne, schopne zeny, jako jsi ty, zakladatelko, si nachazeji takove lemply. Schopna a silna urcite budes, kdyz resis opravu domu, zkousky, koupi auta atd a to vsechno sama. Klobouk dolu. Je te skoda pro takoveho losera a lempla. Je to strasny, co s lidma ty hormony delaji, jak silene dokazou zatemnit mozek (sama to znam). Tak hodne sil.

squezy
13. bře 2024

@holkajedna dej to všechno do kupy co nejdříve. I kdyby sis měla půjčit od rodicu,aby to udelali zednici,tak to domluv a udelej. Az bude dítě na světě,tak to nebudes chtít řesit a dite si zaslouží hezké prostředí. Ty si zasloužíš hezké prostředí. S partnerem se domluv na vyzivnem,na alimentech. Prostě se domluvte.

holkajedna
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
holkajedna
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
dominge
13. bře 2024

@holkajedna v podstatě stejné jak u tebe jen jeste plus drogy

marketa1218
13. bře 2024

@holkajedna Upřímně, nepotřebuješ ho vůbec k ničemu. Vypadá to, že on se asi snažit nechce. Zvládneš to i sama s miminkem a čas ukáže, jestli bude fungovat aspoň jako táta. Bude muset platit výživné, takže se budeš možná mít i o něco lépe 🙂.

holkajedna
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
xnikax1
13. bře 2024

@holkajedna No tak jestli jsou tam i drogy, tak bych vůbec nad ničím nepřemýšlela a poslala ho k šípku hned.

andrejulinka
13. bře 2024

@holkajedna Ahoj, jsem koucka pro zeny, myslim, ze potrebujes udelat rozhodnuti, se kterym budes v souladu a nebudes se neustale ptat, jestli jsi udelala spravnou vec. Pokud mas zajem, rada ti pomohu.

dominge
14. bře 2024

@holkajedna tak to ti říkám utikej dokud je čas.