Rozpad manželství před svátky: Jak zvládnout psychickou a finanční krizi?
Hezký den přeji,předem se omlouvám za anonym ale snad to pochopí ti,co si to přečtou. Včera se mi naplnila snad největší noční můra. Odešel od nás manžel.. po sedmi letech a čtyřech dětech....jsem psychicky úplně na dně. Vůbec nevím co dělat. Kvůli dětem se snažím aspoň trochu držet ale je to opravdu těžké. Ještě teď před svátky,nemám absolutně vůbec na nic náladu. V pátek jsme měli jet pro stromeček,dokoupit ještě nějaké dárky a potraviny na Štědrý den...teď vůbec nevím jak to zvládnu hlavně psychicky a finančně. Kromě babičky,která má 74let nemám žádnou rodinu,kterou bych poprosila o pomoc. Budu muset zjistit,jestli u nás ve městě máme nějakou potravinovou banku nebo jiné místo,kde bych se mohla obrátit o pomoc 😔 Vlastně ani nevím co tady čekám,asi jsem se jen potřebovala vypovídat aspoň trochu 😔
@me_druhe_ja presne, chlap 🤣 ty to maji jinak 🤣 jako ja jsem na tohle hrozna, ale uz i ja mam vsechny darky 🙈🤣
@klokanka31
@klokanka31 Já ve vyřizování dávek nejsem moc zběhlá, ale to je dobrá poznámka s manželovým příjmem, ale i tak by se měla informovat na co má nárok, jen vím, že náš stát umí být dost štědrý. Nicméně paní je asi na rodičáku soudím dle toho, že během 7 let mají 4 děti, tak třeba jestli jí nechodil rodičák na manželův účet, tak hned jít změnit číslo účtu.
@levandule_k Já taky nevím jak to přesně u dávek chodí, my nežádáme o nic, ale moji rodiče žádají o příspěvek na bydlení a tam je příjem obou, tak počítám že to tak bude i u ostatních dávek...
Tak mu klidně napiš, že tedy budeš chtít peníze i za dobu než rozhodl soud, protože vyživovací povinnost má ikdyz není rozsudek. Jinak zajdi si na Ospod, tam ti poradí co sepsat atd. Svátky to jsou jedny, bude plno jiných, dalších, krasnych
Čtu, že si z Třince, tak zkus napsat do Slezské Diakonie. Také pomáhají lidem, maminkám..
Najednou ticho jak nikdo nenabídl pomoc?
Pokud nejsi troll cekajici na financni milodary a to co pises je pravda, tak hlavne te on nesmi nechat bez prostredku ze dne na den jen tim, ze odejde jen tak z nenadani pryc. Takze pokud to neni fetka co si momentalne nekde strili do zily nebo nezdrhnul za hranice, tak se to resi i pres policii TO. Uz ho vidim, jak v klidu slavi svatky s milenkou, kdyz mu na dvere zazvoni PCR. Tohle jde rychle.
Ostatni veci ti poradili holky, OSPOD a Diakonie, pomoc v nouzi od ruznych organizaci v miste bydliste.
Všem moc děkuji za reakce. S Ospodem už jsem v kontaktu,po svátcích si manžela pozvou a bude se to řešit.
@megi89 ano děkuji,Diakonii už jsem taky kontaktovala.
Zkus nějakou místní skupinu na fb “maminky z… “ nevím jak u vás.. u nás se často objevuje ze někdo rad kolem Vánoc pomůže “mamince v nouzi” ať už nějakým dárkem pro děti, cukrovim, nebo třeba hračkami, oblečením po dětech … jinak samozřejmě řešit ofiko cestou…
Rady jak to řešit materiálně už tu jsou, takže už jen napíšu, že u takového člověka je podle mě fakt dobře že je pryč. Teď to bude těžké, ale pak nejspíš zjistíte, že to od něj vlastně byl ten nejlepší dárek k vánocům, že odešel 😉 Protože sobecký musel být i předtím.

@aarriel cti pořádně. Měli "dokoupit" ještě nějaký dárky, takže dárky jsou ale ne všechny..