Rozvod. Vaše názory, rady?
Ahoj,
Poprosim o Vase nazory a rady.
Je mi 35, manzelovi 50, jsme spolu 20 let a zijeme v zahranici.
Vse nam perfektne klapalo do te doby, nez prisla rec na dite. Ja jsem chtela a on ne. Dokonce jsme uvazovali i o moznosti jit od sebe.
Nakonec se nam narodila krasna holcicka, ktere je ted 6 let.
Ale nas vztah uz nebyl jako predtim. Manzel se nedokaze smirit s tim, ze nema cas na sebe, nemuze spat odpoledni siestu, ze je unaveny z prace a ani si nemuze orazit.
Dcera je hodne aktivni a je fakt, ze vyzaduje neustale pozornost.
Snazim se, aby mel manzel aspon chvili na oddech, nebo cas na sport, i kdyz je to tezke, prtotoze nemame pobliz nikoho na pomoc. Ani kamaradky. Zijeme v turisticke zone, kde jsou lide spis jen na cas.
Po sexualni strance nam to nikdy moc nefungovalo, ale pri tehotenstvi a po porodu se to jeste zhorsilo a dostali jsme se do faze, kdy spolu nespime uz dva roky.
Hadame se vic a vic a to uz i kvuli uplnym malickostem.
Neshodneme se na nicem a vikendy jsou peklo.
Ja uz jsem neodolala a nasla si milence, zadny vztach, jen si obcas uzit, popovidat a citit se nekym chtena.
Zni to hrozne, ale potrebuju ten pocit, ze me nekdo chce, ze po mne touzi.
Je mi to lito, protoze manzel je fakt skvely chlap, pracujici, hodny, nepije, neni suknickar… proste asi zazrak v dnesni dobe, ale nefunguje te.
Chci se vratit do CR, ale bojim se, ze to sama nezvladnu.
Jak to pisu, tak se citim jako hrozna, sobecka a egoisticka zenska.
@smajlinka U toho penzijka napiš jako osobu určenou syna, v případě tvého úmrtí, to nepůjde do dědictví. Já mám penzijko také. Určená osoba jde změnit snadno. Buď si to můžu změnit sama v internetovém bankovnictví, nebo si zajdi tam, kde ho máš a změň to s bankéřem.
Asi tak, budeš se muset poohlídnout po investičních produktech, které tvému synovi usnadní start do života a budou přímo na něj. Já se o možnostech rozepsala tady https://www.modrykonik.cz/forum/rodinny-rozpocet/jak-a-kde-sporite-svym-detem/?scrollto=first
@levandule_k moc děkuji za rady, penzijní mám změněné a na diskuzi mrknu 😘
@smajlinka Rádo se stalo 🙂, pokud budeš mít dotaz, ke konkrétním produktům, tak klidně piš.

Moc všem ještě jednou děkuji za názory a rozbory, moc si toho vážím. Jinak - já jsem závěť sepsala s notářem hned, jak jsem viděla, že u muže nemám šanci na nějakou domluvu. Neřekla jsem mu to, cítím se kvůli tomu blbě, ale na druhou stranu - mám jediný dítě, tak je snad pochopitelný, že chci, aby mu po mě zůstalo aspoň to, co momentálně mám... Myslím, že je to i vůči němu spravedlivé - je malý, oproti svým dospělým nevlastním sourozencům. Těm muž taky šetřil na spoření atd. rozhodně je nezanedbával. I zákon pamatuje na nezl. děti při dědění, jak psala
@meronym , mají větší ochranu, takže tím si odůvodňuji i to, že jsem vše odkázala synovi bez vědomí manžela. Jinak společný syn už spoření založené má, na to manžel naštěstí přistoupil bez řečí. Já teď ještě do budoucna řeším, že mi vyprší stavebko, je z mých peněz, co jsem našetřila ještě před svatbou, takže by nemělo jít do SJM. Manžel mě uklidňuje, že při příp. dědictví tohle stačí u notáře sdělit a bude do OK. Já tomu ale nevěřím, myslím, že se to musí nějak dokázat, ale tohle nemám jak dokázat. Už je to několikáté spoření v řadě, takže naposledy je založené už v době manželství.... Jen prostě přespořuju danou částku pořád dokola. Napadlo mě, až spoření skončí, uložit částku synovi na účet... Ono mi dělá starosti i třeba penzijko, kdyby na to došlo, bude se zjišťovat majetek v SJM a i moje penzijko i můj účet půjde do dědictví a já z něj budu muset 1/4 vyplatit manželovým dětem.... No, zavařila jsem si to pěkně. ☹ Naštěstí jsem si to zavinila sama, takže můžu nadávat max. sobě, to mě trochu uklidňuje. 👎