icon

Šestinedělí s expartnerem

verca_b
26. únor 2018

Chtěla jsem se zeptat, co byste mi poradily... Mám čerstvé miminko a partner odešel k nové přítelkyni už v mém třetím trimestru. Teď chce být ale se mnou a s mimi, pomáhat v šestinedělí. Jinak jsem na to sama. Nemáme nijak špatné vztahy, protože se držím, ale začíná mě to deptat. To vědomí, že o mě nestojí a že miluje jinou, která na něj trpělivě čeká. A taky mi nepřidá, že občas nepřijde na noc... To si predstavuju co kde dělá a je to hrozný. Nevím co dělat, jako táta je úžasný.

Strana
z5
jaanicce
28. únor 2018

@priefi Já jsem o tom hodně přemýšlela a v prosinci jsem se rozhodla, že to nechám na něm. Vysvětlila jsem mu co a jak- co se týče matriky, aby teda ukázal jestli se dokáže skutečně snažit, místo hloupých keců. No a samozřejmě nic i když jsem se mu připomněla. Takže v RL nebude a možná je to tak lepší. Řešila jsem to a přemýšlela nad tím dost dlouho a i když to bude těžké, tak se to zvládnout dá. Dotyčná slečna ho kopla do zadku, ve chvíli kdy zjistila, že jsem těhotná. Do dneska mi to nemůže odpustit, že jsem na sociální síti uveřejnila svoje těhotenství. No a jeho maminku ani neznám, nikdy mě nepředstavil, ačkoliv mi po něm posílala dárečky atp. A ona bydlí asi 400 metrů ode mě. No on je podle mě nemocný, už to ani neřeším. Nechci se tím trápit, ale každopádně jsem asi jedna z mála, která je ráda za zákaz návštěv v nemocnicích. Jinak jsem to všechno probírala i s exex a on s mým rozhodnutím souhlasil . Nechci si dělat zbytečně zle, tak mu všechno otevřeně říkám. Je úžasný a myslím, že i kdyby jsme spolu nakonec nebyli, takže vše dobře dopadne. 👍👍

vanea
28. únor 2018

Nečetla jsem komentáře, tak nevím jestli jsi ještě něco dopisovala....každopádně pomoc v šestinedělí bych od otce miminka určitě uvítala, nicméně bych ho určitě nechtěla doma na noc, spíš jen opravdu na pomoc, pohlídání prcka (je to i tatínek, tak ať z toho taky něco má když projevil zájem, vaše záležitosti jdou mimo to miminko, to má nárok na oba rodiče stejně). A ty by ses měla hlídat co se týká hormonů, může tě to naopak ještě srážet dolů, můžeš začít cítit nějakou falešnou naději a pak tě to bude mrzet...takže si vše vyjasněte, pokud to nebudeš psychicky zvládat, tak to usekněte na párkrát do týdne, nebo na zavolání..je to hrozně citlivé období a pokud by tě to mělo rušit a trápit, tak to přehodnoť. Jsi tam hlavně pro miminko a nemělo by tě nic jiného rušit a otravovat :-*

viki999
28. únor 2018

@priefi Moc díky za tip, pozeptám se u Dr 🙂

viki999
28. únor 2018

@jaanicce Moc držím palce, ať už to máš teď pohodovější..

priefi
28. únor 2018

@jaanicce kdyz na to kasle, nedivim se,.ze na to kasles taky... a nekdy je lepsi se vzdat alimentu, nez mit s tim problemy... snad pak nebude delat o to vetsi problemy... A jak jste byli spolu dlouho,.ze Te ani neseznamil s mamkou? Urcite to dobre dopadne 😊 Bylo by fajn, kdybyste se zase dali dohromady s exex 😊

verusky
28. únor 2018

otazka je, jak moc zakladateka miluje sveho ex, protoze dat se do pohody.....
ja odesla od muze dva mesice po porodu druheho ditete (prvni melo rok a pul). ihned se o deti zacal soudit, co psal, jak jednal na socialce, byl mazec (ja pece o dve mimina a jeste se bat, ze mi je sebere). po par mesicich mi soud vyhovel a urcil se styk na sude soboty. parkrat prijel, pak prestal. bez omluvy. pozdeji se ozenil 🙂 🙂 🙂 soudime se dal, ale on uz neni tak agresivni a ja po dvou letech (!!!!!!!!!!!) zacinam videt jeho chyby, jeho manipulacni schopnosti, jeho vyspelost (a to mel dva starsi syny v peci). ted uz ho vidim realnyma ocima, mnohe jsem pochopila a pisu to sem z tohoto duvodu- ze mu muzu podekovat, ze za nami NEJEZDIL, protoze me neustale hazel DO STRESU. ja ho milovala, odesla jsem, protoze se u nej nedalo vydrzet, rozhlasoval, ze jsem blazen, spatna matka, vychovne jsme se neshodli a hlavne chtel deti do pece.
myslim, ze zakladatelka ma stale k nemu vztah, nadeji, a bude ji mit dlouho, protoze vychovava JEJICH spolecne dite.
a jak bylo vys psano, on dela nejlip podle sveho svedomi- take nesouhlasim, chlap, ktery si zodpovedne poridi miminko ma nejvetsi ukol- stat a podporit jeho matku. a to tenhle "chlapecek" neudelal, zdrhnul..... tomuto muzi nenalezi otcovstvi v plne mire..... to nalezi muzi, ktery neco vydrzi, treba i nalady ci unavu tehotne zeny... pozdeji nevyspane, vycerpane matky... takove chlapy ja absolutne neuznavam (vcetne herce vojtka atpod...).

klaraslavickova
28. únor 2018

Tak snad už si ubozak vybral ne.. ten by sel jak motorová mys

linee
28. únor 2018

Rano jsme cetla tento prispevek a nejak nad tim premyslim cely den. Co od toho cekas? Cekas opravdu pomoc pouze od nej a nebo tajne doufas, ze si najde opet vztah k tobe i k prckovi a mozna se vrati?

Sestinedeli je krome unavy silena vzpoura hormonu,a tohle ti urcite nepomuze. Spise pokud mas moznost pomoci od mamky nebo kamaradky nebo nekoho z pribuznych, brala bych spise tu. Protoze aby se staral o tebe i prcka, mela bys ho pri sobe a porad zila s tim, ze uz s tebou nebude a opustil te, kdyz jsi to nejvice potrebovala, tak to bych aspon ja nedala a srazilo by mne to vice k zemi.

Je s ni, rozhodl se sam, pred porodem, ze tebe i prcka opusti. Kdyby ti chtel tolik pomoci, tak te neopusti a predevsim ti toto ani neudela. A uprimne se divim, ze soucasna pritelkyne je s jeho nabidkou pomoci v pohode.

Zkus si to promyslet, pomoc se urcite hodi, ale uprimne, chces ji opravdu od nej?

jaanicce
1. bře 2018

@viki999 Děkuju moc! Já věřím, že bude. Já Ti zase přeju co nejpohodovější těhotenství a ať jste oba zdraví. 🍀

@priefi Asi taknějak. No byli jsme spolu dost dlouho, takže jsme si posílaly dárečky k narozeninám/svátkům/Vánocům. Minimálně na to teď měl 9 měsíců, kdy jsem mu řekla, že cizí lidi v porodnici nechci a jeho rodina pro mě prostě jsou cizí lidi.. Což zase vyústilo v jekot, že i ON a jeho rodina má svá práva.. Takže asi tak no.. Uvidíme jak to bude, hlavně aby už tu ta malá mrška byla a já alespon zaměsnám hlavu jinak 😍😂

priefi
1. bře 2018

@jaanicce uprimne vseobecne si myslim, ze do porodnice mel by jit jen manzel/pritel, ostatni navstevy by mohly pockat. V klidu jsem byla, kdyz prisel jen manzel, jakakoli jina navsteva byla pro me stresujici, jeste jsem dobre snasela moje rodice... ostatni jsem uz zvladala docela spatne, hormony, necitila jsem se po 30h porodu zrovna nejlepe a taky jsem vypadala strasne... s tim vsichni pocitaji, ale pro rodicku to neni 2x prijemne... behem pobytu v porodnici jsem mela kazdy den manzela a pak 2x moje rodice a tchanovce (vcetne manzelovy sestry), nastesti prijeli vzdy zaroven a jednou se prisla podivat i svagrova. Byla jsem rada, ze navstevy dorazily vzdy zaroven a meli jsme moznost byt s manzelem i sami.. ale osobne bych byla pro, aby mohli do porodnice fakt jenom partneri... na mimi se prece vsichni muzou podivat, az bude doma... nechapu, proc vsichni jsou takovi nedockavci... a to uz raci nezminuji ty bezohledne, co jsou nachcipani, nebo maji dokonce v okoli nestovice, ale i presto vali do porodnice... jedna vec je, ze ohrozuji dotycne mimco, ale druha, ze ohrozuji vsechna ostatni...

jaanicce
1. bře 2018

@priefi Oni to mají v rodině jako takovou tradici, že se jedou podívat na dotyčnou s miminkem jako na opici do zoo. Říkala jsem mu, že je to pro mě dost intimní záležitost a že si nedokážu představit jak se tam budu jeho rodině představovat s vložkou na zadku, sešitá, propocená, ulepená a s dítětem v ruce. Což on prostě pochopit nedokáže- proto jsem ráda za aktuální zákazy návštěv. Jinak souhlasím, že jde o zcela intimní věc ženy a měl by tam být jen nejužší okruh rodiny. Takže já to řeknu akorát mámě- která mě poveze a exex. Nic víc nic míň. Nestojím o nevyžádané návštěvy a taky jsem je o tom poučila. Navíc nemám náladu ještě dělat v porodnici divadlo a myslím, že v tu chvíli bych byla opravdu hodně zranitelná..

priefi
1. bře 2018

@jaanicce no dobre, ale kdyz je ani neznas, tak to je postavene na hlavu... on je vazne streleny... Zakaz navstev, to asi kvuli chripkam,.ze? Je fakt, ze hormony fakt delaji sve 😉 a urco by Ti to prijemne nebylo. Snad jeho mamka ma rozum 😉

kladpol
2. bře 2018

@verca_b Když odešel až v třetím trimestru, tak s tím asi nic moc neuděláš, protože je to jednou otec miminka, tak má na něj taky nárok s ním trávit čas. Jste úplně od sebe, když už má jinou a jen chce pomáhat? Asi bych ji jasně určila pravidla co a jak a domluvte se na nich společně, ať v tom pak nemáte guláš. Musí to být těžké a je mi to líto, drž se 🙂

codal
7. bře 2018

@jaanicce co miminko,pořád se s tím coura;)?

jaanicce
7. bře 2018

@codal No jo, pořád se strojí mrška. Dneska mám termín, cítím že už by to šlo, ale to už mám tak měsíc. 😂 Tak snad už se dneska paní princezna rozhodne, záleží jen na ní. Vše už je jinak nachystané. 😉

codal
7. bře 2018

@jaanicce jeee, tak to držím pěsti,to čekání je nekonecne. Opatrujte se obe!💕

jaanicce
7. bře 2018

@codal Děkuji mockrát, dám vědět jak jsme dopadly! Doufám, že co nejdřív...

sticker
priefi
7. bře 2018

@jaanicce jeste stale? Uz aby to bylo 😊 Syn se taky chystal a teda rozhodnul se, ze zacne pomalu vychazet o 2 dny pozdeji nez byl termin, ale pak si rekl, ze 3 dny po terminu bude lepsi.... a tak jsem s kamaradkama kontrakcema na nej cekala skoro 30h 😅

jaanicce
7. bře 2018

@priefi No příjde mi, že si ze mě dělá srandu. Vzbudí mě dvakrát za noc, že by už a do půl hodiny to přejde. Jinak 30h klobouk dolů! Teď se mě jedna holčina ptala jestli mám strach, tak jsem se začala smát, že strach nemám, protože už se minimálně měsíc nemůžu dočkat. Ten poslední měsíc opravdu trvá dýl než ty všechny před tím.

sticker
priefi
7. bře 2018

@jaanicce jj, posledni mesic je asi nejdelsi 😂 Ale u Tebe to bude raz dva 😊 poslicci jsou taky o nervy, vid 😊 ale uz brzy to budete mit za sebou a prava sranda teprve zacne 😆 porodem to nekonci, ale zacina 😅 Ale paradoxne ja se po porodu vyspala mnohem vice nez za posledni mesic tehu. To jsem skoro nespala, nebo co hodinu trajdala bud WC nebo zaha, takze porod byla docela uleva 😊

jaanicce
7. bře 2018

@priefi Já jsem hlavně hodně aktivní člověk, který nesnáší polehávání a pořád se hýbe. Jenže v tomhle počasí a s břichem se to prostě nedá. Sice chodím na procházky, ale to je šnečím tempem, protože jinak to opravdu hodně bolí. Takže se těším na to, až se budu moct hýbat, normálně vyčůrat a nepřipadat si jak sněhulák (tři koule- břicho a prsa). Samozřejmě, že se těším i na mazlinku, ale aktuálně se těším až budu moct "normálně" fungovat. Já sem třeba zvyklá nespat, ale tohle je spíš o tom, že i to ležení člověka unavuje. Nevíš jak se pohnout a přesně, když usneš tak tě vzbudí čůrání nebo žáha. Strašně ftipně jsem od mámy dostala 3kg jedlé sody..

priefi
7. bře 2018

@jaanicce ja pila studenou vincentu (0,5dcl) v noci na zahu. no to curani... ja sla na wc, vysla z wc a mohla jit na novo na wc, protoze se mi hrozne chtelo vycurat jednu kapku... ale muzu Te ujistit, ze curani pri prvnim vstavani si uzijes 😉 ono to najednou jde a jde to vsechno... to byla najednou uleva 😅 kdyz jsem chtela jit na prochazku s manzelem (protoze pry dlouhe prochazky jsou super pred porodem, tak jsem sla i 4x na wc a jen, co jsme vysli, tak jsem chtela nanovo... ja myslela, ze zesilim.... asi nejlepsi sedet na wc a ani se nehnout a pomyslne curat doslova po kapkach 😅

jaanicce
8. bře 2018

@priefi No uplne ti rozumim. Taky zdimam a jsem z toho hotova, k tomu zaha a vyzivny poslicky. Uz me to nebavi. Mam proste pocit, ze si ze me dela legraci a kazdy dalsi den je jak tyden... No uvidime, zitra mam poradnu..

priefi
8. bře 2018

@jaanicce tak snad Ti rekne, ze uz se otviras 👍

viki999
8. bře 2018

@priefi
@jaanicce neříkejte mi, že to s tím čůráním bude ještě horší V noci chodím cca 3krát.. minule jsem šla před procházkou, vylezli jsme, zapla jsem bundu a okamžitě se mi chtělo zas.. tak si říkám to přejde, to jen jak jsem si to zmáčkla.. no, musela jsem cestou na mezi! :D

priefi
8. bře 2018

@viki999 cim blize porodu tim wc bude vetsi kamarad. Ale je to samozrejme indivindi. Zalezi jak moc mimco tlaci na mocak, syn si z neho asi udelal polstarek 😂 Ke konci v noci jsem uz skoro nespala a i kdyz ma manzel tvrde spani, to moje nonstop chozeni na wc ho budilo 😅 a jit se mnou nekam, nocni mura, na 10x na wc a pak jeste 😂 ale nekdy se prcek asi nejak hnul a podarilo se mi lepe vycurat a ne jen 3 kapky a hned bylo lepe a chvili jsem vydrzela bez wc. Ale zalezi, ve kterem tt jsi. Na zacatku tehu curani delaj hormony, pak to prejde a pak ve 3.trimestru, kdyz mimi zacne tlacit, opet curani zacne.

viki999
8. bře 2018

@priefi No, zítra začínám 18.tt takže bych měla mít to "klidový" období :D :D

jaanicce
8. bře 2018

@viki999 No tak to je teprve zacatek. Ja jsem ve 41tt a chodim snad po pulhodine, a jak tlaci na mechyr, mas pocit i po vycurani, ze se ti chce..

viki999
8. bře 2018

@jaanicce Buuuuuuuuuuu, des!
Držím palce ať už se malá rozhoupe 🙂

priefi
8. bře 2018

@viki999 takze to prejde a bude lip a pak zase zacne 😉

Strana
z5