Snaží se mě přesvědčit, že moje dítě není zdravé.

7. pro 2019

Omlouvám se za anonymní příspěvek, ale je to pro mně moc bolavá a citlivá záležitost. Mám dvouletého chlapečka, kterého moc miluju. Přítel mojí mámy mi ale vytrvale ničí radost z mateřství. Tvrdí, že je mentálně retardovaný. Já jsem dlouho to jeho popichavani nabrala v potaz, protože vím, že mně nesnáší a už se mi vícekrát snažil srazit sebevědomí. Spíše jsem omezovala setkávání s ním na minimum. Jenomže moje máma za mnou bez přítele nepřijde. Asi to má zakázané. Takže se stejně občas vidíme, nechci dítě obrat o babičku.Stokrát opakovaná lež se stává pravdou a já začínám studovat po nocích projevy autismu a podobne. Jestliže vás napadne, co na to tatínek malého, tak ten už bohužel není. Mám jen tu mamku.

kesurka
7. pro 2019

A jake má na sva tvrzení argumenty?

novamamina
7. pro 2019

Zkoušela jsi to říct vaší dětské lékarce? Pokud by měla podezření, určitě by vás někam poslala. A ten přítel, z čeho jako usuzuje? Když vás zas tak často nevidí, nemůže podle mě moc soudit. Kamarádky máš? Říkala jsi jim to? Co ony na to? Pokud ti to ale moc vrtá hlavou, zajdi k odborníkovi a budeš mít klid.

journals
7. pro 2019

Pokud u dvouletého dítěte rozpozná autismus, je to génius!

gruyerre
7. pro 2019

Jestli to chápu dobře, tvůj syn je zdravý, ale ten blb tě nahlodal, že je mentálně postižený a tobě z toho začíná hrabat a hledáš na něm příznaky... Zeptej se přítele svojí mámy, jestli není spíš retardovaný on sám. Já se ti divím, že dovolíš člověku, o kterém víš, že tě nenávidí, lézt ti do bytu. Mámě připadá jeho chování v normě? Jeho bych na tvém místě do bytu nepoustela. A máma snad je svéprávná a nenechá si nic od něj zakazovat navštěvovat dceru a vnuka.

autor
7. pro 2019

Důvod si vždy najde, například, že moc nemluví (říká nové a nové kombinace slabik, akorát to zatím nejsou smysluplné slova), že nechce, aby ho "děda" chytnul za ruce a dělal s ním kolo kolo mlynsky, že na výzvu neukazuje, kde je hlava (ukazuje, kde je nos, ale jenom na mně), pořád ho prostě komentuje... za dětskou lékařkou jsem byla 2 týdny zpátky kvůli kašli a chtěla jsem se zeptat i na tyto moje obavy, ale byla tak ve spěchu a měla tolik lidí, že jsem se neodvážila. U nás v oblasti je pediater celkem "vzácný", je jich málo..

marcicek84
7. pro 2019

No,tak nejdriv proc si to mysli?Tos nenapsala.A dle toho jestli na tom neco je,muze te detska odeslat na vysetreni a budes vedet...

gruyerre
7. pro 2019

To, co popisuješ neznačí žádnou mentalni retatdaci u tvyho dítěte, značí to pouze to, že ten chlap je debil a že se s ním máš okamžitě přestat stýkat v zájmu sebe i svého syna.

zuzkasim
7. pro 2019

Jak podle vás souvisí autismus s mentální retardací? Vám se na vašem dítěti zdá něco "zvláštního", jiného než na podobně starých dětech v okolí? Jak mluví? Kdy začal chodit? Je už bez plen? Už tu něco málo čtu... No, tak jestli neříká žádná smysluplná slova (ani mama, babi, hafhaf, auto apod.), tak to není ideál, ale ještě to nemusí nic znamenat. Ukazovat části těla už by teda mohl umět. Co knížky, ukáže zvířata, snaží se napodobit jejich zvuky? Jak je na tom s motorikou, vyleze schůdky ke skluzavce, chodí do schodů a střídá nohy...?

autor
7. pro 2019

@gruyerre máma vždy slíbí, že přijde sama, a když otevřu dveře, jsou tam oba. Máma tvrdí, že "dědeček" má malého rád. Když pak začne říkat ty nesmysly, máma se jen pitome usmívá..

marcicek84
7. pro 2019

Myslim si,ze 3 lete dite,jeste mluvit nemusi,v nejhorsim budete chodit na logopedii...ostatni veci nevim prijdou mi normalni...bubec bych se netrapila...

autor
7. pro 2019

@zuzkasim do schodů chodí, chodí od roku, ke skluzavce vyleze (k takové jednodušší a nižší), opakuje kač-kač, ssss-sss, odplenkovany ale není-v létě nam to nevyšlo)

autor
7. pro 2019

@zuzkasim v knížkách ukazuje často a líbí se mu, když já pojmenuji, co na obrázku je

prejeta_zaba
7. pro 2019

Hele víš co, setři ho a dál se o něho vůbec nestarej. Po dalším takovém výstupu "dědy" bych na něj asi zařvala něco ve smyslu "a co jako, i kdyby syn byl mentálně opožděný nebo měl nějakou nemoc - jakožto že nemá, tak CO, půjdeš ho narvat do babyboxu nebo se s námi přestaneš stýkat nebo co jako?" 🤷 Jestli to má být nějaký humor nebo nějaký ubohý způsob komunikace tak s tím ať táhne kam chce. Je vidět, že jsi z toho člověka fakt v nepohodě a to rozhodně není dobré. A prostě batolata vykazují různé známky chování a rysy autismu najdeš u každého, pokud fakt nedělá nějaké stereotypní pohyby HODINY v kuse nebo není nějaký extrémně vzteklý, zpomalený ve vývoji apod., tak nemá smysl se stresovat každým neposlechnutím pokynu. 🙄 I kdyby ty prvky autismu vykazoval, většinou trpělivá komunikace a tolerance udělá do pár let divy, není to zas tak tristní, jak se z toho dá udělat pár články na internetu. 😉

gruyerre
7. pro 2019

No jo no, tak to opravdu chce s mámou důkladně promluvit a jasně dát na srozumnenou, že tam toho chlapa nechceš... Nebo ještě líp to říct přímo jemu, až zas začne mít blbý kecy, normálně ho vyhoď, přece nemáš zapotřebí si kvůli němu dělat nervy. Mne se úplně otvírá kudla v kapse, když o něm píšeš. Hlavně chudák chlapeček, brzy bude vnímat, co o něm vykládá, vždyť mu může ten blb úplně rozdupat sebevědomí. Z toho, cos tady napsala, je to úplně normální dítě. Některý kecají víc, některý míň, kolem toho druhého roku fakt ještě mluvit nemusí, to že se nechce držet cizího chlapa, je normální a běžné, že má ještě ve dvou letech pleny fakt není žádná rarita...

autor
7. pro 2019

@gruyerre už jsem se pokusila ukončit kontakt s nima úplně. On pak posílá listy, jak mámu psychicky ničím, protože žije jen pro vnuka. Jinak kontakt je cca jednou za 2-3 týdny a ja jsem pak z toho psychicky v prdeli..tak se fakt omlouvám. Jo a kamarádky nic podobného nenaznacuji, ale jsem už tak paranoidní, ze si říkám, jestli mně nešetří z lítosti, že nám umřel tatínek a nechtějí být tou, co mně upozorní, že mám ještě navíc postižené dítě.

knuffel
7. pro 2019

Tak a dost, je to manipulátor, příště ho vyhoď, mámě ve styku nebráníš, ale on na žádný styk s malým nárok nemá. Ty neničíš psychicky mámu, to dělá on. Příště až přijdou oba, jeho pošli hezky domů s tím, že jsi ho nezvala. Hlavu vzhůru a sebevědomí do hrsti.

marcicek84
7. pro 2019

Ja si myslim,ze je treba poslat do haje toho nevychovanyho pana...a jasne mu dat najecu,ze jestli prijde na navstevu,tak ve vsi slusnosti a ze si neprejes aby se pred tebou nebo synem zminoval o nejakych vymyslech,pokud to neni achopny dodrzet,tak pak ma zakaz vstupu,mama samozrejme prijit muze ale bez nej.S pak to bude na tve mame jak se zaridi,kdyz nebude chtit tak neprijde a kdyz jo tak muze. Apokud ji v tom bude omezovat jeji pritel je to pak jen a jen jeji vina,ze se necha nebo ze se nim je,pak muzes na jeho listy jednoduse odpovedet,ze mamka zakza vstupu nema,ze muze kdykoli prijit a pokud chce chodit i on musi se nucit respektovat tva pravidla nebo hold mamce ty navstevy nezakazovat,ze jediny kdo tvou mamu nici je on sam...

knuffel
7. pro 2019

@marcicek84 Moje řeč, jasný manipulátor, který si hojí nějaké svoje mindráky.

zuzkasim
7. pro 2019

Hele nevím, takhle se na dálku diagnóza dělat nedá. Podle toho, co píšeš, by mohl být v určitých oblastech trošku dál, ale pokud není, nic to znamenat nemusí. Moje děti a děti mých kamarádek a v rodině mě přesvědčily o tom, že do 3 let je téměř vše normální🙂 A u některých i déle... Jestli víš, že se prckovi věnuješ, povídáte, čtete, ukazujete, chodíte hodně ven i mezi lidi, tak pro něj stejně nic moc víc udělat nemůžeš. Jestli tě trápí, co říká mamčin přítel, tak se buď ozveš a řekneš mu, že je ti nepříjemné, když to říká, protože se o malého staráš jak nejlíp umíš a víc pro něj udělat nemůžeš, jestli mu něco je, tak se to později zjistí, jestli ne, tak vše dožene. Nebo máš druhou možnost, ani se neozveš, a naučíš se to pouštět jedním uchem tam a druhým ven.

Baví mě, jak tu spousta lidí rychle odsoudí člověka, kterého v životě neviděli a nic o něm neví... možná si myslí, že tím nějak zakladatelce pomůžou, no já o tom trochu pochybuju, ale možná k problémům přistupuju až moc konstrkutivně🙂

kesurka
7. pro 2019

To je takový exot,že bych mu na Tvém miste pribouchla dveře do nosu. Myslím,že ani tvoje mamka se s nim nemůže cítit dobře,pokud je pravda,že zije vnukem. Nedej se a trvá na tom,ať chodi sama

autor
7. pro 2019

@zuzkasim nečekala jsem diagnosu, to vůbec ne.. pro tu fakt až možná za odborníkem. Jen u mně dnes opět byli a já jsem se trošku zhroutila tak na hodinu..jinak budu opět silná jako vždy (živím nás, pracuji, malého dávám od července na 2 dny do jeslí, jinak bychom financne nevyšli)

zuzkasim
7. pro 2019

Chápu tě, v podstatě podobnou situaci znám. Mamičn přítel, mimochodem velmi hodný člověk, taky umí šťouchnout do mého slabého místa a jsou období, kdy to dělá hodně a dost mi to vadí. Už jsem si kolikrát říkala, že na něj vyjedu, ale jsme oba rozumní slušní lidé, takže já jsem zatím vydržela, on s tím vždy na čas přestal. Určitě mi to nedělá schválně, znám ho už spoustu let a je pro nás plnohodnotným dědečkem, ale asi má nějaké nutkání se k určité situaci vyjadřovat a mě to pak dost bolí. Naučila jsem se to pouštět jedním uchem tam, druhým ven a mám ho ráda i s jeho chybama a občas "hloupýma" řečma. Já taky nejsem dokonalá. Víš co, zkus se poradit v jeslích, jestli se jim zdá všechno v pořádku, tam jsou ty sestry (nebo učitelky, nevím, jestli máte vyloženě jesle) přece jenom víc zkušené a mají s těmi vrstevníky srovnání. Kolikrát mají lepší odhad než pediatr.

mariegroth
7. pro 2019

A on je nejaky odbornik pres vyvoj ditete? Kazde dite je jine a uci se jinym tempem.Asi tveho syna srovnava s jinym ditetem, coz proste nejde. A pises, ze te nema rad. Bohuzel spousta lidi umi zranit matku pres dite, jelikoz to je to nejcitlivejsi misto. Osobne bych nekoho, kdo mi takto ublizuje, domu nepustila.

autor
7. pro 2019

@zuzkasim vychovatelka říkala, že nemám řešit, že neumí samostatně jíst a nemám se bát odplenkovani, že některé děti to pochopi později. Vysloveně na to, jestli jí nepřijde nemocný ve smyslu autismu nebo retardace, jsem se neptala.

autor
7. pro 2019

Já vím, že klíčem je svěřit se pediatrovi a jít na vyšetření, kde nás případně pošle. Jen jsem to naposled nezvládla vyslovit.

sudylichozrout
7. pro 2019

Na jake vysetreni, proboha? Podle toho, co pises, mas uplne zdrave dite, tak se VYSER na nejake chozeni po doktorech. Toho idiota uz nikdy nepoustej pres prah, maminku klidne pozvi dal a finito.

gruyerre
7. pro 2019

Achjo, teď budeš lítat po vyšetřeních, protože ti ten chlap opravdu vnuknul myšlenku, že syn není v pořádku, to je něco teda. Prosímte kolik přesně je tomu tvýmu chlapečkovi, čerstvě dva nebo třeba dva a půl, dva a trictvrte?

autor
7. pro 2019

@sudylichozrout jinak s mamkou jsem už mluvila asi tak milionkrat, klidně i s křikem, ale ona je taková, že neodpoví nebo začne mluvit o něčem jiném. Když mně její partner vyhodil z domu (13 let zpátky, ještě jako studentku), a já čekala před domem s kufrem ma taxi, jen koukala..nic neřekla. Pak jsem ho alespoň několik let neviděla vubec.

autor
7. pro 2019

@gruyerre dnes oslavil dva, proto jsme měli "návštěvu"

gruyerre
7. pro 2019

Proboha, takže jsou mu čerstvě dva roky... A co by jako měl umět víc, než to, co umí? Vždyť je to malinké batolátko. Hoď se do klidu, máš zdravé dítě.

autor
7. pro 2019

@gruyerre on je takový..náročný na lidi? Negativista? Když mně vzali na vejšku, říkal, že to nebudu zvládat, když jsem skončila s červeným diplomem, naznačil, že jsem teoretik a v praxi mi to nepůjde, když jsem se vdavala, řekl že manžel vypadá spíše jako můj otec a nehodime se k sobě, když jsem zaplatila 10 tisic za test na vyloučení Downa v těhotenství, řekl, ze se stejně může přidusit u porodu..