Snoubenec chce, abych šla na potrat. Odmítám
mám dvě děti z předchozího stahu ze kterého sem odešla protože me partner i tehotnou mlátil , za tech 14měsícu co jsme spolu se o miminku bavíme dlouho byl i u porodu mé dcerky měli jsme 3 biochemické ted sem cca v 6tt vše více men probýha dobře i přes počateční špinení a to že byly klasicka ms ale na testu byla včera dalnice jak do německa , napsala sem mu dopis jakože od miminka a přiložila testík to vše dala pod talířek na tálíři dobre jidlo dolela si ho chvalil vychlazené pivo i půllitr . no když sem odnesla talíř a on si to přečetl zeptal sem ne jak dlouho to vím když sem řekla od ran tak řelk že mi nevěří že se příliž hlídam a že sem to musela vedět dýl a že malé nechce že až budem finančne stabilní a bude po koupi domečku atd ale já přeci nemužu za to že první domeček se posral že finanční poradce nebýl finanční poradce ale podvodník , on tvrdíl jací nejsou kamarádi a není ma vyna že nás to stalo 90tisíc a asi ješte neco stát bude ani to že ho prace začala štvat , nepůjdu na potrat jen proto že se mu mimi nehodí do planu a odpověd že až budem v jiné fin situaci tak klidne dve těhotná sem ted ne potom až se mu to bude hodit a vůbec po nekolika samovolných potratech a předčasném porodu a pak po tom co se vše podělalo mam jako jit na potrat už tak mám rizikové utroš a askorutin , nechápe jak hrozně i tým ubližuje a když mu řeknu že prostě na potrat nejdu tak mi řekne že jemi jeho názor ukradenej a že on se muže pretrhnout ale já si udělam po svém , a vubec raději sedí v hospodě než aby byl snámi doma nebo mi z nečím pomohl jo jednou za týden umije nádoby a proto sem já neschopná paráda
Jestli prvotní myšlenka zakladatelky nebyla abychom jim pomohly...materiálně i finančně..
Napíšu svůj poslední názor. Jak tu zaznělo - stát se umí postarat - to me právě štve. Když umím počítat ja i další rodiny, kolik děti uzivim, tak nechápu proč to nemůžou dělat i ostatní. Ano dítě je dar, ale jsou situace, kdy pořídit si dite je nezodpovědné - vůči dítěti a potažmo i vůči společnosti, která poskytuje do státní pokladny peníze na dávky. Zakladatelka uz má děti dvě, takže není mladá ani hloupá, aby nevěděla, ze z nechraneneho sexu může vzniknout dítě. Ano i když nemůže antikoncepci jak tu psala, existuje kondom. A když ho partner odmítne použít, tak s ním prostě nebudu spát. Víte co, at si každý pořídí děti kolik chce, ale ať si je také sám uživí. Zakladatelka se zjevně nedostala do špatné finanční situace v tento moment, nejspíš se v tom plácají delší dobu a ano pak je nezodpovědné si další dítě pořídit. A hlavně me překvapuje jak často se tyto dotazy opakují a v drtivé většině se nejedná o první dítě, ale o 3,4 apod.....
@ttm no tak to s tebou nesouhlasím. Vychovávané jsme se ségrou byly obě stejně a stejně jsme každá jiná. Dodnes na značkové oblečení není (neživí nás teda rodiče, obě už máme svojí rodinu), na dovolenou většinou je. Ségra jen řekla nahlas to, co prožívala... chodila na gympl, kde byly děti lékařů, právníků, podnikatelů, kteří prostě žili na úplně jiné úrovni.
@ilonne máš pravdu, spousta lidí v tomhle spoléhá na stát. Ale ani stát není bezedný. Je to pár let zpátky, když byl manžel pár měsíců bez práce, jeli jsme na návštěvu k babičce, přijela ségra s dětma a já si najednou řekla - sakra, já jsem jediná pracující, takže "živím" manžela na ÚP, ségru na MD, její dvě děti a babičku v důchodě 😅 😅 😅 Samozřejmě jsem to myslela ve vtipu, ale je to tak.. na jednoho pracujícího připadne spousta lidí, na které odvádí peníze. Pokud se jedná o důchodce, ti si peníze zaslouží, pracovali celý život. Maminky na MD si to také zaslouží. Lidi na ÚP, pokud tam jsou dva tři měsíce než si najdou další práci, ti si to také zaslouží. Ale pak je tu spousta lidí, kteří řeknou, že za desítku pracovat nebudou a vyříděj si spoust přídavků a žijou si velice dobře...
@martiina_k tak teď se ještě zeptat ségry, jesrli by bylo lepší, kdyby nebyla. Jako jestli to je pro ni tak strašně důležitý, ze by rodiče udělali lip, kdyby ji nedali šanci a zbytek rodiny by si materiálně prilepsil. Zni to jako klišé ale život je otázkou priorit. Ja jsem ze tří dětí, matka samozivitelka, decka mi nadávaly do socek. Bylo mi to lito ale pak jsem se naučila na to bobat, pže jsem zjistila že je důležitější mit doma skvělou mámu. Takže uz jako pubos jsem to měla díky tomu hodně dobře srovnany a dalo mi to víc nez každej rok dovolená u moře a značkovy hadry. Tvrdit ze je lepší jit na potrat nez mít dítě který nebude mit všechno podle standardu západní civilizace je nehoraznej nesmysl a obludnost,která si cení vic materiálního luxusu a pohodlí nez lidskyho života.
@ttm Jenže dřív nebyla taková doba jako je dnes. Dneska dítě nemá nejnovější mobil, značkové oblečení atd..prostě se liší od jiných dětí a už je šikanované a společností utlačované. Dneska jsou děti zlý, bohužel.
@ttm Tak to já ten rozdíl vidím a nemusím ani učit 🙂 Samozřejmě že je to výchovou rodičů..a právě v tom, že je vychovávají jinak, než vychovávali rodiče náš před X lety, jsou ty děti jiné.
@andreaandrejka tak ja bych takto nepausalizovala. Kvuli nejakym hypotezam bych fakt potrat neschvalovala.
@panickatlamicka Já jsem tady nic o potratu nikde nepsala.
@andreaandrejka vsak ja vim,psala jsem o sobe.🙂
@odula ale u nás nebyl problém v tom, že bychom neměli na jídlo nebo na lyžák. Takže se naši určitě nerozhodovali, zda si druhé dítě nechají nebo ne. Navíc jsme měli milující babičky a dědu, kteří když byl problém, finančně pomohli vždycky. Hlídání měli naši denně - k babičce jsme chodili hned po škole a naši si nás tam vyzvedávali prakticky navečer. Což je taky strašná výhoda pro rodiče.
@ttm Tak samozřejmě, na jednu stranu s tebou souhlasím.
Pro mě za mě, at má zakladatelka třeba 5 dětí a at je na ně klidně sama, když to zvládne. Její věc. At má kdo chce dětí kolik chce. Někdo má dětí několik, nemá moc peněz, jde z výplaty do výplaty a je štastný. Někdo je rád, že má co strčit do huby. Každého boj.
Já osobně čekám své první dítě a jsem zase štastná v tom, že jsme s manželem finančně zaopatřeni, máme své bydlení, finance neřešíme. Pro mě je tohle velké plus do dnešní doby a vím, že když zůstanu s dítětem sama, nedej bože, že nebudu muset natahovat ruku po alimentech a jiných dávkách. Já to mám nastavené takhle. Ale jak píšu, každého věc a každý svého štěstí strůjce 🙂
@panickatlamicka Nevím, proč to vztahuješ na sebe, ale budiž. Prostě já mám k potratům tento přístup. A než bych počítala s tím, že dítě, které by se mohlo narodit za 8 měsíců, bude žít z mých dávek a z podpory a pomoci rodiny , tak to raději ten potrat. Bud se o ně budu umět postarat sama nebo nic. Hodně mi vadí právě to, co se v debatách zde často objevuje - nějak se to vyřeší, je spousta dávek a rodina pomůže. Hernajs kde jsme? pokud si dítě udělám, tak se o ně taky budu starat a ne že je pověsím na krk cizím lidem - protože dávky, to jsou vlastně ti cizí lidé. A pokud se o to dítě sama takto postarat nemůžu, tak nebude a hotovo. něco jiného by bylo, kdybych spadla do nemoci nebo nezaměstnanosti a ty děcka tu byly. Ale tohle pro mne zatím dítě není. Je to prostě pouze plod, který by sám nepřežil. Já to mám takto. Ale hlavně mě štve ten názor, že hlavně dítě porodit a pak se uvidí. To je nezodpovědnost čtvrtého stupně.
@anelamates ale kazda zena n rodicovske bere davky,ty snad nepobiras rodicak,materskou? ( promin,jestli mas uz deti velke nebo zatim zadne,nechce se mi najizdet do profilu 🙂 )Ber to jako recnickou otazku,prosim. No nevim,ja zkratka nadrazuji zivot nad spolecenskou moralku,ci jak to nazvat a tim bych to z me strany ukoncila. Dekuji ti za nazor,ja uz k tematu nemam- a ani nechci- co rict.
@panickatlamicka Mám už vnoučata. A mateřskou jsem pobírala. Jenže tady jde o něco jiného. Jde o to, že pokud ona odejde od chlapa a bude sama se třemi dětmi, tak nakonec bude pobírat těch dávek jaksi víc, u nás je ta sít dost hustá. A myslím si, že snad každý dospělý zodpovědný člověk by si měl zvážit, nač mu stačí síly a podle toho se chovat. taky jsme zvažovali, kdy budeme mít děti, a taky jsme zvažovali, kolik budeme mít dětí. A podle toho jsme se chovali. A to je myslím to, oč tu jde. A za mne - nemám prostě pocit, že by jak zakladatelka, tak její současný partner, byli nějak zodpovědní a rozumní. A nelíbí se mi tu rady typu vol dítě, nějak bude. Proto sem píšu - co je to NĚJAK?
@ttm A proč se do práce nejdřív nevrátí a pak si teprve neporidi další dítě? Jako promiň, ale ja se s oběma dětmi vrátila do práce ještě než jim byly dva roky - na částečný úvazek. Ano stát by ženy na MD a RD podporovat měl, ale tak dle výše jejich příjmu a ne ze RP je jedním šmahem 220tis a je jedno zda jsi pracovala a na sociálním systému se aktivně podílela nebo ne...
Problémem je to, že každý máme jiný pohled na to, co je zneužívání dávek. Pro někoho dávky zneužívají lidé, kteří rodí děti třeba pro přídavky. Zjednodušuji. Pro mne jsou to už lidé, kteří jsou v situaci jako zakladatelka a přesto jdou do dalšího děcka s tím, že nějak - rozuměj stát vyplázne dávky a příspěvky na bydlení atd.- to dopadne. To už je dle mého zneužívání systému. A ano, chápu, může se stát, že někdo neplánovaně otěhotní, i když v době lehce dostupné antikoncepce je to zbytečné ( stačí třeba tělísko a k tomu kondom).
A prostě - zase dle mého - jestliže je někdo takto nezodpovědný už při početí, tak jak bude do háje vychovávat to dítě? Taková zodpovědnost!
Holky,ohledně té pomoci od státu,to špatně chápete.Pokud si někdo pořizuje děti kvůli dávkám,a zneužívá toho,je to hnus a nezodpovědnost.Ale takhle to samozřejmě nemyslím,že se stát postará.Myslím to tak,že když se stane neplánovaně,tak se to dá vždycky zvládnout.A ohledně té antikoncepce,plno žen otěhotnělo přes ní.Moje švagrová otěhotněla přes kondom údajně,s třetím dítětem,ale ta na potrat šla 😞
@anelamates Souhlas
@andryyysssek Proto píšu používat třeba tělísko a kondom, tam už je ta šance opravdu minimální. A podívej, jestliže je to vztah funkční, kde jsou oba partneři zodpovědní, čili matka i otec plní to co plnit mají, pak samozřejmě lze to dítě uživit a dobře vychovat.
Ale já se vyjadřuji k tomuto případu, kde mi ani jeden z budoucích rodičů nepřipadá dost rozumný. A zde si myslím, že by to fakt těmi dávkami skončilo.

jo a ještě k tomu prožívání dětí - my jsme byli vždycky průměrná rodina, žili jsme si dobře, měli jsme na lyžáky, v létě na dovolenou (ne teda vždy k moři, ale někdy k moři a někdy po republice), na hory jsme teda nejezdili, značkové oblečení mít nemohli, ale myslím, že jsme fakt měli vše, co jsme potřebovali. Přesto ségra v pubertě hodněkrát naším "vyčetla", že jsme socky, že ostatní mají to a to a ona to nemá apod. To samozřejmě není důvod pro potrat, ale to, v čem děti vyrůstají je samozřejmě ovlivňuje.