Snúbenec je nervózny a vkuse podráždený
ahojte,zeny🙂
mam taky problém.moj snubenec uz odkedy sa pozname bol tak trosku cholerik.dokazal sa rozculit nad prkotinou aj ked soferoval,dajme tomu,je aj hrozny stresor a tak,mal to v zivote dost tazke, a preto sa mu to premietlo do povahy.
chodime spolu 7 rokov,a planujeme svadbu na jesen.
on si ani neuvedomuje aky je.Nema problém mi skaredšie povedať,odvrknut,odseknut,všetko ho otravuje,stale by len spal,,predtym taky nebol.bol celkom fajn chalan,mily,vsetko bolo fajn,relativne,ale teraz posledny rok je z neho takpovediac cudny chlap.viem,ze druhu nema zatial.jeho navaly zlosti sa vsak znasobili.nehovorim ze ja som anjel,ja tiez si zakricim aj poviem svoje uz teraz,ako sme dospeli.Ale on je taky divny posledny rok,aj na dovolenke mi vynadal velmi skaredo,nejdem ani hovorit radsej,lebo sa zanho hanbim aj.povedal mi sprosto velakrat.(ale da sa povedt,ze aj ja jemu v hadke poviem cokolvek:() no problem je ten,ze ja to chcem riesit,mam zaujem,mam ho rada velmi,a nechcem,aby sa to len tak skoncilo medzi nami,aj ked mame taky komplikovany skor taliansky vztah.nas vztah je dost nestabilny,kao na hojdacke,(ked je on normalny)mame krasny vztah,vsetko je super,smejeme sa,santime,a tak.ale ked je v zlej nalade,tak koniec.ked je uz podrazdeny,tak potom si to na mne vybije.nebyvame este spolu,ale chystame sa.Od maja.nechce riešiť nase problemy,nechce sa rozpravat,vraj naco,ze ja zbytocne vsetko riesim.ze proste a co,ked ma zlu naladu,ze ci to furt musim riesit.On ale nechae,ze tu ide o cely vztah,ked sa tak zle chova.nie iba o jeho povahu.Ma ju velmi tazku,k psychologovi ist nechce.a odmieta. Vravi stale,ze ako ma on velmi lubi atd atd.Ale popravde moc si s nim svadbu a zitie,deticky predstavit neviem:( No nebolo to tak vzdy,samozrejme.Viem,ze vztah sa vyvija,ale toto.:( Nevie sa ospravedlniť za svoje chyby, nevie sa ospravedlnit,ked mi ublizi slovne,a vidi,ze ma to zabolelo,hovori,ze mna "vsetko boli",lebo som precitlivela.neda sa s nim prakticky nijako.Nechcem to ukoncit,chcem dat sancu,nech pride opat k sebe a zacne byt normalnejsi. aka mam byt teda k nemu?ako sa spravat ?
dakujem za vase postrehy.
@xpila ale my vzdy na valentína si dame malickost,bonbony,alebo kvet,alebo plysaka,alebo ideme na veceru,vzdy oslavime ten svaito nalezite,lebo sa lubime,je to sviatok zalubenych.vis ale mna vcerajsok tak nastartoval a nabudil,ze som hystercila a pisala mu 30 sms,ale to proste islo same,vedea som,ze to nemam robit,lebo vedela som,ze dnes bude nasraty kvoli tomu,ale nejak mi to nedalo,proste islo to same,ruky same pisali tie smsky,aka som sklamana,ako trpím a tak,aky je on zly a pod.ako nas vztah je zly,ako sa k sebe nehodíme.a pod.a on mi vytkol,ze vsak vcera mi nic nepovedal,zleho,len hodil ustipacnu a ironicku poznamku na mna pred rodicmi,no to neni "len ",to ..on to robí stále,lebo je ironik ako vysity a mna to uz proste nebavi,tak somsa mu to snazila vcera kludne a slusne vysvetlit,nedal si to vysvetlit,svoje si mlel,tak som si ja zacala svoje mlet v noci,a tak z toho vznikol problem,ale dnes som ocakavala,ze sa z toho zobudí,že zacne normalne konat,ze napise nieco pekne a zalubene,ze pride ku mne s kvietkom,ale nic ttake sa neudialo,prisiel,bol chladny,nic,este mi povedal,ze nema naladu na nic romanticke a tak,ze vytváram z komara velblouda,a tak,a ked som chcela,tuzila som po tom,aby ma nejak pomaznal za cely den aspon raz,aby ma tuho objal a prinul k sebe,aby mi povedalako ho cele vsetko mrzi a tak,ze to pohnojil,on povedal,ze nebude robit nieco proti jeho voli,ze nic nepohnojil,ze ja si vymyslam,kde je teda jeho snaha ?kde je to ,ze ma ma lubit?ma ma lubit a ma sa snazit moj hnev zmiernit,ale on povedal,ze on sa neháda so mnou,tak co by mal zmiernovat a preco by mal byt taky ,ako mu diktujem,a potom sa to uz zvrhlo na vsetko,zle,aka som ja zla,co zle zase robim,potom aky je on zly,som ja začala.a tak,cely den,cele hodiny.ani jedna pusinka,ani jedno objatie,nic.a odisiel,tak ..pohadani,a proste nic,toto je moj najhorsi valentin,aky som kedy zazila,ani ked som estebola slobodna ako pubertáčka som takto neplakala cely den a nebola som smutna ako dnes.toto co sa stao ma uplne zlomilo :( on ma zlomil...
@lautiruska on ti jen řekl, že máš otevřít musli nůžkami, ať se nesype a toto vše z toho uděláš. Víš ona i ta ironie do vztahu patří, je to lidské, ne jen mucinky muck. Na mě to působí tak, že špatně snášíš jjanou koliv kritiku, bereš ji jako útok na sebe, na kvalitu vztahu a tím se stáváš ty tou, která to ničí, ne on jednou poznámkou.
Jakoukoliv tam mělo být a myslím, že psycholog je u tebe na místě, chybí ti sebevědomí, neustále ho chceš dodat z venku láskou, ale tak to nefunguje, to by mělo jít z tebe zevnitř.
A nemyslím tím, že bys byla nemocná, rozhodně ne, ale potřebovala bys někoho, kdo tě naučí sebereflexi, pracovat se sebou samou
@lautiruska ty delas absolutne vsechno, abys ho od sebe odehnala. Doslova.
Zcela uprimne, jsem prakticky, ironicky, cynicky clovek a z nekoho, jako ty by me slehlo a to bych ho ohla it rada sebe vic, ale za partnera bych ho proste mit nemohla. Vzajene bychom se utrapili.
Uz se chovas totalne zoufale, vyhledej pomoc a ukonci tento vztah.
Jak pisec
@kulatakosticka mas nulove sebevedomi a nactenou cervenou knihovnu....takhle zivot nefunguje. Vyres napred svou prehnanou potrebu byt neustale DEMONSTRATIVNE milovana. Tohle bude mit hlubsi koreny. A az rozklicujes tohle, tak se teprve pust do dalsiho vztahu. Nauc se zit jen sama se sebou.
@lautiruska Já jsem také nepraktická a dělám občas binec- všude knihy, hromádky-sice vyžehlené, ale často neuklizené. Muž- v rodině měli vojáka z povolání- je pravý opak. Snažím se uklízet, on zase trochu slevil ze svých požadavků. To , jaká jsem , jsem mu řekla předem. Jemu stačí 1 knížka, vrátí ji potom do knihovny. Já za dopoledne dělám třeba 10 věcí-šití, vyšívání, čtu, něco si píšu do práce atd.Jakmile to začnu uklízet, obvykle nepředpokládám, že by to bylo na svém místě a pak to paradoxně déle hledám, nebo to vůbec nenajdu. 🙂 Dnes jsem tady před domem viděla rozmáčený mobil. Nebyl toho tvého? Napadlo mě, že ho někdo mohl včera zahodit. Doporučuji-a že on Tě má rád, jinak by to nesnesl- měsíc bez mobilu. ZahoĎ mobil do řeky. Získáš trpělivého muže a to je poklad k dětem, věř mi. 😎 😎 😎
@lautiruska zlob se na mě nebo ne, ale to, co předvádíš, JE forma nemoci! psychické! a jen si to sama zhoršuješ a trpíte tím oba dva. má rada zní: rozchod a postav se konečně na vlastní nohy!
@lautiruska víš co bys mohla zkusit? přemýšlet pro změnu o tom, co by jeho udělalo šťastným a spokojeným 🙂 jak bys mu udělala radost. 🙂 napadlo tě někdy, že je to samostatná jednotka s vlastníma citama, a že to co jsi udělala mu mohlo ublížit? tak by bylo fajn, kdyby ses třeba s kvitkem objevila pro změnu ty a začala normálně konat, ne?
Hele, něco ti povím - nikdy se člověku neuleví tak, jako když přestane řešit sám sebe a svoje pocity. hlavně ty ublížený. a když se umí sám sobě s ostatníma zasmát. i ironickejm poznámkám. Čoveče, nic neni tak osvěžující 😉
Jinak - podle toho co píšeš, máš opravdu skvělýho chlapa. Mně tohle dělat muj parťák (co jsi mu provedla včera 😉 ) tak by to asi neskončilo jenom tim, že bych k němu byla "chladná".... 😀
"vzdy oslavime ten svaito nalezite,lebo sa lubime,je to sviatok zalubenych" to je jak názor patnáctky, ktera už měsíc s někým chodi🙂 Láska není přímo úměrna velikosti oslavy či kytice, proboha.
@lautiruska
Btw. taky prudim manžela, ať pytliky otvira pokud možno inteligentne, aby se daly zase zavřít (a on ne a ne to pochopit🙂) a dalším věcem typu prázdna nádoba v lednici apod. ..no naštěstí se kvůli tomu ani jeden neurazíme natolik, abychom zatěžovali mobilní sit..
Proboha, eště pořád? Tady se vážně dá říci jenom jedno-komu není rady, tomu není pomoci 😎
Stale vic podezrivam zakladatelku, ze si z nas dela legraci: "toto je moj najhorsi valentin,aky som kedy zazila,ani ked som estebola slobodna ako pubertáčka som takto neplakala cely den a nebola som smutna ako dnes.toto co sa stao ma uplne zlomilo :("
@lautiruska sorry za úprimnosť, ale toto kebyže je predvádzam doma svojmu mužovi, tak si zbalí svoje veci (možno ani tým sa nebude zdržiavať) a zdrhá kade ľahšie.
napadlo ti už niekedy, že chlapovi sú plyšáky, srdiečka a básničky úplne ukradnuté? Že oni proste prejavujú lásku úplne inak? Že pokiaľ ho žena neuástle bombarduje výčitkami kvoli kravinám /pretože sorry, ale to čo si ty napísala ako dovod hádky je kravina/, že to povedie akurát k tomu, že z teba bude otrávený?
Neustále len JA JA JA a on ma nemiluje a on mi ubližuje a on ma nepohladkal, je zlý, je ironický. Skús sa na chvíľu zastaviť, a zamyslieť sa nad tým, ako sa chováš ty k nemu a ako je asi jemu vo vašom vzťahu. Možno prídeš na to, že chyba nebude len na jeho strane.
@japona 😂 prázdná nádoba v lednici, tak ty sbírám pořád.
no jasné, myslím že každá z nás dokáže nájsť na svojom mužovi milión vecí, za ktoré by ho najradšej uškrtili - ten moj VŽDY hádže špinavé oblečenie na koš a nie do koša. Pretože je to asi fyzický veľmi náročný zdvihnúť to víko :D
Ale myslím že rovnako naši muži dokážu nájsť milión vecí, ktorými lezieme na nervy mi im 🙂 Podstatné je to brať s humorom a povzniesť sa nad to 🙂
Občas sa divím, čo chlapov vo vzťahu s hysterickými stíhačkami drží. Pritom toľko pohodových a normálnych žien je osamelých.
@mika251 já bych řekla, že on ji fakt musí hodně milovat, jinak to ani není možné. A jo, taky mám milion vad, za které by mě chlap vyslal na Mars, ale to každý že.
@mika251
@kulatakosticka ony sou prý hysterky ze začátku milé, zábavné, roztomilé, vášnivé.... peklo s nima začne bejt až potom a to už má třeba partner strach z toho vztahu vycouvat, protože bůh ví, jakej tyjátr by ho čekal.
@japona ja zatiaľ odolávam a trpezlivo to tam hádžem za neho :D Ale sme spolu len 7 rokov, tak možno za ďalších 7 ho tiež zruším :D
Stejne je hrozne zaujímavé, že občas fakt stačí otočiť mincu a starať sa hlavne o šťastie a blaho toho druhého miesto toho, aby človek neustále dokolečka rozoberal vlastné pocity krivdy a naraz je z toho harmonický a spokojný vzťah - pokiaľ partner nie je totálne egoistické hovado a staží sa o to isté.
Škoda, že to ľudom občas tak dlho trvá, kým na to prídu.
@mika251 já ty ponožky klidně i sbírám po celém bytě, můj partner mi taky toleruje mé nešvary a dělá něco za mě, takže mě ty ponožky ani netankují.
@kulatakosticka no o ponožkácho pohádzaných všade možne škoda hovoriť, to je už u nás doma taká klasika 🙂 Nechápem, moj muž má s konečnou platnosťou len dve nohy, ale stejne po ňom denne zbieram dva tri páry ponožiek, nechápem ako to robí :D
Ale tak čo, predsa ho kvoli tomu nezastrelím no 🙂
A úplne milujem, keď občas povysáva a vytrie podlahy, tak vysávač nechá ležať uprostred obývačky a kýbel s vodou a handrou vedľa neho - uaa to úplne neznášam žmýkať potom tú handru v tej špinavej studenej vode :D No ale tak samozrejme že ho pochválim, ako krásne tu upratal no :D
@mon_88017 navíc zakladatelka byla v začátcích vztahu mladičká, takže to její partner může klidně očekávat, že ona konečně dozraje. Možná, že kdyby v jeho okolí byla mladá volná žena, která by o něj i stála, např kolegyně, stačilo by párkrát se svěřit a je po vztahu. A to bychom tu zase četly o jednom zloduchovi, který podvedl a opustil...
@mika251 můj muž sám klidně uvaří oběd a umyje nádobí a dokonce i linku, na které potom zůstane mokrá houbička a spousta pěny a vody a buď můžu být za kravku, která řeší tu houbičku nebo ho zbožňovat za ten zbytek...
@kika_21 nieee ono totižto v našej domácnosti sú škriatkovia, ktorí potom tie ponožky zdvihnú a odnesú do špinavého prádla 🙂 Má ich výborne vycvičených, proste si to vie zariadiť 🙂 Takže sa tým už nemusí viac zaťažovať :D
Občas si na túto tému urobíme doma srandu, on sa mi pár krát ročne omluví, že vie, jak je hrozný a ideme ďalej 🙂
Na druhej strane, viem si veľmi dobre predstaviť, aké peklo by som kvoli tým ponožkách vedela v domácnosti vyrobiť - stačilo by ho tým každý deň otravovať a neustále ho za to peskovať.
Na druhej strane, ja mám tiež svoje maslo na hlave, tak načo provokovať :D

@lautiruska To jsou přesně ty očekávání - dneska je naprosto normální den a ty jsi z toho zas udělala hrozný problém, že je Valentýn. Kdyby mi někdo napsal 30 SMS, tak si radši vypnu telefon a ignoruju ho.
Vy dva se prostě k sobě nehodíte - můžete se mít rádi sebevíc, ale oba dva budete celý život trpět, pokud spolu zůstanete. A to bys chtěla, aby to takhle bylo příštích 50 let? Asi těžko.
Být tebou ho prostě nechám být - když se ozve, tak fajn, když ne, tak ty ho neustále neuháněj. Chlapi naprosto nesnáší ženský, které se neustále vnucují a dolézají, to mi věř. Chlap musí ženskou neustále dobývat a nemít ji jistou. Jakmile ji má jistou, přestane ho to bavit.