icon

Soukromí ve vztahu. Je v pořádku kontrolovat partnerův telefon?

4. dub 2025

Ahoj holky. Chtěla bych znát váš názor, a to konkrétně na situaci, kdy se jeden z partnerů podívá do telefonu tomu druhému. Zda jste spíš toho názoru že každý má právo na soukromí, potažmo tajemství, nebo si myslíte že když člověk žije s někým v páru a maji popř. i rodinu, měli by spolu sdílet vše a nemít žádné tajemství. Dále jestli je podle vás rozdíl v tom zda se partner podívá jen tak, nebo má důvodně podezření a proto to udělá, a zda na věci mění něco to, jestli najde v telefonu něco usvědčujícího... Dále taky kdyby jste se v takové situaci ocitly, probrali byste s partnerem co jste našly v telefonu nebo ne?

Strana
z3
autor
9. dub 2025

@miryp samozřejmě, přečetla jsem každý komentář jinak by postrádalo smysl zakládat diskuzi. Máš asi pravdu v tom že trochu sama před sebou obhajuji co jsem udělala, nicméně na svou otázku co je podle tebe ve vztahu horší, jestli zjednodušeně nevěra nebo nahlédnutí do telefonu, jsem odpověď nedostala.

patypresdevaty
9. dub 2025

@miryp celé to Tvé:
"Moc si ceníš těch, co stejně jako ty jednají protiprávně a ty, které ctí zákony a morální zásady vnímáš tak, že místo řešení dané situace se kvůli svým zásadám nechají podvádět a přivádět na dno. To je opravdu zvláštní vyhodnocení celé diskuze..."
Mně nepřijde, že by tohle autorka rikala. Že ji jakoby parafrazujes, ale ona to takhle nemyslela

autor
9. dub 2025

@patypresdevaty nemyslela a druhou polovinu o přivádění na dno vlastně ani nenapsala. Stalo tam že se nechají raději podvádět než by klesly na to pomyslné dno a prohlédly telefon.

hennrietta
9. dub 2025

Autorko, napadlo tě taky, že jsou chlapi, kteří umí vymazat konverzace a tudíž v tom telefonu žádné důkazy nebudou? Co pak? 🤷‍♀️
Snažíš se obhájit, jak je to ok. Je to diskuze... budou tady ženy, které s tebou budou souhlasit a stejně tak ženy, co na to budou mít jiný názor. Z mého pohledu, i když mám jisté pochopení, je to prostě zbytečné. A nevím proč zavrhuješ názor někoho jiného, že je to hned "pomyslné dno". Každá ti tady napsala, jak to vnímá a nikdo se ti nesnažil vnutit svůj názor. Jinak ne, dno by to pro mě nebylo, ale jak už jsem zmínila, tak pod mou úroveň určitě ano. 🙂
Myslím si, že kdyby sis byla svým činem tak jistá, tak určitě nezakládáš diskuzi... ale můžu se plést. 😉
Co tak vídám ve svém okolí, tak když se proflákne nevěra, tak už je ten vztah hodně narušený a byla to v podstatě taková poslední kapka. Kdy už tomu, co podvádí (doma se má dobře, majetky, děti,...) nezáleží tolik na tom, jestli se na to přijde, protože už je myšlenkami jinde než se svým partnerem. Už tam ani není snaha něco skrývat a zachránit vztah. To jen píšu svou zkušenost.

miryp
9. dub 2025

@patypresdevaty díky. Pročetla jsem si celou diskuzi znovu a musím ti dát za pravdu.

Autorko omlouvám se za formulaci předchozího komentáře, uznávám, že jsem si část tvého textu vyložila po svém a neodpovídalo to tvému sdělení. Nicméně nadále mám problém s částí tvého textu, která mě k danému komentáři přivedla, a to „…a přesto by se ani při podezření a partnerově zatloukání nepodivaly a nechaly se raději podvádět…“ Můžeš mi označit komentáře, ze kterých toto vyplývá? Protože ať dělám, co dělám, nenacházím komentáře, ze kterých by toto bylo možné vyvozovat a tudíž to na mě působí tak, že prostě vidíš jen dva způsoby řešení, tedy slídění nebo vědomé strpění mileneckého vztahu partnera.

Co se týká tvé otázky, co je pro mě víc protiprávní, zda lustrace mobilu nebo nevěra, tak ti k tomu napíšu jediné – nepovažuji partnera za svůj majetek a uznávám mimo jiné jeho právo zamilovat se jinde. Nepatřím však mezi ty, které by akceptovaly milenecký trojúhelník. Lustrace osobních věcí partnera však pro mě nikdy nebyla akceptovatelná, to bych si pak musela připadat jako totální pi*da (a tak se cítím velmi nerada).

autor
10. dub 2025

@hennrietta ale já o dnu nepsala jako první, přečti si to znovu prosimtě. Stejně tak jsem zde několikrát napsala že nejsem hrdá na svůj čin, tudíž si ním nejsem jistá 😊 ale v této diskuzi jaksi už postrádám smysl takže se loučím a díky za názory.

Strana
z3