Střídavá péče. Je výhodné bydlet v dochozí vzdálenosti?

verundice
5. lis 2019

Dobry den maminky,
Čeká mě stěhování ze společneho domu a výběr nového domova. Máme dvě děti (rok a 5 let), které budeme mít ve střídavé péči. Mám vyhlídnuté dvě potencionální bydlení, jedno v dochozí vzdálenosti k původnímu domu, tedy k tatínkovi dětí (10min), druhé v dojezdové autem cca deset minut. Sama nevím, pro co se rozhodnout, každý radí jinak, ale nikdo nemá děti ve střídavce, proto prosím o radu zde, kdo má zkušenost, jak by volil... - výhody nevyhody obou bydleni... Předem moc dekuji, Veronika

zelenoockaa
5. lis 2019

Máte oba auta? Jestli ano tak je to fuk akorát až budou děti ve škole tak jeden z rodičů bude muset děti vozit do školy (škola bude asi blízko jednomu z bydlišť rodičů).

drakenn
5. lis 2019

Ročního ve střídavce?! No gratuluji..

blackdevil1
5. lis 2019

@verundice ahoj , mame take deti ve střídavé péči a mame to od sebe asi 10 min . Pesky . Male je ted 10 a malimu 6 , a muzu rict ze je to lepsi , dcerka si dojde uz sama k tatkovi a nebo k nam .skolu jsme nemuseli menit . .kdyz jsme bydleli ve vedlejsi vesnici .tk nevyhody dojizdeni . Dřívější vstavani do skoly .. apk jsem musela zase rychle do prace a tak porad dokola .

verundice
autor
5. lis 2019

@drakenn ten samozřejmě az časem. Jinak dekuji za poznatek

zuzkasim
5. lis 2019

Kamarádi mají děti ve střídavé péči a jsou od sebe v dochozí vzdálenosti cca 7 minut, volili tak záměrně. Děti jsou teda už větší, ale kdykoliv si něco zapomenou nebo je nenadálá akce, ke které potřebují věc od druhého rodiče, sami si ihned přinesou (den lyžování, plavky atd.). Když si představím, že by měli jet třeba 10 minut šalinou, byl by to opruz. Takto to mají vše v místě, školu, kamarády, v podstatě i ty rodiče. Pokud jste rozumní a nevadilo by vám se sem tam potkat i mimo, rozhodně bych kvůli těm dětem volila 10 minut chůze.

drakenn
5. lis 2019

@verundice tak tě je fajn, že máte rozum!

verundice
autor
5. lis 2019

Jinak ostatnim dekuji. Asi je to opravdu jedno, auta máme, ale nedokazu se rozhodnout, tak prostě zvažuji každý detail. Školka a pak i škola by byla v obou pripadech stejna, jen si taky říkám, ze větší už by pak mohl chodit i sám.... A úplně slyším, jak by u toho vzdalenejsiho remcal při ceste busem, že od táty to má kousek😆 ale jasný, že to není uplně argument😇

ivuse20
5. lis 2019

Ahoj, taky jsme od sebe. Máme 2, 5 leteho klucinu a bydlíme od sebe pěšky cca 5 min. Malého vidí kdy chce. Takovou vzdálenost bych asi volila znovu.

hejluc
6. lis 2019

Syn měl "hlavní" domov u mě, kolikrát přišel ze školy domů a pak přecházel k taťkovi. Blízkost byla velká výhoda. Případně když si něco zapomněl, zaběhl si pro to. Jsem pro bydlení blízko sebe.

korneliusa
12. lis 2019

Nemyslím si, že je to jedno. Děti auto nemají, takže pro ně je nejlepší co nejmenší vzdálenost. A právě ony by měly být vždy 100% na prvním místě.

zuzkahruska
29. pro 2019

@verundice manželovy děti bydlí hned vedle a vidím teď dost nevýhod...jsou už starší....příjdou v kraťasech v zimě a když spěcháme někam ven, zjistíme, že u nás nemají zimní věci, protože si je nevzali...často tvrdí že jsou některé věci v prádle u.mamky atd.....a pak furt přebíhají, takže když je nemáme, tak pořád pro něco chodí xkrát denně a nechají bordel.....a když je nějaký problém, urazí se a jdou k mamce...příště bych volila kousek větší vzdálenost a jistotu, že příjdou sbalení.