Styk otce s dítětem. Co dělat?

kulisekkkk
13. bře 2022

Dobry den,
Prosím o radu. Pred ctyrma měsíci jsem odešla s dítětem (2 roky) od pritele(je zapsany v RL), začal ve větší míře požívat alkohol(podle nej má vše pod kontrolou), začali jsme se kvůli tomu hádat, napadal me slovně a pak i fyzicky. A proto jsem se takto rozhodla.
Dítě videl po dvou měsících a to jen dik tomu, ze jsme na par dni prijeli k němu. Od te doby dva měsíce opět žádný zajem-nezepta se jak se malá má, žádný hovor. Jen neustále urážky me a výčitky.
Ted by rad dítě na dva týdny k sobě. Vim, ze má na dítě stejne pravo jako já, a nechci delat problemy s kontaktem otec a dítě a zatím to řešit ani nejak soudně. Jde mi jen o to, ze o dítěti skoro nic nevi-co rado ji, oblíbené hracky, pohádky denní program a rituály. Doba kdy spolu trávili čas když jsme žili spolecne bylo maximálně 6hodin a 2x za celou dobu uspaval. Když jsme žili spolu, někdy v noci ani Diky alkoholu nevěděl co se deje a dítě brečí, ze ho bolí brisko. A tak se bojim, ze dva týdny je dlouhá doba a ze by nebylo dítě dostatečně obstaráno a je to i dlouhá doba vzhledem k veku dítěte. Otec žije na druhem konci republiky(4hod autem)
Poradíte mi prosím co delat? Dekuji

bara88
13. bře 2022

A proč to jako nechceš řešit soudně?víš že když na do dojde může to být bráno jako únos dítěte?tohle řešit musíš

dasipe
13. bře 2022

@kulisekkkk jednoznačně zajdi na ospod, tam ti poradí, můžete tam sepsat mimosoudní dohodu kde budou stanovené dny a časy jak bude dítě vídat.

jjasmina
13. bře 2022

@kulisekkkk doporučuji Ospod, poradí a vyřešíte. Já bych mu ji na 2 týdny nedala, když vím, že chlastá jak doga

zelenaesmolda
13. bře 2022

@kulisekkkk
2 lete dite po dvou mesicich nebude vedet o koho se jedna a urve se.Zadny soudny clovek neda 2 lete dite na dva tydny cloveku na ktere ditko neni zvykle a vlastne ho nezna.Pro dite by to byl strasny stres.Takze jestli se s nim chce vidat tak at za vami jezdi a da malemu cas si na nej zvyknout.

katherine177
13. bře 2022

@zelenaesmolda přesně jak píšete

bara88
13. bře 2022

@zelenaesmolda ale matka ho od otce odvedla a ještě na druhý konec republiky.vubec neobhajuji otce ožralce ale tady aby z toho ještě neměla problém ona .takže urychleně řešit a né že dítě otci nedám protože otec si asi pro dítě přes celou republiku nepojede aby ho měl jen dva dny u sebe

kulisekkkk
autor
13. bře 2022

@bara88 a kam jinam jsem měla jít, myslím, ze muzu být rada, ze můžeme být u rodičů než aby dítě žilo v takové domácnosti

bara88
13. bře 2022

@kulisekkkk ale musíš to řešit, píšu jak to prostě je a jestli tě nějak napadal měla si to hlásit na policii ,takto vše hraje proti tobě, nemáš na nic důkazy a odvedla si dítě od otce

kulisekkkk
autor
13. bře 2022

@bara88 důkazy mám. Několik fotek, videí, nahravek, zpráv o jeho pití a neustálém urážení a ponižování me

bara88
13. bře 2022

@kulisekkkk jak myslíš že ti tohle bude stačit. A proč teds bič nechceš řešit soudně?to čekáš na co?

tasimia
14. bře 2022

@zelenaesmolda zase bych tohle netvrdila. Mám hodně mamin co mají už i roční dítě ve střídavé péči.. takže říkat, že žádný soud nedá. Ale dá. Vůbec je nezajímá, že je dítě kojeno, dvakrát jsme prodávali odvolání. Prý už může jíst i pevnou stravu. Ale on je zase úžasný táta, malá u něj prý nestrádá.

hanynka1704
14. bře 2022

@kulisekkkk nedala bych mu ho,když malé pořádně nezná a chlastá. A ja moc dobře znám "ty co to mají pod kontrolou". Rozhodně vyřešit soudně péči o dítě,co nejdřív,ať jsi krytá. Musíš se rozhodnout co chceš,nikdo neříká,že otec už dítě nikdy neuvidí,ale myslím,že ten vztah teď stejně není růžový,tak se tomu nebran.

vitezove
14. bře 2022

Osobně bych zašla na ospod, řekla, jak se věci mají a ukázala fotky, videa. Ospod ať sepíše mimosoudní rozpis, kdy a kde může dítě vidět. Ze začátku by to mělo být pouze u vás, vždy aby si tam byla s ním. Po čase si ho může vzít ven na procházku. A po čase teda domů na víkend. 14 dní je nesmysl. Odtržení od maminky na 14 dní je na trauma.

kulisekkkk
autor
14. bře 2022

@vitezove no byly jsme od sebe s dítětem vzdy max odpoledne nebo dopoledne. Nikdy nebylo ani přes noc bezemne. Hlavně se nejvic bojim toho opatřit a postarat se

vitezove
14. bře 2022

@kulisekkkk Bohužel mě přijde, že ti chlapi prostě nechápou, co je to starat se o dítě. Já myslím, že by ti ho za 2 dny vezl zpět. Ale nikdo tě nemůže donutit mu ho dát na 2 týdny. Na 2 týdny bych nedala dítě nikomu. To si myslím, že je tam na hlídání u babičky, ve věku třeba 7dmi let. Ale ne dvouletý. To nepovolí ani žádný soud, takže bych se nebála.

Ještě se zeptám - co jeho rodiče? Má nějaké? Dívají se na to nějak?

luciksima
14. bře 2022

Určitě zajdi na ospod a podej žádost na soud ohledně styku a alimentů a navrh na styk bych dala nejdřív styk s dítětem za tvé přítomnosti vše vem sebou zprávu,důkazy vše si sepis .myslím,že by nebyl od věci u soudu abys měla právníka.na 14 dni bych mu dítě v žádném případě nedala a tohle nepovolí ani soud je malinký 2 roky..