Partner a alkohol. Poradíte, prosím?

130424
21. bře 2021

Ahojte, potřebovala bych poradit. S partnerem budeme spolu 12 let (když nebudu počítat naše přestávky), máme spolu dva kluky 8 a 5 let. Přijde mi, že poslední dobou začal více požívat alkohol. Skoro každý den se u nás stavuje jeho kamarád, dají si nějaké piva a pak jede autem domu. Občas si tu udělají nějakou "akci" jako třeba zabijačku, vaření guláše apod, kdy popiji pivo už od rána a na zahřátí to prokladaji panákama. Jenomže já pak třeba musím odpoledne jet do práce a je mi proti srsti tu nechat s nima kluky. Když jsem v práci o víkendu, tak se pak dozvím, že byli někde na návštěvě a kluci tam točili pivo. Partner je celkem kliďas,ale když se napije, přijde mi někdy až agresivní. Minule mě třeba za vlasy odtáhnul do jiného pokoje a to před zrakem našeho syna. Uvažuji o tom, že od něho odejdu i s klukama, ale nemám odvahu.

lachipie
21. bře 2021

Tohle už mi ok nepřijde teda. Aby popíjel alkohol už od rána a kluci tátovi točii pivo. Jako ono odtáhnutím za vlasy to začíná a zkopáním a pěstmi končí. Kluci nezaslouží vyrůstat s ožralým otcem. Odejdi od něj, co tady jiného čekáš za radu.

kocvarovas
21. bře 2021

To, že si jednou za čas udělá s kamarády akci, zabíjačku atd. a dají si pivo bych ještě vzala, ale pokud je pivo na denním pořádku a že tě dokonce táhne někam za vlasy?! No tak to je teda mazec! Navíc před dětma, který to pak budou brát jako normu a v budoucnu se tak chovat ke svým partnerkám taky. Sbalila bych se a šla!

martt
21. bře 2021

@130424 Zkusila bych s nim promluvit a pokud by to nepomohlo tak bych ja osobně odesla. Za prvé by mne vadilo, ze když ma hlídat děti ,ze u toho pije ( je pravda ,ze ja to mam trochu jinak nastavené, ze mi vadí když někdo před dětmi pije) a za druhé uz bych asi balila veci ,když by mě vzal před klukama za vlasy a odtahl mne to si podle mne chlap proste dovolit nemůže at uz je opilý nebo ne .

zelenaesmolda
21. bře 2021

@130424
Udelejte si dalsiho mimiska,manza se urcite zmeni a misto tahanicka za vlasy bude treba tulenicko

jancazao
21. bře 2021

@zelenaesmolda a zase ty tvoje dementní komentáře. Dej si radši facku...

kocvarovas
21. bře 2021

@zelenaesmolda doufám, že to je míněno ironicky..

jancazao
21. bře 2021

@kocvarovas ne, ona má často řeči úplně mimo...

slunickonanebi
21. bře 2021

Jakože ten kamarád u vás pije pivo a pak jede autem domů?

mourovatakocka
21. bře 2021

@130424 Podle mě vyžaduje víc odvahy zůstat a riskovat nějaký parádní průser, než odejít od agresivního alkoholika 🤔

jjasmina
21. bře 2021

On tě odtahne za vlasy před tvým dítětem a ty pouze uvazujes o odchodu???? Nechapu

jjasmina
21. bře 2021

@jancazao a co chce autorka slyšet, když žije s agresivnim alkoholikem...

jancazao
21. bře 2021

@jjasmina určitě ne takový blbý kecy. Podporu? Ono není lehké odejít s dětmi, i když je otec hrubý...

sudylichozrout
21. bře 2021

Toto chovani uz je pres caru. Bud prestane okamzite chlastat, nebo radim odchod.

ruzenka95
21. bře 2021

To se trochu posral, ze té tahá za vlasy? Dala jsi mu aspoň na oplátku flakanec? A to se stává často, takové agresivní výlevy? Musíš mu dat jasné najevo, ze takto se k tobě určitě chovat nebude. To si nesmis nechat líbit, mysli na děti, na to v čem vyrůstají a jaký mají ve vás jako rodičích vzory.

blondynka400
21. bře 2021

@130424 píšeš, že si dá každý den pivko. Ale už nepíšeš, zda funguje normálně, jak v domácnosti tak v práci a to je za mne sakra rozdíl, hlavně v této divné době. Ty akce ad zabíjačka, jestli to není každý víkend do němoty, nepřijde mi na tom nic divného, ani to, že děti točí tátovi pivo. To naopak většina dětí dělá rádo 😀 Co mne osobně nejvíc zarazilo je to, že tě odtáhl za vlasy. Jak to to je fakt mimo.... Takové ataky jsou častější a nebo to bylo jenom jednou?

blondynka400
21. bře 2021

@ruzenka95 agresivní výlevy.... Ptáš se, zda jsi mu dala na oplátku flákanec 😀 Reagovat na agresivitu agresivitou je bezva návod .-)

130424
autor
22. bře 2021

@blondynka400 ano, funguje celkem normálně. Do práce chodí, tak jak má. V domácnosti Teda moc nefunguje, ale to mu nevyčítam, jelikož udělá hodně práce na baráku. Chápu, že když chlapi makají na baráku, tak si pivo dají - s tím já problém nemám. Jde mi o to, že pokud to prokladaji panákama , tak neví, kde má tu svoji hladinu. Neumí se potom chovat. A pokud já musím do práce a on má hlídat kluky, tak mám z toho špatný pocit. A jak už tu bylo zmíněno, není lehké odejít od partnera, když s ním máte děti. Bojím se hlavně toho, aby to kluci nevykládali ve školce nebo ve škole a já pak neměla problémy se sociálkou.

zelenaesmolda
22. bře 2021

@kocvarovas samozrejme,jak jinak.

130424
autor
22. bře 2021

@slunickonanebi ano, přesně tak. Dá si tu dvě nebo tři piva a pak jede autem domů. Bydlí ve stejné vesnici jako my a tvrdí, že je to kousek. Nelíbí se to mě, ani jeho manželce, ale přece ho nebudu vozit domů já.

130424
autor
22. bře 2021

@blondynka400 jo a ty ataky nejsou časté, je to spíš výjimka, ale podle mě je to hodně přes čáru.

zelenaesmolda
22. bře 2021

@jancazao
Facku brzo (a bude hur) da autorce jeji chlap.
Co jineho chces rict na to,ze ji pred detma fyzicky napada a ona jeste premysli co vlastne delat?!

browyne
Autor odpověď smazal
Zobraz
gracinka7
22. bře 2021

@130424 když je to kousek, ať jde pěšky 🤷
Ohledně tvého přítele. Pivo bych neřešila, každý si občas dá. To, že se chová násilnicky, když se napije, to už je problém.

jancazao
22. bře 2021

@zelenaesmolda určitě to jde napsat inteligentněji...

michaela666
22. bře 2021

Mluvila jsi o tom s ním? Píšeš, že normálně je kliďas. Já bych mu "dala nůž na krk" a řekla, že sem tam pivo nevadí, ale tvrdý chlast si odpustí. Pak se chová jako dobytek i před dětmi a jestli na mě ještě jednou vztáhne ruku bude solidní tóčo. Ať to začne on sám řešit. V opačném případě bych s dětma odešla. Tohle bude gradovat pokud nepřestane s chlastem a jednou se může stát, že se mu pod ruku připletou i děti.

blondynka400
22. bře 2021

@130424 já ti nevím, nějak nechápu ten trend dnešní doby hned partnera opustit, místo toho to zkusit vyřešit. Jste spolu 12 let, máte 2 děti, dle toho co píšeš tak vše kolem funguje, problém je, když si dá akorát tvrdý alkohol, že to občas pak nezvládá. Uvědomuje si to třeba potom? Nebo má okno?

130424
autor
22. bře 2021

@blondynka400 ano, přesně tak. Jsme spolu 12 let a máme spolu dvě děti. Nechci ho opustit, ale on si svůj problém nechce přiznat. Klidně bych s ním šla i do nějaké partnerské poradny, ale to on odmítá. A co se týká jeho chování, tak si to potom asi ani neuvědomuje nebo si to nechce uvědomit. Když se tak chová, tak má jakoby zatemněno.

zelenaesmolda
22. bře 2021

@jancazao
Bohuzel vetsina obeti domaciho nasili na normalni rady nereaguje a zustava tam kde je a nasilnika onhajuje viz autorka prispevku.

zelenaesmolda
22. bře 2021

@130424
A to ma byt omluva,ze si to nepamatuje?!

jancazao
22. bře 2021

@zelenaesmolda ty prostě pořád nechápeš, že odpovídáš jako dement? Já samozřejmě vím, že to co ten chlap dělá, není v pořádku... Ale proč kopeš do člověka který je ve srabu? Ona potřebuje postrčit na správnou cestu, podat pomocnou ruku a ne ty tvoje výblitky.