icon

Tchánovci a ich chovanie

denca1988
15. led 2015

Zdravim všetky,ktoré majú rovnako ako ja problém s tchánovcami.
Už dlho ma vytáčali ale stále som sa cez to preniesla,no všetko má hranice.
U manžela som si vydupala ,že ak nás tchýne neprestane otravovať tak odídem(bývame 2 patra od seba) a to sa mi podarilo,
návštevy boli raz za týždeň(máme 6 týždenne mimčo).Do popredia dávam ,že tchán keď z donútenia prišiel za vnučkou tak skoro ani neprehovoril a nafučený sedel a ani si ju nevzal na ruky.
Problém a zvrat nastal v sobotu,ked mali susedia pod nami party(ako každú sobotu,tchanovci vedia že nás to ruší a voláme policajtov),samozrejme sa k nim pripojili.
Do rána 1:30 tchan púšťal hudbu a hlasne spieval a malá sa nám viackrát zľakla a celú noc nespala(to sa ešte nestalo).
Zavolali sme políciu a za chvíľu klepal tchan na dvere čo si dovoľujeme a bolo mu jedno,že jeho vnučka nemože spať a že tam na nas rve.
Rekla som mu ať migá,ať nerve a on že čo som si dovolila mu to povedať a nadával ki do svíň,ešte to aj hulákal z balkóna.Manželovi povedal že je príživník a žijeme z jejo peňazí,že nám všetko dal (zaplatil pol svadby).Vzal nám kľúče od chaty lebo sa tam len váľame...
Pak išiel kričať že som sviňa...keby tam manžel nebol tak mi vrazí...nebudem písať všetko čo nám povedal lebo by som tu nemala dosť miesta.
Takže sa sťahujeme inam do podnájmu a nikdy ich už nechcem vidieť.
Ešte tchyne psala na druhý deň že som to prehnala a sú ešte urazení....
U mňa za tú bezohľadnosť skončili...horšie jak puberťaci....

Strana
z3
tarra27
15. led 2015

@denca1988 a z čeho usuzuješ že ti 5 let lhali....vykašli se na svoji ješitnost...máš tam zajít nebo je pozvat a říci, vidím, že máme mezi sebou nejaký nedorozumení...máme vás rádi, ale mimi je malé a návštěvy nejdou hned každý den...ale není to nic proti vám....tím že se ted šprajcneš ničemu a nikomu to nepmůže....začne válka....a bude jen huř...nebo omezte kontakty ale bud k nim slušná a vstřícná....děláš to hlavně kvuli sobě....a je to těžké,ale jiná cesta není.....je to manželova rodina. a časem se to muže spravit....ale jedine tím, že ty k nim budeš laskavá....

sama vím, jak mě od manžela rodina nesnáší, hraje kmedie, přetvářky, divadla........někdy je to na hlavu a říkám si, zda to mám zapotřebí....ale slušné chování je základ kvůli sobe nikoliv kvuli nim....však po tobe nikdo nechce, aby ses jim svěřovala...říkala, kdy máte sex a kdy máš MS atd.....

ale policajtama jste si vůbec nepomohli.....to mi věř

hodne štěstí....

denca1988
autor
15. led 2015

@tarra27 promin ale ze budem laskava na nekoho kto sa k nam neumi chovat tak to mi nepride normalne,aby sa oni k nam chovali spatne a pretvarovali sa len kvuli malej (ja som sa nepretvarovala,ja som ich mala rada a vzdy povedala slusne vse narovinu ak mi nieco vadilo)...a my sa mame k nim za to ich chovanmi mame chovat este hezky....to je co za logika?ja nie som jesitna,,,,mnohokrat som tchanovi odpustila jeho chovani ku mne ale uz ne,uz nebudem splachovacia,taky ma svoju hrdost a porad ma nebude niekto urazat.....ja som sa nesprajcla....vzdy som im vysla v ustrety ale stacilo....a ano je to manzelova rodina ale nechovaju sa tak oni nie my....a policajtama sme si pomohli v tom ze aspon vyslo najavo co sme si mysleli a mame jasno....a styk uz nebude zadny...az jak sa omluvia a pochopia ze sa chovaju zle oni nie my....

denca1988
autor
15. led 2015

@tarra27 ale ty si v tomto ina a diky za nazor

martinahost
15. led 2015

No ja musím povedat že naprosto suhlasim z
@denca1988 ani mne by sa nepáčilo keby susedia do pol druhej ráno robili kravál,aj keby tam boli tchánovci alebo aj sám prezident. Ok. nech sa zabávaju ale odtial potial a ked je raz nočný klud tak to rešpektujem, či mi chcete povedat že zakladatelka má rešpektovat to že oni robia kravál, ale susedia a tchánovci nemusia rešpektovat to, že maju doma malinké mimnko ktoré kvoli ním nemože spat a budí sa. Je niečo iné keby to fakt bolo len raz za čas, ale oni robia kravál každu sobotu a je taktiež iné ked malé mimčo vnoci plače, či by ste zavolali policiu na malé miminko ktoré bolí bruško, ved aj policajti by vás vysmiali.... Holky nehovorte mi a hlavne tie čo máte malé deti, že by vám nevadilo keby každý víkend robili susedia kravál a vaše malé mimčo by sa kvoli tomu budilo.. Už som tu čítala aj príspevky kde sa mamička rozčuľovala že jej malé dieta nemože spat lebo štěká tam pes, alebo niekto prerába byt a to cez den a nie vnoci a niektoré mamičky to tak poburovalo že by boli schopné toho psa aj otrávit.... viete čo, či sa vám to páči alebo nie, skor mi to pripadá že ste zaujaté kvoli tomu že zakladateľka je Slovenka... A k tomu že jej tchán vynadal do svíň a vlastnému synovi že je príživník, tak ktomu sa radšej ani nebudem vyjadrovať....

linee
15. led 2015

Bez rozdilu, zda se jedna nebo nejedna o rodinu si myslim, ze clovek, pokud bydli v panelaku by si mel uvědomovat, ze tam nebydli sam. Myslim, ze i proto existuje i tzv. domovni rad, kde je stanoven nocni klid. Nerikam, ze pokud v panelaku bydlim, tak nemuzu hrat ani na housle, ale vedet, ze mam nad sebou male dite a pustim presto v noci v pul druhé hudbu nahlas a pravidelne nemohu nazvat ani jinak, nez bezohlednost.
Jinak si myslim, ze tazatelka s tchanovcami plne skončila a nemuze je ani citit (a opacne).
Co mi ale trochu chybi je pohled manzela.
@denca1988 porad resis co ty a oni a pod. Rozumim, ze mas male dite a chranis ho, ale co tvůj manzel? Co delal třeba on, když vam tchan nadaval? Nevyresil si to s nimi? Ja bych trochu cekala, ze to poresi on jako tvůj muz a jak tady ctu diskuzi tak mne trochu prekvapuje, ze z toho co popisujes to resis jenom ty. Jsou to jeho rodice, ne? Vzdyt napadli ne jenom tebe, ale především také jeho...

kvakuska
15. led 2015

@martinahost tvoje narážka na to, že pisatelka je Slovenka, je velmi, ale opravdu velmi směšná ... protože já jsem si toho vůbec nevšimla a vlastně si toho tady na koníkovi vůbec nevšímám, slovenština mi problém nedělá, všemu rozumím, takže to neřeším ... problém je tady hlavně v tom, že zakladatelka píše velmi zaujatě, přesně vypíše co jí řekl tchán, ale co řekla ona jemu už nenapíše ... a já si nedělám iluze, že se nějak krotí, když i tady na diskuzi se vyjadřuje o tchánovcích velmi nevybíravě 😠

tarra27
15. led 2015

@denca1988 ale já nemyslím lezt jim do zadku a vše o tobe, decku i manželovi říkat....já mysím to, že je to manželova rodina a ty si je nemusíš zvát ýden co týden domu, tak je pozvee jednou za mesíc na obed....ne proto, že oni se chovají blbe, ale proto, že je to rodina od manžela, jsou to jeho rodiče...a ted třeba bojuje s tebou, což ano, je správné, že se tě zastane, ale ty policajti mi přijdou proste přes čáru. A hlavne, aby pak nedošlo na to, že až tady jednou nebudou, tvuj manžel řekne, že to vše delal kvůli tobě a bude mít výčitky....a s tím e těžko žije...nebylo lepší udržovat nějakou slušnou hranici, aby jste se stýkali a tvuj muž pak až tady nebudou si i sám pro sebe řekl, bylo to nekdy těžké, ale jsem vnitřně rád, že přesto všechno se moje žena snažila....vybral jsem si správně......
proto i pro tebe je lepší nesvěřovat se jim, ale být slušní...a v závěru laskaví, už proto, že tohle vše odkouká vaše decko....a zejmena vaše chování a váš způsob řešení situace........aby pak až jednou bude dospělé, neřešilo konflikty s váma ( a věř že budou věci, se kterým spolu souhlasit nemusíte) tím, že na vás zavolá policii....

nemyslím to špatně proti tobě, ale co jste tím v závěru získali??? Myslíš si, že ted už si nesednou se sousedama???

však si je drž od tela, nesveřujte se jim, ale byla bych opatrná na chování jako takové vůči nim...

a pozor na to, aby jsi doma neřešila pouze je....neb dřív nebo pozdeji pujde do kytek vztah tvůj a manžela.....

martinahost
15. led 2015

@kvakuska No popravde tiež by ma celkom zaojímalo čo povedala ona jemu a kto začal tu hádku, ale ak začal nadávat tchán jej. tak tiež by som si nenechala nadávať a urážať sa a tiež by som si povedala svoje, aj ked je to manželov otec, ale ak by hádku vyvolala ona a začala nadávať ona jemu a ešte ked bol pod vplivom alkoholu, tak to je trošku iné, to je pravda .... Ale zase na druhu stranu, zakladatelka písala že na nich bola stále dobrá, milá a že sa snažila veci riešit slušne ale pohár trpezlivosti už asi pretiekol a možno tá noc bola poslednou kvapkou, ale nevieme ako presne to bolo, nepoznáme ich, ani nevieme presne aké maju vztahy, vieme len to čo tu zakladatelka písala, tak je ťažké o tom diskutovať. Ale aj tchánovci a ty susedia by sa mali trochu krotit, ked vedia že o poschodie vyšie spí malé miminko a nerobit do pol druhej kravál a hlavne ked sa snažila zakladatelka slušne dohodnut už pred tým zo susedami, ale bez výsledku a za tým si stojím pretože aj mna by to vytáčalo keby mi to vnoci budilo malé mimčo...

denca1988
autor
15. led 2015

@martinahost moc dakujem za podporu

denca1988
autor
15. led 2015

@linee jasne ze manzel mu rekl sve a byl aj dole a vsem vysvetlil proc to resime,manzel prvy to resil a ja sa pridala

denca1988
autor
15. led 2015

@kvakuska ja som napsala ze som mu rekla aby migal prec ze at tam nerve a toto ho vytocilo

denca1988
autor
15. led 2015

@tarra27 ma zel nic nedelal kvuli mne ale kvuli dcere a on prvy mal nervy v prdeli v ten vecer

somalicats
15. led 2015

Tak jsem přelouskala diskusi... Asi takhle:
1. ohleduplnost na obou stranách. Taktéž bydlíme v paneláku, taktéž by mi vadily pravidelné mejdany s řevem a hudbou na celý barák, a taktéž toto neděláme ani my sousedům. A to se u nás taky občas kalí 😉 . Navíc, kdo z vás bydlí v paneláku, tak moc dobře ví, že pláč dítěte není zas až tak dramatický a kolikrát ho ani neslyšíte, pokud to není přímo přes zeď, zato hodně hlasitý mejdan se celým domem nést dokáže. Takže srovnání práva jedněch na hlučný mejdan a práva miminka na pláč je dost mimo mísu. Chci-li mejdan s větším množstvím lidí, jdu s nima do putyky (alespoň my to tak děláme), když je to malá slezina, popijem, posmějem se u nás, ale sousedi ani nevědí, že se u nás paří. A totéž očekávám i já od nich.

2. volat policajty na hlučnou společnost je v pořádku, když x domluv předem nezabralo. A je úplně fuk, jestli jsou mezi nimi tchánovci nebo nejsou, pokud nejsou přístupni domluvě.

3. časté návštěvy u miminka by mi taky lezly krkem, bez předchozí domluvy. Pokud by ta návštěva přišla s nabídkou pomoci, povození miminka (a já bych si tak stihla něco uklidit, navařit nebo si třeba jen odpočinout) apod., tak proč ne. Ale vše má své meze.

4. časté posílání fotek - proč ne, moje současná tchýně mě nemá ráda, ale nemám problém s tím jí fotky poslat, prostě je nasázím do mailu, odešlu a neřeším dál už nic. Chovám se k ní slušně, i když ona se přetvařovala a přetvařuje doteď, já s ní komunikuju jen kvůli partnerovi a vnučce, ale nevnucuju se, a hlavně o nic ji nežádám (včetně hlídání). Když se nabídne, že by hlídala, proč ne, má zájem, fajn. Když potřebuji hlídání, zkusím se buď domluvit se svou mamkou (která je ale 150 km daleko - tchýně 10 km), nebo si zaplatím hlídání, jí si sama neřeknu. To, že se přetvařuje, že její jednání před lidmi vůči mně je falešné jak pětník, neřeším, ono se jí to jednou vrátí a to už nebude můj problém.

denca1988
autor
15. led 2015

@somalicats parada,dekuju;)

fallingstars
16. led 2015

@denca1988 Asi takhle. Bydlím v novostavbě, což sice není panelák, ale stěny jsou tam pravděpodobně z papíru, protože když třeba ráno ležím v posteli a je obecně klid, slyším z bytu vedle doslova každé slovo (přítel bydlí v paneláku a má tam mnohem větší klid). Za těchto podmínek jsou mi tedy mnohem sympatičtější sousedi - mladý pár - v bytě vedle, kteří si občas nějakou tu pařbu udělají a rozhodně ji nerozpouštějí úderem 22. hod, než mladá rodina v bytu na druhé straně, jejíž malé robátko dokáže každý den ječet na celý dům, a je mu jedno, kolik je, na což mu maminka povětšinou odpovídá jekotem vyšší intenzity. Opravdu lahůdka. Upozorňuji, že chlapečkovi jsou tak tři roky, takže kromě toho má i nespočet hlučných hraček. Ovšem v celém domě díky bohu vládne nepsaná dohoda "jednou vy, podruhé my" a nikdo za nikým nechodí (nebo si toho nejsem vědoma, za mnou nikdy nikdo nepřišel a to jsem tam pár akcí do rána už taky měla), natož aby volal policajty. Policajty nevoláme ani na hospodu vedle baráku, která má dvůr přiléhající na náš dům, a na dvorku v létě každý pátek a sobotu sedí chlapi s kytarama do rána a zpívají (rozumějte hulákají 😀) co to dá... Já jsem upřímně nikdy nechápala lidi, co se ohánějí ohleduplností a přitom nejsou schopni tolerovat jiný životní režim druhých. Dítě máte vy, ne vaši sousedi a dokonce ani rodiče Tvého manžela. Jasně, pokud někdo huláká z balkonu, je to blbé, ale je taky otázka, jaká realita...připadá mi zkrátka, že nepatříš k nejtolerantnějším osobám a děkuji prozřetelnosti, že nebydlíš ve stejném domě. A z toho důvodu se také nedivím, že máš s tchánovci vztahy, jaké máš, protože když považuješ 50-ti leté lidi za příliš staré, aby někde pařili, tak si prostě rozumět nemůžete... 😅

denca1988
autor
16. led 2015

@fallingstars promin ale to co tu pises su totalne kraviny....kazdy normalny clovek chce mat doma svoj klid...KDE INDE NEZ DOMA HO MAM S RODINOU MAT???a tolerovat ostatnych je tolerovat at si delaji kdy chcu co chcu?ja si myslim ze tolerancia je o tom aby sme sa dohodli a respektovali navzajom,to pre mna znamena kalby do 22:00 a pak stisit (PRETO BOL DANY NOCNY KLUD),ked my dokazeme tolerovat ostatnych a chodit na kalby na chatu a vonku tak si myslim ze ostatni mozu tiez....VIEM ZE VACSINA LUDI V DNESNEJ DOBE NEPOZNA NIC INE LEN ZABAVU,CHLAST A PARBY...ALE TO NIE SME MY....takze ak my tolerujeme ich tak maju aj oni nas po 22:00 ,ak sa raz za cas stane ze maju dlhsie tak po domluve to dame ale takto,jako promin ale neviem kde vy tady beriete tie mudre nazory porad....

agritia
16. led 2015

@denca1988 Ahoj, je mi líto, že místo pohody s miminkem řešíš takové problémy. Bohužel to znám ze své vlastní zkušenosti ☹
Nevidím nic divného na tom, že jste zavolali kvůli rušení nočního klidu policii. Pokud nepomohla domluva a opakovalo se to, tak je to pochopitelné. Tím hůř, že je to tchánovcům jedno, alespoň to o nich něco vypovídá.
Hlavní je, že stojí manžel při Tobě, to je nejdůležitější. Teď pomůže jen omezení kontaktu. Teda aspoň u nás to tak je. Drž se, jsi dospělá, máš svoji rodinu a nemusíš snášet jejich nehezké řeči. Snad to vyléčí čas.

denca1988
autor
16. led 2015

@agritia moc dakujem,konecne rec ktoru som potrebovala ,,pocut,,.....dakujem....

agritia
16. led 2015

@denca1988 Nemáš za co. Je zvláštní, že se to tak někdy pokazí v rodině. Mrzí mě to hlavně kvůli manželovi, musí to být hrozný pocit. Když vlastní rodiče dělají takové věci ☹ Já jsem z toho taky zoufalá a šestinedělí bylo pro mě peklo...Náročné dítě a náročná tchýně ☹ Klidně napiš, můžem si povykládat a navzájem si postěžovat 🙂

fallingstars
17. led 2015

@denca1988 To, že názor odlišný od Tvého označíš za totální kravinu svědčí o Tvé bezmezné toleranci 😀 😝 Vzájemný respekt není pouze to, že lidi budou dělat to, co Ty pokládáš za jediné správné, tzn. například pařit jen na chatách, protože to tak děláte vy 😉 Já samozřejmě neznám míru v jaké Tví sousedi paří, ale vzhledem k tomu, jak se mi zdají lehce militantní Tvoje příspěvky, bych neviděla vinu tak jednostranně u druhých. Jen jsem konstatovala, že naštěstí bydlím v domě, kde se tolerujeme. Jedna pere na noční proud, druhé řve dítě, třetí si občas zapaří, čtvrtej rekonstruuje. Naštěstí jsou ale i lidi, který nemaj potřebu ve 22:01 volat policajty...asi dnes upeču buchtu a všem sousedům půjdu poděkovat za tu pohodu v soužití 😀 😎

denca1988
autor
22. led 2015

@fallingstars nikdy som nerekla ze vina je vzdy v ostatnych ale takova bezohlednost ma uz fakt vytocila...a ked mas male dite,vytocila by ta taky....taky mi nad hlavou vysava vece nekdy....taky pere brzo rano,dalsi kolmo od nas maju dve hyperaktivni decka...ale to su pre mna normalne veci,rovnako ked cely den venku kosia travu alebo ked niekto da dolu oznamenie a stahuje a dela kraval s vrtackou....uvedom si ze to ale nie je to iste ako ked niekto dela umyselne kraval...a opakujem sa ze nocny klud bol asi dany z nejakeho dovodu,,,,inak by nebol a my by sme nemali pravo volat policajtov 😠

fallingstars
22. led 2015

@denca1988 Argument s nočním klidem beru. Ovšem když si to tak vezmu, tak policie taky postihuje, když řidiči varují ostatní řidiče před hlídkou problikáváním, ale já to přesto budu dělat dál, i kdyby mě to nějaký ten flastr stálo. Stejně jako neutnu fajn akci s přáteli u mě doma ve 21:59...čímž chci říct, že každý má tu toleranci zkrátka jinde. Pro Tebe jsou věci, které jsi uvedla, normální, kdežto "úmyslné dělání kraválu" (???) pro Tebe není normální. Já jsem zase typ člověka, který páteční a sobotní letní zahrádku s osazenstvem s kytarami na dvoře domu jednoduše nebere jako úmyslné vytváření hluku :-P A proto si nebudeme rozumět, takže toho nechme 😉

denca1988
autor
22. led 2015

@fallingstars jojo,v tomto sa nezhodneme 😉

Strana
z3