Tak pořád přemýšlím, jestli je lepší mít tchýni co ze zajmá moc nebo málo. Mě ta moje vytáčí. Vím, že je hodná a na první vnouče se těší, ale mě její přílišný zájem štve. Pořád se vyptává co je nového- asi si myslí že chodím na utz každý týden. Pořád se ptá jak je to veliký, každý týden se ptá v kolikátém týdnu jsem- to je těžké si to počítat když ji to tak zajímá? Při každé příležitosti mi hladí břicho (zatím spíš špek :D) a mluví na něj. Když se manžel zmínil že už cítím pohyby hned povídá že si musí taky sáhnout- tak jí vysvětluju že to sotva cítím já... V práci to řeší s kolegyněma- nevím teda co :D Pak naší společné známé říká, že nic neví a že ona ví ode mě určitě víc. Co jako potřebuje vědět? čekam to s ní nebo co? Mám jí hlásit každý prd aby byla spokojená? No a to je takhle pořád něco. Má to někdo stejně? Nechci na ni být nijak hnusná kvůli manželovi, ale někdy už prostě skřípu zubama a bojím se že bouchnu...
@monikagurthova To je fakt vtipné 😀 No my spíš 150 metrů :/ ale pozitivní je, že jezdí dlouho z práce a to jí sem pak večer nepustím, chci mít svůj klid a hlavně nějaký režim pro mimčo.
@eri399 No my ji mame v důchodu a manžel ji bezelstne věnoval staré auto, takze ma čas a prostředek jak se ta námi dostat.
@eri399 ona ta asi nemyslí špatně, a neuvědomuje si ty hranice, tak je bezbolestně nastav. Jinak za mě buď ráda. Moje první tchyně nic než moc a druhá je ještě horší ani se nestýkáme. Možná i v duchu ti závidím, ale v dobrém
No nečetla jsem všechno, ale moje mamka mi to dělala. Pořád mi šahala na břicho a já prostě potřebuju svůj osobní prostor takže mi to bylo nepříjemné. Když šla do cukrárny tak přišla a že mi prodavačka (v cizím městě, neznámá paní) gratuluje. Když jsem jí vzala na UTZ tak to bylo hned na FB. A tak dále. Prostě první a poslední vnouče. Ale já zatla zuby a přežila jsem těch devět měsíců. Teď když je malá na světě tak když s ní přijdu mi jí hned "bere" a pomalu jí nechce ani nikomu jinýmu dávat do ruky. (Na to si já nestěžuju, vidím jí jednou do týdne takže si odpočinu, ale je mi to blbý vůči ostatním.) Nadruhou stranu jí pořád něco kupuje, se vším mi pomáhá a je to prostě moje máma. Tak co nadělám? Naopak tchýně má vnoučat již několik takže se vždy podívala na fotku z UTZ, zeptala se na jméno a termín porodu. Tím to pro ní haslo. Občas jí něco koupí, ale ne v takové míře jako moje matka (nevyčítám jí to). Sice si jí chová kdykoliv se vidíme a jde vidět že ji má opravdu ráda. Ale taky jde vidět, že pro ní je to několikáte vnouče takže už to tolik neprožívá. Ale být tebou tak alespoň ocením, že máte dobrý vztah. Ony to myslí s námi dobře. Jen jim občas nedochází, že nám to může být nepříjemné. A časem se to zmírní to "nadšení". 😉
Holky ja ted nebudu resit moji tchyni ale moji mamku...kolikrat jsme se nepohodly,kolikrat me neco mrzelo...kolikrat ona brecela kdyz jsem ji neco rekla narovinu....protoze jsem to nevydrzela. Ted jsem byla mesic sama doma manzel prijel jen na vikendy dva....jeden vikend u nas byla mamka a pak jeste dva dny v tydnu....holky a uprimne,nekdy me lezla na nervy nebo stvala....ale jak tu ted byla,ja tu svoji mamu miluju...uvedomila jsem si to zase a snad jeste vic. Jednak miluje nase deti,i me a i meho manzela,nechce a nedela zamerne nic co nechci ja....snazi se dodrzovat to co vi ze chci...do niceho se neplete,nasim detem by se rozdala a nam taky....vcera jsme ji sli doprovodit k autobusu a uvedomila jsem si jak moc ji mam rada a jak jsem rada ze ji mam...jak je v srdci hodna a jak ne vse mela snadne....jak u nas byla tak jsme se zasmaly kolikrat az jsme nemohly mluvit. Daly si vino...
Nekdy staci divat se na druheho jinak.....videt ho jako cloveka co primarne nechce byt na obtiz ani ublizovat ....jen touzi byt stale soucasti rodiny....
Ale chapu ze nekdy to je psycho...tchyne tedy. Ja mam tchyni i se svagrrovou teda "luxusni" kousek. ...fakt k pohledanii....pokazdy kdyz jsem vymekla se mi to ve zlem vratilo....
Když to tak čtu, tak už se těším až budu tchýně já, mám 3kluky a asi si budu muset najít nějakého koníčka a nezajímat se o budoucí snachy a jejich děti. Tchýně může být jakákoliv, ale pokud v budoucnu pohlídá a pomůže, tak je to k nezaplacení. Ono je asi rozdíl první vnouče a další v řadě, to já nezažila. Moje sestra na tchýni nadává, ale když potřebovali pohlídala, Fakt je, že je "divná", ale švagr je na tom podobně ☹ Já bych taky byla ráda mít nějakou rodinu v okolí, když jsem chodila k doktorovi buď já či děti, tak jsem řešila hlídání krkolomně...Takže zatnou zuby, něco málo naznačit, aby se neurazila, případně si najít nějaké jiné téma k řešení. Jinak je fakt, že když mi má přijet tchýně, tak gruntuji, aby mne nepomluvila 😀 u mojí mamky to neřeším, když mi žehlí, tak mi to taky vadí, ale snažím se poměřovat stejně, co dělá moje mamka, tak proč ne tchýně...
Jo holky to jsem u tchyně bydlím tady s mužem a závidím každé kde jste jen samy to mi věřte teď se Do všeho motá a vše ví nejlíp uklízí nejlíp na Zahradě dělá nejlíp prostě dokonalá je to děs ale snažím se nezesilet jinak bych to nezvládla
@carmilla
@elvira
@septums To byste nevěřily, kdo právě odešel..:D Hlavně malá je ještě malinká.. Pro mě je všechno nový, teprve si zvykám, a jsem fakt vyřízená. Nechci znít jak nějaká usoužená matka, ale mám toho fakt dost někdy.. A nevím jak bych to vysvětlila, ale lidí u kterých mi nevadí aby mě takhle viděli je prostě pár- přítel a dobré kamarádky..U ostatních je mi to nepříjemný a necítím se pak ani doma pohodlně, když tady jsou, nebo jak bych to popsala.. Jsem prostě asi nespolečenský suchar, a když mě takhle někdo nenechá vydechnout, tak z toho mám nervy 🙂 :D
@alikam úplně tě chápu. Když jsem bojovala s kojením, krvacela a byla nevyspala, tak návštěvy byly peklo. Bych se na tvém místě ve 29h omluvila, ze jdu spát.
Mě je jasný, že ona to vidí tak, že no a co, vždyť já prostě jsem stejně celý den doma, tak si sem kdykoliv jen tak neohlášeně zaskočí mrknout.. Stejně tak si přijde pochovat večer malou, a zasekne se tady, vždyť si prostě jen jde pochovat vnučku, to okolo jí podle mě nedochází.. Chtěla jsem, aby jí to řekl přítel, přece jenom je to jeho maminka, ale asi to bude stejně na mě.. Možná že jsem taky čekala, že je to jen počáteční nadšení a přejde to, a nechtěla jsem být zbytečně nevděčná.. Nebo to začnu dělat jak mi radila moje mamka.. Ta mi taky vždycky řekne: Chce se ti spát? Jsi tam doma, tak jdi prostě spát.. Oni jako kdyby nechápali, že už jí mají na celý život, že si jí ještě užijí až až.. Vždyť i malá z toho má zatím prd 🙂 Ale vždycky říkám, zlatý časy, když jsme byli jenom dva.. Na nás nikdo zvědavej nebyl, to byl klídek a pohoda :D
@alikam pul osme a rekni maminko jsme u naveny byl narocny den pro dnesek se s Vami rozloucime...nabal ji jeste buchtu na cestu a klidne si domluv dalsi navstevu treba a dame si vedet kdy se zase zastavite hlavne prosim vas zavolejte dopredu.....
Pokud je jinak fajn a tykate si rekla bych ji to narovinu - heled Jitu nezlob se ale tyhle nocni navstevy mi davaji zabrat....mam te moc rada a ty to vis ale takhle to dal nejde...az nabidne pomoc se slzsnosti odmitni ze si vse chces delat sama ze si urcote pamatuje sebe kdyz se ji narodil syn....at se nezlobi ale ze rakhle to nejde.
Taky se muzes vymluvit na malou, rict ''Chci, aby mala mela trosku rezim, takze od 19h uspavame.. tak my pujdem spat Pavli, chces jeste na cestu nejaky piti, buchtu?'' A kdyz se zastavi kdyz se ti to nehodi tak se vymluv na doktora/kamaradku.. rekni, ze uz neco mas domluveneho, nebo proste na rovinu ze ted jsi vyrizena a spis...
@renda12 No ony tyhle rady, oni si už taky upřímně pamatují prd, a navíc dneska už je všechno jinak.. Co je ale roztomilý, jak ty dědečkové čertvá miminka chovají tak opatně a s úctou, jako kdyby se báli, aby "to nerozbili" 🙂 Nejhorší ohledně toho motání se do výchovy je, že žádný obecný pravidlo jak to má být správně prostě není, každý je jiný, takže do toho nemá kdo co kecat 🙂
@renda12 bydlení u tchyně je peklo, nikdy nebudeš dost dobra ona to prece dela lip, ještě že jsme daleko ale když jsme 3 týdny u nich zatinam zuby.. ono kdyby to byla moje mama tak ji řeknu co se mi nelíbi, ale tchyni vykam, a takovy vztah spolu nemáme, furt mi bere dite a nosí do vedlejší místnosti
Vykání by mi zase tolik nevadilo. Za přijatelný kompromis považuji oslovování křestním jménem + vykání. Blbý je, když je to jednostranné - například já rodičům partnera i po letech stále vykám, oni mně tykají, ale nijak zvlášť to neprožívám. Když jsem začala s přítelem chodit, bylo mi sotva osmnáct, takže mi to tak přišlo přirozené a prostě to tak zůstalo. A myslím, že minimálně do doby, kdy budeme mít děti, mi to ani vadit nebude... Pak už to možná bude takové podivné, že maminka babičce a dědovi vyká, kdežto oni jí tykají... ale snad se to nějak přirozeně vyvrbí, např. oslovením "babi/dědo" :D
K tomu tykání a vykání, ja tchýni tykam, ona me taky. Moji rodiče manželovi tykaji on jim vyká a přesto mají super vztahy a manželovi to prý takhle vyhovuje
Moje tchýně se taky zajímala hodně. Je fakt, že pak i hodně pomáhala. Kolikrát jsem zatla zuby, ale říkala jsem jí, co chtěla vědět. A když jsem jí vzala na ultrazvuk, tak měla slzy v očích, i když miminko na uZ už viděla na záznamu. Ale jak ho viděla v přímém přenosu..... 🙂
Ale je fakt,že s tchýní si tykáme a chodíme spolu víceméně od začátku na cvičení, na pivo, na pokec - má mě za dceru, kterou nikdy neměla (má 3 syny 😉 )
@eri399 Jako pohled mého manžela k nezaplacení 😀 a ona jak přišla s tim skopkem tak bezelstne 😀 Ježíš jeste ted se mužů smíchy potrhat 😀 nebo když jsme tam byli tak chodila jako brzy spát aby nas nerusila a tak jako nahlas za sebou zavřela dveře, ale dam krk na to ze poslouchala za dverma 😀 jo je to sranda takhle s odstupem času, ale jak říkám, mam ji rada, ale 150 km je optimální vzdálenost 🙂