icon

Tchyně...

anicka123kk
29. črc 2020

Ahoj holky,

Jsem dost v háji ze situace co se stala, s budoucím otcem jsme se stěhovali a neměli jsme čas ještě vybalit všechny věci, on chodil na přesčasy já sice nepracuju, ale každý den jsem někde litala a něco zarizovala, včera večer jsem se vrátila domu a všechno bylo vybalene, sestavené skříně a tak...udělala to tchyně se svým synem, protože ona “byla vybalena ještě ten den kdy se stěhovala, protože by nemohla žít v krabicích” hrozne mě to nastvalo, protože teď vůbec nevím kde co mám, vůbec mi neusnadnía práci, protože budu muset všechno preskladavat a dělat znovu...a jelikož jsme měly opravdu dobrý vztah tak jsem to nevydržela a SLUŠNĚ jsem ji napsala ze nechci znít nevdecne, ale ze bych byla rada kdyby příště respektovali když řeknu ze si chci něco udělat sama, poslala mě hnusne do haje ze se s tím několik hodin jebala a ze ať už ji nepíšu...místo toho abych od nej dostala podporu tak mě ještě serval ze mužů byt rada ze to je hotové, ale já fakt nejsem vadí mi ze se mi hrabala ve věcech, vadí mi ze je všechno jinde než jsem to dala já, vadí mi ze jsem si to nemohla udělat podle sebe, zničila jsem tím vztah s ni a přitom jsem ji to napsala slušně...tak nevím jestli to jsou hormony a přehnala jsem to a měla bych byt fakt vděčná, nebo ke je proste chyba...díky za radu

Strana
z2
kachnifu
30. črc 2020

Ono taky záleží, jak dlouho tam ty krabice máte, třeba ho to štvalo.... A když ty si psala, že do práce nechodíš, no, aspoň jedna krabice za den vybalit by se dala ne😉

kachnifu
30. črc 2020

Víš, tady to všichni čtou jen z jedné strany,.... Jasný, hrabat se mi třeba i ve spodním prádle by mi taky vadilo...

anicka123kk
autor
30. črc 2020

@kachnifu tak stěhovali jsme se v neděli a udělali to v úterý, ja vybalovala věci, ale pomalu a navíc jsem uklízela na starém bytě a předávala ho majiteli, bylo toho hodně, chápu ze mi chtěla pomoct, jen sem potřebovala vědět jestli to prehanim nebo nejsem jediná která má tenhle názor

bombat
31. črc 2020

@anicka123kk Tvoje reakce je pochopitelná ale jakkoli to zní absurdně, je i trochu přehnaná. Píšu Ti to po svých dvaceti letech manželství, ve kterém se nám narodilo pět dětí.
Já bych to taky pociťovala jako zásah do svého soukromí, zvláště stát se to někdy na začátku vztahu, a určitě by mi to nebylo příjemné. Na druhou stranu si myslím, že to ta "tchýně" fakt myslela dobře. Tím, že to dělala s Tvým druhem to chápala jako dovolené (kdyby předpokládala mezi vámi neshody, taky by to nebylo nic moc) a do značné míry to tím také dovolené bylo - že jsi to odmítala je druhá věc, lidí často odmítají pomoc jen naoko nebo tak zvaně "ze slušnosti".
Třeba si taky oba mohli myslet, že toho máš dost, když si těhotná. Plno jiných ženských by tady v podobné situaci jako jsi Ty bylo schopno dávat k dobru stížnosti, jak jsou těhotné a otec dítěte a "tchánovi" jí v ničem nepomohou a nechají ji těhotnou dřít apod.

Radím Ti zachovat chladnou hlavu, není v zájmu nikoho pokazit vztahy, tím spíš tak brzy. Až bude mimi na světě, přijde plno nových zkoušek, bude jen dobře, když nebudete mít zbytečné spory už teď.
Vidíš sama, kolik žen třeba tady na MK je nakonec samo s dětmi, žádná to neplánovala a není to nic úžasného. Musíš být trpělivá. Krev není voda, "tchýně" a Tvůj druh mají vůči sobě pouto jako máš (a teprve budeš mít ještě mnohem víc) Ty a Tvoje dítě, je to velká síla. Budování vztahu s "tchýni" a především s otcem Tvého dítěte je běh na dlouhou trať. Buď diplomatická, vyplatí se Ti to. Spousta těch osamělých samoživitelek se kdysi v rozhodné chvíli dala strhnout podobně zhrzenými, osamělými ženami v diskuzích, které jim psaly rozhorlené reakce typu "to bych nesnesla ani chvíli", "to by udělal jen jednou" a podobně.

Buď vytrvalá, diplomatická, ale i ochotná ke kompromisům. Ono to projde. Moje útěcha zní: Přijdou jiné starosti. Budou větší i menší, ale zpravidla Tě budou stejně nejvíc pálit ty nejnovější. S odstupem pak člověk vidí, že to byly často prvotiny.

Umím si představit, že toho na Tebe musí být hodně, už jen to těhotenství a k tomu stresy s prodejem a stěhováním. Našemu nejmladšímu je rok a půl a taky mě ty hormony zas pocuchaly. Na druhou stranu bych už jako matka osmnáctiletého mohla být skoro v roli té tchýně 😀. Podle mě je prostě potřeba v těch vztazích hodně velkorysosti a vstřícnosti. Ono si to sedne. Držím palce.

vineta
31. črc 2020

@anicka123kk Ve vztahu k tchýni jsi to opravdu přehnala, jelikož za to může primárně tvůj partner a tomu jsi měla směřovat stížnosti. V takovém případě i chápu, že se tchyně naštvala- měla na to svolení syna, to, že on to dělal za tvými zády, přece není její problém.

pasiba
31. črc 2020

Taky si myslím, že tchyni jsi to psát neměla a nedivím se, že po těch hodinách práce kdy si myslela, že pomáhá se urazila. Tam bych se asi omluvila. Naopak tvůj partner je blbec. Vůbec tě nezná a nevěděl, že tě to naštve

anicka123kk
autor
31. črc 2020

@bombat dekuju moc za takový komentář, zkusím si z toho vzít příklad

codal
31. črc 2020

@anicka123kk pokud jí to tvůj partner dovolil, tak ona měla pocit, že může, možná si i myslela, že o tom víš, a prostě chtěla pomoct. Takže bych vyndala primárně partnerovi. A ten to zřejmě taky myslel dobře, chtěl ti ulehčit a pomoct a nějak to nedomyslel. Jako naštvaná bych byla, ale asi hlavně na přítele.

bombat
31. črc 2020

@pasiba Proč hned říkat, že je partner blbec... Občas i nejbližšího špatně odhadneme nebo podlehneme náladě určitého okamžiku. Vynášet takhle soudy je hrozně snadné, žít pak v těch rozvrácených vztazích už tak snadné není...

Jsem ráda, že jsem tu citlivější část svého manželství prožila v době, kdy tady sociální sítě prakticky neexistovaly natož aby měly takový vliv jako dneska, protože dostávat se mi téhle "podpory" v diskuzích v době, když jsme měli fakt těžkou manželskou krizi a já v tom byla emocionálně až po uši a přišla si hodně ublížená, tak kdoví, zda bych si úplně nezkazila život.

pasiba
31. črc 2020

Pokud se spolu domluvili, že to udelaji na konci týdne tak to měl dodržet. To je přeci to hlavní a nejdůležitější. Zároveň by ji měl znát a vědět jak asi bude reagovat, když už danou dohodu poruším. A já ji ještě k tomu poruším s maminkou. Bude se jí líbit, když moje maminka bude hrabat v jejich věcech? To by všechno měl přeci vědět. Buď se na to co ona cítí vykašlal, nebo ji vůbec nevnímá

pasiba
31. črc 2020

@bombat Promiň. Jsem zapomněla označit

bombat
31. črc 2020

@anicka123kk Nejdůležitější je si opravdu uvědomovat, že to je mravenčí práce na hrozně dlouho.

pasiba
31. črc 2020

@bombat A hlavně se rozhodně nenechám ovlivnit sociální síti. Vnímám přeci sebe a potřeby rodiny. Což asi její partner právě neudělal

j.a.n.i
31. črc 2020

@pasiba No, nebo mu to ona nikdy nedala najevo, chlapi nejsou telepati, přestože si to spousta žen myslí a mají pocit, že ji musí znát a vědět co si myslí.

bombat
31. črc 2020

@pasiba Já to pochopila 😉. Ještě taky zapomínáš, že je to chlap. Očekávat, že si domyslí takové složitosti jako jak se bude cítit partnerka, když jí bude moje matka sahat na věci, to je s prominutím blbina 😀.

anicka123kk
autor
31. črc 2020

@pasiba jenže tady nastává ten problém, ze si dokážu živě představit jak k ni přišel po práci a ona řekla “vy to ještě nemáte, tak se zvedni a jdeme” nejen ze je generál podle kterého se všechno musí řídit, taky je už delší dobu na úřadě práce, čekám její první vnouče a je opravdu nadšena a až moc aktivní, ani nemluvím o tom kolik věci mi už nakoupila i třeba oblečení pro mě, které myslela dobre, ale já ho proste nosit nebudu, “ne, dekuji” pro ni není odpověď...

pasiba
31. črc 2020

@bombat Je pravda, že ne každý pár to má jako já se svým mužem. My před sebou nezatajime ani zaražené prdy. Pokud mu tazatelka nikdy nenaznacila, nebo spíš neřekla, co nemá a má ráda a že by ji to vadilo, tak se jí jako těhotné opravdu asi snažil jen pomoct a ta se minula účinkem. Rozhodně by takový konflikt neměl přetrhat rodinné vztahy. Čekají je náročnější zkoušky s detatkem

pasiba
31. črc 2020

@anicka123kk No tak to ti pak nezávidím situaci, že to k vám má takový kousek

alcar
31. črc 2020

Kdyz bych mela hodnotit tu situaci, tak tohle by mi taky vadilo. A jeste vic by mi vadilo, ze to zaroven s ni dela muj partner. Vyresila bych to stejne a tchyni taky neco rekla.

Ovsem, co mi doslova rve v tvem uvodnim prispevku oci je oznaceni tveho partnera (manzela?) - ve vetě “s budoucím otcem” a “udělala to tchýně se svým synem”. To jako bezne takto oznacujes sveho partnera? 😃

leymea
31. črc 2020

Jo tak tohle by me nasralo, ale vyrikala bych si to s manzelem.

Strana
z2