icon

Tchýně cpe dítě čokoládou a sladkostmi i přes moje zákazy. Máte zkušenost?

sinicka
5. pro 2019

Holky, třeba máte někdo nějakou zkušenost. Já už jsem z toho vytočená, mám pocit, že už jsem vyzkoušela všechno. Tchýně a tchán cca od 1 roku cpou meho syna (2 roky) úplně vším. Několikrát jsem jim vynadala, zakázala jim to, vysvětlovala.. nic na ně neplatí. Nejsem nějaká extra biomatka. Ale syn z čokolády zvrací, má průjem někdy zácpu. Syn uz se u nich několikrát poblil. S jeho otcem nežiju, takže ke tchanovcum nechodim (nevidali jsme se moc ani tak, i přes to, ze jsme žili ve stejné vesnici.) Syn miluje ovoce a zeleninu, sni toho fakt hodně, rekla bych, ze za ovo/zel utratim nejvíc. Ted na mikuláše dostal jen od nich obří tašku fakt narvanou čokoládama.. takze z toho stejne nic mit nebude. Ostatní rodinní příslušníci se zeptali, co mají koupit. Takze od ostatních dostane pomerance, mango, jablka, banany, kiwi.... Všechno co zužitkujeme. Kupují mu take sladke sodovky a různé preslazene napoje, ze kterých rovněž zvrací. Vylijou mu z lahvičky čaj ode mě a nalijou mu tam třeba Fantu... jsem na ne kvuli tomu vzteklá a fakt uz jsem jen krucek od toho, abych s něma utnula kontakt úplně. Toho mikuláše mu ani nedali osobně, poslali po známých. Dělají to snad schválně.

Strana
z4
amazonkajanik
5. pro 2019

@sinicka no, tak to bych k nim už malého nedala, tohle je těžce přes čáru. Sladké pití má zakázané dnes už 8letá neteř, páč je po něm hyperaktivni. Ale jako od roka cpát dítěti čokolády, které mu způsobují trávicí potíže, to je moc!

not_blond
5. pro 2019

To je teda síla, já teda proti sladkému nic nemám, ale když má z toho takové problémy tak nechápu, proč mu to dělají..... Jestli nejsi jejich hlídání závisla, tak bych jim ho nedávala, dokud s tím nepřestanou.

sinicka
autor
5. pro 2019

@amazonkajanik díky za pochopení.. ja nechci byt hnusná a brat jim vnouce a malému babicku a dedu, ale to se fakt neda.. neni to jen o čokoládach ale take o uzeninach atd.. ale z toho alespoň neblije a neprujumuje.. nehledě na zoubky, střevní mikrofloru atd atd. Ještě teda kojim a myslim, ze se syn da vzdycky rychle dohromady diky materskemu mleku.. zkousela jsem to po dobrym i po zlym.. s byvalym taky neni řeč..

sinicka
autor
5. pro 2019

@not_blond naštěstí zatím ne, ale az pujdu do práce tak asi budu muset a když bude starsi, tak to bude jeste horši, protoze uz nebude mimino...

not_blond
5. pro 2019

@sinicka a nemůžeš to probrat s jeho otcem, když tebe neberou vážně?

sinicka
autor
5. pro 2019

@not_blond samozřejmě, že jsme to řešili snad milionkrat. Řeknu mu, ať mu hlavne zas nedávají sladkosti, že mu potom bývá zle a ma zažívací potíže. On odpoví, že si dal jen trošku, že to neni z toho. Když se mu syn potom několikrát poblil a on to musel uklízet, tak byl chvilku klid, ale teď zas furt dokola jede písničku, že uz je větší, že jsem strašná, protože mu nic nedopřeju atd.. a že nemam rada jeho ani jeho rodiče a proto mi to vadí.. tak ja na to zas, ze jsou mi jedno, ale at mu sakra koupí treba meloun, nebo co ja vim.. furt dokola..

ocetnicek
5. pro 2019

Proč mu nekoupí teda to ovoce? Normálně si dupni, že pokud chtějí sladké, tak ať nenosí sladkosti, ale ovoce. Nepomohlo by třeba, kdybys na ně zkusila, že doktorka sladkosti zakázala kvůli zažívacím problémům? Třeba by na to slyšeli, když to řekla "odbornice."
A pokud ani to ne, tak hned sladké sebrat, schovat. A pokud ho tím cpou tajně, tak utnout kontakt, dokud to nepochopí oni.

sinicka
autor
5. pro 2019

Resila jsem to i tak, ze jsem synovi dala tasku s jidlem pro nej, polivku, druhý obidek, nakrajene a ocistene ovoce a zelenina v krabičkách, jakoze aby nic nemuseli chystat...
U dr. jsme byli, ale nepotrvdila se alergie na kravakou bilkovinu a laktozu, takze usoudili, ze ty potíže nema z toho. Dr. mi samozrejme potvrdila, ze u deti sladkosti a čokoláda neexistují. A at to zatrhnu, nez si vypestuje nejake chronicke potize..

martaskaaa
5. pro 2019

Přesně bych zkusila co píše @ocetnicek . Že jste byli u Dr a že doporučuje vysadit sladké chuťovky a pití, že máte zase znovu přijit na kontrolu. Jestli si i přesto, že to "má zakázané" mu dovolí dát nějaký sladký, tak bych jim vynadala a řekla, že když je nezajíma zdraví jejich vnuka a dělají si dál po svém, že k nim nebude chodit.
Protože snad nejsou takový debilové, aby ještě cíleně dávali co se nemá a klukovi zbytečně škodili, ne?
U nás taky babička je schopna mýmu ročnímu narvat kus perníku, bábovky, dokonce mu dala tři větší pirohy s brynzou! A že mu to moc chutnalo prej. No jasně, že mu to chutnalo, tomu věřím, ale oni k němu v noci nebudou desetkrát vstávat když brečí nadýmáním, žejo...

verionka
5. pro 2019

Pokud nerespektují něco, co mi u nich vadí, tak bych tam syna nedávala. Máme to vlastně také tak. Sice nemáme žádné hlídání a s chlapem jsme od synova narození nebyli nikde jen sami spolu, ale aspoň nemusíme řešit, že syna někdo vychovává tak, jak se nám nelíbí...

sinicka
autor
5. pro 2019

@martaskaaa tohle jsem zkousela uz driv, ze to dr výslovně zakazala, to bylo synovi asi rok a čtvrt. Ale oni se ohání tim, ze teď uz může, protoze vyrostl. Vynadala jsem jim. Jsem docela držka, rekla jsem něco ve stylu, ze jestli v tom budou dal i bez meho vedomi pokracovat a malymu bude zle,tak ho videli naposledy a jestli mu chcou zpusobit rakovinu konecniku a vyvod, tak at vesele pokracuji. Ale nic se nezmenilo.. nezajima je to, mysli si, ze si to vymyslim. Ze jsem precitlivela, ze akorat delam zle... když k nam prisli tak prinesli sladke napoje, tak jsem rekla, at si to rovnou daji zpet do tasky, nebo to vyliju.. a oni odpověděli, ze to ma muj přítel rad, ze to teda vypije on sam, kdyz ja jsem takova konzerva. A ze si u nich stěžoval, ze kupuju na piti jen sirup. Chlap rekl, ze jo, ze to vypije sam a ze by si dal obcas i nejakou mineralku. A pak az odesli, tak rekl, ze jen nechtel dělat zle.

sinicka
autor
5. pro 2019

@verionka jenze muj ex ho tam vodit chce a vlastne ho nemiva ani u sebe doma. Jsou jen u jeho rodicu..

veruuu_kubesovic
5. pro 2019

@sinicka já bych s nima úplně přerušila kontakt, s jejich synem nezijes a tohle mi vůči jejich vnoučeti přijde sakra přes čáru a když to nejsou schopni pochopit tak hold bych s nimi přerušila kontakt, je jen tvoje dobrá vůle, že je vidí...

sinicka
autor
5. pro 2019

@veruuu_kubesovic ale ex tam syna vozi, pokazde, kdyz ho ma.. tohle ja neovlinim, ani nezakazu, ani nevynůžu, dokud mi to syn nebude schopnej říct sám... navic by mohl argumentovat, ze mí rodice vnoucka tez vidaji..

lennus
5. pro 2019

@sinicka Nejsem pro lhát, ale tady bych si normálně vymyslela nějaký zdravotní problém, klidně i napsala zprávu od dr, prostě černé na bílém, jinak opravdu ukončit vztahy.
Mamka a tchyně taky dávají sladké, jezdíme tam ale jednou za měsíc a mám to většinou pod kontrolou. Nejsem proti sladkostem, ale jsem pro kvalitní, třeba z DM a hodně peču.
Já být tchyně, respektuju to už kvůli dobrým vztahům.

veruuu_kubesovic
5. pro 2019

@sinicka a co jednoduše říct, že má alergii na čokoládu? pokud z ní zvrací tak ani moc "nekecáš", ale s tímhle bys měla něco dělat, nemyslím jsi, že jsi nějaká "eko bio maminka", ale přemíra cukru dětem škodí....
A já si myslím, že to možná bude i provokace, protože pokud nerespektují tvůj názor, což já jsem na hromady sladkostí úplně vysazená, tchyně cpe mým dětem brumíky = já je vyhazuju...

zelenaesmolda
5. pro 2019

@sinicka
nejsem taky bio matka ale hlidam si co mala ji a tohle by me teda nasralo pekelne a dite bych jim nedavala.

veronikav31
5. pro 2019

@zelenaesmolda taky mám stejný názor,tak hlídám co naše dětí jí. Tohle by bylo už přes čáru a i když bych se nechtěla hádat tohle by bylo na mě moc.Hlavně se to mělo utnout už v začátku

lida9
5. pro 2019

mas to stejne jako u nas, bohuzel muzu rikat jak chci, ale babi s dedou syna vzdy nacpou sladkostmi... smutne je ze v dnesni dobe za zel a ovo stoji mnohonasobne vice nez ty sladke sra*ory, ale stejne babi s dedou delaji ze neslysi a rikaji ze mu dopravaji☹ taky nevim co s tim, uz ted se desim co predaji vecer k mikulasi☹(

normalnimatka
5. pro 2019

no tyvogo, to je hrozný. to sou asi úplný dementi, když je jim jedno, že mu je po tom zle...:( a tvůj ex je taky pěknej bambula, že si to neumí u nich ohlídat a nechce, a vlastně je mu jeho dítě taky jedno? když to dopustí...:( achjo.... jako, já nevim jak to řešit. já bych tam sama nejezdila, jenže když tam snima jezdí jeho táta, vůbec o tom nevíš a neovlivníš to, a oni bohužel maj na to právo ho vídat...:( no akt ti to nezávidm. chudák dítě...:/ občas člověk nestačí zírat, co ty lidi nevymyslej..
přijde mi, že nezbejvá než naučit syna, aby jim řek, že tohle nejí a nechce....jenže nevim, jesi to má stejně rád, i když j emu po tom špatně, těžko to vysvětlíš, navíc zatím je malej. to by přicházelo do úvahy tak od 3 let třeba.. a co pošlou, tak samozřejmě zabavit a nedat mu. ale dyž ho tím krměj přímo tam....

anniej
5. pro 2019

Nooo, tak já sem taky hodim svůj problém. Moje ségra má ve 12 letech 70 kilo. Měří tak 150cm, já mám 175cm a je mi k ramenům. Máma jí cpe všechno, i rodina kolem, holka přijde z oběda a máma jí narve 2 bochánky plněné masem (něco jako české knedlíky s uzeným, jen my ty čínské děláme 2x větší s kynutým těstem a mletým masem), dále sní pizzu a půl a má dál hlad. Jím o 50% míň a to jsem v 18tt Je extrémně obézní, přestala i růst do výšky. Pak zvrací, má průjem, v noci se počůrává. Sní celou čokoládu na posezení. Když začnu, že to už je extrém, tak jsem zlá a hnusná, budu špatná matka a že to nechápu, že dítě chce jíst. Tady podle mě fakt nepomůže nic, dokud rodiče/prarodiče nezmění svůj přistup. Nezodpovědnost na miliontou 🙈 Přeju pevné nervy, syn je maličkej, tak to chudák nechápe tolik ještě 😞

hanka_12345
5. pro 2019

Asi si rikaji ze jste to taky jedli a zijete
Bohuzel ☹

veronikav31
5. pro 2019

@anniej Tj, ve 12 letech 70kg? Mě je skoro 40,mám po 2 porodech,měřím 155cm a mám 52kg.Ráda si sem tam něco nezdravého dám, ale celý den běhám okolo dětí tak nemám na mlsání čas.Ale že bych snědla to co tvoje ségra?to fakt ne, to by mi bylo zle ještě týden.Nejde jen o extrém, ale z toho bude mít vysoký krevní tlak,bude se chtít líbit a bohužel kluci v pubertě umí být pěkně zlí. Copak se jí žádný kluk nelíbí?Asi bych na to šla takhle, zkus s ní promluvit,sice vím,že základ je jídlo od rodiny,ale pokud by se jí začali kluci smát kvůlu tomu jak vypadá tak buď se bude přežírat nebo naopak bude držet drastické diety,které můžou skončit anorexií nebo bulímií.Bohužel toto je obraz společnosti

anniej
5. pro 2019

@veronikav31 máš naprostou pravdu. Je to fakt špatný, to co popisuješ se tímhle tempem ale stane buď dřív, nebo později. Je to jen a jen otázka času. A sama jí to říkám když jsme samy, pak hned žaluje u mámy, od tý dostanu strašnou bídu proč jsem na ní zlá a nechce nic slyšet, je jí ségry líto a hlavně je vymodlená a přes IVF. Wtf prostě 🤣 Psala jsem před chvílí diskuzi, kde jsem napsala vše.

sinicka
autor
5. pro 2019

Diky holky za reakce. Uz jsem myslela, ze jsem divna, ze me to sere... kdyz jsem to nekomu rekla, tak mi jen odpovedel, at jsem rada, ze maj zájem 😡
Zbývá mi jen jedna moznost asi.. umožnit tátovi vidat maleho u mě doma.. a nejak se vykecavat z kontaktu s druhyma prarodičema..
Pujdu jim vynadat za ten balík cokolad, tak jim to zrovna takhle reknu...

aadriaanka
5. pro 2019

@sinicka ty si vegánka a chceš aby aj tvoje dieťa bolo vegán?

sinicka
autor
5. pro 2019

@aadriaanka
No to v žádném případě, jak jsi na to přišla 😁 ?

zelenaesmolda
5. pro 2019

@sinicka
a co tata deti?ten vi,ze jsi jim cokolady zakazala a ze maly z nich ma prujem?

sinicka
autor
5. pro 2019

@zelenaesmolda ano vi, byl u toho, když si syn dal trosku kinder čokolády a do par minut zacal strasne zvracet, plakat, atd.. onehda mi ho pozvraceneho privezl, zeprej "ho neuhlidali" a dal si trosku cokolady a pak strasne blil v autě... prujem se nedostavi hned, ale po sleze, pripadne zacpa a bolavy zadeček syna... jsme od sebe teprve chvili, takze vi, ze to tak syn ma. kdyby mel na vyber, na 99* sivybere talirek s jablicky misto cokolady...

sinicka
autor
5. pro 2019

A kdyz se napije treba Fanty, mirindy nebo neceho podobneho tak blije taky, do 5 minut.. to se u tchanovcu taky stalo nekolikrat..

Strana
z4