Tchyně fackuje dceru
Holky nějak nevím jak na to reagovat. Dcera 3 roky dneska na popud tatínka šla a babičce řekla ,,hovno hoří" že se to naučila už to Ř a babička reagovala tak že ji vrazila facku. Jako chápu že se jí to nelíbí,ale my zásadně přes tvář nefackujeme. Max. dostane na zadek a to už je opravdu krajní řešení. Netuším kolikrát už ji takhle dala facku. Říkám si že asi teda poprvé to nebylo když to udělala úplně bez mrknutí oka.Dcera samozřejmě přiběhla s brekem za mnou.
A co teď? Jak to s tchýni řešit? Já si to prostě nepřeju aby ji vychovávala a už vůbec si nepřeju aby ji fackovala.
Mě řekla psycholožka, ze facka dítěti zabíjí jeho duši. Mám starší velmi hodnou, milou, no i já jsem velmi slušný člověk nefackovali mě, ani já je.
Tchyni bych to řekla ostře, navíc tedy šlo o maličkost, to mi pak nabízí, že až skutečně zazlobí, něco vyvede, to ji zmaže?
@monilee No nejednou už mě ruka svrběla. Já už delší dobu uvažuji o tom že tam dcera sama chodit prostě nebude. Na výlet už je samotný taky nepustím. Vždycky když ji doveze z výletu je buď pak nemocná,nebo v tom lepším případě jen převlečená. Po cestě ji koupí něco jinyho a převlikne ji. Já sem ji prý oblikla blbě,nebo se jí to nelíbilo. Budu to muset probrat s manželem a prostě si sní vážně promluvit, už mě to vážně unavuje.
Aha, takže tchýně evidentně neuznává tebe jako 1.osobu zodpovědnou za dítě (tím oblečením to začíná, napadají mě rozdíly ve stravě? ..). Jdu pochválit svoji tchyni, že je miliónová.
@shine2015 já se pořád držím abych se sní nehadala ale dneska už to přehnala. Bylo to poprvé jsem to viděla. A dcera si nikdy na tohle nestěžovala. Ale kdo ví kolikrát to už bylo.
@marketnieuw s dcerkou sem si promluvila říkala sem ji že se to nedělá. Že bít se nesmí . A řekla sem ji že kdyby to ještě někdy babička udělala má hned za mnou přijít. Ale asi to uz nebude potřeba,samotnou ji tam už nepustím.
Byla bych ráda, kdybyste přestala přehánět 🙂 nemám tušení, proč do fackování hned taháte nevěnování se - kde jste k tomuhle přišla? No, nebudu se tu s vámi dohadovat, po těch komentářích je mi to zcela jasné, prostě další, kdo dělá z komára velblouda a pod občasným fackováním v případě, že je to nutné si představuje rodiče, co týrají a dětem se nevěnují. Ještě, že takové problémy nikde nemáme a že máme spokojenou, zdravou a hlavně slušnou rodinu. Tohle mi úplně stačí, aby mě to přesvědčilo o mé pravdě. Každý ať si dělá podle svého nejlepšího svědomí.
@terry1512 tak se dcery zeptej zda to jiz nekdy udelala...a mas hned dalsi argument.
A neustupuj. Jde o tvoje dite. Naopak by dcera mela videt ze se ji jako mama zastanes a budes branit nejen pred cizimi ale i sirsi rodinou kdyz bude treba....
Nekdy je hadka dobra...musi se nastavit hranice. Prevleknout pochopim kdyz se polije aby nebyla v mokrem....ale jinak smitec. Ja bych ji dceru nepujcovala. A omezila bych kontakt i se mnou. Navsteva jednou za tri mesice na odpoledne a pouze s tebou a otcem. At si matinku srovna. Pokud to nedokaze tak utnout úplne. Zni to tvrde ale pokud se takto chova...co jinak mas delat?
Rozhodně nejsem zastáncem dnešních krajně liberálních výchovných proudů, které hlásají, že na dítě se nesmí ani zvednout hlas, jejich osobnost se nesmí spoutávat nějakými zákazy a příkazy, dítě si může dělat, co chce, jíst co chce a kdy chce, ponocovat, jak chce atd. atp., ale tohle s tím nemá absolutně nic společného...Tchyně tady dost těžce přestřelila! Uhodit takhle malé dítě za to, že pronese v podstatě jenom neškodný šprým? Ta bude asi adeptem na pacientku docenta Chocholouška, ne? Tohle bych jí hodně rázně vytmavila.
@shine2015 jo dneska jsem to nějak sama neustálá. Byla jsem trochu v šoku když jsem to viděla a nějak jsem nedokázala hned reagovat. Jak říkám s dcerkou jsem to v rámci možností probrala a doufám že už se to opakovat nebude. Pořad jsem měla nějaké zábrany víc si na ni otevřít pusu ,je to přece manželova maminka,ale tohle už přehnala. Musím bránit svoje dítě a svoji rodinu. Buď to pochopí a bude klid nebo se prostě přestaneme stýkat.
@terry1512 být vámi, tak zakročím rázněji, protože to není jenom o facce, ale o celkovém přístupu tchýně, která je očividně proti vám zaujatá, s tím oblečením by u mě pohořela, to si nevšimla při předávce dítěte, že je špatně oblečené? veškeré kupované oblečení před prvním použitím vyperu, takže pokud by moje tchýně převlékla děti do nových hader z obchodu, tak si poslechne něco, co si za rámeček nedá. jsou situace, kdy se dítě polije, počurá, zašpiní atd. a pro ty případy jsem tchýni dávala ze začátku náhradní oblečení, ale to není váš případ...buď tchýni pořádně domluvit nebo omezit kontakty, nebudete první ani poslední, ale zdraví a duševní pohoda vaší dcery by měla být na prvním místě...držím palce🙂
Asi bych jí řekla, že dceru nebude fackovat ani jinak fyzicky trestat, nebo jí viděla naposledy 😈 Neříkám, že holky nikdy nedostaly na zadek, ale nikdy přes pusu. Co na to tatínek?? Když to bylo na jeho popud 😈
Asi bych taky zakročila rázněji.. Utnula bych nějaké návštěvy... Jednou by mi tchýně nafackovala dítě a neznala bych se.. Neřeknu přes zadek, za něco, co třeba vymyslí za hloupost.. Ale tohle je totální prkotina.. Hlavně jo ok.. Je to vulgární, ale slovo prdel a hovno už v dnešním slovníku normální. Alespoň můj názor. Brácha se naučil říkat R jen díky slovu prdel. A moc dobře ví, že se to neříká.. A také ho nepoužívá. Takovou tchýni mít, tak tam nejdu ani za nic a vnučku by neviděla a ať se klidně na hlavu staví.
Holky, mne je normalne fyzicky zle, kdyz si predstavim, ze nekomu prijde normalni a prospesne (!!!) vyfackovat dite! Vim, ze tady na konikovi byvam v ocich nekterych z vas, co se tyce fyzickych trestu, prehnana, ale toto snad neprijde normalni ani prave vam. 😢😢😴😬
@panickatlamicka budte v klidu.. Nejste sama. Facku v nasi rodine jsem naposledy dostala asi ja... (A to od partnera) Ani mi bratri ci jejich partnerky deti nebiji.. Jsem na vaechny velmi pysna..
@panickatlamicka Já jsem také poslední v rodině kdo dostal facku.. A to asi ve 14 od mé maminky, když jsem zkoušela kouřit a lhala ji, že ne. Tak mi jednu lupla.. A od té doby jsem cigáro neměla v puse.. Ale souhlasím s Vámi
Tak já bych tchýni řekla, že tohle teda není důvod dávat 3 letému dítěti facku. Nechápu!!!!! Jako dát dítěti na zadek je někdy potřeba, ale ani za tohle bych na zadek nedávala. Prostě je někdy lepší si s dítětem promluvit, že tohle se fakt neříká.... Tchýni bych řekla, že tohle bylo naposled, co dceři dala facku. Že jestli se to bude opakovat, tak se s malou nebude vídat bez tvého dohledu.
@megynka13
Já ani nedočetla diskuzi tak nevím co je dál, ale doufám, že nejsem první kdo se ohradí proti Tvým komentům
Ty si asi musela být řezaná jako pes a nebo si věkově starší...mě osobně se to příčí...rány jsou akorát ukázka Tvé slabosti a neschopnosti usměrnit dítě jinak. Vytáhnout se na slabší, to je skvělý úkaz! Chápu, že ujedou nervy každému, ale ještě se k tomu veřejně hlásit a vehementně souhlasit je na mě moc. A je mi upřímně líto všech dětiček jejichž rodiče se ztotožňují s takovým názorem
Pisete lupla.. Na to se da s laskou v tomto pripade vzpominat cely zivot..
Pro všechny, kdo obhajují fyzické tresty u malých dětí - představte si, že nastoupíte někam do nové práce , ještě všechno neznáte a uděláte chybu, které si ani nejste vědomé.A přilítne rozzuřený šéf a jednu vám natáhne a ještě vás seřve, že toto se nedělá.... Co si z toho odnesete, poučíte se, bude vám hezky na duši? Takto se asi cítí malé děti.Jsou na světě krátce, všechno se teprve učí a chyby nedělají úmyslně.Místo toho, aby mu rodič trpělivě ukazoval cestu, jak na to, tak ho potrestá, že toto se nedělá.Ale jak se to tedy dělá? Na to má už málokdo čas, plesknutí je rychlejší a účinnější.A i když někdo namítne, že dítěti to vysvětluje stále dokola a ono nic , tak i toto patří k vývoji, jednou to dítě pochopí.I vám to někdy v té nové práci trvá a to jste mnohem starší.Přeji všem dětem rodiče, kteří jim ukazují cestu, jak na to a sami jsou jejich vzorem.
@terri1512 nezlob se, ale pises ze te tchyne nerespektuje... ale ja bych te taky nerespektovala, kdybych dala tve dceri facku a tys jen tak stala a tise prihlizela. Pokud chces, aby te tchyne respektovala, tak se ozvi a chovej se jako sebevedoma matka, ktera vi, jak se bude jeji dite vychovavat a svoji si za tim.
Kdyby tohle udelala moje tchyne, tak by moje reakce byla ''Jsi normalni?? Nepreji si, abys mi vychovavala dceru, od toho jsem tu ja. Zadam te, aby ses ji omluvila. A rada bych dodala, ze toto logopedicke cviceni a frazi z filmu dceru naucil tvuj syn, a podstata fraze je, aby se naucila rikat ř, coz se ji, jak vidis, povedlo. Opravdu duvod ji vlepit facku, ano. Obavam se, ze pokud k moji dceri pristupujes takto, tak jsi ji hlidala naposledy.'' Absolutne bych s ni dal nediskutovala a dalsi diskuze by resil manzel.
At jste zastanci fyzickych trestu nebo ne, fackovat trilete dite za to, ze zopakovalo naucenou frazi, je opravdu hodne pres caru.
Mě Ti být líto nemusí. Mám názor po mamince. Ta byla v mládí fackovaná až až a přece pak vychovala slušně mě i ségru bez ran. Holt je asi psychologicky vyspělejší a dokáže líp ovládat sama sebe. To je totiž klíc k tomu jak mít slušné děti. Respekt za respekt.
A jeste bych dodala, ze ja osobne placnuti po zadku chapu, kdyz to jinak nejde a jde napr. o bezpeci ditete (dejme tomu, ze dite neustale beha do silnice presto, ze mu bylo nekolikrat velmi jasne vysvetleno, proc je to nebezpecne), ale mlatit dite jako hlavni vychovny prostredek a jeste za to byt pysny je podle me akorat dukaz toho, ze rodic je neschopny, neumi se vzit do kuze sveho ditete, neumi mu nic vysvetlit a neumi si u nej sjednat respekt jinak. Me rodice nemlatili, vlastne ano, jednou v zivote jsem dostala na zadek za neco, co bylo opravdu hodne nebezpecne, a velmi svoje rodice respektuju a miluju.

@terry1512 tak to by som jej na rovinu povedala, že ak sa to bude opakovať, s dcérou sa proste stretávať nebude. A keď som si to prečítala, tak ma to vytočilo, že som si hneď predstavila, ako by som tchýni facku vrátila 🙂