icon

Tchyně fackuje dceru

terry1512
26. lis 2016

Holky nějak nevím jak na to reagovat. Dcera 3 roky dneska na popud tatínka šla a babičce řekla ,,hovno hoří" že se to naučila už to Ř a babička reagovala tak že ji vrazila facku. Jako chápu že se jí to nelíbí,ale my zásadně přes tvář nefackujeme. Max. dostane na zadek a to už je opravdu krajní řešení. Netuším kolikrát už ji takhle dala facku. Říkám si že asi teda poprvé to nebylo když to udělala úplně bez mrknutí oka.Dcera samozřejmě přiběhla s brekem za mnou.
A co teď? Jak to s tchýni řešit? Já si to prostě nepřeju aby ji vychovávala a už vůbec si nepřeju aby ji fackovala.

Strana
z9
somalicats
29. lis 2016

@la_amanita Takže když dítě bude chtít běhat po rušné silnici, dovolíš mu to, protože si přece dítě může dělat, co chce? To už je trochu extrém, a předpokládám, že ho na takové silnici taktéž nenecháš. Ale pokud se šprajcne, bude se Ti vytrhávat a poběží směrem k jedoucím autům? Netvrdím, že mu v tu chvíli nutně musíš nařezat, ale minimálně v pohybu ho omezíš... nebo ne?

terry1512
autor
29. lis 2016

@marion2017 No jak už jsem psala výše,s tchýni byla řeč. Nicméně to bylo naprosto bez pochopení toho že udělala něco špatně a že si nepřejeme aby dceru fyzicky trestala a už vůbec ne přes pusu. Ono to tak dělala taky,tak to přece je správně.A já sem blbka co neumí dítě vychovat. Ono sežrala všechnu moudrost světa.
Rozhodli jsme se s manželem ze tam dcera chodit sama nebude. Minimálně dokud nebude sama mít věk na to se ohradit.

la_amanita
29. lis 2016

@somalicats
Ano, dítě a rušná cesta je zdejší mantra, každý zdejší potomek už byl minimálně jednou přejet.

japona
29. lis 2016

@la_amanita "Proč by si dítě nemělo dělat, co chce? Copak já jen proto, že jsem jeho matka a dospělá vím lépe, co by měl dělat? "

Protože, když si bude dělat dítě co chce, bude obtěžovat ostatní. Dam pár příkladů: 1) proc by nemělo shazovat jídlo na zem, když to chce?
2) proc by nemělo kopat v letadle do sedadla před sebou, když se mu to tak libi?
3)v plném kině/divadle si začne hrat s telefonem ci telefonovat?
4) proc by melo sedět ve škole, když chce běhat po třídě a hulakat?
..atd atd.

Ano vy jako dospela a jako matka víte (nebo byste mela vedet), co má dělat.
A pokud dáváte na odiv, že máte takovou individualitu, ktera si sama rozhoduje o všem, obávám se, že ostatními není bran jako individualita ale asocial🙂

tinaprofi
29. lis 2016

@la_amanita ale má máma se mnou nejednala 18 let pomocí síly 🙂)))) V 18 letech jsem už vypadla z domu a žila si svůj život, studovala, cestovala a pak vycestovala a založila si svou rodinu 🙂 To, že jsem od ní dostala 2x za život facku z ní neudělalo tyrana a ze mě nesvobodného jedince, pletete hrušky s jablky, bavily jsme se původně o tom, že výchovný pohlavek nebo přes zadek je někdy na místě. A rozhodně nikoho nenabádám, že by měl svoje děti fyzicky trestat 🙂 Jenže vy tady máváte právy dítěte, jako kdybychom řešily nějaké procesy týrání dětí 🙂)))

@marion2017 nerada se opakuji, ale znova říkám, že já ti svůj názor nepodsouvám, jen jsem ho sdělila a je na tobě jestli ho přijmeš nebo ne. A rozhodně s tím nemám problém, že se mnou nesouhlasíš, ty se čertíš, když s tebou diskutuju.

la_amanita
29. lis 2016

@japona
Já si naopak myslím, že jsem daleko tolerantnější než ty. Páč je mi jasné, že děti prostě do nějaké fáze něčemu nerozumí, ale to není špatně, a že v takovém věku dělají něco, co dospělý nedělá, také není špatně. Neobtěžují mě děti mluvící ani brečící v dopravních prostřecích, když mne svýma maličkýma trčícíma nožičkama šťouchnou, když je napadne, že něco shodit je sranda... za rok to už dělat nebudou. Tak proč je bít za něco, čemu nerozumí, co nemůžou ovlivnit? Vychovat se přece má a dá i jinak.

kajalka
29. lis 2016

@la_amanita Jde o to, že spousta uživatelek se tě tu bude ptát na extrémy, aby tě nachytaly na švestkách. Věřím tomu, že většina z nás je soudná, jen máme hranice nebezpečnosti a obtěžování jinde. Nemluvím zde o tom, že by byl ohrožen život dítěte či kohokoliv jiného.

terry1512
autor
29. lis 2016

@la_amanita No promiň ale už teda musím taky reagovat. Nejsem zastáncem bití děti to opravdu ne ale potkat tvoje dítě bych teda asi nechtěla. Za mě teda ti dám jiný příklad když tvoje dítě bude bít na hřišti to moje je to podle tebe normální a necháš ho? Jen projevuje svoje přání že? Potom ale se nedivim když maminka které to bude vafit liští jednu tobě. Protože nejsi schopná svému dítěti dat jasně najevo že tohle nesmí dělat.
A nezapomeňte že svoboda jednoho končí tam kde začíná svoboda druhého člověka

japona
29. lis 2016

@la_amanita To nepochybne jste. Ale proc by melo vase dite do někoho kopat? Co je mu po tom, že z toho za rok vyroste? Tolerance by byla vhodna i od matky, aby dítě usmernila (=zapůsobila na něj z pozice nadřízenosti🙂). Není spatne, že to udělá dítě (nechápe, že na sedadle je člověk a kopání ho štve), ale matka by mela mit dostatek intelektu a dítěti vysvětlit souvislosti nebo jinak zamezit v konání..

kajalka
29. lis 2016

@terry1512 Já teda příspěvky @la_amanita chápu tak, že mluví o uspokojování přirozených potřeb dítěte, jako zkoumání gravitace, vody, bahna, ohně, potřeby mlátit, křičet... a o tom, že trestat dítě za jeho přirozené potřeby je nesmysl, naopak, je třeba hledat možnosti, jak bezpečně a neškodně dítě své potřeby může naplnit. Nebavíme se tu o extrémech, kdy se působí újma okolí.

terry1512
autor
29. lis 2016

@kajalka No mě to právě přijde že hlásá volnost naprosto ve všem. A stim zkoušením gravitace atd souhlas. Taky jsem pořád dokola opakovala že se nic do zásuvky nestrká, dělala to tak dlouho až dostala ránu. Od té doby to nedělá. Tím ale nikoho neomezuje,neobtěžuje atd...

nonacek
29. lis 2016

@panickatlamicka souhlasim mam dvě děti s toho jednoho puberťáka a nikdy jsem je u hodila
Vše jsem resila domluvou a když to nepomohlo tak zákazem tv nebo mobilu....?
Dnes mám kluka 12let a je hodny slušný a vše řeši v klidu tak jak jsem to resila a resim Já s nim
Výchova Dítěte je řetězová reakce co vidi u nás pote dela sám.
Matka ktera mlátí vlastni dite by ani dite mít neměla !!!

Tot Můj názor!

japona
29. lis 2016

@kajalka Já to tedy pochopila jako volnou výchovu v té nejryzejsi formě: všichni budte tolerantní na mého miláčka, ja ho přeci nebudu omezovat ci usměrňovat, protože je rovnocenný se mnou..
Proste úlet🙂
Musela jsem zrušit návštěvy podobné osoby u nas v domácnosti, protože by mi ji její děťátka zdemolovala.. "ja jim přece nebudu říkat, že s hračkami se nehází, aspoň zjisti, ze se rozbiji" ..to je sice fajn, ale ne pokud si pujci na návštěvě tablet🙂

kackakastanka
29. lis 2016

holky nedelejte z @la_amanita pristupu k vychove tuto komedii, ja myslim, ze je jasne, jak to myslela, urcite ne tak, ze jeji deti budou ostatni mlatit po hlave a ona je necha, trosku s jejimi vyroky manipulujete, abyste se do ni mohly pustit, ja myslim, ze dobre vite, jak to myslela... i vzhledem ke vsemu napsanemu pred tim

kajalka
29. lis 2016

@terry1512 A dostala možnost zkoumat to na bezpečné zásuvce? Neomezuje, neobtěžuje, ale mohla přijít o život 😔
V tom je alternativní výchova těžší, v hledání bezpečných možností, ne v utnutí nežádoucí činnosti pohlavkem z důvodu bezpečnosti.

marion2017
29. lis 2016

@japona myslím, že jste la amanitu nepochopila: ona se snaží říct, že prostředkem je diskuze, debata, respektování názoru dítěte. Pokud dělá Vámi vypsané věci, bavíme se o tom, proč se nedělají či jak jsou nebezpečné. A ne hned dáme dělovku. To jsou přece dvě různé věci..

terry1512
autor
29. lis 2016

@kajalka to dostala. Jinak o život přijít nemohla. Moc nevím co přesně to manžel nainstaloval do elektriky ale jen ji to zabrnělo do prstu a vylitly pojistky v celém baráku. Na bezpečnosti bydlení se u nás nešetřilo.

karlajasmine
29. lis 2016

Ja si myslim, ze milujici rodic, ktery diteti nastavuje mantinely, zaroven s nim diskutuje, je respektovan, respektuje zaroven dite, atd, je dobrym rodicem at uz diteti nekdy da na zadek nebo ne. Stejne jsme vsechny maminky jenom lidi a nejake chyby ve vychove proste udelame, protoze dokonala matka zkratka neexistuje. Podivejte se na vlastni rodice... v necem je milujete, v necem vas dobre vychovali, v necem zase jiste udelaly chyby nebo nejake veci, ktere po nich opakovat nebudete. Je blbost se tu dohadovat, jestli je vhodne dat diteti na zadek ci nikoliv. Co neni vhodne, je dite nesmyslne bit bez vysvetlovani, dite bit velkou silou, zkratka tyrat dite a to at uz fyzicky, nebo psychicky. A na tom se snad vsechny shodneme. Uz jen to, ze se tu vasnive diskutuje o tom, co znamena byt dobrym rodicem, svedci o tom, ze kazda z nas chce tim dobrym rodicem byt, jinak bysme tu ani nediskutovali. Obavam se, ze ti skutecne spatni rodice sem na MK ani nevlezou, protoze zrovna mlati sve dite nebo se vali nekde zfetovani nebo opili.

japona
29. lis 2016

@marion2017 Já ty příklady neuváděla jako něco, za co by bylo třeba dítě trestat, ale jako něco, z čeho dítě nemá rozum a mela by ho mit autorita (matka, učitel). Ukázka toho, že vztah dítě - rodič není rovnocenný.

ninive211
29. lis 2016

@la_amanita Holka, tebe bych tak "chtěla" někdy potkat, resp. tvé dítě...no pevně doufám, že se tak nestane.
"Proč by si dítě nemělo dělat, co chce? Copak já jen proto, že jsem jeho matka a dospělá, vím lépe, co by měl dělat?" Ano, opravdu si myslím, že já jako matka mám daleko víc životních zkušeností a mám právo určovat (ukazovat, směrovat) dítěti, jak se má chovat, aby to bylo "správně"...přesně tohle tvoje vyjádření (snad jen velmi nešťastně napsané, doufám) je ten druhý hraniční extrém "volné výchovy", kvůli kterému třeba i rodiče řídící se Nevýchovou či RaBR zůstávají nepochopeni...protože ani tito rodiče NENECHÁVAJÍ vždy dělat dítě, co chce. VŽDY musí být pravidla a mantinely, vždy se musí nějak vyjádřit a je tu od toho rodič, aby tyto pravidla a mantinely určoval a dbal na jejich dodržování. Opačně to nefunguje, proto opravdu platí, že dítě prostě nemá a nemůže mít úplně stejně rovné postavení jako rodič, nemyslím tím, že je méněcenné, to vůbec, ale už jen tím vztahem je to určeno...a s věkem a nabývajícími zkušenostmi dítěte se ten vztah stává postupně rovnějším, až v dospělosti by v ideálním případě mělo dojít k vzájemnému srovnání rolí...což bohužel v mnoha případech u většiny třeba našich rodičů stále neplatí, mají pocit, že i když je jejich dítěti třicet, tak oni jen z prostého titulu, že jsou jeho rodiče, mají právo i nadále kybicovat, radit a mluvit "dítěti" do života...tak to samozřejmě není a tento zakořeněný pohled se starší generací naprosto nesdílím.
A ad zdejší "mantra" dítě a rušná ulice - holt je ten nejjednodušší a nejlepší příklad, ale vztáhnout to můžeš v podstatě na cokoliv.

caverina
29. lis 2016

@marion2017 ale dat pres zadek a dat delovku je snad rozdil ne?!

kajalka
29. lis 2016

@ninive211 Šmarjáá, přečti si i ostatní její názory, z těch přeci vyplývá, jak to myslí.

marion2017
29. lis 2016

@japona myslím, že opravdu amanitu nechápeš. Např. měla na mysli, že když dítě se v tramvaji vrtí na místě a občas u toho někoho kopne, není to tím, že by chtělo kopnout, ale přirozeně tím, že je dítě a šije s sebou přirozeně. Neumí sedět jako přibité, jako např. 30-letá žena. Dítě, které sedí jako chudáček přibité k sedadlu, které nesmí promluvit či odklonit se od "standardu" je pro mě chudáček. Ale to neznamená, že např. maminka nemá dítě usměrnit, říci dítěti, ať dává pozor na jiné, nebo že někoho ušpinil a to se nedělá. Ale vypálit mu bombu, to je opravdu pro silné nátury.. Plete se tu militantní výchova s násilím a nevýchova. Opakuji, že výchova znamená nastavování mantinelů bez násilí a bez bití a ukazování dětem, že se dá na všem dohodnout a není třeba si vynucovat věci násilím. A k případu, kdy dítě někoho uhodí na hřišti, tak tím, že mu vypálíte facku, ukážete mu, že násilí je OK. A proto třeba na hřišti zase někoho příště bude chtít uhodit. A vy mu opět jednu bouchnete..... má dcera např. nikdy nikoho nenapadala a dělá to její 4 letý kamarád, který "občas" dostane na zadek. No, asi to někde viděl..

ninive211
29. lis 2016

@kajalka Četla jsem všechno, děkuji. A opravdu mi přijde jako tak trochu "extremistka" a s některými jejími názory se ztotožnit prostě nemohu. Ale psané slovo je holt psané slovo, mnohdy stačí nešťastně něco formulovat a diskuze je na světě...

la_amanita
29. lis 2016

Eh, no za mne už vše řekly předřečnice. Díky za to!

somalicats
29. lis 2016

@la_amanita No mě zajímá, jak to dítě v takovém případě usměrníš. Nic víc v mém příspěvku nehledej. Pokud ho nechceš nechat přejet, tak mu v tu chvíli jeho svobodu prostě omezit musíš... 😉 minimálně tím, že ho čapneš a od té silnice ho prostě odtáhneš...

karlajasmine
29. lis 2016

@marion2017 Jo, ja jsem treba nedavno videla v tramvaji maminku, ktera neustale rvala na dite (asi 18ti mesicni) at nekope tema nohama... pritom kopal jen tak do vzduchu, obcas do kraje tramvaje, nikoho neobtezoval, nekopal do zadnych lidi ani do tlacitek v tramvaji... ani to nebylo hlucne. Daleko otravnejsi byla ta krava matka, ktera tam neustale jecela, pak ho dokonce svihla po nohach, a bylo mi chlapecka lito... tvaril se velice smutne a snazil se sedet v klidu, ale proste to bylo batole a bylo pro nej prirozene kopat.

kajalka
29. lis 2016

@marion2017 Ono stačí, že to ty děti vidí u svých vrstevníků či především u rodičů vrstevníků. Byla u nás návštěva a během snad 2 hodin dítě uhodili minimálně 3x, včetně tandemového bití při neochotě ani ne tříletého dítka k obouvání bot. S plácáním nás naším dítětem jsme pak bojovali snad půl roku. Ano, mohli jsme to vyřešit a dát mu párkrát na zadek, ale věřím tomu, že pak by to naše dítě "poslalo dál" ke slabšímu kamarádovi. Teď bezpečně ví, že se nebije a kdo bije a ubližuje, je hloupý člověk.

japona
29. lis 2016

@marion2017 A ja mela na mysli dítě sedící a kopajici schválně, ať už do lidi či sedadla, na kterém někdo sedi. Jak by se zachovala amanita? Usmernila by ho? Já z "Proč by si dítě nemělo dělat, co chce? Copak já jen proto, že jsem jeho matka a dospělá, vím lépe, co by měl dělat?" pochopila, že by to vůbec neresila a vyžadovala toleranci po ostatních, protože "za rok už to dělat nebude".

nonacek
29. lis 2016

Neumím si představit sfackovat nebo dát facku Dítěti který od narození ve mně vidi záchranu
Bezpečí lásku. ...
Brala bych to jako ze jsem sklamala,zradila...
Je mnoho způsobů jak si z Dítěte vychovat slušného člověka
Násilí. .křik. .. mezi těmito zpusoby není.
A jestli je,tak je to špatna volba.

Strana
z9