Tchýně s rukama od cigaret bude chtít sahat na dceru
Ahojky,v listopadu,každú chvíľku sa nám má narodiť dcérka...Chcela by som vás poprosiť o názor ako sa mám zachovať keď tchýne prvý krát v porodnici uvidí malú a bude ju chcieť okamžite pusinkovať a muchlovať (už ju poznám je to na 200% isté) a bude mať neumyté ruky od cigár a navyše vždy jej tiahne z úst od cigár.... mne je to nechutné už keď oblizuje psa....ako myslíte ,že mám reagovať?ona fajčiť neprestane a mne sa to hnusí...je to za chvíľu a ja myslím ,že rozhodne vybuchnem....
@denca1988 nastav hranice, ted máš velký důvod...manžela zpracuj, že jsi unavená, že chceš mít klid, že behem dne se snažíš spát když spí mimi....nabrat sílu, osprchovat se, nechceš kojit před mamkou, stydíš se.....otevřene o ní špatně nemluv, je to matka, bude ji bránit....ale zpracovávej si ho.....
že nechceš cigarety kolem decka...že máš obavy až bude nemocné...když bude nemocné, musíte být izolovaní....navíc rýma, no to je hrůza....
tchýni pořidte psa....nebude se nudit a ještě se psem k vám domu chodit nebude.....
@tarra27 jasne ,pojdem na neho takto rozumne🙂 tchyne uz psa ma,ma fenku ktora nasho maleho civavaka uplne ignoruje a tchyne samozrejme chodi k nam aj se psem...oni su ini ako ja....im jakoby nic nevadilo....ani ze maju psa a chodia s nim bez voditka a po vsech skace...lidem to vadi a oni sa usmievaju;/ ...ja si kupila pred tehotenstvom salomony kalhoty na beh fakt moc drahe a ked po mne skakala tak som ju musela odhanat hodinu jak krava...navyse nam doskrabala auto jak skakala....my sme nase stene ucili od zacatku pri nohe sedet ked su lidi kolem....
@denca1988 o důvod víc, proč to vyřešit od začátku....pokud je splachovací, klidně ji pozvi, dej dvojku vína a narovinu řekni, podívej, já nevím jak ji říkáš, ale třeba mami nebo Leni, já ted potřebuji klid, neber to ve zlem, ale nechci žádné návštěvy apod...at se u ttebe stavuje (syn) každý den, ale já potřebuji soukromí a trošku se zadaptovat až přijedeme z porodnice....když budeš chtít přijít, domluivíme se nejrpve telefonem, zvonek vypínám, nechci aby budil mimi ani mě, navíc budu hodně odpočívat.....
a proste ji neotevírej když bude klepat.....zavři se, zabarikáduj a nic....žádná návštěvy...manželovi řekni, že potřebuješ klid a soukromí....užijte si sex, bud na neho milá, hodná, nic s ním neřeš, snaž se, at řeší ona...a když bude zlý, řekni, co blázníš, já se snažím, abychom doma fungovali a ty po mě křičíš?? navařeno máš, stíháme být spolu...nebo zžíváme se, zajíždíme system s miminkem....máme toho moc, jsem ráda za každou chvilku klidu....a s mamkou jsem mluvila, u vína, říkala, že ji to nevadí, to jsem překvapená, že si ztěžuje....tak mi to měla říci....proč něco neřekla?? měla me to říci....at mi to přiště řekne....a když něco řekne, mel si svoji a delej si po svem.....jemu si nestežuj....at je ona ta která vyhrává...a stežuje si...on ji stejne pak řekne, at si to vyřešíte spolu....a budeš mít klid
@denca1988 holky máme tři a dva roky a do ted nám ani jedna babi nehlídala...jedna nechce a k druhé nemám duveru 🙂)) vlastně k oběma...moje mamka je hodná, ale prostě vím, že by to nedala...ale snaží se zase jinak...a druhá zájem nemá, navíc pmluvá a taky když spadne, tak nic....jedou se u ni skutálela z velkých prudkcýh schodu dolů a nic...s ní to nehlo.....takže tak..
ale máte svuj život..otevřeně proti ni nechod...ale nic nezavádej a spíš se snaž ji držet v určitých mezích....vím že to vyzní blbě, že i my budeme tchýně...atd...ale ona je tchýně a tchýně...každá normální baba (nemyšleno hanlivě) to pochopí, když ji snacha řekne, musíme se zžít, dejte nám čas..ještě bych brala, kdyby ona tobe volala at přijdeš na kafe k ní...ale není moc sušné se sama zvát na návštěvu....
no kd ví jaká budu já...máme dve holky...tak snad nejak vyjdeme a pokud budeme mít nekdy teřtí a bude to kluk, tak se budu snažit snachu přijmout do rodiny a vycházet s ní dobře...
@denca1988
Je to tezky, clovek nechce byt za hysterku, ale jak jde o vlastni dite - a jeste k tomu novorozene, tak jdou vetsinou veskere ohledy stranou. Chapu, co ti vadi, ale to, ze na miminko bude tchyne par minut "smrdet" je mimcu uplne putna. Neresila bych to, nijak ho to neohrozuje, jde spis o tvuj pocit. S tchynema clovek musi lecos skousnout, urcite prijdou i jine veci.
Hlavni je, si od zacatku nastavit, ze se v zadnem pripade nekouri v pritomnosti ditete. Pokud bude tchyne toto respektovat, tak bych nedelala tlaky.
@denca1988 Tvoje pocity chápu a rozumím jim. Ale jestli z ní bude babička, která bude nadšeně hlídat, tak si jí zkus nenaštvat, to už dneska není samozřejmost 😉 . Nikdy nevíš, kdy se Ti to bude hodit. Naše babičky jsou spíš nehlídací, a někdy, když padám na hubu, tak si říkám, co bych za to dala....BTW: moje babička taky kouřila i u sebe doma(tehdy to bylo normální) a nic to na nás nezanechalo. Držím palce, ať si to rychle "sedne".
u nás to bylo tak, že ještě před porodem jsem manželovi dávala dost jasně najevo, že v šestinedělí bude doma naprostá sterilita. Že doma nechci moc návštěv (jen nejbližší rodinu, ale ne často) a že si budou všichni drhnout ruce. Když jsem s malou byla doma, přijela návštěva, manžel jim šel otevřít a vždy všechny nahnal do koupelny umýt si ruce. Tak to zkus taky takto zavést. Co se týče pusinkování...nevím, jak přesně jí to "zakázat", ale asi jak psaly ostatní - diplomaticky vysvětlit, že takto malé miminko by se nemělo olizovat, protože............ (doplň si sama 😉 )
Co se týče porodnice - tak tam je to dokonce nakázané - na každém pokoji, plus na chodbách jsou desinfekční prostředky na ruce - tam to budeš mít asi snažší 🙂
Copak ona si neumyje ruce, než jde chovat miminko? U nás nikdo s neumytýma rukama na dítě nesáhne.
Když jsem byla já v šestinedělí, tak mi šíleně smrděla voňavka tchýně a jak se s malou pořád pusinkovala ,tak vždy malá načichla tou šílenou vůní a já byla běsná...nic jsem ale neřekla - co také že?🙂...pak se to srovnalo a přestalo mi to vadit. Nyní má dcera s tchýní krásný vztah a ona se o ni vážně moc pěkně stará a já jsem za to moc ráda. No a podobné (i když ne stejné - připouštím) to bude u tvé tchýně...já bych to nechala být. Dítěti to neublíží a nejspíš to ani nebude vadit...a byla by škoda jim hned zpočátku ničit vzájemný vztah...ať si to vyřeší časem spolu - pokud to dítěti začne vadit, tak to také bez obalu řekne a třeba se tchýně chytne za nos🙂

@denca1988 a není možné se přestěhovat? Do budoucna teda...