icon

Tchýně s tchánem mě nesnesou

pentagras
12. led 2016

Jsem normální holka co má za sebou docela složitý život, to by bylo na knihu.S rodiči manžela jsme měli dobrý vztah, až do doby než jsme koupili dům a oni nám začli na domě pomáhat, měla jsem v té době 6 měsíční dítě, manžel byl v práci do odpoledne a mě najednou začli buzerovat, šikanovat no zkrátka rozvrhovat mi den, tchýně měla problém i stím že jsem si dovolila ve své lince dát cukr o 10 cm dál. Vše se vystupnovalo tím že jsme s manželem chtěli probrat nějaký problém a milá tchýně ani nepustila manžela ke slovu a začla mi odpovídat za něj, koukala jsem jak opařená, manžel nic. Poté jsem i došla k zjištení že manžela systematicky proti mě štvou a podsouvají mu jak jsem špatná, líná, neschopná jak vše dělám blbě atd. Tak že se to ve mě zlomilo, musím podotknout že do té doby jsem si stále říkala jak se še zlepší. Pomalu se k nám nalifrovali a vlastně tu snáma byli, manžel stále říkal že nám jen pomáhají že na podzim odejdou, počítala jsem každý den, byla jsem zoufalá až jsem z toho skončila na antidepresivech. No když se přelomil podzim, z ničeho nic přišli s nápadem že tady zůstanou bydlet snámi, byla jsem totálně zralá si to jít hodit . Druhý den jsem se obrnila a řekla že ne!!!!To byl konec u nich na plný čáře, dovolila jsem si odporovat. Zbalili sea zmizeli,naštestí!!!! To byl klid, na ten okamžik nezapomenu, vylézt ráno z postele a dělat si co chci, od té doby bylo zle, byla jsem nejhorší, zlá a já nevím co, dokonce jsem se dozvěděla jak mě sttrašně pomlouvají, že nevařím, jsem líná, atd. Dokonce po mých kamarádech vyprávěli jak se barák kupoval stím že tu budou bydlet snámi a já si po pul roce usmyslela že je tu nechci a vyhnala je, no hrozný.. Hrozně jsem z toho byla špatná, každý den stojím u plotny stíhám i zahradu, s vypěním všech sil ...Nechci dítěti brát babičku s dědou, má je rád a oni jeho také ale tohle se prostě nedá, nejhorší je že přijedou knám mě zprudit a odjedou s usměvem na rtech,bylo toho tolik že bych to psala snad týden vkuse,poslední perla byla, když mi tchýně řekla že moc peru že ona měla dvě děti a tolik neprala, haha, to máme chodit špinaví? Manžel byl poštván,najednou mi začal hodně věcí vyčítat, hledal na mě chyby, vše bylo špatně, byla jsem z toho hotová, každý den psycho teror, zkrátka byl zmanipulovaný a nevěřil mi ani nos mezi očima, štvali ho stále zdatně dál. Až do osudného dne, před vánoci zazvonil telefon a jedna jeho velice dobrá kamarádka mu řekla že už toho má dost že to musí říct, že mě strašně pomlouvají, choděj po městě a vyprávějí nesmysli, vše mu řekla a jí věřil. Najednou si začal uvědomovat a všímat si co se vlastně dělo a děje stále, sice to není už jak dřív ale věřím že bude líp. Jde mi hlavně o moji rodinu. Ještě jedna perla na závěr, byli tu na návštěvě a cpali malýmu sladkosti před obědem, měla jsem výhrady - řekli mi že moje dítě není moje ale cituji snad nás všech ne!!!! No je to nekonečný příběh, najde se někdo se stejným problémem????

Strana
z2
elvira
12. led 2016

@pentagras - oheň neoheň, dupni si a muž by měl být zajedno.
Nesnáším neohlášené návštěvy, už jsem si vycepovala i svého buranského švagra, že se předem ohlásí.
Já to nedělám druhým, abych někam vpadnula, tak to vyžaduji i od druhých.
Nikomu huba neupadne, když zvedne telefon a zeptá se, jestli se mi hodí, že by se zastavil.
A že jdou za malým? Ale jdou do vašeho domu, narušují vaše soukromí, váš harmonogram.
Takže:"díky za návštěvu, ale nevěděli jsme, že se chystáte k nám na návštěvu. Očekáváme každou chvíli kamarády, takže příště dejte předem vědět, abychom se vám mohli věnovat."
Budou chtít pochopit, pochopí, nebudou chtít, stejně nepochopí.
Já jsem zjistila, že pro mě je lepší se nesnažit - o nic pozitivního ve vztahu k nim - protože mě to nestojí žádné úsilí, čas ani peníze - a výsledek je stejný - stejně jsem pořád za krávu. 😀 Akorát bez práce. 😀

mercedesse
12. led 2016

Tak toto řeším neustále, oni chodí jak se jim zlíbí a zásadně se tu nepoužívá zvonek. Takže jsem si posledně zchrupla s Terezkou na gauči, a najednou otevřu oči a tchýně stojí nade mnou, skoro mě drblo. Vyřeší to asi jen rázná domluva a koule na vratech místo kliky.

pentagras
autor
12. led 2016

@elvira ta poslední věta mě opravdu pobaila. chahcaaa. To já jsem taky 🙂

pentagras
autor
12. led 2016

@mercedesse to je drzost nad drzost, také nechodím nikam bez ohlášení předem. Přijedou a čuměj na nás přes okno, a když jsem venku tak ještě pruděj at přijdu, nepřišla jsem 😎 byla jsem daleko a s kamarádkou.

cacianka
12. led 2016

ked začne hovoriť že ti nechce do toho hovoriť ale -tam ju okamžite stopni - tak vás prosím ani nehovorte.
mohla by mužovi zavolať alebo prísť aj iná kamoška a znova by to počul z iných úst, ako sa správajú poza chrbát.
nemôžete si dohodnúť s nejakými kamoškami a kamošmi návštevu práve v tom čase ked chodia oni ?
aby si mala svedkov ich správania, aby to potom niekedy okomentovali pred tvojim mužom a prehovorili mu do duše , že sa má zastať teba a aj ked sú to rodičia, nemôžu mu nevhodne zasahovať do života a a života jeho rodiny ?
alebo si postupne spíš všetky argumenty čo proti tebe použili - urážky, ohováranie po okolí.
napíš im list, kde ich požiadaš aby nezasahovali neprimeraným spôsobom do vašich životov, použi a spomeň čo zle povedali a urobili, že vieš o tom ohováraní a šírení zlého mena a ak to bude pokračovať zvážiš právne kroky, neželáš si nečakané prepady - návštevy, ale slušné jednanie, ved ste dospelí jedinci, a v záujme dobrých vzťahov sa chceš dohodnúť na slušných pravidlách, ak nie budeš nútená ukončiť s nimi všetky kontakty. toto by ste ale mali napísať aj s manželom, ked už sa s nimi rozprávať nedá. pri rozhovore s takýmito jedincami vznikajú veľmi búrlivé reakcie, emócie sa neskutočne vyhrotia, preto by možno bolo dobré zvážiť písomný prejav. na ten list sa môžeš sústrediť vtedy ked budeš mať na to "básnické črevo ", môžeš opraviť a zvoliť také formulácie, aby si to dotiahla k veľmi slušnému, zdvorilému ale hlavne dôraznému záveru. budeš mať svoju kópiu a oni nebudú môcť prekrúcať tvoje tvrdenia a šíriť opak , že si ich urážala, iné povedala, budeš mať aj ty dôkaz a ak ani toto nepomôže, zatvoriť dvere na kľúč. dúfam že splácanie pôžičky máte nejako ošetrené, aby vám nevyčítali,alebo vás neudali že im neplatíte. snažte sa splatiť čím skôr, nech nemajú tromfy. držím ti palce, nech sa vám skľudní hladina rodinných problémov.

monikagurthova
12. led 2016

@pentagras To by mě trefilo, jako jak neohlásím, jdu na návštěvu, tak se ohlásím tečka. Asi by jsi se měla zatvrdit a prostě dupat si. No tak se budou cítit ukřivděný, jejich problém. Zvyknou si. A jestli ne smůla, ale neustupovat přijde mi, že hodně hrají na city, budu ublížená a ona ustoupí. Nic takového. Tvůj dům, tvoje domácnost, tvoje rodina!
A nebo jim jednou udělej to samé, přijď jen tak z voleje k nim, pomluv jim jak to tam mají hrozné a jak by to bylo lepší a uvidíš, jak budou koukat.

japona
12. led 2016

@pentagras Ono je to těžký. Rika se, koho chleba jíš, toho piseň zpívej. Protože vím, že u nás by to bylo to samé (po prijeti jakekoliv pomoci by to brali rodiče jako vstupenku do cizího života a ja bych nedokázala je vypakovat🙂), důsledně jsem se zaridila tak, aby toto nemohlo nastat. Takže co nejdřív splatte, co jim dluzite a nebudou na vás mit takove páky..

pentagras
autor
12. led 2016

@cacianka zní to dobře, jenže oni by se tak leda vysmáli, jsou jinííí ☹

pentagras
autor
12. led 2016

@monikagurthova jsme sama zvědavá jak se to vyvrbí, možná něco zase vyhrotěj a bude 🙂 nevydržím to

pentagras
autor
12. led 2016

@japona tak právě o to jde, radši bych stím právěpočkala až to splatíme, nemáme mezi sebou totiž ani žádnou smlouvu , doufám že to pujde jakdo ted a brzyto bude splaceno a nebudumuset sklánět hlavu.
Stejně nepochopím jak můžou být nějací lidí takoví, ale já se vlastně divím že se vůbec ješte divím 😀 😀

brokovich
12. led 2016

Taky nemám ruzove vztahy, já teda s tchyni. Ale to by mi řekla jednou, že dite je vsech. To bych ji řekla, ať tedy prispiva na stravu, pleny, apod. 😀 a sladkosti před obědem bych taky ne snesla. Malej je prtě, ale už teď me tchyne provokuje kecama typu, já jsem babička, já mužů rozmazlovat a já mu tu čokoládu budu dávat, at chces nebo ne, když ty mu nedoprejes. Grrrr. A další téma je biti deti. Já jsem zásadě proti a ona, že když se bude vztekat a bude u ni, že mu ji flakne. Takjsem ji ujistila, ze jak na moje dite někdo vztahne ruku, tak ode mne dostane to samé stonasobne! Mlatit deti mi nebude, a to ani malym placnutim. Nechci, aby videli tenhle vzorec chovani. Ona sama má dospělé syny a když třeba jednou byl svatecní oběd a jeden z nich srkal jak čuně a já s lehkostí a humorem mu povídám, jestli nebyl na dovoleny v Cine, tak tchyně se hned jala ho obhajovat, prostě mohla se po. ..., ze jsem si dovolila naznačit, že on, tedy přesněji řečeno, její syn, se neumí chovat u stolu. Uaaaaaa !

pavlinar
12. led 2016

Ja bych je s tim konfrontovala, resp. by to mel udelat manzel. Ze mu kamaradi rikali to a to, a co to ma znamenat? Pokud se on za tebe nepostavi, tak je vsechno marne. Ohledne navstev bych je neohlasene neprijimala a tecka. Ohledne ditete taky. Nejdriv bych byla v soku a nic se nezmohla, ale jak by se podobne kecy opakovaly, tak uz bych mela pripravene radne odpovedi.
Drz se ;)

lendulka212
12. led 2016

Přítelovo rodiče byli v poho do té doby, než jsme si pořídili bydlení a neměli čas k nim jezdit. Ztratili o nás přehled a byli jsme ty špatní. Po pár letech matka onemocněla, tak jsme je začali opět navštěvovat. No vychvalovali jen ostatní vnoučata, že by náše dítě něco od nich někdy dostalo, ne. Ostaním vnoučatům se kupují dárky, dělají oslavy. Takže jsme vztah z tchánovci opět přerušili a je nám bez nich dobře a máme klid. Protože nechat se nervovat, já bych na těch práškách za chvíli byla taky, člověk nad tím přemýšlí proč to tak je. Je mi to líto, ale máme klid a vysvětlovat dítěti proč nemá u babičky dárek pod stromečkem, toho se fakt chci vyvarovat. Přítel za mnou stojí a já za ním.

citun
12. led 2016

@elvira Krásně napsáno! 😀

brunetka11
12. led 2016

@pentagras Když tohle některá z mamek na mne zkouší, odpovídám automaticky: "Ale já to dělám takhle. Smiř se s tím, už mne máš na doživotí." Tchýně se někdy rozesměje, někdy jí to očividně nesedne, zkouší to přes syna. A muž si rozmyslí, jestli půjde se mnou do konfrontace, nebo chce raději doma klid.

pentagras
autor
12. led 2016

@brunetka11 to je dobrá hláška, to použiju 🙂)))))

pentagras
autor
12. led 2016

@brokovich ty babky jsou všechny stejný 😀 😀 ale ta čína to bylo dobrý 😀 😀

pentagras
autor
12. led 2016

@pavlinar jj, přesně, je to tak, musí hlavně on...

pentagras
autor
12. led 2016

@lendulka212 to je správné že za sebou maximálně stojíte, toho bych se chtěla také dožít, protože oni jsou jak upíři, uplně mě jejich přítomnost vysaje, odjedou a já jsem zralá jít spát(což nejde) a nebo jsem tak ve stresu že mám nerva na pochodu 😠

sheila86
12. led 2016

@pentagras měla jsem problém stejný, jak přes kopírák s tebou, s tím, že oni bydleli vedle v domě. Nechci to tu rozepisovat, klidně SZ, neb mě to ještě dost bolí, byli jsme spolu 10 let. Partner to bohužel neustál a přes pár krizí jsme se definitivně týden před Vánocemi rozešli. Teď řešíme, jak často se bude s malou vídat a už ani na tom se není schopen domluvit jak člověk. Držím palce, ať Vy máte happy end!!

Strana
z2