icon

Tchýně si o mně myslí, že jsem budižkničemu a zlatokopka

sonjuletka
15. srp 2015

ahoj holky, chtěla bych znát váš názor, postěžovat si... zpočátku byl vztah s tchýní ok, pak se začal zhrošovat, ani přesně nevím proč a kdy.

S přítelem jsme spolu přes rok, v říjnu čekáme chtěné a plánované mimi. V době seznámení jsem měla nějaké brigády v brně, pak jsem se odstěhovala k příteli, začali jsme hodně cestovat a brigáda by nebyla ani možná, studuju Vš, budu muset přerušit kvůli mimi, tudíž vlastně ještě nejsem "ničím". Přítel má vlastní rozjetou firmu, vydělává hodně, tudíž práci nepotřebuju, než abych za pár šupů trávila dny za pokladnou, raději jsem doma a starám se o dům, psa, chlapa (tak to přítel chtěl a já souhlasila), rpostě druhý příjem fakt nepotřebujeme. Přítel i finančně občas podpoří svou rodinu, tu něco tomu koupí, tu tomu zaplatí něco, byli jsme na společný drahý dovolený apod., prostě nikdo fakt nestrádá na můj úkor.

Kdykoliv se však vidíme s tchýní, cca 1x týdně, trpím, protože ona očividně ve mě vidí budižkničemu a jen že využívám přítele. Pořád má narážky typu "však ty si stejně doma a nemáš co na práci", "mě takhle manžel nikdy nerozmazloval" nebo schválně nahlas mluví o nějaké paní co je celý život v domácnosti, jaká je to kráva, že nic nedokázala, jen se nechala živit... Já se snažím už tohle ingorovat, usmívat se, nekomentovat, ale v duchu pěním a jsem z toho hrozně smutná.
nikoho se neprosím o lásku, ale spíš o to aby mě nechala být a řešila sama sebe (jsou rozvedený, ona žije sama). má dva syny, já jsem prostě ta špatná, kdežto od bráchy přítelkyně hvězda. moc to nechápu, protože sice ona vydělává (ve fabrice, tudíž zas tak moc ne), ale o toho chlapa se prostě nepostará, neuklidí, neuvaří, nic. Prostě tohle nepochopím, kdyby raději byla ráda že její syn je spokojený, má v domě pořádek, vždy čistý věci, co jíst apod.!! Podle mě je v ní zakořeněný pocit křivdy, nebo její manžel - přítelův otec - se k ní takto nikdy nechoval, finance byly problém doma, ona musela mít i nějaké úklidy apod. já to chápu, je mi to líto, ale když se ona neměla dobře, tak nikdo?? Samozřejmě že chci v životě pracovat, popř. aspon nějaké "závazky" (např. se starat o pronájmy "naší " chalupy apod.), ale prostě přítel má jako prioritu abych se v prvé řadě postarala o děti apod., finanace řešit nemusíme, a já se nikoho o tohle neprosila.
ještě je dost vtipné, jak tchyně vždy zdůraznuje "petříkovo"! to se vždy mále po.eru smíchy, protože to je vždy" no u petříčka na chalupě ..." "no petříček doma má..." "petříček mě odvezl" "petříček mi koupil" - to že žijem společně, jeli jsme pro ni spolu, nebo tak, je samozřejmě plně vedlejší!!!!

přítel se k tomu staví tak že ten problém vnímá, štve ho to, ale ví že s tím nic neudělá, pořád mi říká že to chce čas, že ona si zvykne apod., a at si toho nevšímám, at si řekne svůj názor, ale že já ho poslouchat nemusím, že je to hloupý jak to pořád takhle říká, občas, když je to nesnesitelné, tak jí něco řekne apod. ale ona si stejně pokoj nedá.... ¨

mám na ní fakt už averzi, mnohem raději a mnohem snáz se domluvím s její mamkou, protože ta je prostě normální a do života se nám nemíchá, ona byla ta co mi nabízela pomoc když jsem musela ležet apod, kdepak tchyně 😀 ta neudělá nic co by mi pomohlo, naopak, ještě by mě potopila aby před synem vypadala jako ta "hvězda a superžena", no když se spolu bavíme samy tak je docela ok, ale jakmile je poblíž "petříček" tak mi přijde že hrozně předvádí aby její syn viděl jak ona je ta dokonalá a já ta lemra líná...

chu, co mám dělat? :_D
docela se mi příčí jí dávat dítě na hlídání, nechci aby za mnou přijela do porodky, protože stejně jí nepůjde o mě ale jen a jen o vnouče (pořád od ní slyším jak jsem "měkka", že ona rodila taky bez chlapa, tak proč bych tam petříčka chtěla, že ona ty bolesti zvládla levou zadní, jak ona vždy vše zvládla a já "fnukám" - přitom JÍ NIKDY nefnukám...)

nov777
17. srp 2015

@lenam Pri me praci je povinnost vest ucetnictvi i bez zivnostaku, takze delat na sebe i snazsi nez pro nekoho, stejne je papirovani na me a prip. zamestnavatel je jen spojovaci clanek, takze mit vlastni klientelu je mnohem snazsi. Delala jsem to ctyri roky pred prvnim porodem, takze zacatky jsem mela davno za sebou. To jsou specificke veci pro kazdou profesi a vypadnout z toho kolotoce je komplikace.

tejezka
17. srp 2015

Myslím, že všem z vás, kteří jste tu na devíti stránkách zakladatelku tak šíleně propraly a zkritizovaly, svým posledním příspěvkem tak trochu vytřela zrak... Je to inteligentní a rozumná holka, která to má evidentně v hlavě srovnané o dost víc, než leckterá ...

marton
17. srp 2015

@lenam přesně tak.Vztah je sázka do loterie.Buď máš štěstí a natrefíš na toho pravého nebo ne.My jsme s manželem od 16 ti let,první dítě ve 23,poslední ve 39 😉 .Mezi tím já 2 SŠ/druhou jako těhu/ a manžel 3 VŠ.
Mmch jeho asistentka má titul Ing.Na práci na kterou kdysi stačila ekonomka.Ale bohužel je vysokoškolák každý druhý a tak co s nima 😒 .A je to tak jak píšeš..to že to někdo udělá jinak,neznamená že je to špatně.Náš syn přerušil i SŠ a ojdel do Ameriky,makat ne studovat.To by se tady asi některé pisatelky po... 😀 .

shine2015
17. srp 2015

@poupe celou mozna ne ale kazda koruna dobra...navic pokud muz nebude moct pracovat,kde chces jinde hledat? U rodicu? Zebrat? Brat si pujcky?....promin ale me nenapada moc variant jinych ze do prace pujdu ja kdyz muj muz nemuze,preci nebudu doma a platit si jeste socialni zdravotni sama cimz tedy do rozpoctu neprispeji ale naopak jeste zbytecne ukrojim...ale pro tebe by to bylo urcite stale leharko a pohoda....radeji prosit rodice nebo vymyslet zbytecne dalsi hlupotiny hlavne nejit do prace 😃

nonnni
17. srp 2015

@sonjuletka prosim te, mohu se te zepta na jedno...pises: protože mám toho správného chlapa, co by tohle neudělal

Kdyz opominu naivitu tohoto prohlaseni...proc si te Petr nevzal? Opravdu me zajima, jaky mate duvod, zejmena, kdyz te nazyva jeho zenou a vse je tak dokonale...proc vas vztah nezlegalizuje?

nonnni
17. srp 2015

@tejezka asi ctem kazda jiny prispevek...

terry1512
17. srp 2015

Na svatbě to přece nestojí ani nepadá.Nechápu co s tím furt všichni máte.I když se vezmou není to záruka že neskončí bez peněz na ulici.

japona
17. srp 2015

@nonnni Taky me zajímá, proč, když je vše tak růžové, si zakladatelku nevzal? Pokud s někým počítám do budoucna (a nemam závazky jinde🙂), vztah učiním "oficiálním". Zvlášť pokud s ním plánuji dítě/děti.

nonnni
17. srp 2015

@terry1512 je to minimalne gesto, ze s ni pocita do budoucnosti, ze chce sve deti v ramci ucelene rodiny, ze pro nej neni nejaka hej, a nebo pockej, kterou zbouchne a odtahne zase jinam, kdyz se mu situace znelibi. Kdyz opominu, ze (pokud nepodepise predmaznelskou smlouvu), tak zazemi, ktere buduje bude jiste tedy zpenezeno v ramci firmy a spadajici tedy do SJM.

japona
17. srp 2015

@terry1512 jistěže to není záruka, ale jako nesezdana k tomu má znacne blíž.. a zvlast, když je na nem absolutne zavisla

poupe
17. srp 2015

@shine2015 ty jsi mimo, snad pracujeme oba a dáváme si peníze stranou, takže když někdo z nás ztratí práci, jsou někde rezervy, jaký leháro, jaký půjčky?

terry1512
17. srp 2015

@nonnni Ano je to gesto.Takových gest už sem viděla dost.A jak sama píšeš pokud nepodepíše předmanželskou smlouvu.Co když ji podepíše??
Moji známí se vzaly po 9 měsících známosti do roku od seznámení měli 1 dítě,po roce druhé.Před svatbou pořídily společně dům na hypo.A jak to dopadlo??Jsou v rozvodovém líčení,dům obývá skoro bývalá manželka se svým milencem a kamoš platí celou hypo i když tam nemůže bydlet.ještě vyživuje ji jako matku na rd.
Boužel ani ta svatba nikomu nezajistí šťastnej a spokojenej život bez problémů.Ten si děláme jen a jen samy a ne lejstro.
P.S třeba se zakladatelka nechce vdávat těhotná,a třeba se vezmou jak dítko trošku odroste.

terry1512
17. srp 2015

@japona Tak pokud se četla správně tak zakladatelka má nějaké vlastní úsporu.takže asi na něm není plně závislá.

terry1512
17. srp 2015

@japona na straně 3 píše zakladatelka ohledně financí - přístup k jeho účtu nemám, ale mám svůj, na tom mám prostředky a zpovídat se nikomu nemusím, ale větší věci konzultuju, popř. se mě on zeptá kolik tam mám, na co to bylo apod., ale protože si nekupuju žádný "vuitttonky" tak nic nekomentuje apod.

poupe
17. srp 2015

@terry1512 a třeba se nevezmou vůbec 😉 já nevim jak káždá tady ví vše, hlavně radit 😀 a vymýšlet si báchorky 😝 😉

akankeo
17. srp 2015

@nonnni ano, nerozumime si, ty mi prijdes zcela mimo a ja tobe. Hledas pomyslne jistoty a myslis si, ze nekomu pomuzes, kdyz ho budes plnit strachem. Hele my meli stranou 250 000 pro pripad ze manzel ztrati praci a nestacilo, protoze sem taky mela tu tendenci jistot a strachu a doma nas tim dusila, tak hold zivot musel pritlacit a vsechny ty jistoty vyzdimat abych procitla. Mas nasetreno aspon tolik kdyz prijdete o misto? Umis vydelat podnikanim kdyz prace proste nebude? A jestli jo, budes pak snaz spat nebo budes porad resit coby kdyby misto abys zila tady a ted? Takovyhle pristup totiz neni zivot, to je prezivani a ty roky tezce budovane jistoty dokazou zmizet lusknutim prstu, co pak budes delat, litovat se? Ohanet se tim jak si cely zivot drela, jak je to jen mozne? Kdyz je clovek psychicky v pohode a respektuje druheho, coz zakladatelka dela, tak je dost pravdepodobne, ze ji vztah vydrzi, chlapy od zeny co je respektuje, dobre vypada a udrzuje jim doma klid neutikaji, nemaji k tomu duvod. PRipad co jsi tu uvedla po 25 letech - ten chlap k tomu mel sakra duvod a ona to tak evidentne chtela, kdyz se vydala jinou cestou nez jeji muz, alternativa je o zpusobu zivota, ktery se dost zmeni, pokud s tim partner nesouzni, tak si opravdu nebudou mit doma co rict a zo s takovym partnerem, ze... Zen co umi respektovat sebe, partnera a sve nejblizsi okoli je jak safranu, po sledovani teto diskuse snad jeste min. Kdyz se udrzi v psychicke pohode v pripade tech buliku co ji vesis na nos a sama zustane, vydela a o deti se postara s VS ci bez, s praxi ci bez, se zdravyma ci nemocnyma detma. Sama sem si tim prosla, neco tu k tomu i napsala a lze to, ale ne strachem, pohodou, ne poslouchanim syckovani a kecu druhych, ale zdravym selskym rozumem. Ne kazdy musi drit 12tky ve fabrice aby vydelal, to musi jen ti co se nezajimaji, nepracuji na sobe a nemaji rozhled, navic ty kecy o VS, na sebevzdelavani prece clovek nemusi dostat papir, ale vzdelavat se musi porad a i po VS. Naopak ten papir leckomu pomuze usnout na vavrinech... Jinak nevis jak funguje charita a second hand, nikdy jsi tam nic neodevzdala ani nekoupila, dite se te nezeptalo na co ve meste ten kontejner stoji? No tak zkus google a dopln si vzdelani, je docela fajn pri zivote stihat znat i to co se deje kolem me a jak veci funguji. To se potom da totiz vyuzit jak v rozhovorech s partnerem, tak treba i k tomu podnikani... Umet respektovat druheho a jeho nazory, delat rozhodnuti doma spolecne, nastavit si zivot s partnerem, tak jak nam bude vyhovovat bez vlivu nazoru na okoli, mit vseobecny prehled o politice, jak veci funguji zvlaste s ozehavymi tematy jako imigraci, EU, dirama na trhu pro podnikani atd, kolik z Vas to umi a zna? Pak se neni treba divit, ze chlapy od zenskych utikaj, zit se snima neda, jenom prezivat, co se deje kolem nich, o tom netusi, i kdyz hlasite halekaji svoje nazory podlozene buh vi cim, a ze by se na ne zena doma usmala, dala jim klid az prijdou z prace a pak s nima probrala co bude treba? To snad uz umi jen nase babicky a par vyvolenych a pak se ohromne divime, ze je tolik rozvedenych, sebestrednost vladne svetem, lidi uz neumi zivot sdilet, neumi milovat aniz by za to chteli neco nazpatek a obrnuji se hradnou pomyslnych jistot, ktere neexistuji....

nonnni
17. srp 2015

@terry1512 proto se ji ptam na duvody. Ale pak by me zarazelo, ze svatbu po diteti ano, ale dite je planovane, tak proc ne naopak?

Jisteze ti nikdo nezaruci, ze svatba skonci stastnym zivotem na veky vekuv...ale snatek ti zajisti minimalne nejake vyhody. Napriklad tu, ze pokud by Petr skoncl v nemocnici, tak ji podaji informace o jeho zdravotnim stacu a nebude se muset doprosovat skorotchyne, aby vedela, jak na tom clovek, se kterym ma deti a buduje zazemi opravdu je. Take se zakon nejak vyporadava s dedickym narokem, je to vdovsky duchod (ja vim, morbidni tema, ale....)

Ano, jde to osetrit i mimo manzelstvi. Na ni prepsat majetek, poresit veci kolem...otazkou je, zda to pritel udelal.

A prijmeni prepokladam bude mit dite po nem?

Ja proste, at koukam, jak koukam, tak krom sladkych reci nevidim pro zakladatelku jedinou jistotu a jen super zivot pro Petra...

sonjuletka
autor
17. srp 2015

Ohledně svatby - já bych se i vdala (princeznovské šaty 😀 ) , ale na tom to nestojí a nepadá. chlap mi to dost rozumně vysvětlil, není to pro něj záruka ani priorita, postará se o nás i tak. A už mi X svými činy dokázal, že mluví pravdu, žádné mluvení do větru a "chlácholení". A finance už vůbec ne! Příklad: vezme se pár, mají SJM. Chlapovi rupne v bedně, prodá auto a vše prohraje v automatech.
Co ta ženská?
Než mi začnete dávat argumenty "no vždyt to bylo v SJM, musí jí to vrátit" - tak vám řeknu - ano, ale z čeho? 😀 právní teorie je jedna věc, praxe věc druhá! žena ho může žalovat, později v rozvodu se to bude vypořádávat, ale z čeho jí to chlap zaplatí? jí to bude splácet? A co když kvůli gamblu přišel o práci?? U soudu jsem viděla mraky těchto případů, někdo má na něco nárok, to je hrozně hezký a sluníčkový, ale kde nic není, asi soud nebere 😀 Tak asi jen tak k tomu, že svatba je jediná možná cesta k ekonomickému zajištění...
to jen tak k teorii manželství.

A ještě k těm, co tady hudrujou "já bych z kapesnýho žít nemohla" - vy si kupujete každý měsíc nové boty a kabelku? A jezdíte si na prodloužené víkendy s kamarádkou? Některé úspěšné ženy jistojistě ano. Ale většina průměrných žen je rádo, že ušetří na zimní boty pro děti a sobě koupí novou halenku. A nevadí jim to, když to ušetří z jejich platu, a jejich chlap se nemá k tomu, aby to dětem zaplatil. To mi přijde sprosté. U nás to prostě platí vše chlap, ať zimní boty pro děti či halenku pro mě (hypotetické příklady). Já se mu nezpovídám, zeptal by se mě pouze v případě že bych "vybílila účet" za naprostou kravinu, to mě jen přijde správné větší věc -příklad fusak pro dítě, kočár... konzultovat ve smyslu at nekoupím totální blbost co se nám rozpadne druhý den. Takže pro vás je špatně když to zkonzultuju (jsem pipka závislá), ale stejně špatně by bylo kdybych bílila firemní účty o stošest, za cokoliv pro mě (zlatokopka, shopaholic). Inu, kdo chce psa bít...
Já vám také nepíši, že (některé!) máte muže neschopné, že on přijde z práce a lehne na gauč, a vy přijdete z práce a máte druhé kolo - děti, domácnost... Také vám nepíši že jste služky, otrokyně... Protože vám to vyhovuje a jste oba spokojený!
Já už fakt nevím co k tomu napsat, ohledně tchýně mám jasno - prostě musím zatnout zuby, a vydžet - být milá, nedávat záminky, přehlížet. jízlivosti, a doufat, že jednoho dne to půjde.. a když ne, vědět že jsem do toho dala maximum co jsem mohla a víc s tím nehnu...

zuzineckah
17. srp 2015

@nonnni co pořád máš s tou svatbou? 😝 Ty to bereš hrozně formálně, svatba ve tvém podání není nic víc, než formální záležitost. Na jeho záměrech, či případných úletech absolutně nic nezmění, stejně tak jako možnost, že se k @sonjuletka celý život bude chovat hezky... V dobře fungujícím vztahu může být svatba třešničkou na dortu, ne startovací čárou pro "něco" víc 😎
Jediná důležitá věc je, aby na to oba dva měli stejný názor.

terry1512
17. srp 2015

@poupe No asi tak nějak.Spousta lidí v tom nevidí žádné ,,výhody"
a pokud narážíš na můj příspěvek ohledně kamaráda tak to je bohužel realita ne báchorka.

nonnni
17. srp 2015

@akankeo ja predpokaldam, ze charita prodava dal...nepredpokladam, ze to prodavaji jednotlivci a vydelavaji si tim na sebe. Jestli jsi koupila zbozi od charity a dal prodala, jako fyzicka osoba, proc to nenapises rovnou?

Je zajimave, ze ve svem pristupu k partnerstvi opomijis jeden zasadni element. A to ten, ze se oba v prubehu let vyvyjeji a muze se lehce stat, ze sice manzelka muze nadale sama sebe zlepsovat v oblastech zajimavych pro manzela, ale ona tim nemusi byt vubec uspokojena. Dle tebe je chyba v manzelce, ale proc nehledas chybu v manzelovi, ze se nesnazil priblizit jejim zajmum a potrebam?

Pises: Zen co umi respektovat sebe, partnera a sve nejblizsi okoli je jak safranu...

A kolik je muzu, kteri po 25, letech manzelstvi umi respektovat vse tebou vyjmenovane.

Pres veskery radoby rozhle vidis vsechno prilis zjednodusene.

Mmch, prijde mi paradoxni, ze se ohanis potrebou respektu a vubec ti nevadi, ze (krom reci) Petr zadny respekt zakladatelce neprojevuje. Souzeno dle napsaneho tedy.

nonnni
17. srp 2015

@sonjuletka hezky ti to Petr vysvetlil, proc si te nemuze vzit...a ted budes pomalu tvrdit, ze vlastne to tak citis take. Zaopatril te nejak pro pripad, ze se rozejdete, nebo ne? A ptam se, co se stane, kdyz Petr rekne, ze ho stves a finance utne a proste neda? Co udelas, kdyz ti proste na tom tvem uctu nic nepritane a on sam se nebude mit k tomu, aby neco zapaltil? Mas na to plan? Zatim to vypada, ze veskere ciny petra sestavaji z toho, ze te manipuluje penezi.

Mmch, ano, ano a ano...na tve dotazy. A i kocar jsem kupovala bez konzultace, nevim, proc bych nemohla, snad nejsem blba, abych si sama nevyhledala recenze na netu atd. Neco jineho je, kdyz otec chce byt ucasten procesu pripravy na novoska, ale konzultovat to proto, abych blbe nekoupila a on mi to musi odsouhlasit....no to tedy ne-e.

@zuzineckah svatba byla, je a bude vzdy ekonomicky tah, kdy deklaruji, ze s timto clovekem uzavira urcity vztah, ze ktereho nehodlam jen tak vzit kramle a naopak s nim budovat. Na teto premise funguje cela spolecnost, vzdycky fungovala. Jisteze svatba neochrani od problemu, kde jsem neco takoveho psala? Ale minimalne deklatuje, ze tento clovek "stoji za to" to alespon zkusit... Ze mnnoho lidi ke snatky pristupuje, jako ke zlabu je uz vec druha...je to ostatne znat i z diskuse zde.

melodygirl
17. srp 2015

@sonjuletka myslím, že to máš v hlavě srovnané víc než většina neustále rozebirajici nesmysly. Spíš aby se věnovaly dětem, tak raději exhibují svoji "moudrost" na koníku, aby alespoň tady dostály od někoho uznání 😀

akankeo
17. srp 2015

@nonnni tak zacneme tou charitou, kdyz uz ti to googlovani moc nejde, tak charita prodava nashromazdene veci po tunach prostrednikum nebo rovnou tridirnam dle velikosti, tridirny to roztridi do baliku a bud prodavaji rovnou jako velkoobchod nebo prodavaji velkoobchodnikum a ty to pak v ruznych formach nabizeji zivnostnikum. Klasicke velkoobchody ti bez ZL nic neprodaji, to jen ti co si na VO jen hraji, ale preprodavaji za jiz skoro koncove ceny. Charita pak penize za prodane zbozi vyuzije na financovani vlastniho provozu a pak take te charitativni cinnosti. Secondhand je business ve kterem se jen v CR otaci mesicne desitky milionu korun, neni to neco okrajoveho, vetsina lidi nema na to nakoupit si vsechno nove...

Me neprijde ze by jmenovany Petr zakladatelky neresektoval, alespon ne z jejich prispevku. Mozna mame kazda jiny dojem o tom, co respekt vlastne znamena... Kdyz potrebovala pomoc, tak ji pomohl, cestovani nabidl, ona ho prijmout taky nemusela, dite chteli oba, na tom, ze bude v domacnosti a v klidu v tehu se take dohodli, tchyni taky resit zacali, jen mi prijde, ze tam je zakladatelka opatrnejsi v komunikaci a kdo by nebyl, tchyne umi udelat pekne peklo, ale je to problem, co uz je ve vztahu znam a uz se na nejake urovni resi, zatim ne dostatecne, proto byla taky zalozena tato diskuse ne pro coby kdyby a zavist nad tim, ze nemusi delat a ze se ji nezamlouva, kdyz jinde jina dela za par korun a uz pri tom neni schopna obstarat nic jineho, co by melo pravdepodobne vetsi cenu nez to co domu prinese...

Jinak tobe prijde normalni ve vztahu jednostrane ukazovat prstem na druheho a hledat kdo co udelal spatne? Nebo nenest zodpovednost za sva rozhodnuti a svalovat vinu jinde? Ve vztahu se snad buduje spolecna cesta, snad tam jsou konicky spolecne a konicky, ktere ma kazdy sam a snad je kazdemu jasne, ze pokud prekope sve hodnoty a zcela zmeni svuj zivotni styl - coz alternativa proste je, aniz by se toho druhy ucastnil ci se pro to aspon nadchnul, ze to nebylo spolecne rozhodnuti, ze si nebudou mit co rict a hold bude muset jit kazdy svou cestou. Zmenu zivotniho stylu snad zvazujes s partnerem, kdyz zivot sdilite spolu, stejne jako se musite dohodnout jak budete vychovavat deti atd. A jestli to nekoho bavi, tebe nebavi cas straveny s partnerem, tebe neobohacuje? Tebe nedela stastnou kdyz je partner stastny a tveho partnera nedela stastnym, kdyz si stastna ty? Tak proc s nim vlastne jsi? Me prijde, ze vztah je pro tebe a vetsinu zde diskutujicich jen o osobnim prospechu a snizeni rizik v zivote, neni to trochu malo? Ve vztahu snad darujes sebe a totez dela partner a nedela je to blbymi, jak tu vsichni pisete, blbymi je tak maximalne muze udelat to, kdyz si budou myslet, ze maji v druhem jistotu, protoze pak se k nemu uz nebudou chovat jako k nekomu v jejich zivote vyznamnemu a vztah bude upadat az budou pouze zit vedle sebe. Ustredni par tady sice neni sezdany a tohle je trosku nabozensky clanek, ale i kdyz si z toho clovek toho Boha vynda, tak velmi dobre vystihuje o cem by to byt melo http://manzelstvi.cz/K-povzbuzeni-a-pouceni/Pro... . Mam za sebou pouze 8 let manzelstvi, s cizincem, takze patent na rozum ve vztazich nemam, ale respekt, pokora a funkcni komunikace musi byt vsude a je ve vsech vztazich kolem me, ktere neco vydrzely... Nejak se tam neresi kdo co udelal spatne, maximalne formou vtipku v unosnych hranicich, kdyz si sebe partneri dobiraji, ale jinak maji spolecne nazory, pokud je nekdo prepadne a jeden z partneru ma nazor A, druhy se za nej postavi a teprve doma to proberou, pokud je jeden z partneru pomlouvany, lyncovany za neco , co udelal spatne, druhy se za neho postavi a proberou to pak doma, protoze, z nazoru cizich si tezko partner udela nazor atd...

kamino
17. srp 2015

@sonjuletka diky za reakci, prakticky se naprosto shoduje s tim,co jsem uz psala.. moc vam drzim palce, nebudete to mit asi jednoduche,ale bude to tak,jak si to udelate.. preji krasny den

sonjuletka
autor
17. srp 2015

@nonnni nevím, proč bych se tady měla zpovídat ohledně zajištění.
Ano, kdyby mě "kopl do prdele" tak nějaké finanční prostředky mám, tečka. Není to na byt v praze, to rozhodně ne, ale pár měsíců bych z toho vyžila. Tečka.
to že konzultuji nákup některých věcí mi přijde ok, víc hlav víc ví, někdo to konzultuje s mamkou, kámoškou, někdo s chlapem, někdo vůbec, a je to každého víc.
Jestli mě manipuluje penězi? A jak prosímtě? Každý jeho čin, který udělal, měl hlavu a patu, i zpětně vidím že všechna jeho rozhodnutí byla rozumná (ve firmě, rodině..) a prostě mu věřím. Nemohla bych být s někým, komu nevěřím...
Ano, má své mouchy, ale lhaní a nebo chvástání se a "skutek utek" k nim rozhodně nepatří.

kamino
17. srp 2015

@nonnni holka.. svatba vubec nic nezajistuje... kolik paru se rozvadi ? Kolik holek se soudi o alimenty ? My jsme spolu 8 let,mame syna, pokousime se o druhe a papir fakt nepotrebujeme,ani nechceme. Opravdu je to z naseho pohledu jen jako saskarna pro pribuzne.. mame se radi, opravdu dobry vztah,pro zname celkem zjeveni,protoze jame se za celou dobu jeste ani nepohadali,ale proc se brat ? Pritel ma hodne slusnou pojistku pro pripad prusvihu psanou na me, mame ucet,kam ukladame penize pro prcka ale s tim,ze je to muj ucet, pritel ma dispozicni pravo,ale penize budou maleho. Kde je problem ? Treba k tomu nekdy dospejeme,ale v dohledne dobe ne.

prcek91
17. srp 2015

koukám diskuze o tom jak se vyrovnat a srovnat s tchýní se nějak zvrhla v to proč není zakladatelka vdaná kvůli fin. zajištění,ale nikoho tu nenapadla předmanželská smlouva?? myslím že pokud je Petr tak majetný tak by si ji stejně udělal a potom by to teda v případě rozvodu bylo stejný jako kdyby ji poslal do háje teď :D :D

jasný taky se mi nelíbí pár věcí ve vyjádření zakladatelky a jsem ráda že můj chlap ač je pracovně vytížený si vždy najde čas udělat mi masáž nebo uvařit či uklidit sám od sebe aniž bych řekla půl slova jen abych si odpočinula.. ale to už je jejich vztah a oni si ho tak nastavili.. vy jednou nebudete litovat že jste přeci jen po něm občas něco nechtěli ne??

marketnieuw
Autor odpověď smazal
kamino
17. srp 2015

@sonjuletka take nakupy doma konzultujeme, pritel je technik, tak se na vse diva jeste jinyma ocima, za coz jsem rada.. a o vydajich se take domlouvame spolecne, proc ne ? Take v tom nevidim zadny problem..

Strana