Tchýně si o mně myslí, že jsem budižkničemu a zlatokopka
ahoj holky, chtěla bych znát váš názor, postěžovat si... zpočátku byl vztah s tchýní ok, pak se začal zhrošovat, ani přesně nevím proč a kdy.
S přítelem jsme spolu přes rok, v říjnu čekáme chtěné a plánované mimi. V době seznámení jsem měla nějaké brigády v brně, pak jsem se odstěhovala k příteli, začali jsme hodně cestovat a brigáda by nebyla ani možná, studuju Vš, budu muset přerušit kvůli mimi, tudíž vlastně ještě nejsem "ničím". Přítel má vlastní rozjetou firmu, vydělává hodně, tudíž práci nepotřebuju, než abych za pár šupů trávila dny za pokladnou, raději jsem doma a starám se o dům, psa, chlapa (tak to přítel chtěl a já souhlasila), rpostě druhý příjem fakt nepotřebujeme. Přítel i finančně občas podpoří svou rodinu, tu něco tomu koupí, tu tomu zaplatí něco, byli jsme na společný drahý dovolený apod., prostě nikdo fakt nestrádá na můj úkor.
Kdykoliv se však vidíme s tchýní, cca 1x týdně, trpím, protože ona očividně ve mě vidí budižkničemu a jen že využívám přítele. Pořád má narážky typu "však ty si stejně doma a nemáš co na práci", "mě takhle manžel nikdy nerozmazloval" nebo schválně nahlas mluví o nějaké paní co je celý život v domácnosti, jaká je to kráva, že nic nedokázala, jen se nechala živit... Já se snažím už tohle ingorovat, usmívat se, nekomentovat, ale v duchu pěním a jsem z toho hrozně smutná.
nikoho se neprosím o lásku, ale spíš o to aby mě nechala být a řešila sama sebe (jsou rozvedený, ona žije sama). má dva syny, já jsem prostě ta špatná, kdežto od bráchy přítelkyně hvězda. moc to nechápu, protože sice ona vydělává (ve fabrice, tudíž zas tak moc ne), ale o toho chlapa se prostě nepostará, neuklidí, neuvaří, nic. Prostě tohle nepochopím, kdyby raději byla ráda že její syn je spokojený, má v domě pořádek, vždy čistý věci, co jíst apod.!! Podle mě je v ní zakořeněný pocit křivdy, nebo její manžel - přítelův otec - se k ní takto nikdy nechoval, finance byly problém doma, ona musela mít i nějaké úklidy apod. já to chápu, je mi to líto, ale když se ona neměla dobře, tak nikdo?? Samozřejmě že chci v životě pracovat, popř. aspon nějaké "závazky" (např. se starat o pronájmy "naší " chalupy apod.), ale prostě přítel má jako prioritu abych se v prvé řadě postarala o děti apod., finanace řešit nemusíme, a já se nikoho o tohle neprosila.
ještě je dost vtipné, jak tchyně vždy zdůraznuje "petříkovo"! to se vždy mále po.eru smíchy, protože to je vždy" no u petříčka na chalupě ..." "no petříček doma má..." "petříček mě odvezl" "petříček mi koupil" - to že žijem společně, jeli jsme pro ni spolu, nebo tak, je samozřejmě plně vedlejší!!!!
přítel se k tomu staví tak že ten problém vnímá, štve ho to, ale ví že s tím nic neudělá, pořád mi říká že to chce čas, že ona si zvykne apod., a at si toho nevšímám, at si řekne svůj názor, ale že já ho poslouchat nemusím, že je to hloupý jak to pořád takhle říká, občas, když je to nesnesitelné, tak jí něco řekne apod. ale ona si stejně pokoj nedá.... ¨
mám na ní fakt už averzi, mnohem raději a mnohem snáz se domluvím s její mamkou, protože ta je prostě normální a do života se nám nemíchá, ona byla ta co mi nabízela pomoc když jsem musela ležet apod, kdepak tchyně 😀 ta neudělá nic co by mi pomohlo, naopak, ještě by mě potopila aby před synem vypadala jako ta "hvězda a superžena", no když se spolu bavíme samy tak je docela ok, ale jakmile je poblíž "petříček" tak mi přijde že hrozně předvádí aby její syn viděl jak ona je ta dokonalá a já ta lemra líná...
chu, co mám dělat? :_D
docela se mi příčí jí dávat dítě na hlídání, nechci aby za mnou přijela do porodky, protože stejně jí nepůjde o mě ale jen a jen o vnouče (pořád od ní slyším jak jsem "měkka", že ona rodila taky bez chlapa, tak proč bych tam petříčka chtěla, že ona ty bolesti zvládla levou zadní, jak ona vždy vše zvládla a já "fnukám" - přitom JÍ NIKDY nefnukám...)
@poupe to není povyšování ale realita. Promin,ale jako povyšování to přijde pouze někomu, kdo moc nechápe o čem je řeč.
Nejde o to chodit za každou cenu do práce, ale myslet na zadní kolečka a svym způsobem zajistit když muž nebude moct pracovat z jakéhokoliv důvodu že mu pomuzu stejně jako on drive i mě.....mým dětem. Placnu zkrachuje nEBO bude mít úraz ....kde mě po x letech zaměstnájí????? Co budeme dělat? V té chvíli muž podle mě jenom ocení že si vzal ženu která nastoupí do svého oboru a finančně pomůže než on se zase postaví na nohy.....a kam ona nastoupí bez praxe? ... Za jaké peníze? Bude mít daleko vyšší cenu když bude mít praxi i jen na půl úvazek.....když bude mít kam jít..než po deseti letech doma s dětmi.....
@sonjuletka nečetla jsem všechny příspěvky (zatím), ale hned mě napadla otázka. Proč se nevezmete? Tím se staneš oficiálně ženou svého přítele a i tchýně se bude muset přizpůsobit rychleji a bude tě muset brát jako člena rodiny. Takhle má stále pocit, že nic není oficiální a že to pro jejího syna není třeba tak vážné. Školu zkus nepřerušovat, nebo jen minimálně, špatně se pak naskakuje. Nevím, co studuješ, ale pokud nemáte třeba cvika s chemikáliemi apod., tak zkus zapojit svoji rodinu, případně si zaplať nějakou "brigádnici", choď na důležité věci a zatím bude někdo kočárkovat mimčo, ty vždy nakojíš a můžeš na cvika nebo důležité přednášky (tam, kde je nutná účast). Takhle to měla spolužačka, dala si do tří dnů vše důležité, vždy nakojila a pak šla na 1,5 hoďky na něco a starala se někdy ségra, mamka nebo sestřenice. Bylo to v pohodě a zvládla s náma dokončit. No otázka je kolik ti ještě zbývá semestrů.
Tchýni se nediv, bojí se o syna a určitě i jeho majetek. Zavřít pusu jí může svatba a nakonec i to malé...
@shine2015 já bych to zas tak černě neviděla... pokud je zakladatelky muž schopen vybudovat takovou firmu, kariéru, tak asi nebude debil a obecně se dá předpokládat, že myslí na (minimálně svoje) zajištění i v budoucnosti a umí něco, co by v případě krachu firmy využil i dál. Nemyslím, že by takový člověk šel v případě neúspěchu firmy jako nezaměstnatelný na pracák. 🙂 Pro případ úrazu existují pojistky. A na druhou stranu - už vidím zástupy koníkovských žen, které jsou v případě úplného výpadku příjmu muže schopné plně uživit celou rodinu .. Určitě tu takové jsou, ale většina jich nebude 🙂
@shine2015 ja byla celkem v soku minuly tyden, kdyz jsem zjistila, ze par, kde ona mela 15 a on 17, kdyz se dali dohromady, maji furu penez (on vydelava), 3 deti, pricemz nejmladsi teprve ve druhe tride a jsou spolu 25 let...tak on ji opousti, navic ani pro nikoho jineho...jeho duvod je, ze si nedokaze predstavit dalsich 40 let vedle nekoho, kdo pro nej neni zajimany, kde neni zadna intelektualni vyzva (pani si dela nejake holisticke kurzy, ale to zrovna on nijak vazne za intelektualni nepovazuje)...proste je ted na vrcholu kariery, je uspesny a chce od zivota vic, nez zenu v domacnosti... Je tedy fakt, ze on ji financne neodrbe. A ted si predstav, ze by nemela zadne jistoty, nic...jen cestne slovo.
Je to spravedlive? Jiste, ze neni. Ale je to vec, ktera se proste dej.
@nonnni Taky znam pary, kde to podobne dopadlo, proto mam asi na tyhle fukncni modely, tak negativni nazor. Je fakt, ze je to kazdeho vec a hlavne nasledky pak resi ti, kteri si to takhle zaridili. Ale pro me to cesta neni. Kdyz se me nekdo pta, proc pracuju, tak ty dotazy nechapu. Ale zase to funguje i obracene, na znamou se nalepil chlap, ona dostala darem byt, tak se nastehoval, nechal se zivit (nepracoval) a kdyz se mu zacalo darit, tak se odstehoval k jine. Aspon deti v tom nebyly.
@nonnni NEvim zda zrovna Vy, ale vetsina prispevku nic jineho nez zavist neni a kecy o jistote? A kdo ma v zivote nejakou jistotu? NIKDO!!! Chlap muze zenu kopnout do zadku vzdy, ale jakou kopaj do zadku, takovou, u ktere jim neco schazi a ted me tu sezerte - jaka takova zena je - unavena nebo vecne nervozni, nebo malo udrzovana - radsi usetri nez aby si dosla k holici, ale pres miru a i kdyz ji chlap ty penize da vyslovene na toho holice, zenu co se obetovala aniz by to od ni kdokoliv zadal, zenu co se nerozviji, ale vetsinou nejakym zpusobem zblbne aniz by k tomu partner souznel, viz nektere alternativy.... Zubata si muze kdykoliv prijit pro kazdeho, totez nemoci, rakovina. Jen nekteri zivot ziji, jini se honi za jistotou - necim co neexistuje a zivot prezivaji. Kdyz bude mit chlap pohodu, bude ona mit moznost cehokoliv pokud neusne na vavrinech, vetsina dnesnich zen pohodu doma udrzet nedokaze a podle toho to vypada. Jestli ona se ale zblbnout neda, tak si drive nebo pozdeji stejne spolu sednou a moznost skoly opet otevrou, az jim to bude vyhovovat a bude to vhodne pro deti, ve funkcnim vztahu si chlap k zene chodi pro radu, a kdyz se mu da, ze zena krni, tak ji v dalsim vzdelavani taktne podpori, to neni zadny pohadkovypribeh, jen dnes se zeny snazi byt extremne samostatne a pak uz samostatne byt musi, protze partner od nich utece za klidem a pohodou. A co bude delat az ji kopne do zadku? Maji ted snad nejake problemy? A i kdyby meli, to co jakakoliv jina, zacne vydelavat penize a doufejme, ze chytre, ne aby nekde drela hubu. Dle prispevku inteligentni je, vypracovat se muze kdokoliv z niceho a i s tlupou deti ,to sou vsechno takove kecy v kleci. Navic na vydelek penez pro rodinu staci trochu vynalezavosti, na blbych hadrech co sem pri praci prodavala po vecerech, takze nejakych pul uvazku - second hand se dalo otocit pres 100000 mesicne a vydelat 10-20 tisic cisteho mesicne, kdybych nezacinala metodou pokus omyl a sem tam se nespalila se zbozim, tak mnohem vic, po blbych vecerech na blbych hadrech co nekdo hodil do kontejneru, skola na to nebyla treba, jen trochu duvtipu, kazda muzeme mit pohodovy zivot, jen si to z nejakych priblblych duvodu nedovolime a ostatni co ho maji dupeme do zeme. Treba tuhle zenu byste tady na diskusi znicili a skoro bych se vsadila, ze ma plnejsi a stastnejsi zivot nez vetsina zde diskutujicich - http://www.firstclass.cz/2015/04/zkazis-si-zivo... .
@nov777 jj, klasika...
Ja i chapu, ze mnoha mohou treba moje komentare prijit prehnane pesimisticke, az cynicke a mozna i neprejici...ale kdyz clovek ma sve vrstevniky, kteri si tim prochazeji a musi si prevrtat cely zivot, casto vsak ani nevedi, jak na to, protoze nic jineho neznaji a jsou totalne ztraceni...tak to se optimistickty nahled hleda dost spatne. Ja ma pocit, ze me dcery uz jsou v totlani minorite ve skolach, kdyz nejsou z rozvedenych rodin, nebo rovnou narozeny mimo manzelstvi...prijde mi to vsechno strasne spatne. Lide jsou do vztahu od zadu a pak se desne divi, ze to nefunguje...
@nonnni Mně tvoje příspěvky přijdou fakt hrozný. Jaké bez vzdělání? Má maturitu. U nás najdeš spíš práci pro středoškoláka než pro vysokoškoláka. VŠ nechtějí platit a stačí jim bohatě středoškolské vzdělání na administrativní apod. práce. Za další, bereš to z pohledu, že její partner má peníze. A teď se zamysli nad tím, kolik je tady holek, které žijí s partnery a také nejsou svoji. To už je v pohodě???? Tady je to špatně, protože on má peníze, ale kdyby peníze neměl, tak je to v pohodě a na hromádce žít mohou? A co kdyby byli svoji a neměli by peníze a on ji nechal. Tak ona utáhne ze svého platu určitě hypotéku a to nemyslím hypotéku na nějaký super dům, ale na obyčejný malý byteček. Proto tady většina holek, které se rozvedou, mají takové příjmy, že partner odejde z domu a oni dál v pohodě utáhnou ty spátky, že?.... Neupínej se pořád na to, že její partner má peníze. Pokud ji nechá, tak možná se bude mít i tak dobře, když dostane slušné alimenty 🙂 A protože ho neznáš a nevíš, jak by se v případě rozchodu zachoval, tak bych tak nespekulovala. Není to předmětem této diskuze 😉
@akankeo to je porad dokola...ja voze, ty o koze...
je rozdil omylem otehotnet a k tomu se postavit zprima a nenechat se semlit...nebo otehotnet cilene, cilene skoly nechat (ac to neni prozatim nutne) a odevzdat se do rukou druhe osoby. Vcetne sveho ditete.
Jako a nezlob se na me...co to je za model, aby mi manzel daval na kadernika? Jsem snad nesvepravna, abych musela v dospelosti dostavat kapesne?
To jejedna z veci, co mi na tom vztahu nestymuje. Ona je na kapesnem a jeste kontrolovanem. Ve skole a rozvoji ji asi zase tak moc partner nepodporuje, kdyz prvak procestovali, dle jeho prani a do druhaku uz ani nenastoupila, protoze musi mit nutne deti...td hned...okamzite. Pricemz jestli maturovala i kdyby ve dvaceti a ma za sebou prvak na VS, tak kolik ji tak asi muze byt? O priteli zminila, z eje mu 30...biologicke hodiny snad netikaji ani jednomu z nich, predpokladam.
Porad pises o tom, jak jsi cilevedoma a super pro tebe...ac to prodavani veci z kontejneru me jaksi zarazilo...to jako kupujes ukradene baliky veci z kontejneru, nebo si kontejnery vybirala sama nebo, jak tomu mam rozumet? Do kontejneru davam veci za ucelem charity, ne ucelem toho, aby to nekdo po vecerech prodaval dal.
@lenam ma maturitu a zadnou praxi...na pracovnim trhu je prakticky nezamestnatelna, pokud si nepujde sednou do toho tesca, nad kterym se v pocatku ofrnovala.
neberu to z pohledu, ze jeji patrner ma penize...beru to z pohledu, ze jeji prachaty partner ji natlacil (a ona se nechala) do situace, kde si muze velmi lehce nabit usta. On neriskuje nic, ona vicemene vsechno. Jde o nerovnoceny vztah.
Nelibi se mi svazky nez snatku a uz vubec, pokud z nich vychazi deti a je jedno, jak jsou na tom lide financne. Takove to, ze na lasku neni potreba papir...takova z nouze cnost, co se musi rict, protoze si chlap zenskou vzit proste nechce. Znam jen velmi malo pripadu, kdy chlap chtel a ona ne a i to bylo vetsinou pomineno necim dalsim, treba tim, ze ona ma za sebou spatny rozvod, nebo jsou v tom financni aspekty, kdy si ona, opet po zkusenostech, nechce na krk nekoho uvazat.
Jo a uplne stejne se mi nelibi, kdyz nekdo pristoupi na pozici ve vztahu, ktera neni rovnocena. Je jedno, zda penize maji, nebo nemaji, jde o to, ze nekdo dobrovolne setrvava v nerovnocenem vztahu. Akorat, ze o tech se ted nebavime, bavime se o vztahu zakladatelky, jejiz pritel penize ma.
@nov777 hmm...asi budu jeste studovat kontejnery. Ja jen vim o tech lidech, co kupuji pytle veci z UK, coz je kradene prave take z kontejneru, ktere opravdu na charitu jsou, ale aktivni jedince je vybili jeste pred tim, nez se oficialne svezou. A pak prodavaji dal, na MMB (a urcite nejen tam) se porad takove zbozi toci.
@nonnni @nov777 Jak se to vezme. Přesně tak jsem to udělala já, studovala, pracovala, vzala si manžela a vychovávám děti. Jenže k těm dětem jsem se dostala až ve 30 a manžel ještě déle. Nepovažuji se za starou, ale moje kamarádky nevysokoškolačky (a nebo vysokoškolačky, co měly děti při studiu) už mají odrostlé děti a já mimino a děti předškolního věku. Když byly děti malé, ony byly také mladé s větší dávkou energie. Chtěla jsem s manželem více dětí a tak to pak buď honíš a nebo rodíš jako "stará" a hrozí komplikace. Se mnou studovala spousta holek s dětmi a živili je manželé a ty páry jsou spolu doteď. Pokud je chtěl partner živit tak proč ne. A dokonce si někdy myslím, že udělaly lépe než my. Studovaly s dětmi a když vystudovaly, tak šly do práce a už nemají žádné pauzy a věnují se své kariéře. Nehodnoťte své zajeté stereotypy. Někdo si to udělá jinak a neznamená to, že je to špatně. A s čistým svědomím můžu říci, že pokud bych měla výpadek manželova platu, tak si nežiju tak dobře jako s jeho výplatou. Hlavně, když máme 3 děti a splácíme hypotéku. A to mám VŠ a praxi 😀 😉
@lenam ale ja prece nepisi, ze mas studovat, pracovat a pak se vdat a rodit deti ( i kdyz, chronolgicky to smysl dava, pokud jedes po skole bez prestavky)...ja pisi, ze se mi nelibi, ze lide rodi deti do vztahu nez snatku, mimo manzelstvi. Ja sama studuji i ted, nejsem zdaleka jedina...a take me manzel zivi a bylo by mi o poznani hure, kdyby ne, ale vim, ze se sama uzvim a uzivim i ty deti. Mam nejakou praxi, neco za sebou...a opet se vratim k tomu, co me vadi a ac to pisi neustale, tak je to neustale ignorovano.
Zakladatelku nezivi manzel, zivi ji partner, ktery ji nezajistuje zadne jistoty a ktereho zna velmi kratkou dobu. TOHLE NENI O TOM, KDO KOHO ZIVI, ALE O TOM, V JAK ZNEVYHODNENE POZICI TEN CLOVEK V TOM VZTAHU JE. JEJICH VZTAH NENI VYROVNANY.
@nov777 Já svoji práci na MD a rodičáku dělat nemůžu. Musela bych tam být od ráno do odpoledne. U druhého dítěte jsem se vrátila do práce v jeho 1,5 letech, ale s tím, že jsem tam byla určitý počet hodin, což s dvouměsíčním dítětem nedám a zaměstnavatel samozřejmě nechce, abych měla tak malé dítě u sebe. Záleží v jakém oboru pracuješ a jaké možnosti ti zaměstnavatel umožní. Já žiju v malém městě, ne v Praze, takže tady jiné příležitosti nejsou a pokud bych chtěla pracovat v oboru, tak tam mne nikdo s miminem uvázaným na břiše nevezme 😉 A příjem mého manžela je tak velký, že nemusím chodit do Kaufu vykládat zboží, to budu raději doma s dětmi 😀 V práci se mnou počítají a budu se opět vracet dříve, ale pauzu jsem si udělat "musela", pokud tedy nepočítám s tím Kaufem 🙂
@nov777 jenže ne všechny běžný profese se dají dělat z domu. A rozhodně jich je podle mě většina. Pokud pracuješ ve fabrice, na úřadě, v obchodě, tak máš prostě během mateřské smůlu a žádostí o půlúvazek tam taky bohužel většinou nikoho nedojmeš 🙂 To je prostě fakt a reálná situace.
A jakýpak nenechej unést?
Holky, tak jsem s evrátila online a nestačím se divit.
Ještě jednou děkuji všem za příspěvky, některé jsou zvláštní, ale některé jsou dost podnětné, i když jsou třeba namířeny proti mě.
Jen doplním info - asi už poslední - přerušila jsem po X ročnících školy, čeká mě poslední rok, = poslední zkoušky a diplomka. do té doby jsem studovala s moooc hezkým průměrem (i když vím, že se na to v profesi nehraje, ale tak pro můj pocit).. Jak jsem psala, brigádničila jsem předtím, a to trochu v oboru a i nějaká manuální práce už na střední.
rozhodnutí dítě mít tehdy a tehdy bylo vzájemné a podotýkám plánované, i když tomu některé nevěř (nechápu proč! asi si budu vymýšlet pro vás ne?), vycházeli jsme z těchto předpokladů:
- doted jsem byla dost šikovná na to zvládat školu "jen tak", tak bych to mohla vzládnout i s dítětem (možná naivní, uznávám, realita bude možná jiná!), s tím že se budu připravovat doma a jednou týdně - dle potřeby - pohlídá babička, která se na to už nyní strašně těší, popř. děda, a ti to určitě jako využívání brát nebudou, za to dám ruku do ohně.
- nepotřebujeme moji mateřskou (abych čekala další 2 roky na ni - rok na dodělání školy, rok na pracování v zaměstnání, abych na ni měla nárok)
- máme oba obavy z toho,že budeme "staří" rodiče, že nám to nepůjde a že je to proti přírodě, mít děti až když je ženě třeba 30 (náš názor, nikomu nevnucujem, s nikým se nehádám, každý žije svůj život se svýma názorama). Mě je 24, příteli 30. chceme mít děti, pořádně se o ně postarat (nikoli rozmazlit). Každému tikají biologické hodiny jinak, někdo se cítí být připraven ve 20, někdo ve 40.
- nechápu proč tu všichni řeší naše zajištění v případě smrti apod. - ale budiž - nějak to ošetřené je, v případě invalidity apod. také, a kdyby firma nedejbože zkrachovala, chlap je ten typ člověka co vždy si práci najde a sedět doma nebude, to má jasně dané, firmu vybudoval od nuly a tak by zas začínal od nuly, toho se fakt nebojím.
- mrzí mě opravdu fakt, že mě tu většina odsuzuje, že "sedím doma", ale já "sedím" doma "teprve rok", s tím že jsem u toho studovala, tudíž to naprosté flákání také nebylo 😀 kolik znáte studentů, kteří jen studují bez brigád? já docela hodně, a to osobně 🙂 mnoho žen je na rizikáči - neschopence (kvůli profesi, dejme tomu zvedají těžké věci) od 4.měsíce, berou peníze od státu (nikoliv od chlapa např.) a také je neodsuzuji, že nejsou zabezpečené pro případ těchto událostí!!! Pro mýho chlapa je otázka cti, že se postara o svou rodinu bez přispění státu, at již o mě, o děti nebo třeba o svou babičku.
- kolik je tady maminek, které jsou těhotné-s dětma dejmě tomu ve dvaceti, nikdy nepracovaly, a jsou samoživitelky? určitě hodně. Odsuzujete je některá? Ne, spíš politujete. Protože např. naletěly - a chlap je opustil těhotné a nemá se k výživě rodiny, tak se protloukají jak mohou. A mě, která pomoc jiných nepotřebuje - protože mám toho správného chlapa, co by tohle neudělal - nemůžete přijít na jméno. Já také neodsuzuji ženy, které mají děti s muži např. kriminálníky, těmi v exekuci, prostě "problémovými", protože to je prostě každýho věc, výběr partnera... Mají s tím ty ženy pak problémy, musí je řešit. Ano, třeba já s tím také budu mít problémy, a budu je muset řešit... Ale zatím je nemám,zatím je to dobré a klape to. díky bohu.
- ohledně "jeho věcí" - ano, chalupa je petříkova (např.). ale jednou žijem spolu, tak mi nepřijde správné to rozlišovat takto jízlivě. To je to samé, jakobych přišla k tchýni na návštěvu (hypotetický příklad) a donesla jí a (neexistujícímu) příteli víno a zahlaholila - "tady jsem přinesla Karlovi víno!", i když bylo míněno pro oba. prostě jen abych ji "shodila", že s ní nepočítám apod. Což mi přijde poněkud sprosté...
- když jsme s tchýní samy, normálně jsme schopné si popovídat. V klidu. Jakmile je však přítomen Petr, je úplně jiná. Hledá každou záminku, aby dokázala jaká ona je dobrá a jaká já "nula" apod. Tatam je její přívětivost, když jsme spolu samy.
- s tímto souvisí další věc, ohledně mé švagrové. S bráchou mají určité problémy, i s nevěrou, apod. Tchýně to vše přehlíží, vždy si vyslechne jednu stranu, pak druhou, s oběma je zadobře (což je fajn!). Ale mi přijde, že ona je ve svém živlu, když ty problémy mají! Že je hrozně ráda že za ní martinka přijde na cigárko, vypláče se jí, ona ji uchlácholí, pak přijde brácha, uchlácholí jeho. Když martinka nestíhá (protože si jela na koupaliště), klidně jim navaří jídlo, vypere prádlo (tchýně sama pracuje), přijde jim poklidit. Bez keců. A to je ten rozdíl - já bych po ní v životě nic takovýho nechtěla, i kdybych asi ležela marod doma, protžoe bych se hrozně "stydela" aby mi tchyně doma uklízela, "hrabala" se ve špinavém prádle apod.!!!! (to raději moje mamka, ale to by fakt musela být hrozná krizovka!!!). Já za tchýni se vyplakat nechodím - jednak nemám důvod, jednak prostě mi to nepřijde správný. tudíž prostě mám pocit, že tchýně je "ráda" a "ve svém živlu" když je její syn "nešťastný", že mu může takto pomoci, zavazovat si ho, být ta nejlepší máma apod. Můj chlap by to po ní nechtěl, nestěžuje si jí, naopak! Např. ted prohlásil (..... ale já mám ženu co by se o mě postarala kdybych skončil na vozíku, nepotřeboval bych tě mami) - bavili se o úraze co měl známý, jeho máma hned "petříku já bych se o tebe taky postarala") - a má pravdu, sice bych se nepostarala o finance (protože i o ně by se chlap na vozíku dokázal postarat), ale o něj samozřejmě ano. A to se jí myslím hluboce dotklo! proto hledá na mě mouchy a špínu, aby prostě mě ponížila v petrových očích, že "zas tak dobrá není" a ona byla ta hvězda... Nevím jak to shrnout, hlásá jen že chce aby oba synové byli štastní, ale zatím k tomu tak moc nepřistupuje... co se mi tak zdá, protože jednoho v "neštěstí" podporuje a s druhým se z jeho štěstí radovat nechce/neumí.
- nevím co bych ještě dopsala, snad mě ještě něco napadne, možná i to že si výborně rozumím s přítelovou babičkou, nemám s ní - a ona se mnou - nejmenší problém, nazvájem se navštěvujeme, bývá s námi na chatě, nosí mi jídlo / já jí taky, dokážeme se spolu srovnat, smát se spolu, trávit spolu čas... nehledáme n a sobě mouchy, ona mě bere jaká jsem a podporuje mě, já jí taky..dokážu jí říct i třeba něco"nepříjemnýho" a ona mě taky, prostě si myslím že se máme rády... a ona trochu žárlí asi no. jenže já už mám vůči ní takový blok, že jí ani necchi nic moc říkat (co nového, apod.) aby zase to pak neobrátila proti mě! (aby se zalíbila petrovi).
@nonnni Reagovala jsem na příspěvky před tím, kde píšeš o studiu apod. Reakce na sebe už od tebe moc nečtu, protože vím, že se opakuješ. Proto k tématu už nic s tebou nepíšu. Ten příspěvek před tím jsem napsala chvíli po tobě, kde jsi psala o manželství.... Obrázek o tvém názoru jsem si udělala a nemusíš mi to pak psát pořád. Co ti mám napsat, že to v té situaci není rovnocenné? Asi není. Ale to můžu říci i teď na rodičáku. Jsem závislá na příjmu svého manžela. I se svojí mateřskou a rodičákem nepokryju výdaje na děti a na sebe. Dostávám ještě "kapesné" na své útraty. Tak to prostě v určitých situacích života je. Ty vnímáš postavení zakladatelky diskuze jako nerovnocenný, je to tvůj názor a já se tady na několika stránkách s tebou nebudu dohadovat, že to vnímám jinak, protože si myslím, že má rozum a pokud stíhala studovat a cestovat, tak proč ne? Někdo stíhá studovat a u toho pracovat. Něco viděla, zažila, užila si to a ještě stihla studovat. Pak si myslím, že je velmi chytrá a po odkladu studia se vrátí a dostuduje si to. A to že nejsou manželé? Opět je to jejich věc a nejsou v naší společnosti opravdu jediní spíše naopak. Takže teď jsem snad dostatečně na tebe reagovala a tím končím, protože se pak budu opakovat a tebe stejně nepřesvědčím 🙂 A zvládla jsem to bez velkých písmen 😉

@nonnni já s tebou v zásadě souhlasím - věci kolem vzdělání a pod., napsala jsem to ve svém příspěvku nějak podobně. Ale faktem je, že některé příspěvky tady jsou tak prošpikovány závistí, až v nich nezbylo místo na konstruktivní radu 😀