icon

Tchýně si o mně myslí, že jsem budižkničemu a zlatokopka

sonjuletka
15. srp 2015

ahoj holky, chtěla bych znát váš názor, postěžovat si... zpočátku byl vztah s tchýní ok, pak se začal zhrošovat, ani přesně nevím proč a kdy.

S přítelem jsme spolu přes rok, v říjnu čekáme chtěné a plánované mimi. V době seznámení jsem měla nějaké brigády v brně, pak jsem se odstěhovala k příteli, začali jsme hodně cestovat a brigáda by nebyla ani možná, studuju Vš, budu muset přerušit kvůli mimi, tudíž vlastně ještě nejsem "ničím". Přítel má vlastní rozjetou firmu, vydělává hodně, tudíž práci nepotřebuju, než abych za pár šupů trávila dny za pokladnou, raději jsem doma a starám se o dům, psa, chlapa (tak to přítel chtěl a já souhlasila), rpostě druhý příjem fakt nepotřebujeme. Přítel i finančně občas podpoří svou rodinu, tu něco tomu koupí, tu tomu zaplatí něco, byli jsme na společný drahý dovolený apod., prostě nikdo fakt nestrádá na můj úkor.

Kdykoliv se však vidíme s tchýní, cca 1x týdně, trpím, protože ona očividně ve mě vidí budižkničemu a jen že využívám přítele. Pořád má narážky typu "však ty si stejně doma a nemáš co na práci", "mě takhle manžel nikdy nerozmazloval" nebo schválně nahlas mluví o nějaké paní co je celý život v domácnosti, jaká je to kráva, že nic nedokázala, jen se nechala živit... Já se snažím už tohle ingorovat, usmívat se, nekomentovat, ale v duchu pěním a jsem z toho hrozně smutná.
nikoho se neprosím o lásku, ale spíš o to aby mě nechala být a řešila sama sebe (jsou rozvedený, ona žije sama). má dva syny, já jsem prostě ta špatná, kdežto od bráchy přítelkyně hvězda. moc to nechápu, protože sice ona vydělává (ve fabrice, tudíž zas tak moc ne), ale o toho chlapa se prostě nepostará, neuklidí, neuvaří, nic. Prostě tohle nepochopím, kdyby raději byla ráda že její syn je spokojený, má v domě pořádek, vždy čistý věci, co jíst apod.!! Podle mě je v ní zakořeněný pocit křivdy, nebo její manžel - přítelův otec - se k ní takto nikdy nechoval, finance byly problém doma, ona musela mít i nějaké úklidy apod. já to chápu, je mi to líto, ale když se ona neměla dobře, tak nikdo?? Samozřejmě že chci v životě pracovat, popř. aspon nějaké "závazky" (např. se starat o pronájmy "naší " chalupy apod.), ale prostě přítel má jako prioritu abych se v prvé řadě postarala o děti apod., finanace řešit nemusíme, a já se nikoho o tohle neprosila.
ještě je dost vtipné, jak tchyně vždy zdůraznuje "petříkovo"! to se vždy mále po.eru smíchy, protože to je vždy" no u petříčka na chalupě ..." "no petříček doma má..." "petříček mě odvezl" "petříček mi koupil" - to že žijem společně, jeli jsme pro ni spolu, nebo tak, je samozřejmě plně vedlejší!!!!

přítel se k tomu staví tak že ten problém vnímá, štve ho to, ale ví že s tím nic neudělá, pořád mi říká že to chce čas, že ona si zvykne apod., a at si toho nevšímám, at si řekne svůj názor, ale že já ho poslouchat nemusím, že je to hloupý jak to pořád takhle říká, občas, když je to nesnesitelné, tak jí něco řekne apod. ale ona si stejně pokoj nedá.... ¨

mám na ní fakt už averzi, mnohem raději a mnohem snáz se domluvím s její mamkou, protože ta je prostě normální a do života se nám nemíchá, ona byla ta co mi nabízela pomoc když jsem musela ležet apod, kdepak tchyně 😀 ta neudělá nic co by mi pomohlo, naopak, ještě by mě potopila aby před synem vypadala jako ta "hvězda a superžena", no když se spolu bavíme samy tak je docela ok, ale jakmile je poblíž "petříček" tak mi přijde že hrozně předvádí aby její syn viděl jak ona je ta dokonalá a já ta lemra líná...

chu, co mám dělat? :_D
docela se mi příčí jí dávat dítě na hlídání, nechci aby za mnou přijela do porodky, protože stejně jí nepůjde o mě ale jen a jen o vnouče (pořád od ní slyším jak jsem "měkka", že ona rodila taky bez chlapa, tak proč bych tam petříčka chtěla, že ona ty bolesti zvládla levou zadní, jak ona vždy vše zvládla a já "fnukám" - přitom JÍ NIKDY nefnukám...)

kamino
19. srp 2015

@sonjuletka ber to tak,ze tady vidis vzorek dalsich potencionalnich tchyni, i to byl urcite pro tebe prinos 😃

akankeo
19. srp 2015

@sonjuletka no jo, osobni zkusenosti, ale k tematu 🙂. Sonjuletko, mas muj obdiv s jakou gracii a lehkosti zvladas tuhle diskusi. Jestli takhle budes zvladat i zivot s pritelem, tak te tchyne za chvili bude na rukou nosit, pokud nezarli, ze ji beres syna, tak uz tu nekdo psal. Jen si hlidej, at ti pritele nemanipuluje proti tobe a pozdeji proti detem, to nedovol. U nas tchyne perfektni a moji maminku jsme museli uriznout uplne, nema proste rozum, neda si rict, niceho si nevazi a udelala sem to ja, protoze uz mi proste dosla energie a argumenty a jakakoliv mira tolerance byla zneuzita ve stylu podej mi prst, sezeru ti celou ruku, protoze se nebudu furt zpovidat z toho, ze jsem si dovolila se vdat, kdyz ona na to neveri, ze sem si dovolila mit vic jak jedno dite, kdyz coby kdyby, ze sem si dovolila nejit na potrat kdyz sem pres antico v manzelstvi otehotnela na VS, ze muz je cizinec a furt nosi nejake desive pribehy, ze muz je budizknicemu kdyz nosi dvojnasobny plat nez ma ona uspesna zena, ale neumi spravit vse na co sahne, ze umi prebalit plinku a postarat se o deti a ma se mnou svatou trpelivost mu plusy nepridalo atd atd. No a kdyz jsme meli krizi, moje maminka mi dala na vyber bud ona nebo manzel, coz jsem jaksi ani nepochopila a ze pokud se nerozvedu, tak ses ni uz nemam stykat, tak sem ji poslechla... Tchyne nas vyslechla poradila, muj otec nas vyslechl a poradil, oba nabidli podporu, moznost se nacas prestehovat k nim at se v klidu rozmyslime jak dal, finance, kdyby bylo treba, zazemi kdybychom preci chteli odluku a moje maminka dala ultimatum bud rozvod nebo ona...Jinak moje maminke zije podle pravidel a jistot vetsiny zen tady, mela me brzo a dodnes lituje, ze nesla na potrat, otce odkopla protoze se rozhodl prerusit skolu a jit delat, aby se osamostatnili a mohli odstehovat od rodicu, za to ho povazuje za nejvetsi nulu a chlapy nesnasi, jak muze nekdo vymenit VS za zabezpeceni rodiny, ze, to je proste nepochopitelne? Mimochodem i on bez te VS vydelava tolik co ona a dela kvalifikovanou praci, ma 300m2 vilu, 3 dalsi deti, s druhou zenou a byt z pohledu me matky jsou neuveritelne nezodpovedni maji vsechno a jsou stastni. Aby si vystudovala VS, na vychovu me dala babicce, proto ji naprosto vytaci, ze ja sve deti ted neodlozim na vychovu ji, to je ode me nefer a protoze jich je vic nez jedno, tak uz o to pry ani nestoji 😀, je sama, zadny chlap to dlouhodobe nesnesl, plati hypoteku na 2+kk a do 60ti ji platit bude, plat ma vyssi, ale uz i ja sem ji predbehla a to v dobe kdy sem dle jejich propoctu nemela sanci jakoukoiv praci mit, s rocnim ditetem a dvouletym batoletem me zamestnavatel vzal zpatky i kdyz nemusel, moje pracovni misto bylo zruseno a jeste mi nehorazne zvysil plat, no malem z toho mela infarkt, jak je ten svet nelogicky a nespravedlivy a to jeste bez VS a s moznosti prace z domova 2 dny v tydnu a kdykoliv budou deti nemocne nebo potrebovat k dr. Jeste ze mam za sefovou zenu, jinak bych urcite slysela, jak sem se se sefem vyspala, protoze jinak to prece neni v tomhle svete mozne atd atd, pryc od takovyhle lidi a zit si podle sebe. To co delas neni zlocin, stejne jako neni zlocin tu VS skolu mit a dat nejdriv prednost kariere s tim rizikem, ze ty deti pak taky nemusim uz mit, ani neni zlocin se rozumne zabezpecit, zlocin je delat veci za kazdou cenu a lamat zivot pres koleno, zlocin je rikat ostatnim, ze delaji vsechno spatne jenom proto, ze to delaji jinak....Ted uz opravdu posledni muj prispevek a koukam pekne dlouhy 😀

popelasa
20. srp 2015

Buď trpělivá, zlepší se to, buď dojde tchyni energie a přestane rýpat nebo tobě to začne být fuk. Moje tchýně by ze mně chtěla mít zase tu ženu v domácnosti, co se stará o děti a o mužíčka a do práce na půl úvazku, když jsou děti v pubertě. No a co má, snachu, která s tou prací nedá a nedá pokoj a ubohý děti od dvou let ve školce a máma na dvanáctkách v lékárně. Ale po těch letech si zvyká a už jen sem tam podotkne, že je i spousta hezkých lékáren s kratší otevírací dobou.
Podle mě jste ji jen zaskočili tou rychlostí, za jeden rok jste stihli procestovat svět, sestěhovat se, počít dítě, na to jiný potřebují i pětiletku a bohužel to zřejmě nebude člověk diplomatcký, který by to vydýchal bez řečí.

medwidkowa
21. srp 2015

já jen až jí za pár let chlap vykope z baráku i s děckem, tak vidím ty řeči, proč jsi se nepojistila, proč jsi byla tak závislá na chlapovi...

merunkova
21. srp 2015

@medwidkowa Klobouk dolů před tvými věšteckými schopnostmi, jsi docela dobrá,to jsi se na @sonjuletka nějak napojila na dálku nebo to děláš přes datum narození ? ? 😀

tulikiss
21. srp 2015

@medwidkowa jenom by me zajimalo jak by se jako zenska mela pojistit, chlap mel prachy a barak jeste pred ni takze i kdyby ho dokopala k svatbe tak pak utre nos, ze nema VS no i kdyz ji mas a mas dite, nebo deti tak na tebe zamestnavatel ceka s otevrenou naruci. tak neja porad nechapu jak by se mela pojistit.

medwidkowa
21. srp 2015

nepatřím k těm, kteří by VŠ brali tak,že ji nemá , že je nedostudovaná, já nevím jak kdo, ale kariéra je dneska sakra důležitá a neznám moc mladých, co se vykašle na školu jen proto, aby si jezdila po zájezdech, sedí doma, nemá své peníze a nechá se živit, hrdost by mi to nedovolila,jako hlava mi to nebere, všechny mé spolupracovnice se vrátili po mateřské nazpět a sakra se snaží v práci něco dokázat, protože roky utíkají ať chceme nebo ne a nikdo na nás nepočká, spíše jde o přístup...

tulikiss
21. srp 2015

@medwidkowa tak asi jak pro koho pro nekoho neni kariera sakra dulezita..asi tezko muze kazda delat super praci za super prachy. a to ze ted cestovala a nechala se zivit prece neznamena ze to tak bude porad. VS si muze dodelat, ja si ji delala celou se dvema detma a jo bylo to mnohem tezsi nez kdybych ji delala bez deti, ale jde to. Jika predpokladam ze jeste nemas deti, protoze az je mit budes a budes na rodicaku tak co na to tvoje hrdost ze te bude muset chlap zivit, protoze uprimne z rodicaku se vyzije dost blbe.

medwidkowa
21. srp 2015

no já mám našetřeno, vždy jsem myslela na zadní vrátka, takže mne živit nikdo nebude, dneska musíš mít odmakané 35 let , aby člověk měl nárok na důchod a pak je vezme kde, jak si bude válet šunky, trošku myslet na budoucnost se vyplácí, znám dost lidí, kteří mají třeba ve 40 letech jen 15 let odmakaných, užívali si, jezdili po světě, brali jen brigády a dneska už vidí, že jaksi jim to bude chybět, kariéra, je pro mne dobré zaměstnání a za ní odpovídající peníze a pokud to pro někoho není důležité, tak pak nechápu, když člověk v práci polovinu života stráví

tulikiss
21. srp 2015

@medwidkowa a ty si myslis ze za tech 40 let nejaky duchod bude, nebo duchod takovy aby se z neho dalo vyzit... ale to uz je hodne daleko od tematu. prijde mi ze nechces pochopit ze to podle tebe dobre zamestnani nemuze delat kazdej. protoze v takovem pripade ti nikdo neprinese postu, v obchode si nekoupis ani rohlik a na pracovisti ani nebudes moc jit na zachod jakej tam bude bordel. nekdo proste nema ambice vydelavat 25 cistyho, ale proste dela za minimalni mzdu protoze ma rodinu a da ji prednost pred lepsi praci. Drive bylo naprosto bezne ze kdyz chlap vydelaval dost penez tak zenska nechodila do prace ale byla doma a starala se o domacnost a nikoho to nepohorsovalo. Ono je totiz hezky ze mas nasetreno a dobrou praci a predpokladam manzela nebo partnera, ale tak to nemusi byt porad, muzete se treba rozvest(nebo jinak o neho prijit) a zustanes s detma sama a zacnes resit co dal, jak je vyzvednout ze skolky, jak to udelat o prazdninach a najednou zjistis ze mas sice super praci ale delat ji nemuzes protoze nemas kam dat deti. ono nic neni cernobily. a hlavne kazdej sme jinej to co ty beres za dulezity by nekdo bral za povrchni a tebe by oznacil za karieristku a kroutil nad tebou stejne hlavou jako ty nad zakladatelkou.

tulikiss
21. srp 2015

@medwidkowa jo a mit ve 40 letech odmakanych 15 let je uplne normalni, kolik by toho jako mely mit 🙂

medwidkowa
21. srp 2015

Tak myslet si, že nebude za 40 let důchod je omluva nemyslet na zadní kolečka? Super, kdyby si to tak řekl každý, je tu stát bezdomovců. Nejde přece o to, dělat za 25 000 tisíc, ale pracovat na tom, co tě baví, aby práce nebylo jen trpění času, je hezké dělat za minimálku, přijít udřená dom s pocitem, budu se věnovat dětem, zničená jak jalůvka, Já se nikdy nerozvedu, náš vztah je pevný a není to naivita, ale i kdyby, vím, že se budu umět postarat o sebe i o rodinu, a o to jde o ten pocit zodpovědnosti a soběstačnosti. Práce mne baví, ale není mým smyslem života, jen to, že mi dodává slušně žít a nepočítat každou korunu. Jenže někdo je schopný žít jak příživník a čekat na zázraky, že se někdo postará a pak mu zůstanu oči pro pláč. Co to je za život, jen sedět na zadku doma, čekat co mi chlap dá? Opravdu to někomu stačí? Dříve měly ženy deset dětí, nebyly pračky, myčky, žena měla náplň života, ale která žena to má dnes?

medwidkowa
21. srp 2015

@tulikiss ? tak jak kdo, že...

zo_ja
21. srp 2015

Co máte s tím živením a hrdostí pořád? Když jsem doma s dětma, obstarávám domácnost, dům nebo byt, zahradu, zvířata, zájmy dětí, prádlo, žehlení, vaření, vyřizování kde čeho, chlap chodí do práce, doma najde uvařený jídlo, vypraný a vyžehlený prádlo, obstaraný všecko včetně svých dětí. On chodí do práce a zajištuje, aby bylo z čeho platit potřeby všech, bydlení, vodu, elektriku, příp. auto, zájmy atp. co kdo má. Doma jsem kvůli tomu, že se starám o naše společné děti, tedy lze říct jeho děti, a proto nemám příjem. Nebo můžu mít ten příjem a všechno jde stranou a je to obvykle na úkor toho všeho. Není to o tom, že se člověk neumí nebo nedovede uživit sám. Nemám vůbec pocit, že mě někdo živí. Prostě peníze sháníme a utrácíme spolu, o děti a všechno se staráme spolu - každej jak holt může, tak, abychom to dali dohromady tak, jak to vyhovuje nám a potřebám našich děti.
Mně by naprosto vyhovoval model, že já obhospodařuju domácnost, děti atp. a muž vydělá dost, aby to stačilo. Zájmů mám dost, bez školy nejsem, práce se nebojím, ale radši dělám jiný věci, než za který mi někdo zaplatí. A o dost náročnější. Do práce chodím pro peníze, smysl života vidím jinde.
Já zase znám lidi, tedy matky,, který opouští půlroční mimino, jen aby se vrátily do práce, měli tu funkci, služební auto, hrály si na služební obědy, večeře cesty, chodili na schůzky, řešily psedoproblémy, přičemž si především doplňují svoje vlastní ego, protože jejich sebehodnocení a sebepřijetí je na tak nízké úrovni, že tohle potřebují k tomu, aby se cítily někým být a vnímaly se jako že jsou k něčemu. Děti jim vyrůstají s cizí paní... o domácnost se jim někdo stará... chodí paní na úklid... Tak když má někdo priority takhle, jeho věc.

tulikiss
21. srp 2015

@medwidkowa tak vidis ze zakladatelce to staci, to ze ty to nedokazes pochopit neznamena ze nekdo to tak nechce. a to ze nekdo veri ze za 40 let duchod nebude prece neznamena ze je nezodpovedny. jak ty vis jak to kdo ma, muze si setrit bokem a nespolehat na stat. me prijde ze si jak z jineho sveta, boze vis kolik zenskych dela jenom za minimalku. zenska s deckem je pro zamestnavatele fakt terno. a myslis si ze zenska co umyva verejny hajzliky to dela s pocitem ze ji ta prace uspokojuje, ne dela to proto ze proste neco vydelat musi. ty si asi mela stesti ze tebe tva prace bavi a naplnuje, ale je hodne lidi kteri to tak nemaji. ono totiz nejde delat jenom praci ktera cloveka bavi, protoze fekalie nekdo vyvazet taky musi a pochybuju ze to dotycni delaji protoze je to bavi a byla to jejich prace snu. jsou proste na svete prace ktere je potreba udelat a nekdo je delat musi.

medwidkowa
21. srp 2015

Co máte s tím živením a hrdostí pořád? Když jsem doma s dětma, obstarávám domácnost, dům nebo byt, zahradu, zvířata, zájmy dětí, prádlo, žehlení, vaření, vyřizování kde čeho, chlap chodí do práce, doma najde uvařený jídlo, vypraný a vyžehlený prádlo, obstaraný všecko včetně svých dětí.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
tak toto zvládne kdejaká pracující žena, to je k chlubení? 😒
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Co máte s tím živením a hrdostí pořád? Když jsem doma s dětma, obstarávám domácnost, dům nebo byt, zahradu, zvířata, zájmy dětí, prádlo, žehlení, vaření, vyřizování kde čeho, chlap chodí do práce, doma najde uvařený jídlo, vypraný a vyžehlený prádlo, obstaraný všecko včetně svých dětí. On
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
to mi přjide jako kyselý hrozny a závist

medwidkowa
21. srp 2015

@tulikiss nejsem štěstím bez sebe, je to prostě nutnost, aby člověk trošku žil a nejen přežíval, ale někdo to má jinak, mi je to jedno, já jen vím, že si nikdy nebudu stěžovat na svůj život a to mi stačí.
Nastoupila k nám paní,, 53 let, byla rok na pracáku, říkala, že se styděla, že jí chlap živí, i když ten jí uklidňoval, že celý život dřela, že je to v pohodě, ale má jaksi morálku, nikdo vám nezaručí, že ten váš se nezmění a co pak? Bude žrát seno?

tulikiss
21. srp 2015

@zo_ja lip bych to nenapsala. me ted skoncil rodicak a jeste minimalne rok nez bude skolka budu doma zadarmo, sice delam neco z domu ale rozhodne to neni na uziveni. ale nikdy sem nemela pocit ze me manzel musi zivit a ze na neco cekam, od zacatku naseho vztahu mame spolecny ucet a spolecne penize, proste me ani jeho nikdy nenapadlo brat to jinak nez ze z nasich penez platime nas zivot.

medwidkowa
21. srp 2015

@tulikiss Já bych taky mohla být doma, nechat se živit manželem a třepat nohama, ale co je to za život? Prázdný. Přeju jí to, ale aby jednou na to nedoplatila, počty zelených vdov, co jim pak manžel utekl za mladší a oni proseděly doma mládí nejsou zrovna malé, jenže to je o zodpovědnosti k sobě, ke svému životu, taky máme s manželem společný účet, ale prostě je důležité mít rozum a nespoléhat se na chlapa, nejsme děti , držet se chlapových kalhot do smrti...

tulikiss
21. srp 2015

@medwidkowa a cetla jste vubec co psala zakladatelka, me prijde ze ne. je neco jineho kdyz jsou deti velke a zenska je doma a neco jineho je kdyz je zakladatelka ted tehotna a bude doma s deckem. sama psala ze po detech si hodla praci najit.

tulikiss
21. srp 2015

@medwidkowa a jak vite ze je ten jejich zivot prazdny kdyz jste nezkusila tak prece nemuzete vedet jaky zivot to je

medwidkowa
21. srp 2015

@tulikiss četla, ale s jejím přístupem jí to nevěřím, ale to je jedno, věc je taková, příklad mé mamky, byla s námi roky doma, jen tak tak měla roky do důchodu a má ten důchod nejmenší, ale jak říkám, to některým hlavám do mozku nedojde, nemyslí na budoucnost, pak až se rozhoupou jít do práce, když děti budou velké fakt skončí u mytí hajzlů

medwidkowa
21. srp 2015

@tulikiss z mého pohledu samozřejmě to tak prostě vidím, vegetovat, přežívat a psát, že uvařej, ukliděj, zaříděj, jak kdyby to bylo něco, co pracující žena nedělá, fakt argumenty

tulikiss
21. srp 2015

@medwidkowa tak to uz chapu tvuj zaujaty pristup a az bych rekla posedlost po tom mit co nejlepsi praci a neschopnost pochopit ze i ta prodavacka u kasy muze byt spokojena ze praci ma a je ji jedno ze jenom, takovou, protoze jeji zivot je jinde ne v praci

tulikiss
21. srp 2015

@medwidkowa chces mi rict ze ty se svym pracovnim nasazenim zvladas denne vyvarovat a gruntovat celej byt nebo barak a starat se o vse tka jako by si byla doma. tak to si vazne nadzena a mely by te klonovat.

medwidkowa
21. srp 2015

@tulikiss kupodivu, všechny ženy v mé práci to tak mají, stačí ještě doma vysávat, vařit, prát, to je ale překvapení, že? Vítejte v realitě. Můj přišel rok o práci a vím, jaké stresy měl, aby našel novou, výhoda byla v tom, že jsme ho podporovala a co když váš manžel o ní přijde, pak budete dělat co? Sama budete rok zadarmo doma a pak co dál? Hrozná situace celkem, nejistota... To o té prodavačce je hloupé od vás, jejich práce si vážím, ale spokojené nejsou, spíše udřené, tak mi nepodsouvejte nesmysly místo argumentů.

medwidkowa
21. srp 2015

@medwidkowa ano vařím každý den, nebo každý druhý, protože je to relax a střídáme se někdy s manželem, jídlo milujeme oba

medwidkowa
21. srp 2015

ups, jsem sebe jmenovala-)), asi všechny pracující ženy mají doma bordel, žijí o chlebu a haldu špinavého prádla, no když dojdou argumenty
@tulikiss ...

tulikiss
21. srp 2015

@medwidkowa a po roce predstavte si ze si jako 90% naroda najdu praci..to je sok co... a ja v realite ziju a vim jiste ze az budu v praci rozhodne nebudu zvladat varit a uklizet tak jako to dela ted kdyz jsme doma s detma a ona i pece o dite je prace coz vy nemuzete pochopit kdyz zadne nemate.

tulikiss
21. srp 2015

@medwidkowa ta vase ironie je vazne k smichu, predstavte si ze jsme pred detmi byla pracujici a vim jak to doma vypadalo, vim ze jsme denne nevyvarovala, denne jsem rozhodne neuklizela celej barak. a vite proc protoze po praci sem taky chtela zit ne jenom otrocit v praci a pak prijit domu a zacit druhou sichtu, proste se to udelalo tak aby to stacilo

Strana