Tchýně si o mně myslí, že jsem budižkničemu a zlatokopka
ahoj holky, chtěla bych znát váš názor, postěžovat si... zpočátku byl vztah s tchýní ok, pak se začal zhrošovat, ani přesně nevím proč a kdy.
S přítelem jsme spolu přes rok, v říjnu čekáme chtěné a plánované mimi. V době seznámení jsem měla nějaké brigády v brně, pak jsem se odstěhovala k příteli, začali jsme hodně cestovat a brigáda by nebyla ani možná, studuju Vš, budu muset přerušit kvůli mimi, tudíž vlastně ještě nejsem "ničím". Přítel má vlastní rozjetou firmu, vydělává hodně, tudíž práci nepotřebuju, než abych za pár šupů trávila dny za pokladnou, raději jsem doma a starám se o dům, psa, chlapa (tak to přítel chtěl a já souhlasila), rpostě druhý příjem fakt nepotřebujeme. Přítel i finančně občas podpoří svou rodinu, tu něco tomu koupí, tu tomu zaplatí něco, byli jsme na společný drahý dovolený apod., prostě nikdo fakt nestrádá na můj úkor.
Kdykoliv se však vidíme s tchýní, cca 1x týdně, trpím, protože ona očividně ve mě vidí budižkničemu a jen že využívám přítele. Pořád má narážky typu "však ty si stejně doma a nemáš co na práci", "mě takhle manžel nikdy nerozmazloval" nebo schválně nahlas mluví o nějaké paní co je celý život v domácnosti, jaká je to kráva, že nic nedokázala, jen se nechala živit... Já se snažím už tohle ingorovat, usmívat se, nekomentovat, ale v duchu pěním a jsem z toho hrozně smutná.
nikoho se neprosím o lásku, ale spíš o to aby mě nechala být a řešila sama sebe (jsou rozvedený, ona žije sama). má dva syny, já jsem prostě ta špatná, kdežto od bráchy přítelkyně hvězda. moc to nechápu, protože sice ona vydělává (ve fabrice, tudíž zas tak moc ne), ale o toho chlapa se prostě nepostará, neuklidí, neuvaří, nic. Prostě tohle nepochopím, kdyby raději byla ráda že její syn je spokojený, má v domě pořádek, vždy čistý věci, co jíst apod.!! Podle mě je v ní zakořeněný pocit křivdy, nebo její manžel - přítelův otec - se k ní takto nikdy nechoval, finance byly problém doma, ona musela mít i nějaké úklidy apod. já to chápu, je mi to líto, ale když se ona neměla dobře, tak nikdo?? Samozřejmě že chci v životě pracovat, popř. aspon nějaké "závazky" (např. se starat o pronájmy "naší " chalupy apod.), ale prostě přítel má jako prioritu abych se v prvé řadě postarala o děti apod., finanace řešit nemusíme, a já se nikoho o tohle neprosila.
ještě je dost vtipné, jak tchyně vždy zdůraznuje "petříkovo"! to se vždy mále po.eru smíchy, protože to je vždy" no u petříčka na chalupě ..." "no petříček doma má..." "petříček mě odvezl" "petříček mi koupil" - to že žijem společně, jeli jsme pro ni spolu, nebo tak, je samozřejmě plně vedlejší!!!!
přítel se k tomu staví tak že ten problém vnímá, štve ho to, ale ví že s tím nic neudělá, pořád mi říká že to chce čas, že ona si zvykne apod., a at si toho nevšímám, at si řekne svůj názor, ale že já ho poslouchat nemusím, že je to hloupý jak to pořád takhle říká, občas, když je to nesnesitelné, tak jí něco řekne apod. ale ona si stejně pokoj nedá.... ¨
mám na ní fakt už averzi, mnohem raději a mnohem snáz se domluvím s její mamkou, protože ta je prostě normální a do života se nám nemíchá, ona byla ta co mi nabízela pomoc když jsem musela ležet apod, kdepak tchyně 😀 ta neudělá nic co by mi pomohlo, naopak, ještě by mě potopila aby před synem vypadala jako ta "hvězda a superžena", no když se spolu bavíme samy tak je docela ok, ale jakmile je poblíž "petříček" tak mi přijde že hrozně předvádí aby její syn viděl jak ona je ta dokonalá a já ta lemra líná...
chu, co mám dělat? :_D
docela se mi příčí jí dávat dítě na hlídání, nechci aby za mnou přijela do porodky, protože stejně jí nepůjde o mě ale jen a jen o vnouče (pořád od ní slyším jak jsem "měkka", že ona rodila taky bez chlapa, tak proč bych tam petříčka chtěla, že ona ty bolesti zvládla levou zadní, jak ona vždy vše zvládla a já "fnukám" - přitom JÍ NIKDY nefnukám...)
@tulikiss se smejčením celého baráku jste začla nejprve vy, proč bych to měla dělat každý den?pokud to děláte nyní vy, váš problém, ostudné je dělat z mytí podlahy, vaření jaká je to práce a oběť, pak je na místě má ironie
@medwidkowa prestante me urazet ja taky nepisu ze jste karieristicka mrcha co ma sice chlapa ale celej zivot se pripravuje az bude bez neho. ne nejsme neschopna a pokud vase mozkova kapacita staci prectete si co jsme psala, mam male dite a to jaksi tezko necham doma samotne aby nejaka pani na netu byla spokojena ze kazda zenska na svete bude makat a mimo to jsme psala ze i z domu pracuju. a mimo to ja rozhodne pro chlapa nejsme balvan jen jsem zenska co je s detma doma jako vetsina maminek. me dite nema ani 2 roky je obvykle ze matka je s detmi doma do 3 let, ale to vy neznate to vas omlouva
@medwidkowa pokud nemate deti tak proste to smejcei celeho baraku nepochopite, ono kdyz mate deti tak skutecne vetsinou musite denne uklizet celej barak, nevim jak to deti dokazou pritom ji striktne u stolu ale bordel je vsude.
@tulikiss to nebyla urážka, ale konstatování, vy mne nemůžete urazit, jen proto, že pracuji a nenechám ze sebe dělat vyžírku, jsem kariéristka? Že haha, no samozřejmě bez argumentů, jinak vy mne nemůžete urazit, protože manžel je pro mne priorita a životní láska, takže nemusím čekat, že mne bude živit a tím být na něj přilepená jak klíště, to je vztah navždy a podle mých kolegyň záviděhodný 😉 , ano musíte být z toho úklidu udřená doma, politujme vás, děláte to nakonec jen vy pořádně, jinak ostatní nějakým zázrakem stíhají vše a nelitují se
nakonec já nejsem ta, která má problémy v životě, to jen tak mimo poznámka, jak si to kdo udělá, tak to má
@medwidkowa jasne jenom vy jste v zivote stastna jenom vy mate super chlapa super zivot, my vsechny zeny co sme s detmi doma, protoze nejsme takove, aby jsme dite v 6mesicich dali nekomu cizimu na hlidani, jsme vyzirky. boze s vama se neda komunikovat. vy jste sezrala vsechno moudro sveta. a ne nechi politovat ja rozhodne nejsem k politovani, ja jsme se svym zivotem spokojena, a nevidim duvod na nem neco menit.
takze zeny nezapomente hned jak porodite, nejlepe opravdu ihned valime na smenu, protoze jinak jsme vyzirky, a balvan 😀 😀 😀 😀 😀
@tulikiss nemám ráda citovky místo argumentů, klídek, nikdy bych nedala půlroční dítě někde do jeslí, odsuzuji to, jen píšu, že to ne já tu mám problém, nikdy tu nebudu zakládat témata o problémech, protože žiji tak jak mi to vyhovuje a tím jsem šťastná, ale taky pro to něco dělám, nečekám, co mi spadne do talíře jako někdo, nezáviď tě a nevztekejte se 😉 , to politování bylo myšleno k zakladatelkám problémů, kterých se dá vyvarovat tím, že uvažuji hlavou, že vy jste si to vzala osobně, a to nevím proč, je váš problém, už se mi nechce diskutovat o ničem, takže tak
@medwidkowa ja jsme naprosto klidna, me nedokaze rozhodit nejaky internetovy pseudo problem. a pokud jste ve svem zivote tak stastna tak proc sme vubec pisete, at si to kazdy udela jak chce. rozhodne vam vas zivot nezavidim ja si zvolila svuj a dala prednost detem ted, dokud to jde a ne se honit za karierou a pak po letch zjistit ze je na deti pozde. proc sem si to vzala osobne, asi proto ze me tu celou dobu urazite, nebo lepe snazite se me urazit, ale to se vam nikdy nepodari. clovek jako vy me nemuze urazit.
@medwidkowa Tak mě přijdou závistivé všechny příspěvky, které nedovedou přijmout, že někdo je šťastný doma s dětma a nemusí do práce, zvláště, když je na tom finančně tak jako zakladatelka. 😀 Mám tu z mnoha příspěvků pocit, že by si to jejich autorky daly líbit, ale holt to tak nemají, tak je to milion řečí a rad, jak kdyby zakladatelka nemohla začít s kariérou ve 30, školu může stihnout i mezitím. Rády by to tak měly, ale protože ony se musí ohánět a stíhat všechno, tak jsou zbytečně jedovaté.
Ono totiž s malýma dětma na vás v každý práci čekají, i když máte školu i praxi, to je povětšinou úplně jedno. Prostě máte malý děti, jste out. A když jsou děti větší, jste stará.
vy reagujete od nevidím do nevidím jako první, já nezačla, pro mne jsou děti taky priorita, ale ne válení se doma jako někdo, jak si vás chlap bude vážit, když jsem jak pytel brambor závislá, nemáte stud, není vám hanba? A ještě píše, jak je zničená, že musí luxovat a vařit, no trapný
@zo_ja jenže a to za prvé, já můžu být taky doma a nechat se živit doma chlapem a to jako je nějaký životní cíl hnít doma zaživa? Prostě to není rozumné a nakonec ona má problém, my ne, co reagujeme, že její tchyně jí vidí jako vyžírku, no má na to právo, měla asi jiný životní styl.
@zo_ja po pravdě s kariérou, no jakou ale, doba jde tak dopředu, pokud ovšem člověk něco umí, že v 30 je naivita si myslet začínat někde, kde je perspektiva a člověk něco musí umět
@medwidkowa A protože my jsme si dost na daních zaplatily a protože vychováváme daňové poplatníky, kteří budou makat i na váš důchod, jsme vyžírky? 😀 A to nám ještě za narození toho daňovýho poplatníka seberou skoro 25 tisíc, to jsou teda úvahy.
Evidentně tu má někdo pojem, jak vypadá domácnost s dětma 😀 Přeju vám jich hodně, a živých, ať se poučíte. Trochu pokory by Vám neškodilo.
Krom toho zcela jednoznačně: šťastný a spokojený člověk nebude takhle plivat na cizí lidi po netu, a kdo hlásá, jak to má všechno kolem sebe zalitý sluncem, bývá tomu nejvíce vzdálen. 😀 Tak ať se to zlepší a přijde to mimino, na který čekáte, nebo nevím, co vás tak žere.
Dochází vám argumenty, tak používáte osobní invektivy a hrubá slova.
@medwidkowa ty jsi bezdětná a vedeš tu takovou debatu? 😕 myslím, že ti unikají základní souvislosti a jsi přinejmenším směšná. Za pár let a po pár dětech si to tu přečti znovu 🙂
Ježíš, tady se to zas rozhádalo. Děvčata, přijměte fakt, že některá je prostě šťastná doma s dětmi a jiná se potřebuje seberealizovat. Nevidím důvod, proč shazovat ten i onen model. Já třeba patřím k té druhé skupině, nedovedu si představit, že bych strávila třeba 20 let doma jen péčí o domácnost a děti. ALe to neznamená, že budu tenhle model nutně shazovat a rozmlouvat každé, která se pro něj rozhodne.
Faktem je, že dnešní společnost tomu tradičnímu modelu nefandí a tyto ženy mají velké problémy ve chvíli, kdy se něco semele - ať už je chlap vymění po x letech za mladší model, nebo zemře či těžce onemocní. Ale práce v domácnosti je prací - vždyť kolik žen, které mají náročnou práci, zaměstná pomocnici v domácnosti, a já to nepovažuju za ostudu.
Zakladatelka tu psala, že chce i nadále studovat, sice to nebude mít s dětmi jednoduché, ale pokud si za tím půjde, může to zvládnout. A i kdyby nakrásně pak zůstala doma a muž ji živil, vzdělaná žena u dětí je vždycky bonus. Pokud to těm dvěma bude takhle vyhovovat, tak proč ne, navíc jestli její partner vydělává opravdu hodně, tak je zvládne zabezpečit i na důchod a nemají co řešit.
@medwidkowa vy nejste uplně normální. Mě přijde, že jste nešťasná ženská která má jen kariéru a je bez dětí. Je super mít na učtě milion ale to vám štěstí nezaručí, ale to nemůžete vědět když nemáte děti. Hlavně dělejte tak aby nebylo pozdě. Už vám asi táhne na dost když máte VŠ, kariéru a manžela. Ale jednou Vás bude mrzet jak tady jednáte. Jste arogatní žena. Nechápu proč jste vůbec něco komentovala. Jste trapná. Až jednou budete mít děti tak poznáte, že musí být vše 100%. Já nyní chodím do práce a nestíhám každý den všechno. Ale až sou děti musíte každý den luxovat a umývat zem. Pomalu musíte vařit 2 jídla, pro dospělé a pro děti. Už nejde odkládat žehlení na další den když se vám nechce ale prostě musíte fachčit. Já když čtu ty vaše blbé komentáře tak to ve mě jen roste a udivuje mě ta vaše blbost a arogance.
Clovek co napise "tri roky drepite doma" o zene co vychovava male dite ma opravdu asi velky problem ci komplex, nezlobte se na me... Nevazi si prace, pokud to vylozene neni ta jeho (co dela? Pochopila bych minimalne lekarku na zachrance, ze si pripada tak extra dulezity).
A pokud zena pri malem diteti stihne: vyspat se, udrzovat se, udrzovat rodinne vztahy, domacnost vypulirovanou, dite slusne vychovane a jeste u tohu nedrepret doma a chodit na plny uvazek do prace jako planuje pani @medwidkowa plus urvite dalsi zaslizne cinnosti, tak tu bychom fakt mely klonovat.
Zhluboka sem se aspon zasmala...
@maagda , ne inteligence podle mne je, se sama uživit, být společnosti něco platná, mít svobodu v životě o kterou se usiluji, většina z těch kritizujících asi na tenhle základ nemá schopnosti ani snahu, že, nedovedu si představit, co by mi řekla mamka, žít jako příživnice, prostě má dceru, na kterou jsou rodiče hrdí, jak to máte vy?