Tchýně si o mně myslí, že jsem budižkničemu a zlatokopka
ahoj holky, chtěla bych znát váš názor, postěžovat si... zpočátku byl vztah s tchýní ok, pak se začal zhrošovat, ani přesně nevím proč a kdy.
S přítelem jsme spolu přes rok, v říjnu čekáme chtěné a plánované mimi. V době seznámení jsem měla nějaké brigády v brně, pak jsem se odstěhovala k příteli, začali jsme hodně cestovat a brigáda by nebyla ani možná, studuju Vš, budu muset přerušit kvůli mimi, tudíž vlastně ještě nejsem "ničím". Přítel má vlastní rozjetou firmu, vydělává hodně, tudíž práci nepotřebuju, než abych za pár šupů trávila dny za pokladnou, raději jsem doma a starám se o dům, psa, chlapa (tak to přítel chtěl a já souhlasila), rpostě druhý příjem fakt nepotřebujeme. Přítel i finančně občas podpoří svou rodinu, tu něco tomu koupí, tu tomu zaplatí něco, byli jsme na společný drahý dovolený apod., prostě nikdo fakt nestrádá na můj úkor.
Kdykoliv se však vidíme s tchýní, cca 1x týdně, trpím, protože ona očividně ve mě vidí budižkničemu a jen že využívám přítele. Pořád má narážky typu "však ty si stejně doma a nemáš co na práci", "mě takhle manžel nikdy nerozmazloval" nebo schválně nahlas mluví o nějaké paní co je celý život v domácnosti, jaká je to kráva, že nic nedokázala, jen se nechala živit... Já se snažím už tohle ingorovat, usmívat se, nekomentovat, ale v duchu pěním a jsem z toho hrozně smutná.
nikoho se neprosím o lásku, ale spíš o to aby mě nechala být a řešila sama sebe (jsou rozvedený, ona žije sama). má dva syny, já jsem prostě ta špatná, kdežto od bráchy přítelkyně hvězda. moc to nechápu, protože sice ona vydělává (ve fabrice, tudíž zas tak moc ne), ale o toho chlapa se prostě nepostará, neuklidí, neuvaří, nic. Prostě tohle nepochopím, kdyby raději byla ráda že její syn je spokojený, má v domě pořádek, vždy čistý věci, co jíst apod.!! Podle mě je v ní zakořeněný pocit křivdy, nebo její manžel - přítelův otec - se k ní takto nikdy nechoval, finance byly problém doma, ona musela mít i nějaké úklidy apod. já to chápu, je mi to líto, ale když se ona neměla dobře, tak nikdo?? Samozřejmě že chci v životě pracovat, popř. aspon nějaké "závazky" (např. se starat o pronájmy "naší " chalupy apod.), ale prostě přítel má jako prioritu abych se v prvé řadě postarala o děti apod., finanace řešit nemusíme, a já se nikoho o tohle neprosila.
ještě je dost vtipné, jak tchyně vždy zdůraznuje "petříkovo"! to se vždy mále po.eru smíchy, protože to je vždy" no u petříčka na chalupě ..." "no petříček doma má..." "petříček mě odvezl" "petříček mi koupil" - to že žijem společně, jeli jsme pro ni spolu, nebo tak, je samozřejmě plně vedlejší!!!!
přítel se k tomu staví tak že ten problém vnímá, štve ho to, ale ví že s tím nic neudělá, pořád mi říká že to chce čas, že ona si zvykne apod., a at si toho nevšímám, at si řekne svůj názor, ale že já ho poslouchat nemusím, že je to hloupý jak to pořád takhle říká, občas, když je to nesnesitelné, tak jí něco řekne apod. ale ona si stejně pokoj nedá.... ¨
mám na ní fakt už averzi, mnohem raději a mnohem snáz se domluvím s její mamkou, protože ta je prostě normální a do života se nám nemíchá, ona byla ta co mi nabízela pomoc když jsem musela ležet apod, kdepak tchyně 😀 ta neudělá nic co by mi pomohlo, naopak, ještě by mě potopila aby před synem vypadala jako ta "hvězda a superžena", no když se spolu bavíme samy tak je docela ok, ale jakmile je poblíž "petříček" tak mi přijde že hrozně předvádí aby její syn viděl jak ona je ta dokonalá a já ta lemra líná...
chu, co mám dělat? :_D
docela se mi příčí jí dávat dítě na hlídání, nechci aby za mnou přijela do porodky, protože stejně jí nepůjde o mě ale jen a jen o vnouče (pořád od ní slyším jak jsem "měkka", že ona rodila taky bez chlapa, tak proč bych tam petříčka chtěla, že ona ty bolesti zvládla levou zadní, jak ona vždy vše zvládla a já "fnukám" - přitom JÍ NIKDY nefnukám...)
Já si říkám, že jsme to s tou emancipací neměly tak přehánět.....mám pocit, že žena MUSÍ mít minimálně jedno VŠ vzdělání, minimálně 10 let praxe na pozici pomalu s managerským platem, pak zplodit jedno či dvě děti, zvládat celou domácnost, úklid, vaření, u toho chodit na poloviční či plný úvazek do práce, zajistit se tak, aby byla schopná uživit sebe i dítě, pokud ji chlap "kopne do prdele" atd.
Co teda musí chlapi? Chodit do práce a dál už nic??? 😕 Podle mě být žena v domácnosti je taky zaměstnání, kdyby si chlap měl platit uklízečku, kuchařku, chůvu a ještě milenku, to by ho vyšlo si myslim sakra dráž. 😕
No před těmi, které vše zvládají v tomto rozměru smekám tedy 😕
prosím Vás mladá paní se svými názory se aspoň deset let nesnažte otěhotnět, než zmoudříte. Jo, vlastně Vy budete pořád myslet na zadní kolečka (a ty se jednou mohou přestat točit) a jen věřte, že jednou nebudete žít jak to boží hovádko, nikdy nevíte, kdy se můžete dostat do dluhů, problémů a trápení. Ne, nepřeji Vám nic zlého, každý si svůj život idealizuje, ale s dětmi se vše otočí o nejméně 100 %.
@hanule61 proboha možná vy v dluzích jste, ale tohle tvrzení, že se dostanu do dluhů ani nevím jak může napsat totálně neschopný člověk nebo alibista co sám dluhy má, trápení určitě, to patří k životu, nikomu se nevyhne
@medwidkowa tak jo kdyz vy muzete urazetme tak..... halooooo umis vubec cist uz sem psala ze memu dite jsou 2 (jeste ani ne)tak nekecej bludy o 4 roku zadarmo a shnilosti
@kajalka ale já se nedivím a nemám nic proti zadním vrátkům samozřejmě, naopak 😉 ale jako z některých názorů mám pocit, že ženská musí být super žena a chlap vlastně nemusí nic...nemusí pomáhat v domácnosti, nemusí se starat o děti a hlavně nemusí se nijak finančně podílet, aby ženská nebyla socka a vyžírka 😕
@medwidkowa tak klobouk dolů, Vy musíte být jasnovidec. Nemusíte odpovídat, ale mohu vědět, kolik Vám je? Myslím si, že na každou z nás tady reagujete velice podrážděně, ano máte na danou problematiku svůj názor, neberu Vám ho. Každý ho máme. Ale, že jste si tak jistá budoucností, to mě překvapuje.
tak snad děti jsou obou, tak jeden z páru prostě s těmi dětmi je doma, je to jeho zaměstnání a tomu druhému to umožňuje chodit do práce.... 😕 záměrně nepíšu žena, může to být i obráceně.... ale přece nejde brát, že být "v domácnosti" je válení si prdele a vyžírkovství... a ted si vemte, že se vám taky může narodit postižené dítě, čili se tou vyžírkou státu stáváte až do konce života nebo do konce života vašeho dítěte že... 😖
@sisstin Jenže péče o postiženého je naprosto jinde než péče o zdravé dítě a oproti úhradám v ústavní péči za ní rodič dostane jen uprdnuto.
Pokud ovšem srovnáš ženu v domácnosti a ženu, která prostě musí pracovat a ještě stíhat domácnost, tak je "v domácnosti" opravdu jen válení zedele.
jenom tak premyslim kdyz dam argumenty medwidkowa dohromady tak zenska ma hodne vydelavat aby se o sebe zvladla postarat a az bude mit dite tak s nim ma byt doma, protoze odsuzuje zeny co jsou od deti brzo do prace, ale rozhodne musi stale domu nosit prachy aby nebyla vyzirka, pritez, balvan a nevim co jeste tu zaznelo...ja nevim ale ty argumenty se nejak perou navzajem. 😨
@kajalka jenomze ona tady vyzirkami nazyva maminky ktere jsou doma protoze jsou bud tehotne, nebo maji male deti. me tady treba uz dve stranky urazi za to ze sem vyzirka, lina, shnila a nevim co jeste, protoze sem doma se dvema detma a mam jenom praci z doma, ktera nas ale neuzivi.
@hanule61 ano, jsem si jistá, že nebudu mít dluhy, já vám na věk odpovím, pokud vy odpovíte, jestli máte dluhy, protože to je podle mne prohra, neschopnost
@tulikiss mela by ses nad sebou zamyslet, hrisna duse!! Hybaj do prace 🙂
@tulikiss já nikoho nenazývám vyžírkami pokud je na mateřské dovolené, ale ta, co je dnes, deset, dvacet let doma s dětma je podle mne v dnešní době blázen, prostě člověk, který nemá šanci se uplatnit na trhu práce, to snad je jasné každému průměrně uvažujícímu
@medwidkowa hm,vas nikdo do citlivych mist nekope. Ani jsem nevidela zminku za posledni 3 stranky. Ted ste se ale sama odhalila, aniz by kdokoliv tochtel vytahovaz, protoze to je neslusne. Sama ale mate ke slusnosti daleko.
Tak vam preji, aby vam miminko vyslo a prestala ste zavidet maminkam okolo. A nemela pocit ze mate jen tu nejakou praci, na ktere zde tak lpite.
@medwidkowa lol,ja jsem 34tt, ja pracovat jeste dlouho nebudu mocz 🙂)) a co si MUJ chlap pritahl do SVYHO baraku, po tom je vam putna.
@sonjuletka jojo mas pravdu jsme to hroznej clovek uz 3,5 roku doma se valim, po celou dobu pracuju jenom castecne z domu a u toho jsem vystudovala jenom VS a jenom se starala o dve deti co jsou rok a trictvrte od sebe. asi bych mela jit makat a malou si privazat na zada(starsi jde od zari do skolky), ale sakra kde me vezmu abych mela tak vysokej plat aby to medwidkowa bylo dost. 😀
@medwidkowa me si vyzirkou, linou, shnilou nazvala a to sem doma s dvouletym a triletym deckem
@sonjuletka nezávidím miminka druhým, vím, že se dočkám brzy, nebudte naivní 😉 , ale nepřejte mi nic, opravdu mne to nezajímá-))) a nedojímá
@tulikiss váš život mne nezajímá, každý ať si žije podle svého, ale ať si pak , VŠ dneska vystuduje průměrně uvažující člověk, neberu to od sebe jako až takovou zásluhu, jinak můj manžel je cizinec se specifickým oborem VŠ, vidím, kam se pílí dostal, jak jeho rodina je schopná, velice mne tím inspiruje a opravdu nečeká, že bude mít každý den uvařeno, možná český chlap , můj ne, je obdivuhodný, vážím si lidí, kteří něco umí a neseděj na zadku
Trosku trolling uz ne? 🙄 😅
@medwidkowa chudak vase dite, pokud takto k lidem pristupujete. neumite nic nez jenom kazdeho urazet a povysovat. myslite si ze jste neco vic ale vyte co jste bezcitna a chudak vase dite, protoze zadny jeho partner vam nebude nikdy dost dobrej.