Tchýně si o mně myslí, že jsem budižkničemu a zlatokopka
ahoj holky, chtěla bych znát váš názor, postěžovat si... zpočátku byl vztah s tchýní ok, pak se začal zhrošovat, ani přesně nevím proč a kdy.
S přítelem jsme spolu přes rok, v říjnu čekáme chtěné a plánované mimi. V době seznámení jsem měla nějaké brigády v brně, pak jsem se odstěhovala k příteli, začali jsme hodně cestovat a brigáda by nebyla ani možná, studuju Vš, budu muset přerušit kvůli mimi, tudíž vlastně ještě nejsem "ničím". Přítel má vlastní rozjetou firmu, vydělává hodně, tudíž práci nepotřebuju, než abych za pár šupů trávila dny za pokladnou, raději jsem doma a starám se o dům, psa, chlapa (tak to přítel chtěl a já souhlasila), rpostě druhý příjem fakt nepotřebujeme. Přítel i finančně občas podpoří svou rodinu, tu něco tomu koupí, tu tomu zaplatí něco, byli jsme na společný drahý dovolený apod., prostě nikdo fakt nestrádá na můj úkor.
Kdykoliv se však vidíme s tchýní, cca 1x týdně, trpím, protože ona očividně ve mě vidí budižkničemu a jen že využívám přítele. Pořád má narážky typu "však ty si stejně doma a nemáš co na práci", "mě takhle manžel nikdy nerozmazloval" nebo schválně nahlas mluví o nějaké paní co je celý život v domácnosti, jaká je to kráva, že nic nedokázala, jen se nechala živit... Já se snažím už tohle ingorovat, usmívat se, nekomentovat, ale v duchu pěním a jsem z toho hrozně smutná.
nikoho se neprosím o lásku, ale spíš o to aby mě nechala být a řešila sama sebe (jsou rozvedený, ona žije sama). má dva syny, já jsem prostě ta špatná, kdežto od bráchy přítelkyně hvězda. moc to nechápu, protože sice ona vydělává (ve fabrice, tudíž zas tak moc ne), ale o toho chlapa se prostě nepostará, neuklidí, neuvaří, nic. Prostě tohle nepochopím, kdyby raději byla ráda že její syn je spokojený, má v domě pořádek, vždy čistý věci, co jíst apod.!! Podle mě je v ní zakořeněný pocit křivdy, nebo její manžel - přítelův otec - se k ní takto nikdy nechoval, finance byly problém doma, ona musela mít i nějaké úklidy apod. já to chápu, je mi to líto, ale když se ona neměla dobře, tak nikdo?? Samozřejmě že chci v životě pracovat, popř. aspon nějaké "závazky" (např. se starat o pronájmy "naší " chalupy apod.), ale prostě přítel má jako prioritu abych se v prvé řadě postarala o děti apod., finanace řešit nemusíme, a já se nikoho o tohle neprosila.
ještě je dost vtipné, jak tchyně vždy zdůraznuje "petříkovo"! to se vždy mále po.eru smíchy, protože to je vždy" no u petříčka na chalupě ..." "no petříček doma má..." "petříček mě odvezl" "petříček mi koupil" - to že žijem společně, jeli jsme pro ni spolu, nebo tak, je samozřejmě plně vedlejší!!!!
přítel se k tomu staví tak že ten problém vnímá, štve ho to, ale ví že s tím nic neudělá, pořád mi říká že to chce čas, že ona si zvykne apod., a at si toho nevšímám, at si řekne svůj názor, ale že já ho poslouchat nemusím, že je to hloupý jak to pořád takhle říká, občas, když je to nesnesitelné, tak jí něco řekne apod. ale ona si stejně pokoj nedá.... ¨
mám na ní fakt už averzi, mnohem raději a mnohem snáz se domluvím s její mamkou, protože ta je prostě normální a do života se nám nemíchá, ona byla ta co mi nabízela pomoc když jsem musela ležet apod, kdepak tchyně 😀 ta neudělá nic co by mi pomohlo, naopak, ještě by mě potopila aby před synem vypadala jako ta "hvězda a superžena", no když se spolu bavíme samy tak je docela ok, ale jakmile je poblíž "petříček" tak mi přijde že hrozně předvádí aby její syn viděl jak ona je ta dokonalá a já ta lemra líná...
chu, co mám dělat? :_D
docela se mi příčí jí dávat dítě na hlídání, nechci aby za mnou přijela do porodky, protože stejně jí nepůjde o mě ale jen a jen o vnouče (pořád od ní slyším jak jsem "měkka", že ona rodila taky bez chlapa, tak proč bych tam petříčka chtěla, že ona ty bolesti zvládla levou zadní, jak ona vždy vše zvládla a já "fnukám" - přitom JÍ NIKDY nefnukám...)
@tulikiss pokud to bude člověk, který se nenechá živit, tak mi je to jedno, parazity opravdu nemusím, s lidmi nemám problém, právě díky svým financím můžu rodině pomáhat a málokdo má tak hezký vztah s rodiči jako já i s manželem, na to jsem pyšná, mám potřebu je rozmazlovat, díky mne si otec splnil životní sen a jel na dovolenou snů atd., vždy na telefonu, vždy pomoct, to, že tu píši tvrdě je jiná věc, nejsem tututu a nikdy nebudu, vše jsem si vybudovala sama a jsme na to pyšná, za člověkem by mělo něco zůstat, ne jen posrané pleny a hnipění doma
Děvčata klid, ona @medwidkowa se tu sice snaží prezentovat jako děsně happy , ale když jí nezbývá nic jiného, než chodit do práce, když se jim s dítětem nedaří, tak holt bude práci propagovat a všichni, co mají děti, jsou trochu mimo, když tomu dají přednost před prací. V jiné diskuzi tato dáma o sobě před pár dny napsala mimo jiné toto, což vysvětluje její nenávistné útoky, tak už asi bude lepší ji nedráždit, ať si nevyslechnete ještě něco horšího 😉 ...."já osobně mám 43 let také, dítě jsem nedonosila, tím končím svou snahu o dítě, uvědomila jsem si, že nemůžu mít vše........ letos, neumím to nějak popsat jsem pocítila v sobě, že už je to pryč, že ta šance už není, neumím to vysvětlit, řekly mne to dvě kartářky nezávisle na sobě, vím, že je to blbost jak mraky, ale.... Taky na sobě cítím už příznaky menopauzy.
Myslím, že je už tu dobu jsem prošvihla, taky nejsem v dobré zdravotní pozici......
@atinkaa proboha přestante už licoměrně mi něco přát, nejprve chcete bonzovat a pak něco přát, ubohé, jste na českém koníku, že?
@medwidkowa Dáma??? 😀
@medwidkowa možná by ti pomohl psycholog a to myslím vážně a ne ironicky....
@medwidkowa Promiň, ale parazit je pro mne člověk, který nejenže nikdy nedělal, ale je živ z toho, co my pracující odvedem. Žena, kterou živí manžel, ze systému nic nečerpá 😉. Dle Tvé teorie jsem taky vyžírka, dokonce možná megavyžírka, protože čekám už třetí... Sice stále pracuju, alespoň částečně, ale taky jsem už 2x čerpala PPM a teď rodičák... A v tuhle chvíli má prostě vyšší příjem partner...
@medwidkowa a co je central message poslednej tvojej spravy....to ze som na ceskom konikovi..ano, to ze by ste ako zena mohla pisat aspon stipok menej vulgarizmov za minutu..ano, to ze sa uz posledne 3strany vobec netykaju pani, ktora temu zakladala...ano
alebo?
Noooo mazec 😅 uf chudak zenska 🙂
@medwidkowa Si tady povídáš sama se sebou... Nech si pomoct, medicína je u nás na dobré úrovni...
@gepe Jo, tak tomu říkám zvrat...
@medwidkowa No já nejsem cizinec a ani doma žádnýho nemám...
@isoldaeva
@infokonik
@infobazar
@moulinkaa
myslim ze toto je urgent - asi celu temu zablokovat a pani s ohladom na vyrazivo tiez
...a uplne pod caru, myslim ze kopat okolo v zufalej situacii je zufale volala by som radsej najblizsiu linku dovery ak nic ine tak vedia pracovat aj s agresiou...co vacsina zien tu z toho akurat bude mat kulturny sok
@somalicats no co k tomu prave jinyho rict 😅
@sisstin to bych netipovala, dle zvratu po jedne zprave. Pani asi ujel vlak a sve vlastni dite jiz nikdy neporodi.
Nebo ja si neumim predstavit, ze by se clovek, ktery se tu prezentuje jako vysoce vzdelany, postaveny a obetavy snizil k takovemu projevu. Nehlede na gramaticke a stylisticke chyby uz v predchozim, pouze rypavem projevu 😕
@sisstin jine diskuse s ni jsem necetla 😅 jen z mych zkusenosti na mk neni prvni a tipuju ze ani posledni, kdo se takhle zachova ci chova a neni troll. Nepopiram vsak, ze muze byt, jsou prazdniny a lide ruzni. Na dite to vsak rozhodne netipuju 🙂
Vis, kdyz zena uprednostnuje praci, natoz praci, ktera ji bavi atd., nevenuje casu pozornost. Pak se nejednou stava, ze je pozde a zahorkne, je zla aj.
uaaaa, co to žere??? 😅 😀 😀 😀

@medwidkowa adminovsku pracu necham adminom s ohladom na to, ze urazate mnohe maminy na materskej a myslim ze sme milovo odbocili od temy zakladatelky
a len vam odpisem, ze na trhu prace sa obvykle clovek uplatnuje podla viacerych kriterii:
- vzdelanie je ok a super najma ak clovek vie zapojit kriticke myslenie, zdravy rozum obycajneho cloveka, ma nadhlad a k IQ mu nechyba aj socialna ci emocionalna inteligencia
- rovnako fajn je prax, najma ak je v obore a v nejakej organizacii, kde sa zas cosi ine naucil co neda skola
ale okrem zivotopisu su zaujimave aj ine veci...vlastnosti, schopnosti, cit pre nieco....to obvykle clovek neziska na ziadnej VS a ked tak to tam len doladi...kopu veci sa clovek uci Doma od mala a teda ten ''vyzirkovsky'' cas moze byt aj top zaklad pre zivotopis...neviem ako u vas ale u mna to tak bolo,rovnako tak sa snazim ja ten cas vyzirkovania vyuzit k priprave svojich deti a poskytujem Maximum toho co viem, lebo skola to len doladi ramcovo a clovek ak mu to mysli a ak ma predstavu co chce v zivote robit sa narobi tolko, ze tie 4roky krasneho Zivota tu a teraz a tym starania sa o buducnost deti je super vec...a vobec ale vobec by som sa s takym zakladom nebala toho, ze raz budem nezamestnana ja alebo moje deti 😉
a vam teda prajem uz len tie deculka..myslim ze by sa hodili ak pre nic ine tak clovek pookreje, spomali, spozna aj ine hodnoty ako tie ciselne ukazatele odpracovanych rokov, odvodov na daniach a to co vam ostane
Pekny vece, najma kus pokojnejsi a mozno i bez tychto zbytocnych ''nervakov'' a rypnutia si do neznamych.