icon

Tchýně si o mně myslí, že jsem budižkničemu a zlatokopka

sonjuletka
15. srp 2015

ahoj holky, chtěla bych znát váš názor, postěžovat si... zpočátku byl vztah s tchýní ok, pak se začal zhrošovat, ani přesně nevím proč a kdy.

S přítelem jsme spolu přes rok, v říjnu čekáme chtěné a plánované mimi. V době seznámení jsem měla nějaké brigády v brně, pak jsem se odstěhovala k příteli, začali jsme hodně cestovat a brigáda by nebyla ani možná, studuju Vš, budu muset přerušit kvůli mimi, tudíž vlastně ještě nejsem "ničím". Přítel má vlastní rozjetou firmu, vydělává hodně, tudíž práci nepotřebuju, než abych za pár šupů trávila dny za pokladnou, raději jsem doma a starám se o dům, psa, chlapa (tak to přítel chtěl a já souhlasila), rpostě druhý příjem fakt nepotřebujeme. Přítel i finančně občas podpoří svou rodinu, tu něco tomu koupí, tu tomu zaplatí něco, byli jsme na společný drahý dovolený apod., prostě nikdo fakt nestrádá na můj úkor.

Kdykoliv se však vidíme s tchýní, cca 1x týdně, trpím, protože ona očividně ve mě vidí budižkničemu a jen že využívám přítele. Pořád má narážky typu "však ty si stejně doma a nemáš co na práci", "mě takhle manžel nikdy nerozmazloval" nebo schválně nahlas mluví o nějaké paní co je celý život v domácnosti, jaká je to kráva, že nic nedokázala, jen se nechala živit... Já se snažím už tohle ingorovat, usmívat se, nekomentovat, ale v duchu pěním a jsem z toho hrozně smutná.
nikoho se neprosím o lásku, ale spíš o to aby mě nechala být a řešila sama sebe (jsou rozvedený, ona žije sama). má dva syny, já jsem prostě ta špatná, kdežto od bráchy přítelkyně hvězda. moc to nechápu, protože sice ona vydělává (ve fabrice, tudíž zas tak moc ne), ale o toho chlapa se prostě nepostará, neuklidí, neuvaří, nic. Prostě tohle nepochopím, kdyby raději byla ráda že její syn je spokojený, má v domě pořádek, vždy čistý věci, co jíst apod.!! Podle mě je v ní zakořeněný pocit křivdy, nebo její manžel - přítelův otec - se k ní takto nikdy nechoval, finance byly problém doma, ona musela mít i nějaké úklidy apod. já to chápu, je mi to líto, ale když se ona neměla dobře, tak nikdo?? Samozřejmě že chci v životě pracovat, popř. aspon nějaké "závazky" (např. se starat o pronájmy "naší " chalupy apod.), ale prostě přítel má jako prioritu abych se v prvé řadě postarala o děti apod., finanace řešit nemusíme, a já se nikoho o tohle neprosila.
ještě je dost vtipné, jak tchyně vždy zdůraznuje "petříkovo"! to se vždy mále po.eru smíchy, protože to je vždy" no u petříčka na chalupě ..." "no petříček doma má..." "petříček mě odvezl" "petříček mi koupil" - to že žijem společně, jeli jsme pro ni spolu, nebo tak, je samozřejmě plně vedlejší!!!!

přítel se k tomu staví tak že ten problém vnímá, štve ho to, ale ví že s tím nic neudělá, pořád mi říká že to chce čas, že ona si zvykne apod., a at si toho nevšímám, at si řekne svůj názor, ale že já ho poslouchat nemusím, že je to hloupý jak to pořád takhle říká, občas, když je to nesnesitelné, tak jí něco řekne apod. ale ona si stejně pokoj nedá.... ¨

mám na ní fakt už averzi, mnohem raději a mnohem snáz se domluvím s její mamkou, protože ta je prostě normální a do života se nám nemíchá, ona byla ta co mi nabízela pomoc když jsem musela ležet apod, kdepak tchyně 😀 ta neudělá nic co by mi pomohlo, naopak, ještě by mě potopila aby před synem vypadala jako ta "hvězda a superžena", no když se spolu bavíme samy tak je docela ok, ale jakmile je poblíž "petříček" tak mi přijde že hrozně předvádí aby její syn viděl jak ona je ta dokonalá a já ta lemra líná...

chu, co mám dělat? :_D
docela se mi příčí jí dávat dítě na hlídání, nechci aby za mnou přijela do porodky, protože stejně jí nepůjde o mě ale jen a jen o vnouče (pořád od ní slyším jak jsem "měkka", že ona rodila taky bez chlapa, tak proč bych tam petříčka chtěla, že ona ty bolesti zvládla levou zadní, jak ona vždy vše zvládla a já "fnukám" - přitom JÍ NIKDY nefnukám...)

akankeo
16. srp 2015

@medwidkowa tak pokud prijde ves a ona si tu ves vybere, tak sem za prve udelala neco spatne ve vychove a za druhe, pokud se ji budu snazit chranit, tak uz se tech vsi nezbavi, takze ano, budu cekat na to, az si na to prijde sama a da si zivot opet do poradku, protze to je to nejlepsi, co pro ni muzu udelat...

akankeo
16. srp 2015

@japona jojo nechapete a porozumneni cteneho textu take zaostava aneb co je na nasledujicim nejasneho ? " Budu skripat zubama, abych to ustala, chovala se k nemu pekne a nemontovala se jim do zivota a pokud moje dcera bude tak blba, tak si teda uzije, ale co, bude to jeji volba". Tak abyste to pochopila lip, nesouhlasit muzu, ale pravo na to jim kecat do zivota nemam, muzu maximalne rict, co ma dcera zvazit, ale do zete ryt nebudu, ja s nim zit nebudu... Respekt je zakladem vztahu a zdrave spolecnosti a kdyz uz nikoho jineho, aspon tu svoji rodinu bychom respektovat meli, aspon to by nam mohlo byt svate, i kdyz v dnesni dobe to byva dost naopak, koho nezname, toho respektujeme a nejblizsi vubec, asi lidi maj dojem, ze nemusi, velmi smutne...

nonnni
16. srp 2015

Holky, slibte, ze se sejdeme za 20/30 let a popravde na sebe praskneme, jak nas vnimaji nase snachy. Tedy ty se syny.

To bude poctenicko o tom, jak strasne ty snachy jsou, nevychovane, zlatokopky, bez zakladni ucty...proste chytry, jak kdyby sezraly Salamounovo howno...

Co mi to tak pripomina...

somalicats
16. srp 2015

@nonnni Tak já mám zatím jen dcery, ale doufám, že s nimi budu vycházet tak dobře, že se mi za těch x let svěří, jak na ně jejich tchýně nasazují 😀

bbn
16. srp 2015

@somalicats já reaguji jen na tu větu "full servis nebudeš zvládat už s novorozencem, natož během studia s dítětem..." Myslím, že full servis se dá klidně zvládat s novorozencem, stejně tak se dvěma dětmi a celou domácností, bez pomoci manžela a babiček. Je to jen o organizaci práce a času. O studiu mluvit nemohu, to jsem řešit nemusela. Jen se mi nelíbí, jak máš "patent na rozum" a už dopředu víš, jaká to bude katastrofa. Zakladatelka řeší primárně vztah s tchýní a ty řešíš její budoucí neschopnost.

nonnni
16. srp 2015

@somalicats ja mam take jen dcery a pokud se nejaka z nich nepogayi, tak asi take o snachu nezakopnu, ale fakt me tyhle diskuse neprestavaji bavit.

Kazda nova generace je presnou kopii te minule...a bude to tak pokracovat. Ze se tomu porad nekdo divi je nad me chapani... dnesni matky se vymezuji proti omezenym zpusobum vychovy minule generace, pristi generace vycte nam zase nase techniky, o kterych jsme si jiste, ze jsou uplne nej a nikdo na nas nema...

To same ve vztazich ... ta dnesni blba tchyne si mysli, jak byla jeji tchyne debilni a ona je pokrokova....uplne stejne, jako dnesni snacha bude za par dekad nazvana blbou tchyni...a pojede se dal...

shine2015
16. srp 2015

@somalicats 😀 máme dvě holky a čekáme syna....no jsem na sebe zvedava.....ale je to těžké vůbec když vidím jak mě svým způsobem štve segry chlap i když s ním je dobrovolně,ale je prostě vycuranek a navíc mám podezření že si dává peníze stranou...teď ale segra dostane od našich dům a to se ho ona jen tak nezbavi...jeho maminka je rada že ho vypakovala z bytu a hned ho přestavěla že on když se pohádali neměl kam jít a od doby co ví že dostane do roka segra dům,navíc táta ji koupil auto.....konečná. Ten se bude segry držet zuby nehty.....ex platí půjčky a dává si finance bokem....co by se staral, když se starají nasi, segra....a nebyl rok v práci, na pravák nesel - potupa pro něho, frajera a pak mu přišlo platit zdravotní 25tis a hrozila mu exekuce.....ale on na pracak nepůjde , chodí pořad v kvadru a košili....hraje si na hogo fogo. Lakyrky i když jede k babičce.....ale že by když ji zemřel syn řekl upřímnou soustrast to ne......je to těžký. Takže kolikrát si říkám koho si to ta možné sestra našla.....natož když to bude mojhe dítě. Ano budu se snažit být ticho, ale uvnitř nevím nevím....

somalicats
16. srp 2015

@bbn Vyvozuješ si z mého příspěvku něco, co jsem nenapsala. Na druhou stranu dokážu posoudit situaci, kdy se "jen" staráš o děti, manžela a dům, a situaci, kdy do toho ještě studuješ. Zakladatelka v několika svých příspěvcích psala, že studovat chce i s dítětem, což je chvályhodný plán, ale připadá mi, že má zatím na tohle dost naivní pohled, a zároveň psala, že poskytuje svému partnerovi full servis, což je fajn, pokud to vyhovuje jim oběma. Při studiu se bohužel neobejdeš bez podpory druhých, ať už s hlídáním dětí, nebo s pomocí s domácností, tudíž full servis padá. Na tohle jsem reagovala.

blahova_andrea
16. srp 2015

@kacca11 jj, to beru. to, že jí vadí, že tchýně jmenuje, co je petříčkovo ale svatbou fakt nezmění. pro tchýni to dál bude petříčkovo.

jinak já teda moc nechápu to uvažování ve stylu, že dokud se nevzali, tak jsou si cizí. já nejsem vdaná a přítelovu rodinu beru jako svou. jednou s ním mám děti a jeho rodina je i jejich rodinou a já tam holt jistým způsobem patřím taky jako jejich matka 😅 z druhé strany...pokud mě někdo jako matku svých vnoučat nebere do rodiny, tak na tom nic nezmění ani svatba. to je prostě nastavené v člověku ☹ já měla to štěstí, že jsem nakonec do rodiny přijata byla ač jsem se do ní nepřivdala a ještě jsem si dovolila dát dětem své příjmení 😅

@nonnni ano, máš pravdu. co se týká budoucnosti, tak svatba smysl má. já to psala fakt v tom kontextu změny názoru tchýně nebo její pojmenovávání věcí.

blahova_andrea
16. srp 2015

tak asi budu za exota, ale já teda nevím, že by na mě tchýně nasazovala a ani tchýně mého "muže" nenasazuje. občas se někdo v něčem neshodne, ale slušně se vše řekne a jede se dál. žádné nehezké vztahy zatím nepozoruji 😅 tak buď máme na tchýni oba velké štěstí a nebo nás to teprve čeká 😀

shine2015
16. srp 2015

@somalicats navíc si myslím, kdyby to zakladatelka neuspevchala, dostudovala si nejprve vs a během školy se s tchyní poznala ....měla by úplně jinou pozici než má ted

nov777
16. srp 2015

@nonnni Za 20/30 let budu kombinace tchore a svine (tchyne) a to hned trikrat. Doufam velmi tise, ze aspon jeden ze tri si neprivede slecnu jako je zakladatelka. Moje nocni mura v primem prenosu 😉

shine2015
16. srp 2015

@somalicats ohledně studia přesně. S dětmi to pak nejde tak snadno....na studovala, chodila na půl (vážek do práce a vím že holky co měly děti žádná prca a že by doma zvladaly full servis pro muze, plus dítě plus školu to teda neeee

Navíc zkoušky,zapocty atd to teda nebyla žádná prca.....plus teda stanice a zaverecna práce.....

somalicats
16. srp 2015

@shine2015 Přesně tak... Jo, jsou tchýně, kterým se nezavděčí žádná (ta moje současná mě taky nemusí, ale dle mého partnera ona by nemusela žádnou snad kromě jedné, se kterou kdysi chodil), ale to je pak na partnerovi, aby si zjednal v rodině pořádek. Pokud je tchýně zakladatelky normální, tak by neměla s velkou pravděpodobností problém s ženou s ukončeným vzděláním, u které je velká pravděpodobnost, že i když hned otěhotní a nejdřív si odrodí děti (což má taky svoje výhody), tak po rodičáku půjde pracovat, ať už pro partnerovu firmu, nebo někam jinam.

shine2015
16. srp 2015

@somalicats to máme podobně 😉

terry1512
16. srp 2015

@shine2015 No to je právě to že vím proč to udělala.Sama se tím chlubí.Nesoudím jí jen sem řekla že i tu úctu by si měl člověk zasloužit.

@kacca11 Já od nikoho úctu nevyžaduju!!! K tchyní se chovám slušně jak jen je to možné.To samé nemůžu ale říct o ní.Nečekám že mě bude někdo ctít,(a už vůbec to nečekám od tchyně) ale jsou určité meze kde už si ani k ní servítky neberu.A s prominutím nechat si srát na hlavu si nenechám!!!!

A o něčím charakteru tady nebudu vůbec polemizovat,to bych se nasrala ještě víc.Řekni my co je to za člověka kterej navádí syna aby opustit těhotnou přítelkyni 7 dní před svatbou a raděj platil alimenty???,Takovej člověk si úctu opravdu nezaslouží a o charekturu to taky něco vypovídá!!!!!!!!!!!

nonnni
16. srp 2015

@blahova_andrea tak budto je to zakladatelce jedno a je nad reci lidi povznesena a pak neni co resit....nebo ji stve ( a ji to nejspis stve, kdyz zaklada diskuse), ze je povazovana za nekoho nelibych moralnich zasad, ktera je budto blba, ze se nechala zbouchnout, nebo se o to zbouchnuti jeste postarala a je to nemakacenko, co se nstiti prizivovat na Petrickovi.

Mmch...neverim na nahodne otehotneni pres HA, podle diskusnich for by jeji uspesnost pri 100% spravnem uzivani musela byt jen asi 0%...

@blahova_andrea nepsalas, ze manzelova rodina prjala tveho syna, az v jeho osmi mesicich? A tebe prijala rodina drive? Pokud ne, tak nevis, jaky na tebe mela tchyne nazor...nebo myslis, ze o tobe nikdy nepochybovala? Ze mate hezke vztahy ted je, predpokladam, vysledek usili od vas obou....

@nov777 ja ma zlatou tchyni (ne, ze by nebyla obcas na odstrel, ale je zlata)...ze zlatokopstvi me narknout nemuze, ale dalo ji hodne premahani zkousnout, ze jsem ho "odvedla" do CR....az po sedi letech se mi priznala, ze pochopila, proc jsem to udelala...a osuhlasila se mnou. Tchyne od snach to proste nemaji lehke, s dcerami je to casto jednoduzsi...

somalicats
16. srp 2015

@shine2015 Hele, já první vejšku vystudovala hned po gymplu, bez dětí, otěhotněla jsem půl roku po promoci. Tohle studium bych těhotná nedala, nesměla bych na žádná praktika, takže bych musela přerušit a potom pokračovat, ale časová náročnost byla - jen praktika zabrala v každém semestru minimálně 3 dny, takže to by se hodně špatně zvládalo i s dětmi, pokud bych teda nehodlala děti odložit někomu na hlídání a vidět je jen párkrát za týden. Druhou vejšku jsem začala s dcerou, když jí byly čtyři, praktika nebyla sice tak časově náročná, ale dva dny v týdnu spolkla vždycky (a to jsem si skládala rozvrh tak, že jsem jela dva dny od sedmi ráno do devíti do večera), navíc jsem dojížděla 200 km, neb žádná jiná VŠ v ČR můj obor nenabízí. Neplánovaně jsem otěhotněla, ale přerušovat jsem nechtěla (a tady jsem už nemusela, šlo o státnicový ročník, kde sice už byly praxe na klinikách, ale těhotná jsem tam nikomu nevadila), takž jsem si jen požádala o individuál a skončila jsem stejně, jako ostatní. Ale byl to masakr, volný čas pro sebe žádný, neexistovala televize, kino, divadlo, koncerty, knihy jiné než učebnice, domácí práce jsem odbývala a nemít podporu rodiny, tak to prostě nedám, člověk taky musí občas spát...

veronicka89
16. srp 2015

Nevim co tu psaly holky, ale kdyby si muj syn nasel holku co nikdy poradne nepracovala ani to nejak v blizke budoucnosti ( skola- pak RD ) nema v planu - nebyla bych z toho asi taky nadsena 🙂

Je uplne jedno ze on je financne nezavisly 🙂 tim tuplem muzes mit nejaky zajem o rozsireni vasich financi apod ... ale je ocividne videt ze ,, se o finance nestaras,, ze se staras o to aby bylo navareno uklizeno a vyprani je tak nejak samozrejme a delaji to zeny co chodi do prace nebo co se staraji o dite , atkze to jako nejaky ,, BONUS,, nevidim ...

Jako samozrejme jde o to jak jste vy stastni a jak to vam vyhovuje , pokud chce mit tvuj nejspism uspesnz pritel nekoho co fakt nic nikdy nedokazal ... je to OK 🙂 Je to vas zivot ... 🙂

Pokud nechcete nic menit byt tvym chlapem rekla bych mamce ze si neprejes aby mela pred tebou podobne poznamky 🙂 a hotovo ...

teeerez
16. srp 2015

No diky kolonam na D1 jsem si to i procetla az na posledni stranku cele :D

@sonjuletka nemyslim to nijak proti tobe, ale podivej se na to z pohledu tchyne, jak uz ti psala spousta holek tu. Respektive, kdybych byla ja tvoje tchyne davala bych ti sodu a asi bych pridala jeste prupovidky o predmanzelskych smlouvach apod. :D (to je uz trochu nadsazka : ) ) Co ale nechapu je, jak ti muze vadit ze tchyne rika "Petrickova chata apod." - vzdyt to je jeho chata. Ty jsi jen mlada holka co s nim zije a sice pecuje o domacnost und das is alles. Ze jsi s nim cestovala nastinujes skoro jako kdyby to od tebe bylo nejaka obetovani se 🙂 nevim, taky jsme s manzelem cestovali na zacatku vztahu (on uz mel firmu, ja procestovala svoje stavebko :D), taky pri studiu VS a obecne se to ze jsem pulku semestru byla v cudu povazovala od sebe spis za ostudu.
Dal nerozumim tomu, proc kdyz slo pri studiu studovat nelze studovat do posledni chvile pri tehotenstvi a pak pri mimcu. Snad ti daji individual, takze si nemusis hrat na semestry. Snad jedinna skola kde to opravdu nelze je medicina, jinak neznam zadnou kde by byla osobni ucast nutna.
Nechapu argument, ze jste nemeli nac cekat. To chapu u zensky nad 30, u holky, ktera je v prvaku na VS takze je ji max. 20 to opravdu nechapu. Nejsem priznivce tehotenstvi v pozdnim veku, ale rekla bych teda ze jste docela meli nac cekat 🙂 treba az dodelas alespon bakalare nebo az budes mit praxi nebo az spolu prekonate nejakou krizi...
A nezlob se, ale na to ze jsi zatim nedokaza nic tak dost pohrdas beznou praci, na to mi fakt neprijde ze mas pravo.

Prosim neber to tak ze te kritizuju, jen na to koukam z pohledu tchyne a uprimne bych te na jejim miste nemela rada a musela by ses hodne snazit abych zmenila nazor.
Napady ze se ji mas treba na mesic vyhnout povazuji vcelku za zcestne, to je nejrychlejsi cesta jak byt dozivotni nepratele. Ale urcite je cesta jak ji zlomit. Kdyz mas full time domacnost, tak bych si ji asi predchazela, aby videla ze tohle opravdu umim 🙂 takze bych ji poslala v krabicce svoji domaci svickovou, na kazdou navstevu u ni prinesla domaci buchtu, proste poradne ukazala ze se o toho jejiho syna opravdu staram dobre a jsem pro nej vyhra.
Sedla bych si s ni na kafco s tou tvoji domaci buchtou a zeptala se ji na jeho milovane recepty z detstvi, nejaky si od ni vezmi udela ji to radost! A pak ji treba zavolej zes to uvarila a jak mu chutnalo 🙂
Krom toho bych si dala zalezet at na tobe nepozna ze svagrovky praci opovrhujes (protoze z prispevku to primo sala, mozna i to je to co ji vadi...), rekla bych na ni obdivnou vetu semo tamo, obcas bych poslala krabicku poradneho domaciho jidla i pro ne - at vidi ze doma neco delas a zbavi se pocitu ze nedelas vubec nic...
Dej s ni diskuzi o vnouceti, pobav se o tom ze mas strach jak to pak zvladnes kdyz budes mit doma male miminko ale potrebujes si dodelat tu skolu...
apodobne, snaz se at te vic vidi jako cloveka, kterym si, ktery neco umi a ktery neco chce dokazat a ne jako holku, ktera se prizivuje na jejim diteti 🙂

Jeste jednou, opravdu na tebe neutocim, nezavidim, mam taky zajisteneho muze a pracovat teoreticky nemusim 🙂. Ale pracuji, protoze se s jeho firmou muze neco pokazit a taky chci aby ve me neprestal videt tu schopnou energetickou holku, kterou si zamiloval. A chci aby vzdycky vedel ze si me ma za co vazit a z druhy strany i to,aby vedel ze na nem nejsem zavisla a nebude se mnou orat kdyz bude chtit.

Z prispevku co jsi tu psala v diskuzi bych mela strach. Strach, ze si me privlastni jako majetek a az budu doma se 2 (ne-li vice) detmi a budu na nem plne zavisla, ze se neco zmeni... Preju ti at ti to vyjde, ale mam v okoli 2 pripady podobneho startu kdy to nevyslo.

marton
16. srp 2015

@nonnni Se svoji tchýní vycházím dobře.Kamarádky nejsme,ale jde to.O mém manželovi ze srandy říkám,že si mě vzal kvůli mé matce.Rozumějí si výborně,lépe než s vlastní mamčou.Sama mám 4 syny.Zakladatelka by pro mě jako snacha nebyla noční můrou.Noční můrou pro mě je,když jsou kluci nešťastní.A to začíná pubertou.První lásky,odmítání,prosadit se v tomhle hektickým světě.Fakt si můžou nedejbůh přivést mnohem horší snachy 😒 .

kacca11
16. srp 2015

@blahova_andrea já nikde nepsala, že si jsou bez svatby cizí. Svatba sama o sobě nic neřeší, ale manželství s sebou přináší řadu výhod. A já si tak nějak staromodne myslím, že pokud jsou na cestě děti, je vztah na úrovni manželství nutností. A vzhledem k tomu, že se muž partnerky moc nezastava, dává jí (jak chápu) pouze kapesné, nemám pocit, že by to mezi nimi bylo až tak vážné, což může být do budoucna problém. Ono ať člověk chce nebo ne, je ve společnosti něco jiného být přítelkyni a být manželkou. Vztahy to nevyřeší, ale je to oficiální vyjádření toho, co k sobě dva cítí.

marton
16. srp 2015

@teeerez jako za co bys jí dávala sodu?Vybral si ji její syn.Ne ona.On s ní žije.A její poznámky klidnému vztahu nepřispějí.A o ten by jí mělo hlavně jít.Posílat ji svíčkovou a sednout si s ní na kafe je možná pro někoho dobrý nápad,pro mě dost neupřímný.Stačí se chovat slušně,popř.si věci vyříkat a až čas ukáže kdo měl"pravdu".

nonnni
16. srp 2015

@marton ja si take nemyslim a ani jsem nepsala, ze by Petrik nemohl skoncit hur....ja si naopak myslim, ze zakladatelka Petrika (minimalne ted) doslova adoruje a to mi prijde pro ni samotnou nebezpecne.

Ale nelibi se mi, ze se tchynim nasazuje psi hlava...ano, mohla (a i mela) by tchyne byt taktnejsi a myslet si neco o pr*eli a nechat to na Petrikovi, at si to vyresi, ale uplne stejne se nema zakladatelka co vyjadrovat o jejich majetku, kdyz ona sama zadny nema a mluvit povysene o potencalni svagrove....je to zbytecna zabomysi valka a jsou v tom obe rovnym dilem.

shine2015
16. srp 2015

@somalicats navíc si myslím, že pokud žena nepracuje v zaměstnání tak se to dřív nebo později otočí proti ní....my jsme s mužem spolu skoro 9 let....starší dceri jsou 4,mladší 3 roky a mimi budeme mít teď na podzim. Pracovat jsem s mužem nikdy nemusela, ale chtěla....i když mi nabízel ať jsem doma,poděkoval a jsem a chodila dal do práce. Vše platil můj muž od začátku co jsme spolu bydleli....po mě nic nechtěl,tak jsem dělala nákupy a snažila se mu to vynahradit darkama na vánoce,svátek i narozky. Akorát jsem pak šla na půl úvazek protože jsem se dostala na VS....otěhotněla jsem poslední rok ovšem tak že jsem stihla statnice. Neumím si představit dělat při dítěti školu. Navíc by mi bylo líto že dítě sidim.....a taky bych musela dávat hlídat atd.....no neumím si to představit.

Jo a teď jsem doma....to je fakt. Ale do práce opět plánují po rodicaku jít.

blahova_andrea
16. srp 2015

@nonnni njn, jde o to správné užívání, já brala HA léta a vím, že ne správně, že možností otěhotnět i přes ni bylo mraky 😅 ale spousta žen mnoho druhů antikoncepce užívat ani nesmí. kdo nesmí HA, musí si poradit jinak a tam už ta spolehlivost klesá ☹ ale jako tím netvrdím, že je to opravdu jak mnozí tvrdí. hodně lidí se na to jistě jen vymlouvá nebo fakt nepoužívali tak, jak měli
ano psala jsem, že jeho rodina mě přijala až později. však já taky nepíšu, že mě odjakživa milovali, jen že na mě nenasazují. v době, kdy jsme se neznali, protože oni nechtěli s nimi nebyl ve valném kontaktu ani přítel. tam nešlo vůbec o mě. tam byl základní problém ve vztahu přítel a jeho rodiče. nešlo o to, že by o mě slyšeli něco špatného nebo jsem dělala špatný dojem a proto se mnou měli problém.
a souhlasím. jakékoliv dobré vztahy mezi lidmi jsou vždy výsledkem chtění a snahy obou stran 🙂
@kacca11 já vím, že jsi to nepsala ty, však to bylo odděleno mezerou. všeobecná úvaha k diskusi, protože už nevím kdo co přesně psal, ale utkvělo mi to a chtěla jsem se k tomu vyjádřit 😉 nic proti tobě 🙂 ono co si budeme povídat...svatba přináší výhody i nevýhody. občanský zákoník se stále mění a ne vždy k lepšímu. souhlasím s tím, že být manželka zní jinak než být představována jako přítelkyně nebo matka dítěte!

somalicats
16. srp 2015

@shine2015 Já částečně dělám i při RD, nesmím ztratit kontakt s oborem. S partnerem máme firmu, která by mě v tuhle chvíli dokázala uživit, kdybych se rozhodla být doma, ale jistotu práce dnes nemá nikdo a mít záložní příjem a odkládat si stranou na horší časy je vždycky dobrá varianta...

zuzineckah
16. srp 2015

@sonjuletka na tchýni se vyprdni. Pokud máš oporu v příteli, ber to jedním uchem tam, druhým ven. Zatím. Když přijde dítě, bude potřeba to asi řešit nějak radikálně, protože ti ho možná bude očkovat proti tobě...
Jaký život žiješ jen na tobě a ač to dnes vidíte s přítelem, že takhle je to správně, do budoucna bych uvažovala o svatbě - pokud spolu počítáte, chcete víc dětí a máte se rádi, tak to snad není problém 😉 A určitě bych kvůli miminu nepřerušovala školu, tu bych dodělala i kdyby tanky padaly, s individuálním plánem by to mohlo jít v pohodě. Zůstat bez školy, bez praxe, bez pracovních zkušeností, s dítětem a ve statusu "přítelkyně", to bych si nelajzla ani náhodou. Ještě to zvaž 😉

bylinka36
16. srp 2015

@sonjuletka Nic si z toho nedělej, bohužel žijeme v zemi, kde je pevně zakořeněné to, že žena musí být budovatelka a údernice. Já jsem taky žena v domácnosti, manžel má povolání, kdy pracuje 60-70 % času z domu (od rána do noci), zbytek je na služebních cestách a kdybych se o něho ty roky nestarala, tak kvůli svému pracovnímu vytížení bude dávno sedět v pracovně v křesle vysušená mumie. Jen na oběd ho musím několikrát volat a stejně ho jí vždy studené. Naštěstí se v mém okolí pohybuje už docela dost žen, které jsou doma a podporují manžela v kariéře. Prakticky to v manželově oboru ani moc jinak nejde a to nevydělává horentní sumy, stačí to na skromný život a schopnost splácet úvěr na dům. A vím na 100 %, že si mě manžel váží, protože beze mě by nikdy nebyl tam kde je ...

marton
16. srp 2015

@nonnni jako jo,to o švagrové bylo nemístný,ale zakladatelka pak dodala,že to má jen v hlavě a nikdy o tom nemluvila před tchýní.Řeč i majetku..jasnně vše je syna,ale z textu mi přišlo,že to tchýně říká jízlivě a aby zakladatelku naprdla.Druhá věc je ,jak to doopravdy je.Ale o tom tato diskuze není.

Strana